Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

1. oldal, összesen 2 12 UtolsóUtolsó
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 15

Téma: Fogyókúra

Zsu77 logója
    Zsu77 jelenleg nem elérhető Veterán
    Regisztrált
    Jul 2008
    Üzenet
    2,588
    Blog bejegyzés
    3
    Köszönet
    4
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett Fogyókúra

Mindenhol hallani,hogy a túlsúly egészségtelen,meg kell tőle szabadulni.De mit tehet az ember jelentős túlsúllyal?Azt mondják,hogy nem szabad hirtelen fogyni.És még sok okosat olvasni,hallani.De igazából jelentős segítséget nem találni sehol sem.Tényleg?Hova lehet fordulni?Mi számít normális ütemnek?És mi van akkor,ha úgy mond semmi sem segít?Mi van,ha valaki alig eszik,napi 40 percet sétál,de nem történik semmi,betegség sem indokolja a túlsúly stagnálását,mégsem töténik semmi?Csodaszerek nem igazán érdekelnek,az csak biznisz.Az lenne a jó,ha tudhatnánk,hogy mit is javasolnak az orvosok.Egyáltalán?Hogyan lehet szakszerű segítséghez jutni?Főleg,ha már az egészség védelme is erőteljesen megkívánja.

CanadiAnne jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2008
    Hol
    Montreal/Budapest
    Üzenet
    2
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia Zsuzsa!

Én egy elég különleges dolgot találtam, igaz, nem orvosokhoz fordultam végül, és nem akartam "csodabogyikat" se bevenni.
    Szóval, én egy csoportba kezdtem járni, amolyan fogyicsoportba, és június 1-én kezdtunk. Most 16 kilóval vagyok kevesebb, és nem szedek bogyikat, viszont egész másként nézem már a fogyókúrát. Vagyis pont az, hogy nem kúra. Így nem tudom részletesen elmesélni, mert nagyon sokat találkozunk, van tréning, meg egyéni foglalkozás is, de a lényeg, hogy azzal foglalkozunk sokat, hogy milyen lelki kapaszkodót jelentett, hogy elhíztam. (Én öt év alatt kb 40 kilót, pedig előtte versenyszerűen sportoltam.
    Elég nehezen bukkantam rá a nőre, aki vezeti a csoportot, mert nemigen hírdeti magát, és szerintem ami a legjobb, hogy végig velünk van. Nekem nagyon sokat segített. Ha gondolod priviben megírom, fel lehet hívni találkozók között is, ha bajom van, vagy éppen elfogyott a kitartásom.
    Szóval szerintem tök jó.

Szia, CanadiAnne

goyo logója
    goyo jelenleg nem elérhető Technikai támogatás
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    315
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    4
    24 alkalommal
    14 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző CanadiAnne Üzenet megjelenítése
    Szia Zsuzsa!

Én egy elég különleges dolgot találtam, igaz, nem orvosokhoz fordultam végül, és nem akartam "csodabogyikat" se bevenni.
    Szóval, én egy csoportba kezdtem járni, amolyan fogyicsoportba, és június 1-én kezdtunk. Most 16 kilóval vagyok kevesebb, és nem szedek bogyikat, viszont egész másként nézem már a fogyókúrát. Vagyis pont az, hogy nem kúra. Így nem tudom részletesen elmesélni, mert nagyon sokat találkozunk, van tréning, meg egyéni foglalkozás is, de a lényeg, hogy azzal foglalkozunk sokat, hogy milyen lelki kapaszkodót jelentett, hogy elhíztam. (Én öt év alatt kb 40 kilót, pedig előtte versenyszerűen sportoltam.
    Elég nehezen bukkantam rá a nőre, aki vezeti a csoportot, mert nemigen hírdeti magát, és szerintem ami a legjobb, hogy végig velünk van. Nekem nagyon sokat segített. Ha gondolod priviben megírom, fel lehet hívni találkozók között is, ha bajom van, vagy éppen elfogyott a kitartásom.
    Szóval szerintem tök jó.

Szia, CanadiAnne
    Szia Anne,

Ez a csoport engem is erdekelne...ha irnal egy privit...

Koszonom

DrInfo jelenleg nem elérhető Adminisztrátor
    Regisztrált
    May 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    79
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Zsu77 Üzenet megjelenítése
    Mindenhol hallani,hogy a túlsúly egészségtelen,meg kell tőle szabadulni.De mit tehet az ember jelentős túlsúllyal?Azt mondják,hogy nem szabad hirtelen fogyni.És még sok okosat olvasni,hallani.De igazából jelentős segítséget nem találni sehol sem.Tényleg?Hova lehet fordulni?Mi számít normális ütemnek?És mi van akkor,ha úgy mond semmi sem segít?Mi van,ha valaki alig eszik,napi 40 percet sétál,de nem történik semmi,betegség sem indokolja a túlsúly stagnálását,mégsem töténik semmi?Csodaszerek nem igazán érdekelnek,az csak biznisz.Az lenne a jó,ha tudhatnánk,hogy mit is javasolnak az orvosok.Egyáltalán?Hogyan lehet szakszerű segítséghez jutni?Főleg,ha már az egészség védelme is erőteljesen megkívánja.
    A feltett kérdések megválaszolása a szakorvos számára is a legnehezebb problémák közé tartozik. Amilyen könnyű a mai életvitel mellett meghízni, olyan nehéz lefogyni. Ha pedig az valamilyen módon sikerül, az esetek több mint 90%-ában nem kerülhető el a visszahízás. Általában azt lehet mondani, hogy teljesen egyénre szabva, dietetikussal megbeszélve, szinte mérnöki pontossággal összeállított erősen energiaszegény (1000-1200 kcal-nál többet nem tartalmazó) étrenden kell megkísérelni havi maximum 1 kg leadását egy éven keresztül. A siker biztosítéka a séta helyett a napi 5-6 km-es, nyújtott léptekkel végzett gyaloglás úgy, hogy közben még ki is izzadjunk. Az étrend megfelelő vitamintablettákkal is kiegészítendő. Esetenként szakorvos segítségét is célszerű kikérni. Dr. Fövényi

Zsu77 logója
    Zsu77 jelenleg nem elérhető Veterán
    Regisztrált
    Jul 2008
    Üzenet
    2,588
    Blog bejegyzés
    3
    Köszönet
    4
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Köszönöm,ezek nagyon hasznos információk!

christina logója
    christina jelenleg nem elérhető Veterán
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,140
    Blog bejegyzés
    2
    Köszönet
    253
    82 alkalommal
    54 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia Zsuzsa!

Szóval szerintem tök jó.

Szia, CanadiAnne

Szia!
    Nem írnál róla kicsit bővebben? Akár priviben is. Köszönöm!
    Üdv. Christina
    (Medtronic Minimed Paradigm inzulinpumpa)

cuki jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Mar 2008
    Üzenet
    106
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia Zsuzsa!

Szóval szerintem tök jó.

Szia, CanadiAnne
    Szia Anne!!

Engem is nagyon nagyon érdekelne ez a csoport! Ha egy priviben leírnád az elérhetőségeket, azt nagyon megköszönném.
    Cuki

CanadiAnne jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2008
    Hol
    Montreal/Budapest
    Üzenet
    2
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok!

Én megpróbáltam napi 1300 kalóriát, mert azt gondoltam, hogy az majd tuti lesz, de az sokkal gyorsabb iramot diktált, mint a havi 1 kg. Igaz, aki súlyosabb, vagy én aki ennek legalább a dupláját megettem naponta, annak ez elég nagymegvonás, persze, hogy gyorsabban esnek le a kilók, mint havi 1. Ahova járok, ott is mindig elhangzik, hogy ha hagytam magamnak öt évet arra, hogy a negyven kiló feljöjjön, akkor talán kettőt adhatok arra, hgy lemenjen...
    ... és hát nincs mese, mozogni kell... De milyen jó már, egy idő után!!!
    Én mindenkit csak bíztatni tudok, főleg a türelemre CA

Judit logója
    Judit jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Jun 2007
    Üzenet
    31
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok!
    Én a napi 1200 kalóriás étrendet próbáltam ki. Egy dietetikus kolléganőm adta oda a heti étrendeket a receptekkel és a kalóriatáblázatokkal együtt. Nagyon jól is ment úgy 4 hétig.
    Azután elfogyott a kitartás...és szerintem nem lehet úgy diétázni, hogy közben a párodnak (családodnak) a szokásos ételeket főzöd (legalábbis ez megnehezíti a dolgokat). Nálam nagy probléma volt még, hogy naponta ötször étkezzek, mert munka közben nincs rá idő.
    Szóval szépen lassan visszazökkentem a ritkán, de sokat étkezésre.

Vivi35 jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Nov 2008
    Üzenet
    4
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Zsu77 Üzenet megjelenítése

Szia Zsu

Én is túlsúllyal küszködtem és szintén mindent kipróbáltam. Én is sétáltam, mozogtam, alig ettem, "kínoztam" a testem. Elkeseredésemben a barátnőm ajánlására természetgyógyászhoz fordultam. Ő közölte velem, hogy a testemnek méregtelenítésre van szüksége. Előtte nem is hallottam még erről a kúráról. Kaptam egy 12 gyógynövény legjobb hatóanyagait tartalmazó folyadékot amiből a megfelelő mennyiséget naponta 1,5 fél liter vízzel kellett elfogyasztanom. Szóval elkezdtem ezt a kúrát, és a rendszeres mozgás mellett naponta elfogyasztottam az előírt mennyiséget és úgy érzem, hogy a kitartásom meghozta a gyümölcsét. 3 hónap lett volna a kúra ideje, de én 2 hónap után már abba hagyhattam hisz a felesleg eltűnt rólam. Fontos volt, és a mai napig fontos, hogy odafigyelek arra mit és mikor eszek, több gabonát és zöldséget fogyasztok és a felesleg ami lejött rólam nem tért vissza. Remélem tudtam segíteni valakinek.

1. oldal, összesen 2 12 UtolsóUtolsó

Hasonló témák

1. Megvan a fogyókúra titka
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2008-12-03, 03:21

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!