Ja, és a mindenkinek topikba felraktam, hogy aug. 1-től a fogpótlás és fogszabályzásra is megszűnik a technikusi díj eddigi 50%-os Tb támogatottsága. Ez érinti a 18 év alatti személyeket is.
Én az indoklásokban azt olvastam (a szemüvegre is és a fogászatra is), hogy mindez a megvonás a súlyosabb fogyatékkal élők nagyobb arányú támogatása miatt van. Kíváncsi leszek, mert állítólag érinti a pumpát és az infúziós szettet is. Tehát le lehet ellenőrizni.
De akkor valami már mindjárt nem stimmel. Ugyanis most a pumpát a felnőttek 85%-os támogatással kapják (gyerekek 90%). Viszont a 85%-os támogatás megszűnik, lesz 80%- és marad a 90%. De azt egyelőre nem tudni, hogy a felnőttek pumpája a 80 vagy a 90%-ba fog-e esni.
Van még egy tervezett változtatás. 2010. januártól a beteg mondjatja meg -egy keretösszegen- belül, hogy neki mennyi segédeszközre van igénye havonta, vagy évente. Ez minket a cukormérő csík esetében érint. Azt a nyilatkozó nem tudta megmondani, hogy egyes betegség-csoportokban mekkora lesz ez a keretösszeg.
Teljesen mindegy, hogy havi 3 doboz csík írható fel, vagy az évi limit nem haladhatja meg mondjuk 36 doboz csík árát. Ha az évi limit 50-60 doboz lesz, akkor az már valami. El tudjátok képzelni, ez fog bekövetkezni? Ezért veszik el most a szemüveg és fogászati támogatást, hogy erre jusson?!
(Hú, de borzasztó negatív voltam, felejtsétek is el, amit írtam. Hess)
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 12
-
2009-08-05 #1
Lássunk tisztán! (szemüvegek, kontaktlencsék)
Talán lesz az olvasók között, akit érint és még nem tud róla:
2009. augusztus 16-tól megszűnik a szemüvegek TB általi, eddig is csekély mértékű támogatottsága, 6 dioptria alatt. Ez érinti a gyermekeknek felírt szemüvegeket is.Grácia
-
2009-08-05 #2
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
184 üzenetét köszönték meg
Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
Inzulin: Humalog
-
2009-08-05 #3
A szemüvegek esetében indoklás gyanánt a következőt "bírták" mondani: így elsimul az egyenlőtlenség, mert a kontaktlencséket eddig sem támogatták (hogy csak 6 dioptria alatt vagy sem, azt nem tudom). Ha az illető nem komolyan mondta volna, azt gondolnám, van humorérzéke...
Így, hogy a szemüvegesektől is megvonják a támogatást, már nem kell félni a szemüveges-kontaktlencsés háborúskodástól. Juj de jó...Grácia
-
2009-08-05 #4
- Regisztrált
- May 2007
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 1,244
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 35
- 68 alkalommal
38 üzenetét köszönték meg
Én gyerekkorom óta szemüveges vagyok, és bár viccesen hangzik, de mindig igazságtalanságnak tartottam, hogy nem elég, hogy rossz a szemem, de még egy csomó pénzbe is kerül a szemüveg.
-
2009-08-05 #5
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
Én is gyerekkorom óta vagyok szemügés. Alig négy évesen 4,5 dipoptriával kezdem, ami már szódásüvegalj volt akkor is, most meg a 6 dioptriánál húzzák meg a határt? Miért? Abszolút logikátlan.
Utoljára vighkata módosította 2009-08-05, 08:56-kor Ok: elütés
Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
-
2009-08-05 #6
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
Itt vannak a fontosabb változások
http://www.jogiforum.hu/hirek/21340
Alul, a kapcsolódó anyagoknál van a szemüge is, fogtechnika, meg sok egyéb. Lehet csemegézni.Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
-
2009-08-05 #7
-
2009-08-05 #8
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
A dolgozóban szól a rádió.... (LGT), és ottan mondták be, hogy ez a módosítás a szemügések 95-98%-át érinti. Vagyis mindenkit.
Feltételezések szeint félő, hogy sokan ráfanyalodnak a nem optikusnál készült, bevásárló központokban állványról levehető szemügékre, amivel tovább rombolják a szemük egészségét.Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
-
2009-08-05 #9
-
2009-10-05 #10
Gólya
- Regisztrált
- May 2009
- Üzenet
- 10
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Én 6 dioptria fölött vagyok , de már 2 éve ezt a mostani szemüveget használom. Nem is tudtam eddig hogy van támogatás rá, de ezek szerint én semmit nem is fogok észrevenni.
Hasonló témák
-
[diabetes hír] A tea segíthet tisztán tartani az artériákat
dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-02-22, 08:13

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel