Eredmények 71-tól/től 80-ig összesen 80
Téma: tesztcsík 100%-os áron
-
2009-10-26 #71
Gólya
- Regisztrált
- Nov 2008
- Üzenet
- 12
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
[QUOTE=vighkata;49938]Semmi esetre sem szabad feladnod, tovább kell "harcolnod" a magad igazáért. Nekem úgy tűnik, ha a doktorok szivatni akarnak, akkor nem emiatt a levél miatt fognak, azt megteszik enélkül is, mint ahogy megtették eddig is.
Ha a doktorok egy kicsit magukba néznek, és félreteszik a fene nagy büszkeségüket, akkor a tájékoztatóból azt is láthatják, ha nem tartják be a szabályzatban lévőket, akkor szankciókat alkalmazhatnak velük szemben. Annak pedig mindenképpen ők lesznek a veszteseik.
Sajnos a vesztes első körben én vagyok, mert két hónapja szenvedek vele, hogy megkaptaj végre azt, ami jár. Szívesen kihagynám az életemből, de hát ez nem kívánsgműsor. Ahogy az sem, hogy kinek mit kellene felírni
És én mint beteg nem szívatni akarom ezzel az orvost 
Tegnap este megnéztem ,van még bő 100 tűm
Szóval nagyon nem tolnak ki velem. És azért fogok én mág papírt kapni a tűhöz is 
Köszi a linket, sajna nem lehet má letölteni a file-t
-
2009-10-26 #72
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
184 üzenetét köszönték meg
Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
Inzulin: Humalog
-
2010-10-29 #73
I. tipusú cukorbetegség 3 doboz tesztcsíkkal?
Kedves Sorstársak!
1 hónapja vagyok 1. tipusú cukorbeteg. 3 doboz tesztcsíkot engednek 1 hónapra, ami nem elég. Mivel még össze-vissza ugrál a cukor, és nem tartunk ott hogy beállt, 4-szer szúrok, előtte négyszer, evés után, 1,5 órával is mérni kell, tehát ez 8 alkalom, sőt! amikor van egy-két hipo egy nap, akkor felugrik a mérés máris 10-re. Ezek akik az íróasztalnál ülnek erre nem gondolnak?
Kérdésem : ki hogy oldja meg? A lányom és én magunk vagyunk, egy keresetből élünk, nincs gyerektartás, az apa munkanélküli, apukám most halt meg, édesanyám maradt, ő kisnyugdíjas.
Egy doboz : 3300 forint úgy tudom. Kérjek számlát? és nyújtsam be az oeb-nek? hogy ez van, amit kiszámoltak tesztcsíkot az nem elég?
Mi a megoldás? Tudnátok segíteni ?
Köszönettel:
Moncsi
-
2010-10-30 #74
Gólya
- Regisztrált
- Apr 2009
- Üzenet
- 42
- Köszönet
- 1
- 2 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg
kedves Moncsi!
Én pumpás vagyok és napi 8-10 alkalommal mérek. Nekem is 3 dobozt adnak receptre. Sajnos csak azt a lehetőséget ismerem, hogy a másik 3 dobozt megveszem teljes áron. Nem érdemes számlát kérni, mert az OEP jogszabály alapján tériti a 3 dobozt, többet nem is tehet. Talán előbb-utóbb a döntéshozók is kiszámolják a mi problémánk alapján az indokolt mennyiséget.
A vércukormérő fórumon vannak ötletek az olcsóbb készülék és tesztcsik használatára.
-
2010-11-22 #75
- Regisztrált
- Apr 2010
- Hol
- Pánd, Pest, Hungary, Hungary
- Üzenet
- 151
- Blog bejegyzés
- 14
- Köszönet
- 5
- 2 alkalommal
2 üzenetét köszönték meg
Kedves Moncsi!
Én is most kezdtem ezt a cukros életet. Én úgy oldom meg, hogy havonta felíratok a háziorvossal 3 dobozzal, aztán 3 havonta megyek a diabetológushoz, ő mindig megkérdezi, írjon-e fel valamit. ott is kérek 3 dobozzal. Így havi 4 doboz jut, ami napi 6-7 méréshez elég.
Mostmár nekem is elég ennyi mérés, már érzem magamon, ha baj van.
Remélem, te is hamar belejösz. Sok szerencsétMarcsi [B]
[I][COLOR=RoyalBlue]"Ha az életed a feje tetejére is áll, a barátaid sose felejtsd el, mert ők mindig melletted állnak"
-
2010-11-22 #76
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
Marcsi, ebből lehet galiba. Az OEP-nél rendszeresen ellenőrzik TAJ szám alapján a jogosultságot és a felírható mennyiséget. Szúrópróbaszerűen is ellenőriznek, de a rendszer egyszer csak kidobja az ISO kód és a TAJ számod alapján, hogy többet váltottál ki, mint amire jogosult vagy.
Valamelyik orvos, vagy mindkettő felelősségre vonható, és meg is büntethetik. Téged nem büntetnek meg, mert te felhasználó vagy, azonban a doki a jogszabály és határozat betartója, így ő felelősségre vonható. Bizonyos szempontból te is felelősségre vonható vagy, ill. lennél, hiszen ha szabályosan írod alá a receptet, akkor ott az is igazolod, hogy az elmúlt 1, ill. 3 hónapban nem váltottál ki az engedélyezett mennyiségen felüli csíkot.
Nálad "elment" egymás mellett a diab doki és a házi orvos, és ezért lehetséges, hogy kiírja mindkettő. Valószínű egyik sem tud a másikról, hogy kiírja a csíkot, különben büntetés terhe mellett nem tenné.
(Nálunk a házi orvosnál van egy dokument, ami a diab doki aláírásával van igazolva, hogy a csíkot a diab doki jogosult kiírni, így én ha térden állva könyörögnék a házi dokinak, nem írná ki a csíkot.
A múltkor a diabon beszélgettem a lányokkal és mesélték, hogy az OEP emberei egyszer csak megjelentek, és név alapján kértek kartonokat, és ellenőriztek, bögyölőztek, szőröztek, és találtak olyat, hogy egy betegnél az inzulin hamarabb lett kiírva, mint mielőtt az elfogyhatott volna. És lett is belőle büntetés. A felíró dokit büntették meg. Már azt is szigorúan nézik, hogy ha a csík 25-én lett kiírva, akkor a következőt csak 26-ától lehet kiíratni. Régebben csak a hónapot nézték, így mindegy volt, hogy hányadikán írattuk ki a csíkot.)Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
-
2010-11-22 #77
Ez bizony ilyen
a világon senkinek nem elég a havi 3 doboz
Aztán jön a 3000Ft -os teccsik, hetente...
sic itur ad astra
-
2010-11-22 #78
- Regisztrált
- Apr 2010
- Hol
- Pánd, Pest, Hungary, Hungary
- Üzenet
- 151
- Blog bejegyzés
- 14
- Köszönet
- 5
- 2 alkalommal
2 üzenetét köszönték meg
Na, megint kiderült, hogy vannak hiányosságaim.
Azért elmondanám, hogy én ezekről a dolgokról semmit sem tudok. Tök nyugodtan mérek és szúrok, egyszer csak jön az OEP.
BRRRR!Marcsi [B]
[I][COLOR=RoyalBlue]"Ha az életed a feje tetejére is áll, a barátaid sose felejtsd el, mert ők mindig melletted állnak"
-
2010-11-23 #79
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
Hát igen, ez azért necces egy kicsit, mert a betegnek, vagyis a gyógyszer (jelen esetben csík) felhasználónak nem kell a jogszabályokkal tisztában lenni, ennek megfelelően nem is vonható felelősségre.
Ez az orvos felelőssége, a tájékoztatás és a szabály betartása is. Ő már nem mondhatja, hogy "nem tudta", mert a jogszabály ismerete nem mentesít a felelősségre vonás alól. Mindkét doki a saját praxisában betartotta jogszabályt, de nem tájékozódott a másik doki felől, és az OEP erre ugrik, hogy őt ez nem érdekli. Őt az érdekli, hogy egy TAJ számra az engedélyezett mennyiségen felüli gyógyszer (csík) lett kiírva.
Na nem kötözködni akarok, meg felelősséget rád/rátok húzni, de gondolom, ha jóban vagy mindkét dokiddal, akkor kínos lenne, ha egy ártatlan cucc miatt bajba kerülnének.Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
-
2011-06-24 #80
Persze, hogy nem elég a 3 doboz! De így is örüljünk neki, hogy jár 3, mert bizony lehetne a helyzet sajnos sokkal rosszabb is!
Én egyébként úgy tudtam, hogy a diab doki, miután kiadta az 1 évre szóló szakorvosi javaslatot, nem is írja fel a csíkot, hanem azt kizárólag a háziorvos teszi meg.
Logikus, hogy az orvosok félrevezetése az OEP-nél könnyen kiderülhet. Simán el tudom képzelni, hogy emberek az OEP-nél arra vannak ráállítva, hogy keressék ezeket a helyzeteket - kell a büntetés, kell a pénz...
Hasonló témák
-
Őze Áron a dadogásról... fogyatékosság vagy sem?
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2010-07-27, 08:40

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel