Pedig egyszerű. A minisztériumokban van néhány szakember, de nem sok. A politikusok (lassan a minisztériumi főosztályvezetők is azok) pedig nem szakik. Ahogy készül egy anyag és halad a vezetői fórumokon felfelé, egyre több "okosság" kerül bele, amit a képviselői egyéni indítványokkal még "jobbá" sikerül tenni. Na, erre rászabadul ez a potyautas ország, és ezért tovább módosítják a jogszabályt, míg olyan nem lesz, mint az adókedvezmények rendszere vagy a TB.
Sajnos a mai vezetőkel (színfüggetlenül, bár Molnár Lajos elvei jók!) teljesen reménytelen rendbeszedni azt az országot, ahol sikk adót csalni és nem kihasználni másokat élhetetlenség. Egyéni felelősség csak másoknál van. Az orvosok úgy tesznek, mintha felelősségteljesen dolgoznának, mi meg úgy teszünk, mintha ezért jól megfizetnénk őket. - a régi viccet átfordítva
Én abban reménykedek, hogy egyszer véletlenül jól állítják össze a jogszabályokat és nem módosítgatják havonta. Bár az egyéni felelősségvállalás nélkül ez is kevés.
Eredmények 11-tól/től 13-ig összesen 13
Téma: TB támogatás
-
2006-12-31 #11
Nem értem hogyvan ez?
Illetve hogy lesz? érti valamelyikőtök?
Az orvos csak a legolcsóbb gyógyszert írhatja fel, mert megbüntetik.
Ha én ragaszkodom az évek óta szedett bevált de nem a legolcsóbb kategóriába tartozó gyógyszerhez nekem azt írásba kell adnom? és akkor engem illetve ezeket a gyógyszereket nem támogatja a TB? Elvagyok képedve akkor most a beállított /pl vérnyomásos szív stb /betegeket kezdik ujra állitgatni uristen ez tragédia, ha igy lesz. A férjem vérnyomását pl majd 15 évi cirkusz után végre 5 évvel ezelőtt belőtte egy kardiológus 4 féle gyógyszerrel azóta a 230/120 ról teljesen a normál sávban van.Ezek a gyógyszerek nem az olcsókból valók de azóta bizonságban érzi magát és én is. Érti valaki ezt??????????
-
2006-12-31 #12
Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!
-
2007-01-04 #13
Feltörekvő
- Regisztrált
- Sep 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 265
- Köszönet
- 0
- 11 alkalommal
2 üzenetét köszönték meg
Szerintem ez tipikus esete annak, hogy a drágább gyógyszert kell felírni.
Eredeti szerző szolnok
Azt viszont nem tudom, hogy erre elég indok-e az elmúlt évek kórtörténete, vagy ismét el kell végezni a beállítgatást
Talán ez valamennyire az orvos "bátorságától" is függ.
Hasonló témák
-
"Állami támogatás" fiatal (18+) cukorbetegek részére?
Andris által, fórum: EgészségpolitikaVálasz: 1Utolsó üzenet: 2008-06-03, 10:12

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel