Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

+ Válasz a Témára
1. oldal, összesen 2 12 UtolsóUtolsó
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 13
    ferta jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Nov 2006
    Üzenet
    2
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett TB támogatás

Sziasztok!
    Aránylag újak vagyonk a cukorbetegségben. Lányunkról 2005 szeptemberében derült ki, hogy cukorbeteg. Idén múlt 11 éves.

Budapesten lakunk.

Előszőr napi 2 alkalommal Mixtard 30 izulint kapott, majd idén szeptemberben 2x M30 1xActrapid. Decemberben állunk át 5x-i inzulinra.
    A cukorbetegségre rájött az idén októberben megállapított lisztérzékenység.

Az új TB rendszer bevezetéseként a háziorvosunk kapott egy levelet, mely szerint a Mixtard 30 inzulint a továbbiakban nem fogják nekünk támogatni, helyette a HUMULIN inzulint javasolják.

Aztán érkezett egy értesítés, mely szerint a hamarosan megérkező, új, chip alapú közgyógy-kártyát hamarosan küldik. Az ezzel igénybevehető támogatás havi 6.000 Ft. (Lisztérzékenység még nem lett bejelentve nekik.)

Én arról érdeklődnék, hogy más is kapott ilyen értesítést?
    Mi a különbség a Mixtard30 és a Humulin30 között?
    Mi ez a 6.000 Ft. Ebből kell majd az inzulint és a csíkokat is megvenni? Egyáltalán hogyan működik ez az egész?

Nem értem a támogatási rendszert.
    Mi a különbség a közgyógyra felírt és az EÜ receptre felírt gyógyszerek között?
    Általános receptre fel lehet írni tesztcsíkot? Ha igen ez csak a D-contra igaz, vagy más Accuchek, DS-1 csíkokra is igaz?
    Egyáltalán milyen támogatás jár az inzulinon, a jelenleg havi két doboz tesztcsíkon, emelt családi pótlékon kívül?

Remélem ez nem túl sok kérdés, de nincs összhang a diabéteszes orvosunk, háziorvosunk, gyógyszerészünk válaszai között, rendesen megzavartak minket.

Kösönöm előre is a segítséget.

ferta

Eribaby jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Oct 2006
    Üzenet
    38
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia!

Én még nem kaptam meg az új közgyógyot, de úgy tudom, van egy fix összeg a tartós betegséghez használt dolgokra, és ezenfelül jár valamennyi keret más gyógyszerekre, pl megfázás esetére.
    Az inzulinnak jelenleg nincs köze a közgyógyhoz, mert EÜ-re kapjátok. Ez teljesen más. Nem függ a közgyógytól.
    A Mixtardhoz nem tudok hozászólni
    Nektek 5x-i inzulin mellett havi 3 doboz tesztcsík jár!!! De csak a szakorvos írhat fel ennyit!
    A tesztcsík egyébként felírható általános vényre is. Így is jóval olcsóbb!
    Más tesztcsíkok esetén azt hiszem a legolcsóbb tesztcsík 85%-ának árával támogatnak. (Ennek azért nézz utána)

Én így tudom.

szolnok logója
    szolnok jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Hát persze, hogy Szolnok
    Üzenet
    352
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Az OEp oldaláról kigyűjtöttem a jelenleg még érvényes tesztcsik adatokat, remélem nem rontottam el.

Indikáció : inzulin kezelésre szoruló diabetes mellitus
    Felírási jogosultság : diabetológiai szakrendelés szakorvosa, a szakorvos javaslatára háziorvos
    Megjegyzés : *napi kétszeri inzulinozás esetén 2 doboz, napi háromszori inzulinozás esetén 6 doboz, intenzifikált, regisztráltan napi minimum négyszeri inzulinozás esetén 9 doboz rendelhetõ 3 hóra
    Tesztcsíkok forgalomban lévõ vércukorszintmérõkhöz:
    C-Test 50 db/doboz Ár:2850, tám:2423,fizetsz:427Ft, Közgyreadható
    Sensotron 50 db/doboz Ár:2850, tám:2423,fizetsz:427Ft "
    Solatron 50 db/doboz Ár:2850, " "
    Accutrend Sensor Glucose 50 db/dobozÁr:5495, tám:2493 fiz:3072, Kgyre nemadható
    Check Mate Plus 50 db/doboz Ár:5120 tám: 2423, fiz:2697 Kgyre,nem adh.
    Ascensia Elite 50 db/doboz (régi név: Elite)Ár:6193,tám:2423,fizet:3770 Ft,Kgyre.nem asd.
    Ascenia Glucodisc 50 db/doboz (régi név: Esprit) Ár:3200,tám:2423,fizetsz:777 Ft, Kgyre nen ad.
    AccuChek Active Glucose 50 db/doboz (régi név: Glucotrend Glucose Plus) :ÁR:3850,tám:2423, fizet:1427Ft, Kgyre nemad.
    One Touch II. 50 db/doboz:ÁR:4823, tám:2423,fizet:2400Ft, Kgyre nem.
    Personal GlucosTest 50db/doboz.Ár:2893,tám:2211, fizet:682Ft, Kgyre nem ad.
    Acuhcek glucose 50 db/doboz Ár:3950,tám:2423, fizet:1527Ft,Kgyre nem ad.
    BM-Test 1-44 RF 50 db/doboz Ár: " " " "
    Glucotime 50 db/doboz Ár:2850, tám:2423 fizet:427 Ft, Kögyre igen
    Omnitest Sensor 50 db/doboz Ár:3900, tám:2423 fizet.1477 Ft, Kgyre nem ad.
    Personal Aktív Test 50 db/dobozÁr:2850, tám:2423, fizet:427 Ft Kgyre igen
    Abbott MediSense Optium 50 db/doboz Ár:5700, tám:2423, fizet:3277Ft, Kgyre nem ad.
    Tesztcsíkok már nem forgalomban lévõ vércukormérõkhöz
    D-Test 50 db/doboz
    Supreme 50 db/doboz

szolnok logója
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Hát persze, hogy Szolnok
    Üzenet
    352
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Ferta:

Az előzőekben elküldtem a tesztcsíkokról a kigyűjtött adataimat, szeretném hozzá tenni, hogy nem csak diabetológus írhatja fel őket, hanem a házi orvos is és eü rendelet alapján látod mennyi támogatás jár rá. Közgyógyra nem adhatók, csak az a néhány amihez oda írtam. Az eü rendelet alapján felírt, és közgyógy közt az a különbség, hogy a közgyra ingyen adják a gyógyszreket ezután is. / bár nem sokat /

Az inzulin napi 4 vagy többszöri szúrás esetén mindenkinek ingyenes /elvben, mert ezután már dobozdijjat is kell fizetnünk /
    Egyébként néhány spec inzulin pl. Lantus és még egy pár kivételével a házi orvos is felírhat inzulint szakorvosi javaslat alapján, csak ugy mint teszt csikot és pen tűt is.

Hogy miért írták neked azt, hogy a Mixtardo30-t neked ezután nem támogatják, el nem tudom képzelni mer szerintem ilyen nincs.!
    Nem irnak XY nak azért, hogy neki ezt a gyógyszert tovább nem támogatják, ilyen nincs.
    A mixtard30 két inzulinból van összekeverve, egy gyors és egy hosszúhatású inzulinból. Az Ahtrapid közepes mintegy 4-6 órán át tartó hatású inzulin. Esetleg azt tudom elképzelni , hogy mivel az ahtrapid közepes hatású ezért javasolják mellé a Humulnt, bár az is kevert inzulin és van 20/80, 30/70, 40/60, keverési arányú van M jelzésű ez gondolom a mix, és van N jelzésű, nem írtad milyet kaptál.?

A másik amire gondolni tudok , hogy a Humulin olcsóbb és az orvos spórolni akar esetleg nagyon szorgalmasan teljesíteni akarja az Eü miniszter esztelen rendelkezéseit????? Bár az csakjanuártól él . Kérdezz rá nyugodtan ne lgy szívbajos.!

Eribaby jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Oct 2006
    Üzenet
    38
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Én úgy tudom, hogy háziorvos szakorvosi javaslatra sem írhat fel havi 3 dobozt...
    csak 1et, vagy 2-t,- azt nem tudom.

zsuzsa7cat logója
    zsuzsa7cat jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    56
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Tényleg igaz, hogy januártól csak a területileg illetékes szakrendelésre lehet járni????
    Ma voltam pajzsmirigy szakrendelésen egy olyan orvosnál, ahová már 12 éve járok, és ő mondta, hogy januártól lehet, hogy nem járhatok már hozzá, mert nem a II. kerületben lakom.

Ez lehetséges????

szolnok logója
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Hát persze, hogy Szolnok
    Üzenet
    352
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Ha valóban úgy lesz, ahogyan írod, akkorszerintem és remélem is, hogy ki tör a " paraszt- lázadás" mert megfosztanak minket a szabad orvos választástól, mi is több mint 5 éve járunk nem a területileg illetékes balfékhez, hanem a magunk választotta orvoshoz és kórházba, kontroll vizsgálatokra. [/quote]

bioszaky logója
    bioszaky jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    271
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Kifizetem a 600 Ft-ot és ollé.
    Méghogy felvigye a vérnyomásomat vmi kókler!? (annyi felkészületlen belgyógyász van, hogy...)
    Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!

ferta jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Nov 2006
    Üzenet
    2
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Pár napig valamiért nem tudtam megnyitni a fórumot, de most már itt vagyok.

közben beszéltünk az orvossal, TB ügyintézővel is.

A 6.000 Ft, nem havonta, hanem évente jár. Ez az inzulinon és a csíkon felül van, ezzel az összeggel az egyéb gyógyszereket támogatják, amit esetleges más betegség, pl.: mandulagyulladás esetén írnak fel neki, ebből a pénzből meg lehet venni.

A Mixtard, meg a Humulin támogatásra meg az volt a válasz, hogy elnézést kérnek, semmi ilyesmiről szó sincs, csak a számítógép hibája miatt írtak ilyet.

A csíkoknak utánna néztünk, igen, három csík fog járni, ha az 5x-i inzulinra az átállás megtörtént.

Köszönöm a válaszokat, most már kicsit világosabb a dolog.

Üdvözlettel F. Tamás

csrob1 jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    264
    Köszönet
    0
    9 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Eribaby
    Én úgy tudom, hogy háziorvos szakorvosi javaslatra sem írhat fel havi 3 dobozt...
    csak 1et, vagy 2-t,- azt nem tudom.
    Nekem havi 3 dobozzal a háziorvos szokott felírni, a (pumpa miatt) külön OEP engedélyes plusz 3 dobozt általában a szakorvos, de volt már, hogy a háziorvos is szó nélkül felírta.

Hasonló témák

1. "Állami támogatás" fiatal (18+) cukorbetegek részére?
    Andris által, fórum: Egészségpolitika
    Válasz: 1
    Utolsó üzenet: 2008-06-03, 11:12

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!