Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Szavazás eredménye: Legyen-e, a cukorbeteg kérdésben érintett moderátor ?

Szavazó
10. Ezen a szavazáson nem szavazhatsz
  • Igen, legyen saját moderátorunk, szavazni fogok a személyére

10 100.00%
  • Nem, az esetlegesen felmerülő problémákat az oldal készítői kezeljék

0 0%
1. oldal, összesen 3 123 UtolsóUtolsó
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 25
    goyo logója
    goyo jelenleg nem elérhető Technikai támogatás
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    315
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    4
    24 alkalommal
    14 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett Szükség van-e cukorbeteg szekció moderátorra ?

Kedves aktív tagság,

Ahogy már többször említettük, pár héten belül megnyit a drinfo.hu portál, mely az egészségügy minden fontos területét felöleli, ennek következtében a fórumstruktúra megváltozik, sok új fórummal bővülünk. Mielőtt belegabalyodnánk a változásokba, jó lenne, ha a fórum cukorbeteg részében minden flottul menne, ezért arra gondoltam, hogy szerencsés lenne egy moderátor kiválasztása a fórum cukorbeteg szekciójába. A moderátor személye publikus szavazással, a közösség 20 legtöbb hozzászólással rendelkező tagja közül kerülhetne ki (nyilván, ha ezt az érintett tag is vállalja).

Moderátori jogosultságok:
    A moderátor jogosultsággal rendelkezne üzenetek és témák áthelyezésére/törlésére, adott esetben egy-egy tag kitiltására is. Bejárása lenne a nem publlikus modi fórumba, ahol a majdani többi modival és adminnal (a drinfo.hu üzemeltetőivel) beszélhetné meg az ügyes bajos dolgokat, javaslatot tehetne új fórum létrehozására stb.

Moderátori vállalások:
    Egyenlőre kicsi a közösségünk, ezért ez nem jelentene extra időt...a szokásos heti pár alkalmas fórumlátogatás úgy is adott.

A jelenlegi szavazás egy hétig tart, ha az eredmény alapján kell moderátor, a következő héten a moderátor személyéről szavaznánk. Kérlek benneteket, szavazzatok az oldal tetején

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Gondolom a moderátori szerepkört nem egy fő töltené be. Hány főre lenne javaslatod, mi a tapasztalat?
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

goyo logója
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    315
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    4
    24 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző vighkata Üzenet megjelenítése
    Gondolom a moderátori szerepkört nem egy fő töltené be. Hány főre lenne javaslatod, mi a tapasztalat?
    Szia Kata,

Ez egy nehéz kérdés, nem csak az aktívan fórumozók számától, vagy a moderátorok tevékenységétől, de a fórum stílusától is függ.

Itt egy szuper, segítőkész közösség gyűlt össze (és a fórumozásnak normál esetben erről kellene szólnia), nincsenek különösebb problémák, nem mentek el a témák igazán politikai, vallási, vagy személyes csatározásokba, de minél több új ember regisztrál, annál jobban kell figyelnünk arra, hogy ez így is maradjon. Most, nem hiszem, hogy szükség van több moderátorra, de ha szavazásra kerülne a sor, több emberre is lehet szavazni és meglátjuk, hogy egy, vagy több tag lesz "favorit" (és persze vállalják-e), ennek megfelelően döntünk.

Más fórumokon átlagban minden 4.000 - 6.000 regisztrált taghoz kell 1 moderátor, de ahogy írtam, ez fórumonként erősen változó lehet...

Azért tartom jónak ezt a szavazásos rendszert, mert a moderátort a közösségnek értékelnie kell, hogy a döntéseit elfogadhassa, az nem vezet jóra, ha a modi kívülálló és csak akkor aktív, ha moderálni kell.

hypohonder Nem regisztrált / Látogató

Alapértelmezett

És mit lehet tenni a moderátor helytelen, kifogásolható, személyeskedő döntésével szemben? Nem tartom jónak az egy főt, csakis és kizárólag akkor, ha őt mindenki, kivétel nélkül, elfogadja! Ha pedig többen lennének, akkor egyhangú döntéssel lehetne csak törölni, kizárni, fegyelmezni. Erős kétségeim vannak az ilyen dolgokkal szemben! Mármint a diktatórikus megnyilvánulások lehetővé tételével szemben. Mert az egyszemélyi döntés, az akár hogy is nézzük, ilyen lehetőségeket (veszélyeket) is hordoz magában.

Ha másért nem is, ezért célszerűbb lenne a több moderátor.
    És még valami: ki lehet jelölt? Ki jelölhet?

goyo logója
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    315
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    4
    24 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző hypohonder Üzenet megjelenítése
    És mit lehet tenni a moderátor helytelen, kifogásolható, személyeskedő döntésével szemben? Nem tartom jónak az egy főt, csakis és kizárólag akkor, ha őt mindenki, kivétel nélkül, elfogadja!
    Nekem "a mindenki egyet szeretről" inkább a diktatúrák ugranak be
    Ha pedig többen lennének, akkor egyhangú döntéssel lehetne csak törölni, kizárni, fegyelmezni. Erős kétségeim vannak az ilyen dolgokkal szemben! Mármint a diktatórikus megnyilvánulások lehetővé tételével szemben.
    Ha nagyobb közösségekben is internetezel, láthatod, hogy nincs sok taggal rendelkező, normális fórum moderátor nélkül...mindig akad pár kakukktojás, aki tönkreteszi a fórumot, elveszi a többiek kedvét stb...Szóval moderátor előbb utóbb kell...
    Mert az egyszemélyi döntés, az akár hogy is nézzük, ilyen lehetőségeket (veszélyeket) is hordoz magában. Ha másért nem is, ezért célszerűbb lenne a több moderátor. És még valami: ki lehet jelölt? Ki jelölhet?
    A válaszok ott vannak az előző üzenetekben:
    Minden tag jelölhet (akár több személyt is), aki részt vesz a szavazáson. A jelöltek a közösség 20 legtöbb hozzászólással rendelkező tagjai közül kerülnek ki (a dr.info team robot és én nem indulunk ). A mostani választás a cukorbeteg szekció moderálásáról szól. Ha közel azonos szavazatot kap több tag és el is vállalják, több moderátor is lehet (bár ehhez kevesen vagyunk, de később esetleg jól jöhet). A szavazás hasonló lesz az oldal tetején láthatóhoz, mindenki névvel szavaz - a neveket láthatod, ha rákattintasz a szavazat számra -, hogy engem (vagy a többi üzemeltetőt) ne érhessen az a vád, hogy manipulálom/juk a szavazást

Alapértelmezett

Kedves goyo, lényegében ugyanazok a kifogásaink, észrevételeink - ha jól értelmezem ezen a késői órán azt, amit leírtál.
    Na mindegy.

tímeácska logója
    tímeácska jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal
    188 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Nem tudom, jó-e ez a szavazás... Félek, hogy haraggal zárul... Még gondolkodom... Nem szeretnék Senkit megbántani, nem szeretném, ha egyáltalán bárki is bárkit akarva-akaratlanul megbántana!!!

Goyo! Te miért nem indulsz?!
    Tímeácska /alias Csigu/

Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás - egyelőre !
    Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3

Alapértelmezett

Tisztelt Fórumozó Sorstársak!

Bár, ha jól számoltam, akkor talán a hatodik legsűrűbben hozzászóló egyén vagyok, s így lehetne rám szavazni a moderátor-választás keretében, és kaptam már erre vonatkozó kérdéseket is, de szeretném, ha mindenki tudná, hogy én nem kívánok ilyen megtiszteltetés alanya lenni. Nem szeretnék mások írásai, megfogalmazásai, véleménye felett lándzsát törni, nem szeretnék én lenni az "önkéntes mérvadó". Szeretnék viszont vitatkozni, tanácsot kérni és adni (ha tudok).

És egyébként is: aki végignéz a fórumon, az láthatja, hogy van (had mondjam így: sajnos - remélem érthető, miért) egy csomó kedves, okos és jóval fiatalabb cukorbeteg, aki ennek a feladatnak jobban megfelel, még ha netán jóval kevesebbszer szólalt is meg. Akinek már van mire vissza, és még van mire előre néznie. Szerintem mindenképpen egy 30-40 éves közötti életkorú, energikus, nem konfliktus-kereső, de a konfliktusokat jól kezelni képes ember lenne alkalmas erre a posztra - ha már úgy néz ki, hogy csak egy moderátor lesz.
    Kérem a javaslatom megfontolását.

lizzi logója
    lizzi jelenleg nem elérhető Fiatal veterán
    Regisztrált
    Apr 2007
    Hol
    Zsámbok
    Üzenet
    1,361
    Köszönet
    45
    59 alkalommal
    39 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Húha ez érdekes téma!!!Én személy szerint jónak tartom az ötletet ,hogy legyen moderátorunk csak még nem igazán tudom,hogy hogyan is lehetne igazán jól kiválasztani és eldönteni ,hogy ki is lehetne az!Én azt gondolom,hogy ha mindenki betartja azt ,hogy elfogadja és megérti a másik ember ,sorstárs véleményét, tapasztalatát és nem akarja mindenáron az ellenkezőjét bebizonyítani ,akkor az ellen sem lehet kifogásunk ,hogy a nem ide illő és másokra nem tartozó hozzászólásokat ne kelljen mindenkinek olvasnia!És úgy gondolom,hogy mivel ez a fórum nem ezért van ,ezért ezt mindenkinek el kellene fogadnia!
    lizzi

Spirit pumpa-NovoRapid inzulinnal

Alapértelmezett

Kedves Lizzy, miért kellene mindenkinek minden hozzászólást elolvasnia? Az én gondom nem biztos, hogy érdekel mást, a másé meg engem, miért olvasnék olyasmit, ami nem érint meg? Nehogy már egy moderátor döntse el, aki nem is ismer, hogy mi nyomja a lelkemet, milyen gondjaim vannak és azok mivel függenek össze? Nyilvánvalóan nem a magyar focival kell itt foglalkozni (ami nincs arról egyébként sem lehet beszélni), de egyébként mindenki nyugodtan írhassa le azt, ami foglalkoztatja a betegség keretein belül. És feltétlenül teret kell engedni a vitáknak, nem a veszekedéseknek, természetesen.
    A jó megoldás mindenképpen a több fős mediátor-csapat lenne, mert ott nagyobb esély van az objektív értékelésre. A név szerinti szavazás pedig szintén csak a későbbi ellentétek forrása lehet és lesz is, ez előre látható!

1. oldal, összesen 3 123 UtolsóUtolsó

Hasonló témák

1. Cukorbeteg gyermek
    vende1 által, fórum: Általános kérdések, hozzászólások
    Válasz: 2152
    Utolsó üzenet: 1 nappal ezelőtt, 10:08
  2. Cukorbeteg kamasz
    Sani által, fórum: Általános kérdések, hozzászólások
    Válasz: 270
    Utolsó üzenet: 2011-05-05, 03:12
  3. [tüdőbeteg hír] Orvosjogi képviselőre is szükség lenne
    dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss hírei
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2008-11-28, 10:22
  4. [szexdoktor hír] Nincs szükség a beállítottság megváltoztatására
    dr.info team által, fórum: Szexdoktor.hu friss hírei
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2008-06-18, 08:42
  5. Cukorbeteg szekció - Moderátor választás
    goyo által, fórum: Hibajelentések, javaslatok, újdonságok
    Válasz: 19
    Utolsó üzenet: 2008-03-20, 02:54

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!