Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

+ Válasz a Témára
1. oldal, összesen 14 1234511 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 133
    Rends jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    24
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett Dobozdíj???????????

Kedves Betegtársak!
    Nem tudom, Ti hogyan fogadtátok azt a hírt, amit a napokban mondott be a rádió, hogy január 15.után az inzulinért is kikell fizetnünk azt a bizonyos dobozdíjat. Nem akarom részletesen idézni a híreket, de engem felháborított az, hogy például az AIDS betegek továbbra is teljesen ingyen kapják a kezelésükhöz szükséges gyógyszereket, míg Mi diabosok fizethetünk. Erkölcsileg nem tudok ezzel egyetérteni, ugyanis Ők / AIDS /ek, maguk tettek azért, hogy ezt a kórt elkapják, ugyanis nem kötelezte Őket senki arra, hogy kábszeresek, vagy gyakran partnertváltó és felelőtlenül nemiéletet élők legyenek. Ezzel szemben Mi diabosok csak úgy kaptuk meg ezt a betegséget, hogy semmit nem tettünk azért, hogy ebben a kiváltságban részesüljünk. Kiváncsi lennék a hozzászólásaitokra.

Tisztelettel Rends

bioszaky logója
    bioszaky jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    271
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

This is Hungary.
    (ÉS még mi lesz???)
    Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!

csrob1 jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    264
    Köszönet
    0
    9 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett Re: Dobozdíj???????????

Idézet Eredeti szerző Rends
    ...Ők / AIDS /ek, maguk tettek azért, hogy ezt a kórt elkapják, ugyanis nem kötelezte Őket senki arra, hogy kábszeresek, vagy gyakran partnertváltó és felelőtlenül nemiéletet élők legyenek...
    Azért ez így elég durva megfogalmazás. Az AIDSesek között is vannak olyanok, akik önhibájukon kívül lettek betegek és a diabosok között is akdnak, akik sokat tehettek volna, hogy ne, vagy sokkal később alakuljon ki náluk (pl. elhízás).
    A dobozdíjjal én se értek egyet, mégha "csak 300 Ft" is, főleg az életbenmaradáshoz szükséges gyógyszerek esetében. A támogastást is lehetne (kellene) differenciálni aszerint, hogy ki mennyiben felelős a betegsége kialakulásáért, de nem betegségenként, hanem egyénenként kellen vizsgálni - szerintem.

mamago jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Komárom-Esztergom megye
    Üzenet
    76
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Kedves Rends,

a Kossuth Napközbenjében épp azt magyarázta az orvos, hogy a cukorbetegség a nem megfelelő életmód következménye és mozgással sok esetben leküzdhető. Ehelyett - mondja a doki - inkább inzulinozzák magukat.
    Mindez az 1-es és 2-es és a genetikai alapú 2-es diabetes megkülönböztetése (említése) nélkül!
    Lassan örülhetünk, hogy egyáltalán van támogatás, majd eltörlik, mint, ahogy az extrém sportoknál már fontolgatják is.
    Hányszor megkaptam már a kimondottan jó testfelépítésű fiamra 3 éves kora óta, hogy - hja, ezek a mai gyerekek mindent összeesznek, aztán már most cukorbeteg - (pedig addig még a FishMacot nem is ismerteD).
    mamago

Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    24
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett Re: Dobozdíj???????????

Idézet Eredeti szerző CsRob1
    Idézet Eredeti szerző Rends
    ...Ők / AIDS /ek, maguk tettek azért, hogy ezt a kórt elkapják, ugyanis nem kötelezte Őket senki arra, hogy kábszeresek, vagy gyakran partnertváltó és felelőtlenül nemiéletet élők legyenek...
    Azért ez így elég durva megfogalmazás. Az AIDSesek között is vannak olyanok, akik önhibájukon kívül lettek betegek és a diabosok között is akdnak, akik sokat tehettek volna, hogy ne, vagy sokkal később alakuljon ki náluk (pl. elhízás).
    A dobozdíjjal én se értek egyet, mégha "csak 300 Ft" is, főleg az életbenmaradáshoz szükséges gyógyszerek esetében. A támogastást is lehetne (kellene) differenciálni aszerint, hogy ki mennyiben felelős a betegsége kialakulásáért, de nem betegségenként, hanem egyénenként kellen vizsgálni - szerintem.
    Ebben van némi igazság, csakhogy a statisztika szerint kishazánkban az AIDS beteg nem egész 1% kapta / sajnos / véradástól.

Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    24
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző mamago
    Kedves Rends,

a Kossuth Napközbenjében épp azt magyarázta az orvos, hogy a cukorbetegség a nem megfelelő életmód következménye és mozgással sok esetben leküzdhető. Ehelyett - mondja a doki - inkább inzulinozzák magukat.
    Mindez az 1-es és 2-es és a genetikai alapú 2-es diabetes megkülönböztetése (említése) nélkül!
    Lassan örülhetünk, hogy egyáltalán van támogatás, majd eltörlik, mint, ahogy az extrém sportoknál már fontolgatják is.
    Hányszor megkaptam már a kimondottan jó testfelépítésű fiamra 3 éves kora óta, hogy - hja, ezek a mai gyerekek mindent összeesznek, aztán már most cukorbeteg - (pedig addig még a FishMacot nem is ismerteD).
    mamago
    Na látod ez az amire Én azt mondom, hogy az ilyen orvos csak a tankönyvekből ismeri ezt a betegséget.

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,785
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    77 alkalommal
    63 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Mi a csuda? Én nem hallottam erről.
    Még mindig ott ragadtam le, hogy hogyhogy nem fogja fel senki az oep-ben, hogyha nem támogatják rendesen a cukrosokat (akár 1-es akár 2-es) olyan hatalmas összegekbe fog kerülni a szövődményeik kezelése, hogy ihaj. Kissé többe, mint támogatni a megfelelő, legjobb kezelési módszereket, gyógyszereket, tesztcsíkokat. Én ezt nem tudom feldolgozni. Ezek után bármi történik is, bármiért kell fizetni vagy éppen nem fizetni, azt én már csak rezignáltam tudom fogadni és teszem a dolgom, aztán néha ások egy gödröt valahol messze és beleordítok. Úgy tudom, ez nagyon jó feszültséglevezető.

csrob1 jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    264
    Köszönet
    0
    9 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző kmolli
    Mi a csuda? Én nem hallottam erről.
    Még mindig ott ragadtam le, hogy hogyhogy nem fogja fel senki az oep-ben, hogyha nem támogatják rendesen a cukrosokat (akár 1-es akár 2-es) olyan hatalmas összegekbe fog kerülni a szövődményeik kezelése, hogy ihaj. Kissé többe, mint támogatni a megfelelő, legjobb kezelési módszereket, gyógyszereket, tesztcsíkokat.
    Sajnos több helyen azt tapasztalom, hogy manapság az illetékesek nem a jövővel foglalkoznak, hanem ha most megtakarítunk, az milyen jó, az már nem számít, hogy utána többszörös költségek lépnek fel Az legyen az akkori emberek problémája... No meg az oep esetében a betegeké.
    Délután ugyanezt hallottam a Kosuthon (úgy látszik, ma egészségügyi nap volt) más betegség kapcsán, hogy a várólisták eredményeképpen a műtétre várás ideje alatti kezelés és munkaképes beteg esetén a táppénz, munkaidőkiesés többszörösen meghaladja a műtét költségét.

mamago jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Komárom-Esztergom megye
    Üzenet
    76
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Pl. erre mutat az a vélemény, h., amennyiben kiszűrik az összes cukorbeteget, összeomlik az egészségügy. (Ez enélkül is ment, az is igaz.)
    Mi lesz az akár több százezernyi ember gyorsan megjelenő szövődményével?
    Vagy ez eddig is megvolt? Val.szeg.

Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    24
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Kedves CsRob1!
    Erre mondják nagyon régen, hogy nemtudja a jobbkéz, hogy mit csinál a bal. Sajnos ennek viszont a betegek isszák illetve szedik be a következményeit. éppen most jöttem fel a patikából ahol erről folyt a beszélgetés. Én még emlékszem arra az időre amikor havpnta kaptam 2db injekciós tűt, 2 dl sebbenzint, 1 csomag szaharint ingyen és évente 2 db fecskendőt, igaz akkor csak 3 évente mehettünk nyugatra, ha volt annyi pénzünk, hogy ki tudtunk váltani 100 dolárt, igaz az nem piacgazdaság volt. Viszont azok az emberek aki ilyen "szerencsében" részesültek, hogy krónikus betegek, azoknak az sokkal jobb volt.

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!