+ Válasz a Témára
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 21
-
2007-10-15 #1
Gólya
- Regisztrált
- Apr 2007
- Üzenet
- 120
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
OEP méltányossági engedély
Sziasztok!
Kap valamelyikőtök méltányossági engedélyes tesztcsíkot az OEP-től? Mennyi dobozzal havonta?
Nekünk a nyáron lejárt az engedélyünk, újra akartuk indítani, de a doki azt mondta, úgysem adják meg, a többi gondozott sem kapta meg, bekeményített az OEP. Papírt sem adott amit ki kell tölteni.
Mit hallottatok ez ügyben?
A havi 3 doboz csík sajnos nem elég. Kb 8x mérek naponta.Üdv: Vick, egy inzulinpumpás kisfiú anyukája
*Medtronic, Paradigm 712*
-
2007-10-15 #2
- Regisztrált
- Jun 2007
- Hol
- Várpalota
- Üzenet
- 7,100
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 111
- 235 alkalommal
158 üzenetét köszönték meg
Szia Vick!
Nekünk sem elég a 3 doboz havonta... Mi is 8-10-szer mérünk naponta... Most megyünk 24.-én kontrollra, rá akarok erre is kérdezni, aztán majd írok a fejleményekről! Remélem, nem keményített be ennyire az OEP...Tímeácska /alias Csigu
/
Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás
- egyelőre
!
Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3
-
2007-10-15 #3
Havi 3 doboz mindenkinek kevés, ha rendesen mér.
De örüljünk, hogy van!!!, ám felháborító, hogyha az orvos akarja azt eldönteni, igényelheted e a többlet dobozt, vagy nem. Miután erre jogi lehetőséged van, neki csak szakorvosi indoklást, kórtörténet stb kell adnia az igény mellé ezt pedig meg kell adnia , ha kéred és majd a magas polcon ülők az íróasztal mellett eldöntik neked adnak plusszt vagy nem. Ne hagyd hogy az orvos már eleve akadályt gördítsen beszariságból / mert gondolom ez az oka / a kérésed elé.Szolnok
------------------------------------------
Aegroto dum anima est, spes est
-
2007-10-15 #4
- Regisztrált
- Jun 2007
- Hol
- Várpalota
- Üzenet
- 7,100
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 111
- 235 alkalommal
158 üzenetét köszönték meg
Nekem még az az érdekes, mondjuk a Mi esetünkben, hogy 2 és fél éve Accu-Chek cukormérőt használunk, és abból is csak 3 írható fel... Bár, ha így belegondolok, akkor ez azért van, mert csak a közgyógyra felírható, és az A.C. Aktiv közti árkülömbséget kell kifizetnünk... Akkor tök fölösleges volt ez az üzenetem, de ha már megírtam, elküldöm...
Tímeácska /alias Csigu
/
Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás
- egyelőre
!
Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3
-
2007-10-16 #5
Sziasztok, én most igénylek + 1 dobozzal personal aktív tesztet ha megvannak
a fejlemények akkor szólok. Régebben nekem is volt + 1 doboz engedélyezve de már legalább 1/2 éve lejárt és most jutottam odáig hogy újra igényeljek. Az én doktornőm se nagyon akart adni de montam hogy még ez az 1 is kevés pluszba, mikor 5-6 doboz simán elmegy egy hónapba attól függ.Végül nagy kegyesen adott.Gandi
-
2007-10-20 #6
Feltörekvő
- Regisztrált
- Sep 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 264
- Köszönet
- 0
- 9 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
Sziasztok!
Én több évig kaptam méltányosságból plusz 3 doboz Personal Aktívot havonta. Nyáron lejárt az engedélyem és újra beadtam a kérvényt. Előtte telefonon érdeklődtem az megyei EP-nál, akkor azt mondták, hogy nem érdemes kérvényeznem, mert a jövedelem miatt el fogják utasítani. Ennek ellnére kértem, hogy küldjék el a nyomtatványokat, ki is töltöttük (kezelőorvos is), majd visszaküldtem. Valóban elutasították, de olyan indokkal, hogy mivel pumpát használok, nem indokolt a többlet mennyiség
(most akkor mi is lehet a valódi indok
) A vicc az egészben az, hogy korábban pont a pumpás kezeléshez szükséges több mérés volt az indoka a kérvényeimnek. Hivatkoztak egy rendeletre is, de abban elsőre nem találtam az esetemre vonatkozó részt... és fellebbezni nem lehet.
Véleményem szerint akinek van indoka a több mérésre, az nyugodtan kérvényezze - döntse el az OEP, hogy ki a jogosult.
-
2007-10-20 #7
sziasztok!
CsRob1 én is meg szeretném próbálni ezt a kérvényezést,és ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni,hogy előszőr az OEP-től kell kérnem a nyomtatványokat és mi az amit még tennem kell?Köszi a segítséget!lizzi
Spirit pumpa-NovoRapid inzulinnal
-
2007-10-25 #8
Feltörekvő
- Regisztrált
- Sep 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 264
- Köszönet
- 0
- 9 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
Én a lakhely szerinti Megyei Egészségpénztárat hívtam fel, mivel korábban is inen kaptam az engedélyt. Telefonon elmondtak mindent, hogy mi szükséges a kérvényhez és küldtek nyomtatványt és az ide vonatkozó jogszabályi részt is.
Lizzi, ha le akarnak beszélni a kérvény beadásáról, akkor is kérj nyomtatványt (írják csak meg hivatalosan, ha esetleg nem jár...)
Ha kell, a nyomtatványok scannelt másolatát el tudom küldeni mailben.
-
2007-10-29 #9
Nem is tudtam róla, hogy ezt lehet kérvényezni. Én úgy álltam eddig a dologhoz, hogy ha havi 3 doboz jár, akkor azt kell beosztani...
-
2007-10-29 #10hypohonder Nem regisztrált / Látogató
Szerintem is elég havi három doboz. Én naponta max. ötször mérek, ami elég is. Tehát beosztom azt, ami jár, és kész... Különleges esetekben (pl. terhes cukorbeteg hölgyeknél) lehet indokolt a többlet.
Egyébként világos, hogy a méltányos elbánás pénzt visz el az OEP-kasszából, ezért nem szeretik alkalmazni. A méltányosság nem az ő, de a tőlük lényegesen alacsonyabb szinten sem jó üzlet manapság.

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel