Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

3. oldal, összesen 33 ElsőElső 123456713 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 21-tól/től 30-ig összesen 321
    kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Emődi Tünde
    Inkább azon igyekszik a cég, hogy a betegek igényeihez igazítható peneket gyártson, tehát létezik több féle változata.
    Szia Tünde
    Teljesen igazad van, megszokható többnyire ez a pen (én is megszoktam, rutinszerű lett, de sohasem tudtam megszeretni, majdnem minden nap a beadásánál idegesített) és előre szeretném leírni, hogy nagyon becsülöm a munkád és a szaktudásod. DE Attól tartok, hogy ha szépen halkan elfogadnánk, mi betegek ezt a tollat, az újaknak nem mondva semmit (főleg, hogy szar...), akkor esélye sem lenne annak, hogy a gyártó felfogja, hogy ez a toll egy tényleg szar konstrukció, mert annak ellenére, hogy megtanulható a használata, igenis ez egy félresikerült próbálkozás. Már asszem írtam, hogy önmagában az a tény, hogy egy ilyen toll megtanulásához szükség van telefonos szolgálatra, bemutató, tanító emberekre, találkozókra, sőt, szükség lenne igazi betegedukációra, ez már kellene, hogy jelezze a problémát. Ugyanis sok másik tollnál semmi ilyesmire nincsen szükség és mégsem panaszkodik senki, mégis meg tudják tanulni még az öregek is. Amiket felsoroltál, hogy mikre kell csak figyelni, nos annak a töredékére sem kell figyelni más tollaknál, mégis megbízhatóan, jól működnek.
    Tényleg, Tünde, ez nem neked szól, hanem toll gyártójának... Egyébként nyilván vannak betegek, akik kifejezetten szeretik, de azt mindenki láthatja, hogy belőlük valahogy sokkal kevesebb van...
    Szóval én azért kampányolok, hogy azt a sok pénzt, amit az Aventis belefeccölt ebbe a tollba (meg a többijébe), inkább fordítsa egy valóban jó toll fejlesztésére, talán kérdezzen meg valóban minket, hogy MI MILYET SZERETNÉNK. Erről jut eszembe: volt egyszer egy felmérés erről a tollról, én is részt vettem benne, ott pont erről volt elvileg szó, de nem tudom, mi lett az eredménye? A diabrendelőben azt mondta az orvosom, hogy szerinte valami nagyon rossz helyre kerülhetett ez a teszteredmény, mert ezek után még inkább örült magának az Aventis, hogy jó tollat csinált, holott én személy szerint is ismerek vagy 20 beteget, akik részt vettek ebben és durván leszólták a tollat és a diabdokim még ennél is többet... szintén a dokim szerint csak kb minden 10. beteg fogadja el úgy, ahogy van ezt a tollat, annyira sokan nem szeretik. Ez eljutott az Aventishez egyáltalán?

Egyébként az én álomtollam egy novopenféle toll, kicsit talán kisebb és digitális kijelzős, ami az időt is mutatja, azaz azt az időt, amikor beadtam az inzulint, plusz az egységeket. Kíváncsi vagyok, lesz-e valaha ilyen...

bioszaky logója
    bioszaky jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    271
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Abszolút csatlakozom Mollihoz.
    Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal

Alapértelmezett

Nem problémáról szeretnék írni, hanem jó dologról
    A héten kaptam új tollat a Humalogomhoz: Humapen Luxura a neve. Azt hiszem, megtaláltam a legjobb tollat eddig... aki teheti (Humalogot használ mondjuk...), kérje a dokitól! Fantasztikus!

http://www.ideo.com/portfolio/re.asp?x=11176173

bioszaky logója
    bioszaky jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    271
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Azt igen! Mennyiért lehet hozzájutni, receptre? Sőt, további fejlesztések.
    Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!

szolnok logója
    szolnok jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Hát persze, hogy Szolnok
    Üzenet
    355
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Mitől fantasztikus? Leírnád?

szolnok logója
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Hát persze, hogy Szolnok
    Üzenet
    355
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Ja megnéztem az oep gyógyászati segédeszközök listáját amely áprilistól érvényes azon nincs rajta! Csak a Humapen ergonomic. Viszont rajta van az innovo amit nem is lehet kapni ugytudom .!

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző szolnok
    Nem tudom, ismered-e a sima Humapent (zöld és bordó színben van)? Az egy nagyon könnyen kezelhető toll, mindene azonnal érthető, egyszerű és mégis pontos. Csak valami silány műanyagból készült, ezért sokszor esett szét (értem úgy, hogy a toll a közepén, ahol patroncserénél ki kell tekerni, magától is néha kitekeredett, szétesett) és az embernek sokszor volt bóvliérzése emiatt. Most egy fém-alapú tollat csináltak, ráadásul szép is (szerintem), nem túl nagy, nem túl nehéz (Novopen nehezebb) és pont olyan egyszerűen működik, mint az elődje (a legkönnyebb ebben a tollban patront cserélni a tapasztalatom alapján, vissza lehet tekerni simán a beállított egységeket, ha mégsem annyit szeretnénk beadni, anélkül, hogy kinyomná az inzulint - ezt nemsok toll tudja így), csak nemhogy bóvliérzése lenne az embernek, éppen ellenkezőleg, nagyon jó minőségű az egész, gyönyörű belül is, tisztán látszik benne a patron, az egész patron, nemcsak 2 kis "ablakon" lehet nézni, hogy hol tart a kis dugó benne.

Hogy mennyibe kerül? Nem tudom, hogy ez az "én" diabrendelőmben hogy müxik, de én nem fizettem érte, barátnőm meg ezer forintot fizetett, de egyikünk sem gyógyszertárban vette meg ugye. Mást még nem ismerek, aki használ ilyen tollat. Ezért is írtam, hogy mindenképpen a diabdokival kell ezt megbeszélni, szokott nekik lenni a rendelőben szvsz (én még sosem váltottam ki tollat a patikában, mindig a rendelőben kaptam meg). Én utoljára 5 éve kaptam tollat, lehet, hogy ezért volt ingyen, nemtom...

szolnok logója
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Hát persze, hogy Szolnok
    Üzenet
    355
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Csak humalóghoz használható vagy pl ahtrapidhoz is? Mi is mindig kaptuk a tollakat eddig, a diabetológián. Még a kihordási időn belül is, mikor az egész táskáját ellopták a lányomnak iratokkal, inzulinnal pennel együtt. Tudnám mit kezdtek az inzulinos penekkel?

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal

Alapértelmezett

Csak humalóghoz használható vagy pl ahtrapidhoz is? Mi is mindig kaptuk a tollakat eddig, a diabetológián. Még a kihordási időn belül is, mikor az egész táskáját ellopták a lányomnak iratokkal, inzulinnal pennel együtt. Tudnám mit kezdtek az inzulinos penekkel?
    Ha jól rémlik, az Actrapid ampulla eleje olyan, amire a tűt kell rácsavarni, a Humalog meg nem, ezért gyanítom, hogy nem jó az actrapidhoz.

Szolnok, ugye nem akar a lányod Actrapiddal terhes lenni?????? Ma váltottuk ki a Lantusomat (eddig levemiren voltam), mert egyeztettem a diabdokival és szeretnék még most átállni olyan inzulinokra, amivel lehet kistesót vállalni majd, magyarul: LANTUS és HUMALOG - diabetológia által engedélyezve, sőt ajánlva!!!!. (vagy Insulatard és Humalog vagy Novorapid, kinek mi...) Nagyon szívesen beszélek a lányoddal, ha ez még mindig kérdés esetleg nem kérdés, de mégis actrapidot akar!

Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    126
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző kmolli
    Nem tudom, ismered-e a sima Humapent (zöld és bordó színben van)? Az egy nagyon könnyen kezelhető toll, mindene azonnal érthető, egyszerű és mégis pontos. Csak valami silány műanyagból készült, ezért sokszor esett szét (értem úgy, hogy a toll a közepén, ahol patroncserénél ki kell tekerni, magától is néha kitekeredett, szétesett) és az embernek sokszor volt bóvliérzése emiatt. Most egy fém-alapú tollat csináltak, ráadásul szép is (szerintem), nem túl nagy, nem túl nehéz (Novopen nehezebb) és pont olyan egyszerűen működik, mint az elődje (a legkönnyebb ebben a tollban patront cserélni a tapasztalatom alapján, vissza lehet tekerni simán a beállított egységeket, ha mégsem annyit szeretnénk beadni, anélkül, hogy kinyomná az inzulint - ezt nemsok toll tudja így), csak nemhogy bóvliérzése lenne az embernek, éppen ellenkezőleg, nagyon jó minőségű az egész, gyönyörű belül is, tisztán látszik benne a patron, az egész patron, nemcsak 2 kis "ablakon" lehet nézni, hogy hol tart a kis dugó benne.

Hogy mennyibe kerül? Nem tudom, hogy ez az "én" diabrendelőmben hogy müxik, de én nem fizettem érte, barátnőm meg ezer forintot fizetett, de egyikünk sem gyógyszertárban vette meg ugye. Mást még nem ismerek, aki használ ilyen tollat. Ezért is írtam, hogy mindenképpen a diabdokival kell ezt megbeszélni, szokott nekik lenni a rendelőben szvsz (én még sosem váltottam ki tollat a patikában, mindig a rendelőben kaptam meg). Én utoljára 5 éve kaptam tollat, lehet, hogy ezért volt ingyen, nemtom...
    Ajánlott fogyasztói ára 1490 Ft, de több helyen 1120 Ft-ért már meg lehet venni. Szerintem patikafüggő. 2 színben kapható bordó és nyers színű.

3. oldal, összesen 33 ElsőElső 123456713 ... UtolsóUtolsó

Hasonló témák

1. Fogászati problémák - helytelen étkezés
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2009-10-16, 11:50
  2. Szexuális problémák dohányossal vagy dohányosként
    Utolsó üzenet: 2009-08-27, 04:00
  3. Gyógyszerellátás: súlyos problémák várhatók
    Utolsó üzenet: 2009-03-19, 02:31
  4. Visszeres problémák
    Zsu77 által, fórum: Verőértágulat
    Utolsó üzenet: 2008-11-12, 10:15
  5. [diabetes hír] Túlsúlyos problémák Franciaországban és Nagy-Britanniában
    dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss hírei
    Utolsó üzenet: 2008-08-11, 02:27

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!