Ami az utolsó három-négy hozzászólást illeti, szerintem nincs olyan, hogy a jogalkalmazó nem ismeri azt a jogot, ami alapján dolgoznia kell. A rendelet a BNO kódot jelöli meg, mint amit figyelembe kell venni a mentesség megállapításakor. Nincs olyan, hogy ezt a szabályt egy bármilyen kártya felülírja. A rendelet és a törvény sem beszél ilyen kártyáról tudomásom szerint. Napjainkban az orvosi kezelések alapdokumentuma a beutaló, nyilván az dönti el, hogy fizetős vagy ingyenes az adott ellátás. Az meg kész röhej - ha épp kedvem volna, hát hahotáznék is egyet -, hogy a cukorbeteg vérvétele után, amelynek egyebek között a máj, vese és egyéb funkciók működésének milyensége a tárgya az esetleges szövődmények léte vagy a meglévők "minőségének" (állapotának) értékelhetősége végett, tehát hogy ez vizitdíj köteles. Nálunk eddig az ilyen vérvételért nem kellett fizetni.
Szerintem van abban valami, amit 14-én feldobtam (és ott is maradt...)
Eredmények 131-tól/től 133-ig összesen 133
Téma: Dobozdíj???????????
-
2007-05-15 #131
Gólya
- Regisztrált
- Sep 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 24
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Az a baj, hogy nagyon sok helyen nem ismerik a rendeletet, mert ugyanis az azt mondja , hogy amennyiben vitás annak eldöntése, hogy kell-e vagy sem fizetni, akkor minden esetben a beteg érdekeit kell figyelembe venni, márpedig a beteg érdeke az, hogy ne fizessen.
-
2007-05-15 #132hypohonder Nem regisztrált / Látogató
-
2007-05-16 #133
Gólya
- Regisztrált
- May 2007
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 1
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Sziasztok!
Egy éve olvasom a fórumot, akkor derült ki a diabom. Csak nagy nehezen sikerült belépnem ide, de most végre sikerült!
Egyébként éppen ma voltam kontrollon, és én sem fizettem a labornál. A sorban állók közül néhányan furcsán néztek rám, miközben markukban szorították az aprópénzt.ICA:neg, GADA: 11,74, C-peptid: 1,86

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel