Talán akkor lesz, ha jogerôs és kemény büntetés jár állatkínzásért.Szörnyû dolgokat követnek el, állítólag "emberek". Szégyen
Állati büntetôeljárások
Letöltendôt kapott az állatkínzó
Az egészség jegyében: szörnyû epefarmok
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 38
-
2009-08-18 #1
Gólya
- Regisztrált
- Jun 2009
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 84
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Állatvédelem-vajon miről is szól
Sokszor és sokat beszélnek az állatvédelemről. Szerencsére, mert fontos. Sőt! De mitől lesz valaki állatvédő, állatbarát? Szakértelmet igényel, vagy elég az őszinte szeretet, a tenni akarás? Tehát hogy is van ez
Signorina Bella
-
2009-08-22 #2
-
2009-08-22 #3
- Regisztrált
- Jun 2009
- Hol
- Kaposvár, Hungary
- Üzenet
- 640
- Blog bejegyzés
- 9
- Köszönet
- 34
- 46 alkalommal
22 üzenetét köszönték meg
Szerintem amíg nem lesz elég erős, (politikai, gazdasági) érdekektől mentes országos szerveződés, addig nem lesz esély - az amúgy elég jól megalkotott törvényeink - betartására sem. Őszintén szólva erre, hogy egy ilyen - pl. az angol mintára kialakított - civil adományokból finanszírozott, rendőri hatáskörrel felruházott, kiképzett (!) munkatársakkal rendelkező állatvédelmi szervezet felállítására nálunk nem igazán látok esélyt.
-
2009-08-23 #4
Szerintem a libabotrányt akkor is nagyon felfújták.Az egy olyan ágazat ami sok embernek a megélhetését biztosítja ráadásul megfelelő tartás, gondozás mellet.Akkor a malacot se hizlaljuk fel? Én én szeretem a libát és a máját is megenni.
Szepy
-
2009-08-23 #5
- Regisztrált
- Jun 2009
- Hol
- Kaposvár, Hungary
- Üzenet
- 640
- Blog bejegyzés
- 9
- Köszönet
- 34
- 46 alkalommal
22 üzenetét köszönték meg
Én pont az ilyenek hiányolom a szakszerű állatvédelmi szervezetet. Különben a libabotrány nem szólt másról, minthogy néhány megélhetési állatvédő, erősen koholt vádakkal talált magának médiafelületet. (Ugyebár a botrány az mindig növeli a nézettséget, érdekes módon a terméktanács cáfolatai - ahol bizonyították, hogy a felvételek nem ott és nem akkor készültek stb ... már nem kaptak akkora nyilvánosságot) Az is elgondolkodtató, hogy ennek az akciónak a hátterében milyen érdekeltségek állhattak .... bár ezt talán soha nem fogjuk megtudni hogy a termelők gyanúja mennyire volt megalapozott. (egy osztrák alapítású szervezet nekiugrik a magyar libatenyésztőknek .... az emiatt kieső piacokra meg szinte azonnal benyomulnak a franciák .... no comment).
-
2009-08-23 #6
Misamaci!
"Szerintem amíg nem lesz elég erős, (politikai, gazdasági) érdekektől mentes országos szerveződés, addig nem lesz esély "
Nem csak ezzel van a baj.Szerintem már gyermekkorban kellene elkezdeni nem is az állat védelmet hanem a leg alap az állat gondozást.Hijába tanulja meg a gyerek a suliba az állatok felépítését az édeskevés.Sajnos sok kamasz nem tud uralkodni az indulatain és hát hol vezesse le? Hát egy nálánál gyengébben aki még beárúlni sem fogja és természetesen ezt a mentalitást viszi tovább felnőtt korba is és majd mutat vele példát és majd hoz döntéseket.
Szepy
-
2009-08-23 #7
- Regisztrált
- Jul 2008
- Üzenet
- 2,588
- Blog bejegyzés
- 3
- Köszönet
- 4
- 1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
-
2009-08-24 #8
Gólya
- Regisztrált
- Jun 2009
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 84
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Ki mondhatja magát állatvédőnek? Aki már részt vett kampányokban (természetesen ami normálnak nevezhető), vagy az is, aki megrögzötten állítja, hogy ő bizony állatvédő és közben nem is az? Szerintem összefogással sok minden elérhető. Erre rengeteg a jó példa. Előbb-utóbb itt is létrejöhetne olyan átfogó állatvédő szervezet, amely úgy általában mindenre felügyel. (valahogy úgy, mint pl a fogyasztóvédők is foglalkoznak gyerekjátékokkal, élelmiszerekkel, műszaki cikkekkel)
Signorina Bella
-
2009-09-03 #9
Gólya
- Regisztrált
- Jun 2009
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 84
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Állatkínzásról egy újabb szomorú eset: az RTLhírek.hu oldalról
"Hasba szúrtak egy vemhes kancát egy tompai tanya melletti legelőn, az erősen vérző ló az állatorvos szerint rengeteget szenvedett, mielőtt elpusztult. A Bács-Kiskun megyei rendőrök egyelőre még rongálás miatt indítottak eljárást, de az állatorvosi szakvélemény után valószínű, hogy az ügyet állatkínzásnak minősítik. Állatkínzásért akár 2 év börtönbüntetés is kiszabható."
már 3 év is kiszabható a különös kegyetlenségért. Szerintem még mindig kevés.Signorina Bella
-
2009-09-03 #10
Hasonló témák
-
Sírnak-e a halak? És vajon alszanak?
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-03-12, 02:41 -
Sírnak-e a halak? És vajon alszanak?
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-03-12, 01:40 -
[diabetes hír] Miről ismerhetjük fel a szívinfarktust?
dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-05-07, 08:30 -
[tüdőbeteg hír] A rák megelőzésének első parancsolata így szól: ne dohányozz!
dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-04-07, 07:02 -
[szexdoktor hír] Miről árulkodik a női mell mérete?
goyo által, fórum: Szexdoktor.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-02-01, 07:03

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel