Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

9. oldal, összesen 11 ElsőElső ... 567891011 UtolsóUtolsó
Eredmények 81-tól/től 90-ig összesen 101
    tímeácska logója
    tímeácska jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal
    188 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző baliz Üzenet megjelenítése
    Hát velem egy érdekes dolog történt... Körülbelül 2009 aug 13án lejárt a hatályossága az igazolványomnak... Le éretsségiztem hasonlók, és ugye nem küldték az emelt csp-t... A mai napon megküldték a kártyát ás anya szólt hogy küldtek megint emelt csp-t ... Érdekes, még ez a hatóság se működik rendesen ebbe az országba Egyébként a fő kérdésem az lenne hogy? "Ezen igazolvány használóját kísérő személyt hasonló kedvezmény illeti meg." /Kártya hátulja/ Szóval ez a személy lehet bárki, vagy családtagnak kell lennie? Például ha én MÁV-al utazok és az egyik ismerősöm/kísérőm utazik velem akkor megvesszük neki szépen a 90%os jegyet, és ha jön a kalauz megmondom hogy ő a kísérőm, és ennyi ... ? Előre is köszönöm a választ!
    Igen, bárki lehet a kísérőd, nincs családtagi megkötés!
    Viszont személyigazolványt a Hatósági Igazolvány tulajdonosától kérhetnek, hogy valóban a Hatósági Igazolvány felmutatója az illetékes, avagy sem...
    Helyközi tömegközlekedési járművek esetében (akár MÁV, akár busz) 90% utazási kedvezmény illet meg Téged és 1 fő kísérődet, ilyenkor a jegy vásárlásakor általában kérik az igazolvány bemutatását, de más nem kell (esetleg itt is személyazonosításra alkalmas igazolványt kérhetnek), míg helyi járatokon (pl. BKV) ingyenes utazásra lesztek jogosultak. Utóbbi esetben értelemszerűen jegyet sem kell váltanotok, csak az Igazolványt kell felmutatni!
    Tímeácska /alias Csigu/

Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás - egyelőre !
    Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3

MrV
    MrV jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Feb 2011
    Üzenet
    2
    Köszönet
    0
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Tímeácska Üzenet megjelenítése
    Ugyan oda kell visszaküldeni a Hatósági Igazolványt, ahonnan küldték! Ha mellékelsz hozzá egy kísérőlevelet, amiben megírod, hogy neked olyanra nincs szükséged a továbbiakban, akkor törölnek a rendszerből, azaz, nem küldenek többet!
    ...Vagy egy másik megoldás: továbbítod Katának!
    Köszönöm a választ.

3. A következő tagok köszönték meg MrV üzenetét:

VéTé jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Apr 2011
    Üzenet
    1
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Hello!

Nekem is volt ilyen igazolványom (még a laminált), amit félévid tudtam csak használni, mert leérettségiztem, előtte meg nem tudtam erről a lehetőségről (és az orvosom se :S). Tehát leérettségiztem, most egyetemen hallgatok, a pótlék megszűnt. Bogesz, irigyellek, amiért így könnyen hozzátudtál jutni a kártyához, sajnos nekem nem volt ilyen szerencsém.
    Decemberben igényeltem saját jogon a családi pótlékot, elmentem az orvosszakértő bizottsághoz, elmondtam, hogy 13 éve cukorbeteg vagyok, volt már szemüvegem is fél évig, és több eszméletvesztéssel járó rosszullétem. Megmérték a vérnyomásom, szivhangok..de semmi olyan amit egy háziorvos nem tudna megcsinálni. De a papírjaimat azt keveselték.
    A MÁK elutasíotta a kérelmem, a bizottság jelentése alapján mely szerint az összegészrégkárosodásom mértéke: %. Egy százalékot se ért meg a betegségem.
    Ezen felháborodva fellebbeztem, nem rég voltam másodfokon a bizottság elött, most várom az eredményt, ami hasonló lesz az elözőhöz, de most legalább alaposabb volt a vizsgálat. Szóval aki mégis megkapta ezt a kártyát becsülje meg, és főképp ne akarja visszavonni!

Ha valaki volt hasonló helyzetben és megoldodott a problémája, vagy csak tudna segíteni, hogy kihez forduljak segítségért irja meg! Nem tartom magam kevésbé jogosultnak, mint egy évvel ezelött...

benike jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Apr 2011
    Üzenet
    1
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

helósztok

18 éves vagyok és meg szeretném igényelni ezt az igazolványt

fél évig feküdtem korházba gyomorgyulladással
    nemtudjátok hogy nekem-ezt megadnák-e??

(ja és mellékesen ez tartós mert nem lehet belőle kigyógyulni):S

Manócskák jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    May 2011
    Üzenet
    3
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett infó

Szia.
    Én most találtam erre a fórumra.
    Én emelt családit kapok a legidősebb fiam után, így utazási igazolványt is kaptam.
    Nekem lenne 1 olyan kérdésem, hogy mi van abban az esetben, ha én Zala megyéből (mert ott lakom) Budapestre megyek a gyerekkel a Heim Pálba kontrollra és őt bent fogják (gyógyszer beállítás vagy más okból), én igénybe vehetem-e haza felé a kedvezményt ill. ha a gyerekért kell mennem, mert pl 1-2 hétig ott lesz.
    Még egy dolog ami érdekel ezzel kapcsolatban, hogy a fiam (aki nevén van a kártya) az öccsével aki 13 éves ők ketten is jogosultak a kedvezményekre? Volán, MÁV 90%-os jegy ill. helyi járat és BKV ingyen utazás?

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Manócskák Üzenet megjelenítése
    Szia.
    Én most találtam erre a fórumra.
    Én emelt családit kapok a legidősebb fiam után, így utazási igazolványt is kaptam.
    Nekem lenne 1 olyan kérdésem, hogy mi van abban az esetben, ha én Zala megyéből (mert ott lakom) Budapestre megyek a gyerekkel a Heim Pálba kontrollra és őt bent fogják (gyógyszer beállítás vagy más okból), én igénybe vehetem-e haza felé a kedvezményt ill. ha a gyerekért kell mennem, mert pl 1-2 hétig ott lesz.
    Még egy dolog ami érdekel ezzel kapcsolatban, hogy a fiam (aki nevén van a kártya) az öccsével aki 13 éves ők ketten is jogosultak a kedvezményekre? Volán, MÁV 90%-os jegy ill. helyi járat és BKV ingyen utazás?
    Szia, ha te a fiad nélkül utazol haza, és majd később mész érte a kórházba, akkor te nem vagy jogosult a kártyájára igénybevenni a 90%-os utazási kedvezményt egyedül. Viszont a fiad gyerekorvosával konzultálva kaphatsz utazási kedvezményt a lakóhelyed és a gyógyintézmény között. Ezt az utazási kedvezmény egy alkalomra állítják ki, oda-vissza útra, és az kórházban le kell pecsételtetni. Megpróbálok a passzusnak utánakeresni, és felrakni ide, mivel ez is változik mindig, és nem tudom fejből a pontos paramétereket, de elvileg a gyerek orvosának tudnia kéne a lehetőségeket, és ha tudja, hogy más városba mentek, akkor azt neki fel kellett volna ajánlania. Persze ez csak akkor kivitelezhető, ha az a másik gyógyintézmény azért lett választva, mert a lakóhelyen nincs olyan jellegű vizsgálat, amit az orvos kiírt.
    Ha a fiad az öccsével utazik, akkor az öccs számít kísérő személynek, így ő is jogosult a 90%-os utazási kedvezményre.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

8. A következő tagok köszönték meg vighkata üzenetét:

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Manócska! Most ezt találtam: http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PA...SEGTERITES.PDF
    Eléggé bőséges, jogi nyelven fogalmazott, de a beutaló dokinak ezekkel tisztában kell lennie. A lényeg, hogy téged is megillet az utazási kedvezmény igazolás alapján. A beutaló dokival mindenképpen beszélj, ha ez eléggé nehézkes, akkor a Heim Pálban lévő fogadó orvossal konzultálj, hogy segítsen.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

Manócskák jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    May 2011
    Üzenet
    3
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Kata
    Köszi a válaszod.
    Azért érdekes dolog, hogy csak a gyerekkel együtt utazhatok így.
    Itt a falunkba pl van egy csajszi ő is kap ilyen utazásit a lánya után. Ő viszont, ha egyedül is megy be a városba (Zalaegerszegre) akkor 90%-os jeggyel megy ezzel a kártyával, kérdetem is tőle, hiszen én úgy tudtam, hogy csak akkor érvényes, ha a gyerek vele van. Végül is ő ültette "bogarat" belém, mert ő mondta, hogy igazából találkozott ellenőrrel is a buszon, de nem szólt semmit, a buszosokkal is beszélt, hogyha a gyerekkel bejön reggel, mert iskolába viszi azért ne jöjjön haza, mert csak a gyerekkel érvényes?
    Így eléggé össze vagyok ez miatt zavarodva, hogy őszinte legyek, mert ugye nálunk is előfordul, hogy a gyereket vinnünk kell (gyermek és ifjúság pszichiátriára hordom őt a Heim Pálba, mert itt nálunk ilyen nincs, sőt az országban vagy Pesten vagy Pécsen van), mert be kell feküdnie akkor én addig ne jöjjek haza amíg őt bent van. Hiszen rajta kívül még van 3 öccse 13; 2,5 ; 1,5 évesek
    nem tud a férjem itthon maradni, hiszen neki dolgoznia kell. Még 1 napot kér, hogy szabira jön, de azért heteket nem hiszem, hogy kapna, hiszen akkor jóformán semmi keresete nincsen.

napocska logója
    napocska jelenleg nem elérhető Fiatal veterán
    Regisztrált
    May 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    1,244
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    35
    68 alkalommal
    38 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Én is múltkor azért hurcoltam Danit végig a városon, mert ő volt a "bérletem".

Wendy jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    May 2011
    Üzenet
    1
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Én azt szeretném kérdezni, hogy hallottam olyanról,hogy az olyanok is kaphatnak ilyen igazolványt,akikre kevés az egy főre jutó jövedelem. Ez igaz? csak mert nálunk anyukám dolgozik egyedül 4órában bejelentve...éés 4en vagyunk a családban.
    Üdv!

9. oldal, összesen 11 ElsőElső ... 567891011 UtolsóUtolsó

Hasonló témák

1. Közgyógyellátási igazolvány
    DG által, fórum: Egészségpolitika
    Válasz: 109
    Utolsó üzenet: 2012-01-10, 07:20

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!