Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

1. oldal, összesen 4 1234 UtolsóUtolsó
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 38
    Annabella jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Jun 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    84
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett Állatvédelem-vajon miről is szól

Sokszor és sokat beszélnek az állatvédelemről. Szerencsére, mert fontos. Sőt! De mitől lesz valaki állatvédő, állatbarát? Szakértelmet igényel, vagy elég az őszinte szeretet, a tenni akarás? Tehát hogy is van ez
    Signorina Bella

nofre logója
    nofre jelenleg nem elérhető Sidike - Adminisztrátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    4,720
    Köszönet
    181
    135 alkalommal
    73 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Talán akkor lesz, ha jogerôs és kemény büntetés jár állatkínzásért.Szörnyû dolgokat követnek el, állítólag "emberek". Szégyen
    Állati büntetôeljárások
    Letöltendôt kapott az állatkínzó
    Az egészség jegyében: szörnyû epefarmok
    Nofre
    "nana korobi ya oki"
    alias Sidildi Lajhárka
    a lényeg!

misamaci logója
    misamaci jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Jun 2009
    Hol
    Kaposvár, Hungary
    Üzenet
    640
    Blog bejegyzés
    9
    Köszönet
    34
    46 alkalommal
    22 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szerintem amíg nem lesz elég erős, (politikai, gazdasági) érdekektől mentes országos szerveződés, addig nem lesz esély - az amúgy elég jól megalkotott törvényeink - betartására sem. Őszintén szólva erre, hogy egy ilyen - pl. az angol mintára kialakított - civil adományokból finanszírozott, rendőri hatáskörrel felruházott, kiképzett (!) munkatársakkal rendelkező állatvédelmi szervezet felállítására nálunk nem igazán látok esélyt.

Szepy logója
    Szepy jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Apr 2009
    Hol
    Orosháza
    Üzenet
    81
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szerintem a libabotrányt akkor is nagyon felfújták.Az egy olyan ágazat ami sok embernek a megélhetését biztosítja ráadásul megfelelő tartás, gondozás mellet.Akkor a malacot se hizlaljuk fel? Én én szeretem a libát és a máját is megenni.
    Szepy

misamaci logója
    misamaci jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Jun 2009
    Hol
    Kaposvár, Hungary
    Üzenet
    640
    Blog bejegyzés
    9
    Köszönet
    34
    46 alkalommal
    22 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Szepy Üzenet megjelenítése
    Szerintem a libabotrányt akkor is nagyon felfújták.Az egy olyan ágazat ami sok embernek a megélhetését biztosítja ráadásul megfelelő tartás, gondozás mellet.Akkor a malacot se hizlaljuk fel? Én én szeretem a libát és a máját is megenni.
    Én pont az ilyenek hiányolom a szakszerű állatvédelmi szervezetet. Különben a libabotrány nem szólt másról, minthogy néhány megélhetési állatvédő, erősen koholt vádakkal talált magának médiafelületet. (Ugyebár a botrány az mindig növeli a nézettséget, érdekes módon a terméktanács cáfolatai - ahol bizonyították, hogy a felvételek nem ott és nem akkor készültek stb ... már nem kaptak akkora nyilvánosságot) Az is elgondolkodtató, hogy ennek az akciónak a hátterében milyen érdekeltségek állhattak .... bár ezt talán soha nem fogjuk megtudni hogy a termelők gyanúja mennyire volt megalapozott. (egy osztrák alapítású szervezet nekiugrik a magyar libatenyésztőknek .... az emiatt kieső piacokra meg szinte azonnal benyomulnak a franciák .... no comment).

Szepy logója
    Szepy jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Apr 2009
    Hol
    Orosháza
    Üzenet
    81
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Misamaci!

"Szerintem amíg nem lesz elég erős, (politikai, gazdasági) érdekektől mentes országos szerveződés, addig nem lesz esély "

Nem csak ezzel van a baj.Szerintem már gyermekkorban kellene elkezdeni nem is az állat védelmet hanem a leg alap az állat gondozást.Hijába tanulja meg a gyerek a suliba az állatok felépítését az édeskevés.Sajnos sok kamasz nem tud uralkodni az indulatain és hát hol vezesse le? Hát egy nálánál gyengébben aki még beárúlni sem fogja és természetesen ezt a mentalitást viszi tovább felnőtt korba is és majd mutat vele példát és majd hoz döntéseket.
    Szepy

Zsu77 logója
    Zsu77 jelenleg nem elérhető Veterán
    Regisztrált
    Jul 2008
    Üzenet
    2,588
    Blog bejegyzés
    3
    Köszönet
    4
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Szepy Üzenet megjelenítése
    Misamaci!

"Szerintem amíg nem lesz elég erős, (politikai, gazdasági) érdekektől mentes országos szerveződés, addig nem lesz esély "

Nem csak ezzel van a baj.Szerintem már gyermekkorban kellene elkezdeni nem is az állat védelmet hanem a leg alap az állat gondozást.Hijába tanulja meg a gyerek a suliba az állatok felépítését az édeskevés.Sajnos sok kamasz nem tud uralkodni az indulatain és hát hol vezesse le? Hát egy nálánál gyengébben aki még beárúlni sem fogja és természetesen ezt a mentalitást viszi tovább felnőtt korba is és majd mutat vele példát és majd hoz döntéseket.
    ...és próbálgatja embertársain...

Regisztrált
    Jun 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    84
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Ki mondhatja magát állatvédőnek? Aki már részt vett kampányokban (természetesen ami normálnak nevezhető), vagy az is, aki megrögzötten állítja, hogy ő bizony állatvédő és közben nem is az? Szerintem összefogással sok minden elérhető. Erre rengeteg a jó példa. Előbb-utóbb itt is létrejöhetne olyan átfogó állatvédő szervezet, amely úgy általában mindenre felügyel. (valahogy úgy, mint pl a fogyasztóvédők is foglalkoznak gyerekjátékokkal, élelmiszerekkel, műszaki cikkekkel)
    Signorina Bella

Regisztrált
    Jun 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    84
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Állatkínzásról egy újabb szomorú eset: az RTLhírek.hu oldalról

"Hasba szúrtak egy vemhes kancát egy tompai tanya melletti legelőn, az erősen vérző ló az állatorvos szerint rengeteget szenvedett, mielőtt elpusztult. A Bács-Kiskun megyei rendőrök egyelőre még rongálás miatt indítottak eljárást, de az állatorvosi szakvélemény után valószínű, hogy az ügyet állatkínzásnak minősítik. Állatkínzásért akár 2 év börtönbüntetés is kiszabható."

már 3 év is kiszabható a különös kegyetlenségért. Szerintem még mindig kevés.
    Signorina Bella

nofre logója
    nofre jelenleg nem elérhető Sidike - Adminisztrátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    4,720
    Köszönet
    181
    135 alkalommal
    73 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Remélem megkapja az elkövető!
    Nofre
    "nana korobi ya oki"
    alias Sidildi Lajhárka
    a lényeg!

1. oldal, összesen 4 1234 UtolsóUtolsó

Hasonló témák

1. Sírnak-e a halak? És vajon alszanak?
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2009-03-12, 02:41
  2. Sírnak-e a halak? És vajon alszanak?
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Utolsó üzenet: 2009-03-12, 01:40
  3. [diabetes hír] Miről ismerhetjük fel a szívinfarktust?
    dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss hírei
    Utolsó üzenet: 2008-05-07, 08:30
  4. [tüdőbeteg hír] A rák megelőzésének első parancsolata így szól: ne dohányozz!
    dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss hírei
    Utolsó üzenet: 2008-04-07, 07:02
  5. [szexdoktor hír] Miről árulkodik a női mell mérete?
    goyo által, fórum: Szexdoktor.hu friss hírei
    Utolsó üzenet: 2008-02-01, 07:03

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!