Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

1. oldal, összesen 10 12345 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 96
    Annabella jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Jun 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    84
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett Ha megtiltanák a dohányzást...

Kíváncsi vagyok arra, mit szólnának hozzá a dohányosok, ha egyik napról a másikra nem lehetne cigarettát kapni az árusítóhelyeken.
    Szerintem még mindig nincs fogalmuk arról, hogy tevékenységükkel mennyire ártanak maguknak, ja és főleg a környezetüknek!
    Tényleg, mi lenne ha mindenütt betiltanák a dohányzást ? (szerencsére ez út felé halad egyre több ország) Mi lenne ha nem kellene a passzív dohányzástól szenvedni, a füstölgőket a buszmegállókban, közterületeken kerülgetni?

goyo logója
    goyo jelenleg nem elérhető Technikai támogatás
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    315
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    4
    24 alkalommal
    14 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Annabella Üzenet megjelenítése
    Tényleg, mi lenne ha mindenütt betiltanák a dohányzást ? (szerencsére ez út felé halad egyre több ország)
    Nincs teljes tiltas egy orszagban sem.

Mi lenne ha nem kellene a passzív dohányzástól szenvedni, a füstölgőket a buszmegállókban, közterületeken kerülgetni?
    A fustolgoket viszont nem kellene "kerulgetni", ha szigorubbak lennenek a buntetesek. Kijelolt helyeken szabad, mashol 500.000 Ft koruli buntetes....Azert irok csak felmilliot, hogy igazodjak az itteni fizetesekhez....Kanadaban jelenleg pl.-ul kozel 1.000.000 ft. a buntetes.

Zsu77 logója
    Zsu77 jelenleg nem elérhető Veterán
    Regisztrált
    Jul 2008
    Üzenet
    2,588
    Blog bejegyzés
    3
    Köszönet
    4
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Mi lenne ha nem kellene a passzív dohányzástól szenvedni, a füstölgőket a buszmegállókban, közterületeken kerülgetni?
    A dühroham/nap hányadosom a töredékére zuhanna!

blaci logója
    blaci jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Jun 2008
    Hol
    Sárbogárd
    Üzenet
    3,967
    Köszönet
    173
    93 alkalommal
    84 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Kedves Annabella!
    Ha betiltanák a dohányzást, szerintem kb. az lenne belőle mint Amerikában, amikor is 1919. január 16-n életbe lépett a 18. alkotmánymódosítás, amely az egész államszövetség területén megtiltotta az alkohol előállítását, forgalmazását és behozatalát.
    A fogyasztás ettől nem szűnt meg, sőt a feketekereskedelem, csempészet virágzását indította el országszerte… Ez legfeljebb Al Capone mai követőinek lenne érdeke, biztos jól profitálnának belőle!
    Véleményem szerint itt sem a teljes tiltás, hanem esetleg a korlátozás (éttermek, iskolák stb.), szóval a józan ész és az "arany középút" lenne a megoldás. (A tiltott gyümölcs mindig édesebb, tudod…) Erre pedig már jelentős lépések történtek itt nálunk is. Ahogy az alkoholfogyasztást, úgy ezt is lehet(ne) kulturáltan, a nemdohányzók zavarása nélkül végezni. Szerintem mindenki eltudja dönteni a mai és a már évtizedek óta tartó információ áradatból hogy ez neki mennyire káros, ha pedig nem…akkor csak vegye figyelembe a többieket akik nem dohányoznak. Ettől még valóban messze vagyunk… (Azért vannak kivételek, akik igenis figyelembe veszik a nemdohányzókat...igaz, kevesen...!)
    Egyébként az alkoholtilalom végül azért bukott meg, mert olyan fokú bizonytalanságot teremtett az amerikai társadalomban, amelynek kockázatai meghaladták azokat a jótékony hatásokat, amelyekkel jártak (fogyasztás, betegségek csökkenése).
    Üdv.,
    Laci …aki nem dohányzik…!
    BLaci ! Catch & Release...!
    (Novo Nordisk - NovoPen 4 + Actrapid/Insulatard)

napocska logója
    napocska jelenleg nem elérhető Fiatal veterán
    Regisztrált
    May 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    1,244
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    35
    68 alkalommal
    38 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Kíváncsi vagyok arra, mit szólnának hozzá a dohányosok, ha egyik napról a másikra nem lehetne cigarettát kapni az árusítóhelyeken.
    Még több adót kellene fizetnünk, ha kiesne a dohányáruk adója.
    Én magam nem dohányzom, de attól még nem gondolom, hogy be kellene tiltani a dolgot. Arra lenne szükség, hogy vegyük egymást figyelembe, és aki dohányzik, az úgy tegye azt, hogy a másikat ne zavarja vele. Annak idején az én agyam is eldurrant, amikor a vonatnak csak a peronjára fértem fel munkába menet, és az ott tolongó 20 emberből legalább egy, tuti, hogy bagózott.

dg logója
    dg
    dg jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal
    12 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Én dohányzom.
    Hogy a totális tiltás mivel járna, azt Laci leírta. A totális tiltás járna a legártalmasabb következményekkel, kitágítva a kérdéskört. Gondoljunk még például a drogra. Hiába tilos hazánkban...
    Megfelelő helyen, megfelelő körülmények között kell dohányozni, betartva az íratlan és írott szabályokat.
    A magam részéről képtelen lennék úgy cigarettázni, hogy közben mások kínlódnak a füsttől.
    Grácia

nofre logója
    nofre jelenleg nem elérhető Sidike - Adminisztrátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    4,720
    Köszönet
    181
    135 alkalommal
    73 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Örömmel jelentem: ma 3 hete nem dohányzom!

Szerintem ésszerűen kellene korlátozni (efelé talán tényleg jó úton haladunk), teljesen normális, hogy ne lehessen dohányozni játszótereken, zárt közterületen (itt az is jó, ha pl. éttermekben el lehet különíteni a dohányost, de az pl. nem jó, hogy a pincér, ha dohányzik, ha nem dohányzik, egész nap füstös helyen szolgáljon ki...)

Érdekes cikk ezzel kapcsolatban: Dohányfüstmentes Európa

Én nagyon örülnék, ha sikerülne jó sok időre megszabadulnom a bagótól (én 15 éve láncdohányos vagyok) túl vagyok pár kísérleten... de most valahogy eddig nagyon könnyű... pedig se nikotintapasz, sem semmi más. Csak nem dohányzom. Sajnos teljesen függő vagyok, nekem soha nem szabad rágyújtani, mert kezdődik előről... ezért írtam: jó sok időre megszabadulni, végleg, ezt épp ezért nem mondhatom
    Nofre
    "nana korobi ya oki"
    alias Sidildi Lajhárka
    a lényeg!

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szerintem még mindig nincs fogalmuk arról, hogy tevékenységükkel mennyire ártanak maguknak, ja és főleg a környezetüknek!
    Van fogalmuk róla.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Tényleg, mi lenne ha mindenütt betiltanák a dohányzást ? (szerencsére ez út felé halad egyre több ország) Mi lenne ha nem kellene a passzív dohányzástól szenvedni, a füstölgőket a buszmegállókban, közterületeken kerülgetni?
    Tényleg, mi lenne, ha a nemdohányzók nem szégyenítenék meg lépten-nyomon a dohányzókat, és nem dörgölnék állandóan az orruk alá bűnös tevékenységüket, amit amúgy is tudnak?
    Vannak szabályok és korlátozások, és a dohányosok tisztában is vannak vele. Az esetek többségében be is tartják, akik nem, azok pedig számíthatnak a büntetésre.

Tényleg, mi lenne, ha folyamatosan megszégyenítenénk az alkoholistákat, és a homokosokat, csak azért, mert mi magunk nem iszunk, vagy társadalmilag elfogadott kapcsolatban élünk?
    Apropó, alkoholista. A társadalomra nézve sokkal nagyobb veszélyt jelent egy alkoholista az életvitelét tekintve.

Buszmegállóban szabad dohányozni, alkoholt inni viszont, mint közterület nem. Egy ittas ember kerülgetése (akárhol az utcán), vagy a tőle való félelem nem zavar?
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

dg logója
    dg
    dg jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal
    12 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

A fentiekhez még annyit: az, hogy valaki nem dohányzik , dicséretes. Teljesen rendjén való, hogy aki nem dohányzik, nem akarja a dohányfüstöt szívni. A magam részéről pozitív változtatásként fogom fel a korlátozásokat. Azonban: a nem dohányzóknak is torelálniuk kellene a dohányzókat. Ha ott és úgy teszik, hogy ez mások egészségét nem veszélyezteti, mellőzzék a leszóló nyilatkozatokat.

Egyébként, jobban már tudatában se lehetnék a dohányzás káros hatásainak. Leszokni viszont nem akarok. Szeretek dohányozni.
    Grácia

1. oldal, összesen 10 12345 ... UtolsóUtolsó

Hasonló témák

1. [tüdőbeteg hír] Bulgária betiltja a dohányzást a zárt nyilvános helyeken
    dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss hírei
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2009-05-20, 05:11
  2. [tüdőbeteg hír] Megtiltják a dohányzást a fővárosi önkormányzat játszóterein
    Utolsó üzenet: 2009-01-18, 04:11
  3. [tüdőbeteg hír] Az Akadémia nem támogatja a dohányzást nyilvános helyeken
    Utolsó üzenet: 2008-09-28, 03:00
  4. Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2008-09-28, 08:52
  5. [tüdőbeteg hír] A pozitív iskolai környezet visszaszoríthatja a dohányzást
    Utolsó üzenet: 2008-06-24, 03:18

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!