Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

1. oldal, összesen 3 123 UtolsóUtolsó
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 21
    Vick jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Apr 2007
    Üzenet
    120
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett OEP méltányossági engedély

Sziasztok!

Kap valamelyikőtök méltányossági engedélyes tesztcsíkot az OEP-től? Mennyi dobozzal havonta?

Nekünk a nyáron lejárt az engedélyünk, újra akartuk indítani, de a doki azt mondta, úgysem adják meg, a többi gondozott sem kapta meg, bekeményített az OEP. Papírt sem adott amit ki kell tölteni.

Mit hallottatok ez ügyben?

A havi 3 doboz csík sajnos nem elég. Kb 8x mérek naponta.
    Üdv: Vick, egy inzulinpumpás kisfiú anyukája
    *Medtronic, Paradigm 712*

tímeácska logója
    tímeácska jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal
    188 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia Vick!
    Nekünk sem elég a 3 doboz havonta... Mi is 8-10-szer mérünk naponta... Most megyünk 24.-én kontrollra, rá akarok erre is kérdezni, aztán majd írok a fejleményekről! Remélem, nem keményített be ennyire az OEP...
    Tímeácska /alias Csigu/

Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás - egyelőre !
    Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3

szolnok logója
    szolnok jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Hát persze, hogy Szolnok
    Üzenet
    355
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Havi 3 doboz mindenkinek kevés, ha rendesen mér.
    De örüljünk, hogy van!!!, ám felháborító, hogyha az orvos akarja azt eldönteni, igényelheted e a többlet dobozt, vagy nem. Miután erre jogi lehetőséged van, neki csak szakorvosi indoklást, kórtörténet stb kell adnia az igény mellé ezt pedig meg kell adnia , ha kéred és majd a magas polcon ülők az íróasztal mellett eldöntik neked adnak plusszt vagy nem. Ne hagyd hogy az orvos már eleve akadályt gördítsen beszariságból / mert gondolom ez az oka / a kérésed elé.
    Szolnok
    ------------------------------------------
    Aegroto dum anima est, spes est

tímeácska logója
    tímeácska jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal
    188 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Nekem még az az érdekes, mondjuk a Mi esetünkben, hogy 2 és fél éve Accu-Chek cukormérőt használunk, és abból is csak 3 írható fel... Bár, ha így belegondolok, akkor ez azért van, mert csak a közgyógyra felírható, és az A.C. Aktiv közti árkülömbséget kell kifizetnünk... Akkor tök fölösleges volt ez az üzenetem, de ha már megírtam, elküldöm...
    Tímeácska /alias Csigu/

Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás - egyelőre !
    Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3

Gandi logója
    Gandi jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Oct 2007
    Üzenet
    26
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok, én most igénylek + 1 dobozzal personal aktív tesztet ha megvannak
    a fejlemények akkor szólok. Régebben nekem is volt + 1 doboz engedélyezve de már legalább 1/2 éve lejárt és most jutottam odáig hogy újra igényeljek. Az én doktornőm se nagyon akart adni de montam hogy még ez az 1 is kevés pluszba, mikor 5-6 doboz simán elmegy egy hónapba attól függ.Végül nagy kegyesen adott.
    Gandi

csrob1 jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    265
    Köszönet
    0
    11 alkalommal
    2 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok!
    Én több évig kaptam méltányosságból plusz 3 doboz Personal Aktívot havonta. Nyáron lejárt az engedélyem és újra beadtam a kérvényt. Előtte telefonon érdeklődtem az megyei EP-nál, akkor azt mondták, hogy nem érdemes kérvényeznem, mert a jövedelem miatt el fogják utasítani. Ennek ellnére kértem, hogy küldjék el a nyomtatványokat, ki is töltöttük (kezelőorvos is), majd visszaküldtem. Valóban elutasították, de olyan indokkal, hogy mivel pumpát használok, nem indokolt a többlet mennyiség (most akkor mi is lehet a valódi indok ) A vicc az egészben az, hogy korábban pont a pumpás kezeléshez szükséges több mérés volt az indoka a kérvényeimnek. Hivatkoztak egy rendeletre is, de abban elsőre nem találtam az esetemre vonatkozó részt... és fellebbezni nem lehet.
    Véleményem szerint akinek van indoka a több mérésre, az nyugodtan kérvényezze - döntse el az OEP, hogy ki a jogosult.

lizzi logója
    lizzi jelenleg nem elérhető Fiatal veterán
    Regisztrált
    Apr 2007
    Hol
    Zsámbok
    Üzenet
    1,361
    Köszönet
    45
    59 alkalommal
    39 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

sziasztok!
    CsRob1 én is meg szeretném próbálni ezt a kérvényezést,és ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni,hogy előszőr az OEP-től kell kérnem a nyomtatványokat és mi az amit még tennem kell?Köszi a segítséget!
    lizzi

Spirit pumpa-NovoRapid inzulinnal

csrob1 jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    265
    Köszönet
    0
    11 alkalommal
    2 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Én a lakhely szerinti Megyei Egészségpénztárat hívtam fel, mivel korábban is inen kaptam az engedélyt. Telefonon elmondtak mindent, hogy mi szükséges a kérvényhez és küldtek nyomtatványt és az ide vonatkozó jogszabályi részt is.
    Lizzi, ha le akarnak beszélni a kérvény beadásáról, akkor is kérj nyomtatványt (írják csak meg hivatalosan, ha esetleg nem jár...)
    Ha kell, a nyomtatványok scannelt másolatát el tudom küldeni mailben.

eremit logója
    eremit jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Borsod-Abaúj-Zemplén megye
    Üzenet
    134
    Köszönet
    8
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Nem is tudtam róla, hogy ezt lehet kérvényezni. Én úgy álltam eddig a dologhoz, hogy ha havi 3 doboz jár, akkor azt kell beosztani...

hypohonder Nem regisztrált / Látogató

Alapértelmezett

Szerintem is elég havi három doboz. Én naponta max. ötször mérek, ami elég is. Tehát beosztom azt, ami jár, és kész... Különleges esetekben (pl. terhes cukorbeteg hölgyeknél) lehet indokolt a többlet.

Egyébként világos, hogy a méltányos elbánás pénzt visz el az OEP-kasszából, ezért nem szeretik alkalmazni. A méltányosság nem az ő, de a tőlük lényegesen alacsonyabb szinten sem jó üzlet manapság.

1. oldal, összesen 3 123 UtolsóUtolsó

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!