Szia! Légyszi majd írd meg a tapasztalataidat az Apidrával kapcsolatban.Eredeti szerző sojrot
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 34
Téma: APIDRA
-
2006-09-22 #1
APIDRA
APIDRA! Akinek ezzel a gyorshatású inzulinnal kapcsolatban van jó vagy rossz tapasztalata, vagy bármit is hallott róla, kérem szépen, írja le, közölje a fórumon. Én ma kezdtem ezt használni Humalog helyett.
Apropó FÓRUM! A korábbi fórum anyagát hol lehet megnézni?
- sojrot
-
2006-09-23 #2
Re: APIDRA
-
2006-09-23 #3
-
2006-10-07 #4
Mint korábban említettem, két hó után állt be Lantussal (43E) a cukorszintem. Nyomtan ezt követően Apidrára álltam át (1 hónapi Humalog használat után).
Folyamatosan csökkenthettem a Lantus adagot, de 38E után újra emelkedni kezdett a cukorszintem. Most ismét 40E-nél tartok, de úgy látom, mégis 39E-nél maradok pillanatnyilag. Azt hiszem, a Lantus adag csökkentését az Apidrának is köszönhetem, hiszen ez a Lantus gyorsan ható kiegészítője.
Nekem tehát jelenleg az a tapsztalatom, hogy 3-4 egységet lehetett csökkenteni a bázisból, mivel Apidrára tértem át Humalog helyett.
- Én is érdeklődéssel várom a szükséges Lantus egységgel kapcsolatosan mások véleményét! - sojrot
-
2006-11-22 #5
ma kaptam apidrát a dokitól..mivel a novorapid már annyit jelentett az elmúlt 2 hónapban mintha vizet szurnék.
de az első szúrás hihetetlen eredményt hozott,amire hetek óta példa nem volt...5,2 vacsi után
most még nem merem az örömömet nagyon kimutatni,mert nem biztos még semmi sem...de ez is jelent valamit!!hátha ez az ÉN inzulinom...hiszen eddig csak a novorapid volt nekem mint gyors...annyira remélek!!
és ez használható pumpába is
bogácsa
-
2006-11-27 #6
apidráról eddig a 6 nap távlatáról csak jót...a vércukrom sokkal stabilabb,az egységeket fokozatosan tudom csökkenteni..alantuszom is csökkent 2 egységel...még alakulok
bogácsa
-
2006-11-27 #7
Eredeti szerző bogácsa
Szia!
Örülök, hogy ilyen jók a tapasztalataid! Azt mondják, akik már használják, hogy egy kicsivel hamarabb kezd el hatni az Apidra, mint a többi étkezési analog,( mert nincs benne cink. Ez az oka annak, hogy nagyon jól alkalmazható pumpába, ugyanis nem tömeszeli el a kanült.) Kíváncsian várom a te tapasztalataidat! Másik előnye még a közös elven működő adagolóeszköz.
-
2006-11-27 #8
az h nem tartalmaz cinket,szerintem azt is jelenti h kisebb a csomósodás esélye..mert a sejtek közt nem "szorul"be a cink és ezáltal nem lesz csomós..v rosszul gondolom és ez nincs összefüggésben...ha lesz pumpám,majd beugrasz hozzám a korányiba?
bogácsa
-
2006-12-08 #9
Szia Bogi!
Nem toom', bízom benne, hogy ezt is jelenti! Persze, hogy beugrom hozzád! Kössz, jól esik, hogy számítassz rám!
Eredeti szerző bogácsa
-
2007-03-19 #10
Irnátok bővebben az apidráról? Nem ismerem nem sokat halottam róla .!
Hasonló témák
-
Lantus - Apidra
Béla által, fórum: InzulinokVálasz: 27Utolsó üzenet: 2011-04-10, 12:07

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel