Sziasztok Péter vagyok szeretnék érdeklődni hogy farkastorok és nyúlszájjal születem meg egy szem tengely ferdülésem is van és többször is próbáltuk elintézni a leszázalékolást de mind hiába elutasítanak minden honnan de erre szerintem meg kéne hogy kapjam mit rontok el ?
Eredmények 91-tól/től 100-ig összesen 101
-
2011-06-01 #91
- Regisztrált
- Jan 2010
- Hol
- Békés megye
- Üzenet
- 825
- Blog bejegyzés
- 4
- Köszönet
- 51
- 15 alkalommal
12 üzenetét köszönték meg
Nálunk az ország ezen keleti felén ez úgy működik, hogy ha szakorvoshoz kell mennünk, olyanhoz amely itt helyben nincs, akkor kapunk egy beutalót és hozzá egy utiköltséges papírt, (rozsaszín-narancs színű 2 példányos A/5-ös lap, melyből 1 példányt a beutalt kap, 1 példány pedig a tömben marad. Azt kell lepecsételtetni az orvossal. 1 ilyen lapra 4 utazás fér rá, és amikor betelik akkor be kell küldeni az illetékes egészségbiztosítási pénztárnak és ők 1-2 héten belül kifizetik. Km díjban, és buszjegyárban számolnak azt hiszem. Ezt csak autóra adják és ez kb. fedezi a benzin költséget.
Az orvosok nem nagyon szeretik adni, de ha határozott a beteg akkor kiadják, mert ez jár. Máskülönben nem lennénk egyenlő helyzetben azokkal az állampolgárokkal akik eleve olyan városban laknak ahol minden orvosi ellátás adott és megtalálható. Ez az egyenlő bánásmód elve.Zsuzsi
Szandi: Medtronic Paradigm Veo (Novorapid)
-
2011-07-18 #92
Gólya
- Regisztrált
- Jul 2011
- Üzenet
- 1
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
-
2011-07-19 #93
- Regisztrált
- Jun 2007
- Hol
- Várpalota
- Üzenet
- 7,184
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 136
- 292 alkalommal
188 üzenetét köszönték meg
Szia!
Hát, azt, hogy "mit rontasz el", arra nem tudom a választ...
Annyi viszont biztos, hogy a szakorvosoktól (akik eddig kezeltek, gondolom fej-nyaksebész, fül-orr-gégész, szemész, stb.) be kell szerezni szakvéleményeket, időrendben le kell íratni, mikor milyen beavatkozások történtek, milyen végkifejlettel. Aztán ezekkel a szakorvosi papírokkal együtt kell a háziorvosodtól kérni egy beutalót a területileg illetékes ORSZI FOB-hoz (Országos Rehabilitációs- és Szakértői Intézet Főorvosi Bizottság), ahova előzetesen időpontot kell kérni, majd az ÖSSZES papírral együtt meg kell jelenni, ahol az orvos/ok megállapítják a rokkantság meglétét (amennyiben van), és annak fokát! Nagyon befolyásolni a véleményüket nem lehet, de azt is tudni kell, hogy a szakvéleményüket felülbírálni nem lehet... De ha ennek ellenére nem elégedett a beteg a kapott eredménnyel, akkor újabb vizsgálatot kezdeményezhet a Fővárosi FOB-nál, ahova viszont csak az addigi papírokat (tehát újabb szakvéleményt) nem lehet vinni, magyarán mondva, CSAK az eljárásmenetben érintett szakvélemények alapján dönthetnek, illetve bírálhatják felül az előző FOB véleményét!
Ha új papírok, új szakvélemények keletkeznek időközben (esetleges állapotomlás miatt, új betegség, baleset miatt), akkor újból kell kezdeni az egészet elölről! Az ügymenet kb. 1,5-2 hetet vesz igénybe, ha minden papír rendelkezésre áll!Tímeácska /alias Csigu
/
Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás
- egyelőre
!
Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3
-
2012-03-16 #94
Gólya
- Regisztrált
- Mar 2012
- Üzenet
- 2
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Sziasztok! Nem tudom olvassa-e még ezeket vki mostanában, de jó lenne, ha tudnátok segíteni!
Én is kaptam laminált kártyát, kiállítás dátuma:2011.01.31. hatályossága: 2013.12.31.
2 hete utaztam volán buszon, és a sofőr nem fogadta el a 90%-os jegyhez, merthogy lejárt, mert csak egy évig érvényes. Felhívtam az államkincstárt, hogy ez hogy is van, mondták, hogy ne hagyjam magam átverni, mert 2013ig érvényes. A múlt héten ismét utaztam volán buszon, kértem a 90%-ost, megint belekötöttek az érvényességbe. Elmondtam a sofőrnek a két héttel ezelőtti esetet, és hogy felhívtam a MÁK-ot, de nem érdekelte, egész árú jegyet kellett vennem. Mert elmondásuk szerint, új kártyát kellett volna kapnom idén januárban, mert akinek jár, évente kiküldik újra. De volt olyan sofőr is a két időszak között, aki szintén megnézte, de nem szólt semmit, adta a jegyet. Most ez hogy is van akkor? Kérnem kellene újat??? Akkor most BKV-n is retteghetek, hogy elfogadják vagy sem?
Orvosi felülvizsgálatom 2013-ban lesz. Segítsetek, köszi!!!
-
2012-03-16 #95
- Regisztrált
- Jun 2007
- Hol
- Várpalota
- Üzenet
- 7,184
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 136
- 292 alkalommal
188 üzenetét köszönték meg
Szia!
A laminált kártya már valóban nem érvényes! Ide s tova 2éve már plasztik kártya formában van a Hatósági igazolvány!
Az javaslom, hogy kérjél újat a MÁK-tól! Amennyiben a jogosultságod még fennáll, akkor minden további nélkül kiküldik az újat! De lehet, hogy kérni fognak újra orvosi igazolást, hogy valóban jogosult vagy-e!
Máténak 2011 december 31-én járt le a régi plasztik kártyája, automatikusan küldték az újat. Az új 2016-ig érvényes! Tehát, nem feltétlen 1 évre adják ki!
Orvosi felülvizsgálatra abban az esetben nem kell menned, ha az előző véleményezésen szerepel, hogy a következő felülvizsgálat 2013-ban esedékes! Ebben az esetben ennek ellenére is érdemes egy másolatot is elküldened a MÁK-hoz az új igazolvány (plasztik) kérése esetében!
Vagy, a legegyszerűbb, ha "elveszett" címszóval kéred az újat! Ekkor már biztosan a plasztik kártyát fogod kapni, és új papírt sem kell beadni - hiszen a jelenlegi is 2013-ig érvényes! Máténak már kellett kérnem elvesztés miatt újat, minden további nélkül megküldték! Semmilyen papírt nem kértek!Tímeácska /alias Csigu
/
Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás
- egyelőre
!
Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3
-
2012-03-16 #96
Gólya
- Regisztrált
- Mar 2012
- Üzenet
- 2
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Szia! köszi a gyors választ, rosszul írtam, plasztik kártyám van!
-
2012-03-29 #97
Gólya
- Regisztrált
- Mar 2012
- Üzenet
- 2
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Sziasztok.Azt szeretném kérdezni, hogy akinek gerinc problémája van gerinc ferdülése panasza is van annak jár ilyen ingyenes utazási kedvezményes kártya?Asszem hatósági kártya a neve.Én már lassan 30 éves leszek nem tudom ez gond e majd.Azt olvastam volt aki megkapta
-
2012-03-30 #98
Gólya
- Regisztrált
- May 2011
- Üzenet
- 3
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Nik1!
Kérdezd meg a MÁK-ot, mert én úgy tudom csak azok kapják ezt a Hatósági Igazolványt aki után emelt családi pótlékot folyósítanak.
Üdv. Móni
Timeácska.
Hogy lehet neked 2016-ig érvényes a kártyád amikor azt csak 2 évre adják, ne haragudj, hogy megkérdezem, de én amióta kapom csak 2 évre adják meg.
Üdv. Móni
-
2012-03-30 #99
Gólya
- Regisztrált
- Mar 2012
- Üzenet
- 2
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Köszönöm.Utána nézek.De ha ez így van akkor nem kapok majd
-
2012-03-31 #100
A Nyír-Diabet Egyesület írta ma:
"Tudtátok , hogy a MÁK igazolvánnyal , több helyen is kaptok kedvezményt ?
Budapesti állatkertbe pl. 300Ft. a belépő a beteg és egy kísérő számára az igazolvánnyal . Természettudományi múzeumba díjtalanul mehet be a beteg +1 fő . Érdemes érdeklődni mielőtt megveszitek a belépő jegyet bárhová is mentek ."Erika (Benedek, szül.: 2009.09.24. - Medtronic Paradigm Veo)
-
A következő tagok köszönték meg erica75 üzenetét:
Hasonló témák
-
Közgyógyellátási igazolvány
DG által, fórum: EgészségpolitikaVálasz: 109Utolsó üzenet: 2012-01-10, 07:20

Állandó webcím/URL
About LinkBacks

Válasz idézettel