Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

1. oldal, összesen 8 12345 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 71
    dr.info team jelenleg nem elérhető Hírböngésző
    Regisztrált
    Feb 2006
    Üzenet
    1,981
    Köszönet
    0
    10 alkalommal
    7 üzenetét köszönték meg

Cukorbeteg Cikk [diabetes hír] Felírhatóság változások lesznek a diabetológiában

2012. január 3-án a Magyar Közlöny 1. számában megjelent 2/2012. (I. 3.) NEFMI rendelet egyes egészségügyi és gyógyszerészeti tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról.

Bővebben...

Bővebben...

2. 3 tag köszönte meg dr.info team üzenetét:

lizzi logója
    lizzi jelenleg nem elérhető Fiatal veterán
    Regisztrált
    Apr 2007
    Hol
    Zsámbok
    Üzenet
    1,361
    Köszönet
    45
    59 alkalommal
    39 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

akkor valami ilyesmire gondoltak a gyógyszertárban amikor csak fizetősen vehettem volna ki az inzulint...de ők honnan tudták,hogy az én eredményem stabil 7 1 éve???
    lizzi

Spirit pumpa-NovoRapid inzulinnal

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző lizzi Üzenet megjelenítése
    akkor valami ilyesmire gondoltak a gyógyszertárban amikor csak fizetősen vehettem volna ki az inzulint...de ők honnan tudták,hogy az én eredményem stabil 7 1 éve???
    Szerintem azt nem tudták, hiszen azt sem tudták, hogy egy 10 db-os kiszereléssel ingyen adhatták volna az inzulint. Ha kiperkálod, akkor ők simán levesznek 17 ezer forinttal.
    Ez a 7%-os korlát szerintem majd az inzulint felíró orvos kompetenciája és felelőssége lesz, amit majd az OEP fog ellenőrizni, vagyis gondolom, az OEP a doktortól fog hivatalos "jelentést" kérni labor papírral alátámasztva, hogy jogosan írta-e ki a 100%-os támogatást.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

borka logója
    borka jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Sep 2008
    Hol
    Budapest,
    Üzenet
    4,637
    Blog bejegyzés
    2
    Köszönet
    127
    181 alkalommal
    133 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

IDÉZET A KÖZLÖNYBŐL !

1. Az R1. 2. számú melléklet Eü100 2. pont „Támogatott indikációk” része helyébe a
    következ�� rendelkezés lép:

„TÁMOGATOTT INDIKÁCIÓK:
    Humán intenzifikált inzulinkezelés alatt álló (naponta három vagy több alkalommal inzulinkezelésre szoruló)
    cukorbeteg részére, amennyiben legalább 3 hónapig a beállított terápia ellenére megfelel�� vércukoranyagcsereháztartást
    (HbA1c<7,0%) nem lehetett elérni, illetve a posztprandriális vércukorszint többszöri mérés alkalmával
    meghaladja a 10,0 mmol/l értéket, vagy dokumentáltan gyakori tüneteket okozó hypoglikaemia jelentkezik. A
    gyógyszer alkalmazása egy év után csak akkor folytatható, amennyiben a megfelel�� vércukoranyagcsere-háztartás
    (HbA1c<7,0%) legalább két mérés alapján fenntartható volt (kivéve dokumentáltan gyakori tüneteket okozó
    hypoglikaemia esetén).”

2. Az R1. 2. számú melléklet Eü100 3. pont „Támogatott indikációk” része helyébe a
    következ�� rendelkezés lép:
    „TÁMOGATOTT INDIKÁCIÓK:
    Humán intenzifikált inzulinkezelés alatt álló (naponta három vagy több alkalommal inzulinkezelésre szoruló)
    cukorbeteg részére, amennyiben legalább 3 hónapig a beállított terápia ellenére megfelel�� vércukoranyagcsereháztartást
    (HbA1c<7,0%) nem lehetett elérni, vagy dokumentáltan gyakori tüneteket okozó hypoglikaemia
    jelentkezik. A gyógyszer alkalmazása egy év után csak akkor folytatható, amennyiben a megfelel��
    vércukoranyagcsere-háztartás (HbA1c<7,0%) legalább két mérés alapján fenntartható volt (kivéve dokumentáltan
    gyakori tüneteket okozó hypoglikaemia esetén).”
    La Borka
    Roche, Spirit pumpa Novorapid

lizzi logója
    lizzi jelenleg nem elérhető Fiatal veterán
    Regisztrált
    Apr 2007
    Hol
    Zsámbok
    Üzenet
    1,361
    Köszönet
    45
    59 alkalommal
    39 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző vighkata Üzenet megjelenítése
    Szerintem azt nem tudták, hiszen azt sem tudták, hogy egy 10 db-os kiszereléssel ingyen adhatták volna az inzulint. Ha kiperkálod, akkor ők simán levesznek 17 ezer forinttal.
    Ez a 7%-os korlát szerintem majd az inzulint felíró orvos kompetenciája és felelőssége lesz, amit majd az OEP fog ellenőrizni, vagyis gondolom, az OEP a doktortól fog hivatalos "jelentést" kérni labor papírral alátámasztva, hogy jogosan írta-e ki a 100%-os támogatást.
    ezt csak viccnek szántam,persze ,hogy nem tudhatták ,hogy mennyi a HbA1c-m
    hát semmiképpen nem adtam volna annyi pénzt ,mivel nem is volt nálam annyi és akkor simán átváltok másik inzulinra....remélem nem lesz szükség rá....
    lizzi

Spirit pumpa-NovoRapid inzulinnal

tubi jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Dec 2008
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    301
    Köszönet
    28
    39 alkalommal
    33 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

demost komolyan, mi van, ha valakinek mondjuk 7,1 az értéke??? csak mert én nem is akarom tudni, mennyi, egy 2 éves és ugyancsak cukros gyerek mellett nem igazán van időm/lehetőségem magammal foglalkozni.

borka logója
    Regisztrált
    Sep 2008
    Hol
    Budapest,
    Üzenet
    4,637
    Blog bejegyzés
    2
    Köszönet
    127
    181 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző tubi Üzenet megjelenítése
    demost komolyan, mi van, ha valakinek mondjuk 7,1 az értéke??? csak mert én nem is akarom tudni, mennyi, egy 2 éves és ugyancsak cukros gyerek mellett nem igazán van időm/lehetőségem magammal foglalkozni.
    Ami a dupla zárójelben van az a lényeg !!!!!!!!!

A gyógyszer alkalmazása egy év után csak akkor folytatható, amennyiben a megfelel��
    vércukoranyagcsere-háztartás (HbA1c<7,0%) legalább két mérés alapján fenntartható volt.........(.(kivéve dokumentáltan
    gyakori tüneteket okozó hypoglikaemia esetén).”)
    La Borka

Regisztrált
    Dec 2008
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    301
    Köszönet
    28
    39 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző borka Üzenet megjelenítése
    Ami a dupla zárójelben van az a lényeg !!!!!!!!!

A gyógyszer alkalmazása egy év után csak akkor folytatható, amennyiben a megfelel��
    vércukoranyagcsere-háztartás (HbA1c<7,0%) legalább két mérés alapján fenntartható volt.........(.(kivéve dokumentáltan
    gyakori tüneteket okozó hypoglikaemia esetén).”)
    akkor ez nem azt jelenti, hogy a 7-et nem fogadják el, HA sokat hypozol??? mert akkor ugye lehet, hogy a 7 a 2 és 15 közötti ingadozásból jön össze...

borka logója
    Regisztrált
    Sep 2008
    Hol
    Budapest,
    Üzenet
    4,637
    Blog bejegyzés
    2
    Köszönet
    127
    181 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző tubi Üzenet megjelenítése
    akkor ez nem azt jelenti, hogy a 7-et nem fogadják el, HA sokat hypozol??? mert akkor ugye lehet, hogy a 7 a 2 és 15 közötti ingadozásból jön össze...
    Igen,sajnos lehet 7-es értéket produkálni,ha a 120 nap alatt nagyon sokat hipozol.Ezért én egyáltalán nem értek egyet egy ilyen rendelettel,mely abszolút értékhez köti a gyógyszer felírásokat. Aki ilyen rendeleteket hoz köszönő viszonyba sincs a diabétesszel.(kívánom ne is legyen,de viszont élhetne néha a diabosok között)Véleményem szerint az ilyen megszorításokkal nem spórolni,hanem plusz költségeket fognak generálni a fellépő szövődmények kezelésével.
    Megjegyzés:Feleslegesen stresszelnek minket,ami megint csak rossz vc.-ket fog eredményezni.
    La Borka

Regisztrált
    Dec 2008
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    301
    Köszönet
    28
    39 alkalommal

Alapértelmezett

akkor most nem értem mégsem mi a lényeg? hogy lesz ez? leveszik 3-havonta a Hba1c-t és ha 7 felett van, fizetnem kell az inzulinért???

1. oldal, összesen 8 12345 ... UtolsóUtolsó

Hasonló témák

1. Járulékfizetéssel összefüggő változások!
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2009-09-09, 11:00
  2. Járulékfizetéssel összefüggő változások!
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Utolsó üzenet: 2009-09-09, 06:00
  3. [diabetes hír] Akik gyorsan esznek, kövérebbek lesznek?
    dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss hírei
    Utolsó üzenet: 2008-11-05, 11:11
  4. [diabetes hír] A szegényebb gyermekek nagyobb eséllyel lesznek cukorbetegek
    dr.info team által, fórum: A Diabetesonline.hu friss hírei
    Utolsó üzenet: 2008-07-07, 02:22
  5. változások
    matyas által, fórum: Általános kérdések, hozzászólások
    Válasz: 21
    Utolsó üzenet: 2007-08-28, 01:31

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!