Napról-napra új hírek jelennek meg a témánkkal kapcsolatban, ezért most olyan fórumozót is várok a témához hozzászólók közé, akik még nem mondták el véleményüket a dohányzásról.
Eredmények 71-tól/től 80-ig összesen 96
-
2009-09-08 #71
- Regisztrált
- Jul 2008
- Üzenet
- 2,588
- Blog bejegyzés
- 3
- Köszönet
- 4
- 1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
Elég kevés az időm mostanában és még kevesebb is lesz a későbbiekben.
Ui: Bocsi az Off-ért.Ja és nem követem a témát...
NOFRE off: Törlés oka
Az üzenet nem a témába vág és nyílt, egyértelmű, személyes sértegetéseket tartalmaz, ami a fórum hangulatára rossz fényt vet. Megkérlek, ne írj be hasonlót a jövőben.
Üdv. Nofre
-
2009-09-21 #72
Gólya
- Regisztrált
- Jun 2009
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 84
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Signorina Bella
-
2009-10-05 #73
Gólya
- Regisztrált
- May 2009
- Üzenet
- 6
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
BLaci igaza szólt!
Ez kb. olyan mint a kender fogyasztás kérdése. A helyszín ismét az USA. Ott betiltották, mára már eljutottak oda, hogy inkább legalizálnák, hogy ne a fekete gazdaságba áramoljon a pénz.
Nem vagyok dohányzás párti (bár maga is füstölgök, de már nagyon sajnálom, hogy olyan fiatalon a kezembe kerülhettek ezek a koporsószögek), de abban biztos vagyok, hogy ha betiltanák itthon, akkor hoznának máshonnan - mondjuk Ukrajnából, ahogy ma is teszik. Hacsak nem tiltanák be világ szinten, ami meg teljesen irreális, lévén egy több száz (vagy ezer?) éves múlttal rendelkező fogyasztási cikkről beszélgetünk.
...szóval ettől jobb lenne a helyzet? Szerintem nem. Nem tiltani kellene, hanem segíteni a leszokást elsősorban prevencióval (mert nonszensz, hogy 14 éves koromban már nevetve vásároltam cigarettát), célzott programokkal, vényre kapható, államilag támogatott gyógyhatású készítményekkel, stb.
Megjegyezném, amikor autóba ültök, szerintem sokkal több káros anyagot juttatok a levegőbe, mint egy bagós a napi egy doboz cigarettájával. Ezen is érdemes lenne elgondolkozni, és mondom mindezt úgy, hogy én is nagyon szeretek vezetni.
A tiltás nem vezet sehova, a megfelelő kontrollálásban van a titok nyitja.
Üdv!
-
2009-10-05 #74
Gólya
- Regisztrált
- Apr 2009
- Üzenet
- 8
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
szerintem a teljes tiltás egy kicsit drasztikus... megfelelő szabályozás kellene, iskolákban, oviban stb. természetesen ne lehessen, stb... ha úgy vesszük, a tejcsoki sem egészséges hosszú távon, kíváncsi vagyok mi lenne, ha azt akarnák betiltani...
-
2009-10-06 #75
Óh ez egy bonyolult kérdés. Előre bocsájtom nem olvastam végig a hozzászólásokat, csak leírom a tapasztalataimat. Én nem dohányzom. Nem mondom előfordult sok sok éve fiatal koromban időnként rágyújtottam mert menő volt, de hála istennek rosszul voltam tőle igy aztán abba maradt. A férjem 14 éves kora óta szívta és ugy 30 éves kora körül egyik napról a másikra letette, minden segédesz köznélkül. Vasakarat. A családunkban seki se közel se távol nem bagózik. De a munkahelyemen reggelente mindenki kötelességének érezte, hogy a titkárságon kávézzon és bagózzon, a főnökkel együtt , ahol is a szegény hasnyálmirigy gyulladásos titkárnő hiába könyörgött , hogy ne tegyék ezért ő rendszeresen volt rosszul és beteg. A bagózók köre csupa többnyelven beszélő mérnök, /milyen igaz, hogy a diploma nem inteligencia bizonyítvány/ . Aztán hoztak egy rendeletet bagózni csak a folyosó végén kialakitott üvegajtóval a közös helyiségektől elzárt területen lehetett. Ez olyan 80 % -s megoldás volt mert természetesen volt aki ezután a saját szobályában szívta ahol is egyedül ült / ov. vezetőmérnök / kivéve mikor megbeszélés volt az ő büdös bagószagú szobályában szívta másik 3-4 nem dohányzó is a füstöt. Aztán ezt is büntették és mikor kijártak a folyosóvégi dohányzóba helyre állt a béke. Ez volt a megoldás. Ha szívod tedd ugy, hogy másokat ne kényszerits rá, hogy veled együtt szívja, ha amugy ő nem dohányos. Szolnokon a fedett piac területén tilos rágyujtani, már vagy 2 éve. Ez is remek megoldás és nem dőlt össze a világ. Szóval aki dohányzik tehesse kulturált körülmények között, ésszerű tiltásokkal igy jó mindenkinek.
Szolnok
------------------------------------------
Aegroto dum anima est, spes est
-
2009-10-07 #76
Gólya
- Regisztrált
- Jun 2009
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 84
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Hát nem tudom mi lenne a jó megoldás. Azt mondjátok a tiltás nem, mert azt úgysem tartja be senki. Vagy ha igen, arra másképp néznek. Végül is a leszokást segítő kampány mellett elég érv szól, de vajon foglalkoznak ezzel eleget a háziorvosok, esetleg tüdőgyógyászok? Szerintem nem nagyon érdekelheti főleg a háziorvosokat. Ha emlékeztek még arra, anno volt egy kampány, hogy ha le akar szokni, de nem tud saját magától, akkor forduljon orvosához.
A mostani médiakampány tetszik, látok benne fantáziát. De ráerőszakolni az emberekre nem lehet a dolgot. Szerintem az a kampány elgondolkodtató.Signorina Bella
-
2009-10-08 #77
- Regisztrált
- Sep 2008
- Hol
- Budapest,
- Üzenet
- 4,637
- Blog bejegyzés
- 2
- Köszönet
- 127
- 181 alkalommal
133 üzenetét köszönték meg
-
2010-05-30 #78
Az apropó, amiért a téma újra előtérbe kerülhet:
május 31 - Dohányzásellenes Világnap
Több oldalas összeállítás a portálon.
-
2010-05-30 #79
-
2010-05-30 #80
- Regisztrált
- Sep 2008
- Hol
- Budapest,
- Üzenet
- 4,637
- Blog bejegyzés
- 2
- Köszönet
- 127
- 181 alkalommal
133 üzenetét köszönték meg
Hasonló témák
-
[tüdőbeteg hír] Bulgária betiltja a dohányzást a zárt nyilvános helyeken
dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-05-20, 05:11 -
[tüdőbeteg hír] Megtiltják a dohányzást a fővárosi önkormányzat játszóterein
dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-01-18, 04:11 -
[tüdőbeteg hír] Az Akadémia nem támogatja a dohányzást nyilvános helyeken
dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-09-28, 03:00 -
[tüdőbeteg hír] Az Akadémia nem támogatja a nyilvános helyeken történő dohányzást
dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-09-28, 08:52 -
[tüdőbeteg hír] A pozitív iskolai környezet visszaszoríthatja a dohányzást
dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-06-24, 03:18

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel
Borka
Neked viszont 1 ÓRIÁS fekete pont.