Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

+ Válasz a Témára
1. oldal, összesen 8 12345 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 80
    mariann52 jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Aug 2009
    Üzenet
    2
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett tesztcsík 100%-os áron

Állitólag egy rendelet megváltoztatásánaK következtében, mert naponta 3xgyógyszert és 1x inzulint kell beadnom NEM VAGYOK cUKORBETEG!!!!!!!!
    Az orvos nem irhat fel támogatással egy uj rendelet szerint teszcsikot amit eddig 1 dobozt 3 hóra kaptam, s nem irhat fel dobozdijra inzulint sem. Emiatt havonta 335o.- teszcsik, 55oo Ft 3 ampulla inzulin( ez is téritéses dij már ) a többi gyógyszert ugymint koleszterin, magas vérnyomás, stb. nem is számolom. Érthetetlen miért kellene betegebbnek lennem, hogy ne érezzem azt, hogy kirekesztett vagyok, s anyagilag jóval nagyobb terhet rónak emiatt rám.

misamaci logója
    misamaci jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Jun 2009
    Hol
    Kaposvár, Hungary
    Üzenet
    631
    Blog bejegyzés
    9
    Köszönet
    30
    35 alkalommal
    17 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző mariann52 Üzenet megjelenítése
    Állitólag egy rendelet megváltoztatásánaK következtében, mert naponta 3xgyógyszert és 1x inzulint kell beadnom NEM VAGYOK cUKORBETEG!!!!!!!!
    Az orvos nem irhat fel támogatással egy uj rendelet szerint teszcsikot amit eddig 1 dobozt 3 hóra kaptam, s nem irhat fel dobozdijra inzulint sem. Emiatt havonta 335o.- teszcsik, 55oo Ft 3 ampulla inzulin( ez is téritéses dij már ) a többi gyógyszert ugymint koleszterin, magas vérnyomás, stb. nem is számolom. Érthetetlen miért kellene betegebbnek lennem, hogy ne érezzem azt, hogy kirekesztett vagyok, s anyagilag jóval nagyobb terhet rónak emiatt rám.
    Szia Mariann!
    Megnéztem az OEP honlapon a most érvényes gyógyszertörzset .... hááát.
    Az inzulinnal kapcsolatban úgy nézem, hogy félreinformáltak ... ugyanúgy felírható 100% támogatással, csak a felírás jogcíme változott meg (Normatív helyett Eu kiemelt-re kell írni, ha jól értelmezem a táblázatot).
    A gyógyszertár sajnos a hibásan kitöltött vényt nem fogadhatja el (illetve, hogy nálad is, csak a normatív támogatásra járó 55% támogatással adhatja ki az inzulint) .... de szerintem azért tisztességesebb lett volna, ha azt mondják, hogy kérj egy új receptet az érvényes jogcímmel, mint hogy kifizettetik veled.
    Az még előfordulhat, hogy a változtatás előtt írattad ki a receptet és azért volt rajta - az akkor még érvényes, de most már hibás - jogcím .... de akkor is inkább szóltak volna ....

A csíkot is mindjárt megnézem, mert a felírási jogcímek ott is változtak (3x-i és 4x-i inzulinadásnál biztosan), de újra meg kell néznem a táblázatot.

(Akit érdekel, az OEP honlapon a szakmai oldalak szekcióban vannak fent az érvényes táblázatok ... én is onnan szedem le)

misamaci logója
    Regisztrált
    Jun 2009
    Hol
    Kaposvár, Hungary
    Üzenet
    631
    Blog bejegyzés
    9
    Köszönet
    30
    35 alkalommal

Alapértelmezett

Megnéztem a csíkot is.
    Itt is több minden megváltozott:
    augusztus 16-tól kizárólag a háziorvos írhatja fel, szakorvosi javaslat alapján!

A felírási jogcímek részben itt is változtak:
    3 hónap kihordási időre felírható:
    napi 2x-i inzulinadásnál, normatív jogcímen, 2 doboz (100 db)
    napi 3x-i inzulinadásnál, EÜ.emelt jogcímen, 6 doboz (300 db)
    napi 4x-i v több inzulinadásnál, EÜ.kiemelt jogcímen, 9 doboz (450 db)
    írható fel, vényenként havi bontásban

Szóval az eddigi 1 (normatív) kategóriát itt is megbontották ... a támogatási összegek mindhárom esetben azonosak.

(Ha jóban vagy a szakorvosoddal, akkor a lehetőség adott ... ugye ne részletezzem )

hello jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Apr 2009
    Üzenet
    41
    Köszönet
    0
    2 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző misamaci Üzenet megjelenítése
    Megnéztem a csíkot is.
    Itt is több minden megváltozott:
    augusztus 16-tól kizárólag a háziorvos írhatja fel, szakorvosi javaslat alapján!

A felírási jogcímek részben itt is változtak:
    3 hónap kihordási időre felírható:
    napi 2x-i inzulinadásnál, normatív jogcímen, 2 doboz (100 db)
    napi 3x-i inzulinadásnál, EÜ.emelt jogcímen, 6 doboz (300 db)
    napi 4x-i v több inzulinadásnál, EÜ.kiemelt jogcímen, 9 doboz (450 db)
    írható fel, vényenként havi bontásban

Szóval az eddigi 1 (normatív) kategóriát itt is megbontották ... a támogatási összegek mindhárom esetben azonosak.

(Ha jóban vagy a szakorvosoddal, akkor a lehetőség adott ... ugye ne részletezzem )
    misamacit azzal egészítem ki, hogy a 2, 6 vagy 9 doboz tesztcsík három hónapra szól. Ezután a szakorvos írásos javallata alapján mehetek a háziorvoshoz is a receptekért. Az írásos javallat egy évre szól, de a laborvizsgálatra továbbra is a szakorvos küldhet. A Hba1c ellenőrzés leggyakrabban 93 naponta lehet, tehát többször látnak az orvosok

flegmateo jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Jan 2009
    Üzenet
    5
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett Nem hiszem el!

Kőkemény!

Új egészségügyi rendeletek:

SE segédeszközök!

A diabetológián már nem írhatnak fel tesztcsíkot, most már csak a háziorvosnak van erre jogosultsága...
    Ha Pesten dolgozol oda jársz gondozóba, attól még vidékre kell leutaznod tesztcsíkot felíratni!!!
    Ez még a kisebbik gond, mert a háziorvost megoldottam lett Pesten az is,
    elmentem felíratni a tesztcsíkot, amiből 1 hónapra kapok 3-om dobozzal!!!
    Mindig vennem kell még mellé, mert nekem nem elég a 3-om doboz medtronic pumpám van napi 4-5-ször mérek minimum.
    Erre nézek mikor azt mondja a háziorvosom, hogy csak két dobozzal írhat fel mert ez az új jogszabály!!!
    Ki találta EZT KI????!!!!!!
    Ki volt az az okos az egészségügynél??? Biztos nincs diabetese......
    Azt modta az orvosom járjak utána milyen tesztcsíkot érdemes használni.
    Jelenleg D-cont personal activ tesztet használok, tud valaki esetleg valamit ajánlani?
    Mert vény nélkül 3000 Ft.- 1 doboz az meg nem olcsó szerintem
    Még meg kérdezték tőlem, hogy a pumpa nem méri a cukrot???? De mondom igen, csak 2-3 napig jó és az 9000 Ft.-
    Senki nincs képben ezzel kapcsolatban.......

borka logója
    borka jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Sep 2008
    Hol
    Budapest,
    Üzenet
    4,598
    Blog bejegyzés
    2
    Köszönet
    118
    156 alkalommal
    116 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző flegmateo Üzenet megjelenítése
    Kőkemény!

Új egészségügyi rendeletek:

SE segédeszközök!

A diabetológián már nem írhatnak fel tesztcsíkot, most már csak a háziorvosnak van erre jogosultsága...
    Ha Pesten dolgozol oda jársz gondozóba, attól még vidékre kell leutaznod tesztcsíkot felíratni!!!
    Ez még a kisebbik gond, mert a háziorvost megoldottam lett Pesten az is,
    elmentem felíratni a tesztcsíkot, amiből 1 hónapra kapok 3-om dobozzal!!!
    Mindig vennem kell még mellé, mert nekem nem elég a 3-om doboz medtronic pumpám van napi 4-5-ször mérek minimum.
    Erre nézek mikor azt mondja a háziorvosom, hogy csak két dobozzal írhat fel mert ez az új jogszabály!!!
    Ki találta EZT KI????!!!!!!
    Ki volt az az okos az egészségügynél??? Biztos nincs diabetese......
    Azt modta az orvosom járjak utána milyen tesztcsíkot érdemes használni.
    Jelenleg D-cont personal activ tesztet használok, tud valaki esetleg valamit ajánlani?
    Mert vény nélkül 3000 Ft.- 1 doboz az meg nem olcsó szerintem
    Még meg kérdezték tőlem, hogy a pumpa nem méri a cukrot???? De mondom igen, csak 2-3 napig jó és az 9000 Ft.-
    Senki nincs képben ezzel kapcsolatban.......
    Pumpával kezelt betegek részére 9 doboz tesztcsík jár és a recepten a "kiemelt támogatás" kockát kell beikszelni a dokinak. Mivel a pumpával folyamatosan adagolsz nem pedig 3 x adsz be insulint.
    La Borka
    Roche, Spirit pumpa Novorapid

Yndiheni jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Nov 2008
    Üzenet
    12
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Segítséget szeretnék kérni, mert a háziorvosom nem hajlandó felírni nekem a
    kezelésemhez szükséges havi 3 doboz vércukormérő csíkot ( 23 éve vagyok 1. típusú cukorbeteg, napi 4x-i inzulinkezeléssel ). Ő arra hivatkozik, hogy
    ehhez is, mint az inzulinhoz és a tűhöz szakorvosi javaslat szükséges augusztus
    óta. A diabetológusom viszont nem ír szakorvosi javaslatot a csíkra ( az
    inzulinra kaptam ), mert szerinte erre nincs szükség, a háziorvosnak kötelessége
    lenne felírni a csíkot, mivel jogszabályilag annak jár ez, aki napi 4x-i
    inzulinkezelésre szorul ( én is így tudom ). Idáig nem is volt probléma ezzel,
    viszont most október közepén még mindig nem kaptam meg a havi receptemet, és a
    helyzet állása szerint nem is fogom. Kérem ha valakinek van információja ezzel
    kapcsolatban, segítsen nekem!
    Előre is köszönöm!

misamaci logója
    Regisztrált
    Jun 2009
    Hol
    Kaposvár, Hungary
    Üzenet
    631
    Blog bejegyzés
    9
    Köszönet
    30
    35 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Yndiheni Üzenet megjelenítése
    Segítséget szeretnék kérni, mert a háziorvosom nem hajlandó felírni nekem a
    kezelésemhez szükséges havi 3 doboz vércukormérő csíkot ( 23 éve vagyok 1. típusú cukorbeteg, napi 4x-i inzulinkezeléssel ). Ő arra hivatkozik, hogy
    ehhez is, mint az inzulinhoz és a tűhöz szakorvosi javaslat szükséges augusztus
    óta. A diabetológusom viszont nem ír szakorvosi javaslatot a csíkra ( az
    inzulinra kaptam ), mert szerinte erre nincs szükség, a háziorvosnak kötelessége
    lenne felírni a csíkot, mivel jogszabályilag annak jár ez, aki napi 4x-i
    inzulinkezelésre szorul ( én is így tudom ). Idáig nem is volt probléma ezzel,
    viszont most október közepén még mindig nem kaptam meg a havi receptemet, és a
    helyzet állása szerint nem is fogom. Kérem ha valakinek van információja ezzel
    kapcsolatban, segítsen nekem!
    Előre is köszönöm!
    Szia!
    Kicsit mereven értelmezi a háziorvosod a rendeletet. Az OEP által kiadott, hovatalos GYSE törzsben a következő rendelkezés van a tesztcsíkokra:

Tesztcsíkok

Indikáció: Inzulinkezelésre szoruló diabetes mellitus. Napi négyszeri vagy annál többszöri inzulinadás esetén.
    Felírási jogosultság: Kizárólag a beteg háziorvosa, az inzulinkezelésre vonatkozó szakorvosi javaslat bemutatásával. A szakorvosi javaslat maximális érvényességi időtartama: 1 év.

Szóval ha a szakorvosi javaslaton szerepel, hogy napi 4x-i inzulinadás, akkor az elégnek kell hogy legyen. Ez a jelenleg érvényes legújabb OEP törzsből való idézet, tehát nyugodtan told a háziorvos orra alá. (Ettől függetlenül a szakorvos nyugodtan adhatna ajánlást a csíkra is, 1 sort leírni nem akkora feladat ... szerintem)
    Fontos! A felírási jogcím 08.16-tól megváltozott, 4x-i inzulinadáshoz a csíkot (is) "EÜ. Kiemelt" jogcímen kell felírni.

A GYSE törzsállományt itt találod (excel táblázat): http://www.oep.hu/pls/portal/url/ITE...40A8C0CB320C20
    A rád vonatkozó rész az "EU kiemelt" lapon a 32. sortól kezdődik.

Remélem ez segít! Sok szerencsét!
    Misi

christina logója
    christina jelenleg nem elérhető Veterán
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,094
    Blog bejegyzés
    2
    Köszönet
    206
    62 alkalommal
    39 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Ez ma bennem is felmerült, hogy kell-e a csíkra javaslat.
    Ma voltunk diab. kontrollon és az ambuláns lapon szereplő szakorvosi javaslat csak az inzulint javasolja. (nekünk tű nem kell, mert pumpánk van.)
    A régi lapokon se volt a csík, de hát a mai kesze-kuszaságba ez nem jelent semmit.
    Üdv. Christina
    (Medtronic Minimed Paradigm inzulinpumpa)

christina logója
    christina jelenleg nem elérhető Veterán
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,094
    Blog bejegyzés
    2
    Köszönet
    206
    62 alkalommal
    39 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Köszi Misi!
    Akkor én is megnyugodtam!
    Üdv. Christina
    (Medtronic Minimed Paradigm inzulinpumpa)

Hasonló témák

1. Őze Áron a dadogásról... fogyatékosság vagy sem?
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2010-07-27, 09:40

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!