Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

+ Válasz a Témára
1. oldal, összesen 5 12345 UtolsóUtolsó
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 45
    Kiska logója
    Kiska jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Nov 2008
    Üzenet
    13
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Szomorú Lisztérzékeny cukorbeteg fogyókúrája?

1980 óta vagyok cukorbeteg, e mellett liszt-,tojás- és laktózérzékeny vagyok, 98 kg, 160 cm. BMI 131!!! 5 éve inzulinon vagyok, ugyanekkor derült ki a lisztérzékenység, azóta diétázom ez ügyben is. Akkor hagytam abba a dohányzást is. Ettől két év alatt 25 kg-ot híztam. 130-140 g CH, 1200-1300 Kcal.Alig birok mozogni, (Csípőm? Beleim? rettenetesen fájnak) CHI géppel naponta fél órát mozgok. Naponta5-6-szor van székletem, nem hasmenés, de rengeteg puffadás, szél. Diabeteszes láb, romló vese (creatinin dupla, metformint nem lehet alkalmazni)

Mindenfélét kipróbáltam (pl bab-borsó-lencse kúra és mindenféle "izék")semmi eredménye nincs. VAN VALAMI TANÁCSOTOK, TAPASZTALATOTOK?

SEGITSÉG,KÖVÉR VAGYOK!

Vivi35 jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Nov 2008
    Üzenet
    4
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett Remélem segítek

Idézet Eredeti szerző Kiska Üzenet megjelenítése
    1980 óta vagyok cukorbeteg, e mellett liszt-,tojás- és laktózérzékeny vagyok, 98 kg, 160 cm. BMI 131!!! 5 éve inzulinon vagyok, ugyanekkor derült ki a lisztérzékenység, azóta diétázom ez ügyben is. Akkor hagytam abba a dohányzást is. Ettől két év alatt 25 kg-ot híztam. 130-140 g CH, 1200-1300 Kcal.Alig birok mozogni, (Csípőm? Beleim? rettenetesen fájnak) CHI géppel naponta fél órát mozgok. Naponta5-6-szor van székletem, nem hasmenés, de rengeteg puffadás, szél. Diabeteszes láb, romló vese (creatinin dupla, metformint nem lehet alkalmazni)

Mindenfélét kipróbáltam (pl bab-borsó-lencse kúra és mindenféle "izék")semmi eredménye nincs. VAN VALAMI TANÁCSOTOK, TAPASZTALATOTOK?

SEGITSÉG,KÖVÉR VAGYOK!
    Szia kedves Kiska!

Én is szeretnék figyelmedbe ajánlani egy diétát. Engem a bab-borsó puffaszt, viszont a köles és a barna rizs nem okozott problémát. Sőt ezek még a lúgosítás -ban is segítenek. Sok párolt zöldséggel egészítsd ki úgy finomabb. Igyál sokat, ha lehet savmentes ásványvizet és ha megengeded figyelmedbe ajánlok egy 12 gyógynövény kivonatát tartalmazó folyadékot, ami segít átmosni a szervezeted, érezni fogod, hogy a vizeleten ürülnek a méreganyagok. Puridren -nek hívják a kivonatot és nekem is sokat segített a méregtelenítés -ben.

Remélem segíteni tudtam tanácsommal.
    Üdvözlettel: Vivien

Kiska logója
    Regisztrált
    Nov 2008
    Üzenet
    13
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Köszi a tanácsot,mivel lisztérzékeny vagyok sok barnarizst és kölest eszem, bár a köles glikémiás indexe is magas, a rizsé is. Viszont írtál egygyógynövény-kivonatról
    Puridren a neve. Kipróbálnám, hol kapható?

Vivi35 jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Nov 2008
    Üzenet
    4
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Köszi a tanácsot,mivel lisztérzékeny vagyok sok barnarizst és kölest eszem, bár a köles glikémiás indexe is magas, a rizsé is. Viszont írtál egygyógynövény-kivonatról
    Puridren a neve. Kipróbálnám, hol kapható?
    Kérésedre megírom a bolt helyét ahol vásároltam remélem nem moderálnak e miatt Én az Oktogon téren vásároltam.

Kiska logója
    Regisztrált
    Nov 2008
    Üzenet
    13
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Köszi, a Házipatika c. honlap csomagküldőjében is kapható, megrendeltem, kipróbálom a 40 napos kúrát. Köszi!!

eszter10 jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Dec 2008
    Üzenet
    27
    Köszönet
    1
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Mosolygó én is lisztérzékeny

SEGITSÉG,KÖVÉR VAGYOK!
    Szia kedves Kiska!fficeffice" />>>
    Mivel én is lisztérzékeny vagyok, tudom, hogy gondot okoz a kaja meg választása.>>
    A Burgonya szinte minden nap van nekem. Tej- tejtermékek, főtojás, rizs, gyümölcsök. >>
    És nagyon bevált a korpás kenyér.>>
    A füredi lúgos vizet fogyasztom napi másfél litert. Így a savam is rendben van. >>
    Írj ha még segítségre van szűkséged! >>
    Kellemes hétvégét! >>

Szepy logója
    Szepy jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Apr 2009
    Hol
    Orosháza
    Üzenet
    81
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia Eszter10!

Ha te lisztérzékeny vagy hogy fogyaszthatsz?: És nagyon bevált a korpás kenyér
    Vagy ez pontosan mit is takar

Regisztrált
    Dec 2008
    Üzenet
    27
    Köszönet
    1
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia Szepy!
    A reggeli az DEXI kukoricás keksz.. És naponta kb összesen 2 szelet korpás kenyeret kajálok.
    Ezt bírom semmi gond. Nem szaladgálok a Wc. Belem sem gyulladt be!
    A kezelő orvosom szerint hozzá lehet szokatni a szervezetett a glutén-hez de csak nagyon aprólékosan.

Szepy logója
    Szepy jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Apr 2009
    Hol
    Orosháza
    Üzenet
    81
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia Eszter10!

Sajnos nem értek veled egyet, szerintem nem lehet a szervezetet hozzászoktatni egy számára méreganyaghoz.Én is van amikor úgy jön ki hogy eszek gluténos terméket és nekem sem okoz problémát, de ez nem azt jelenti hogy a szervezetem bírja is.Neked az ellenőrző vizsgálaton nem mutatja a rossz eredményt?Végül is te nem diétázol. Ahoz, hogy a szervezeted regenerálódjon legalább 3 hónapos folyamatos diétára van szükség, ha ezt nem tartod sajnos a te beleid gyulladásban vannak attól fűggetlenűl hogy te ezt nem érzed.Elszomorít az orvosod tájékoztatása ez mind a szakmai tudatlanságát bízonyítja.Remélem jobban utánna mész e témának és bővited ismereteidet, hogy magad is belázsd nem jó uton jársz.

Gabi

Regisztrált
    Dec 2008
    Üzenet
    27
    Köszönet
    1
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Mosolygó Szia Gabi!

fficeffice" />>>
    Szia Gabi!
    De igen diétázok! Mert a lisztérzékenységen kívül még sok diagnózisom van.
    Többek között a gyógyszer érzékenység is.
    http://diabetesonline.hu/derus-diab-palyazat/en-es-a-hipoglikemia.html
    Olvasd el. Ez vagyok én .
    Kellemes hétvégét Eszter

Hasonló témák

1. Cukorbeteg gyermek
    vende1 által, fórum: Általános kérdések, hozzászólások
    Válasz: 2040
    Utolsó üzenet: 2 Héttel ezelőtt, 05:33
  2. Segítség, cukorbeteg lettem!!
    agap által, fórum: Általános kérdések, hozzászólások
    Válasz: 209
    Utolsó üzenet: 2011-11-26, 04:56
  3. Cukorbeteg kamasz
    Sani által, fórum: Általános kérdések, hozzászólások
    Válasz: 270
    Utolsó üzenet: 2011-05-05, 04:12
  4. Elhízott és cukorbeteg háziállatok
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2008-11-15, 03:11

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!