Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

+ Válasz a Témára
1. oldal, összesen 19 1234511 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 189
    DG logója
    DG
    DG jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal
    12 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett Álmatlanság, éjszakai felébredések

Kedves Fórumozók!

Megoszthatnánk egymással azokat a tapasztalatokat, amiket e témában átéltetek.

Miért ébredtetek fel éjszaka? Sikerült-e visszaaludni? Hogy éreztétek magatokat másnap reggel? Hosszú távon milyen hatással volt ez a mindennapjaitokra? Sikerült megoldani a problémát? Hogyan?

Segítsünk ebben is egymásnak!

Zsu77 logója
    Zsu77 jelenleg nem elérhető Veterán
    Regisztrált
    Jul 2008
    Üzenet
    2,588
    Blog bejegyzés
    3
    Köszönet
    4
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Miért ébredtetek fel éjszaka?Mindig másért.Nálam nem is ez a lényeg,hanem az,hogy ha egyszer felébredtem...Sikerült-e visszaaludni?...akár órákig sem tudok visszaaludni.Hogy éreztétek magatokat másnap reggel?Szörnyen.Hosszú távon milyen hatással volt ez a mindennapjaitokra?Megtanultam nyitott szemmel,séta közben,biciklizés közben,akármicsinálás közben,nyitott szemmel aludni!!!Sikerült megoldani a problémát?Talán...Hogyan?Igyekszem nem felébredni...Ha ez mégsem sikerül,már félpillanat alatt felmérem éjszakai helyzetem és mire komolyra fordulna,páni-sebességgel zuhizok inkább vissza

DG logója
    DG
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal

Alapértelmezett

Ha jól tudom, elég lényeges kérdés annak megállapításában, hogy alvászavarról beszélünk-e, az, hogy miért ébredünk fel éjjel. Mert ha felébresztenek, mondjuk egy bömbölő kisbaba, az más kérdés. De ha magunktól ébredezünk, és nem megy a visszaalvás, az problematikusabb.

Nézzétek meg!

http://drinfo.hu/fokuszban-az-alvaszavar

Egyébként én sokféle stáción átmentem már, de sajna, 2004 tavasza óta egyetlen éjszakát sem aludtam át. A szó legszorosabb értelmében.

(Nofre, az alvászavar témát nekem találtad ki?? Hogy rájahibáztál! )

nofre logója
    nofre jelenleg nem elérhető Sidike - Adminisztrátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    4,694
    Köszönet
    163
    112 alkalommal
    62 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző d.g. Üzenet megjelenítése
    Ha jól tudom, elég lényeges kérdés annak megállapításában, hogy alvászavarról beszélünk-e, az, hogy miért ébredünk fel éjjel. Mert ha felébresztenek, mondjuk egy bömbölő kisbaba, az más kérdés. De ha magunktól ébredezünk, és nem megy a visszaalvás, az problematikusabb.

Nézzétek meg!

http://drinfo.hu/fokuszban-az-alvaszavar

Egyébként én sokféle stáción átmentem már, de sajna, 2004 tavasza óta egyetlen éjszakát sem aludtam át. A szó legszorosabb értelmében.

(Nofre, az alvászavar témát nekem találtad ki?? Hogy rájahibáztál! )
    Hát te is rájahibáztál! Neked készült Engem is érint sajna. Nálam nem az a problem, hogy felébredek, hanem az, hogy nehezen alszom el...
    Nofre
    "nana korobi ya oki"
    alias Sidildi Lajhárka
    a lényeg!

DG logója
    DG
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző nofre Üzenet megjelenítése
    Hát te is rájahibáztál! Neked készült Engem is érint sajna. Nálam nem az a problem, hogy felébredek, hanem az, hogy nehezen alszom el...

Van valami, amivel tudsz azon segíteni, hogy elaludj? És régóta van így?

Zsu77 logója
    Zsu77 jelenleg nem elérhető Veterán
    Regisztrált
    Jul 2008
    Üzenet
    2,588
    Blog bejegyzés
    3
    Köszönet
    4
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg

Kérdés

Szerintem ha minden kis szöszenetre felébred valaki,az sem normális...Ha szösszenetek miatt órákig totál ébren van valaki az sem normális...Ha valakinek nem jó az alvásminősége,az sem normális...Hogy csak egy pár más jellegű alvászavart említsek...

???

Bár én magam nem tartom alvászavarosnak,férjem miatt Sidike én is/mi is nagyon örülünk az oldalnak,át is lesz tanulmányozva,köszönjük szépen!

nofre logója
    nofre jelenleg nem elérhető Sidike - Adminisztrátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    4,694
    Köszönet
    163
    112 alkalommal
    62 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Van valami, amivel tudsz azon segíteni, hogy elaludj? És régóta van így?
    Nálam ez nyomasztó feladatok, események miatt van, azt hiszem. Nehezen "kapcsolom ki az agyamat" van amikor jó a helyzet, mondjuk, amikor jó események történnek velem... legalább egy éve hullámzik ez nálam. voltam már dokinál is ez ügyben, hogy kiderítsük az okot
    Nofre
    "nana korobi ya oki"
    alias Sidildi Lajhárka
    a lényeg!

DG logója
    DG
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző nofre Üzenet megjelenítése
    Nálam ez nyomasztó feladatok, események miatt van, azt hiszem. Nehezen "kapcsolom ki az agyamat" van amikor jó a helyzet, mondjuk, amikor jó események történnek velem... legalább egy éve hullámzik ez nálam. voltam már dokinál is ez ügyben, hogy kiderítsük az okot

a férjem is pont ezt szokta mondani: "nehezen kapcsolom ki az agyamat".

És spec orvosnál jártál? Mit javasolt?

DG logója
    DG
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Zsu77 Üzenet megjelenítése
    Szerintem ha minden kis szöszenetre felébred valaki,az sem normális...Ha szösszenetek miatt órákig totál ébren van valaki az sem normális...Ha valakinek nem jó az alvásminősége,az sem normális...Hogy csak egy pár más jellegű alvászavart említsek...

???

Bár én magam nem tartom alvászavarosnak,férjem miatt Sidike én is/mi is nagyon örülünk az oldalnak,át is lesz tanulmányozva,köszönjük szépen!

Így van!
    És remélem ez a fórum jó lesz arra, hogy a további okokról, megoldásokról is diskuráljunk!

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,584
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    128
    211 alkalommal
    140 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

bár Növényke viccesre vette a figurát, de van benne egy technika, ami nálam is bevált. Akár éjfélkor, akár hajnali 3 óráról van szó, egy zuhanyozás, lehetőleg jó forró vízben, azt rend szerint meghozza az álmot.

Nekem ez az egyetlen technikám van, mivel az alvókámnak nincs baja. Ezek a nehezen elalvások, vagy felébredések pedig olyan ritkák, hogy említésre sem érdemes.

A cikket még nem olvastam el, csak ami ti írtatok. A felébredéseknek lehet oka, hogy a fejben sok minden forog. De van egy hormon, a melanin (remélem jól emlékszem a nevére), ami szabályozza a nappal és éjszaka (alvás-ébrenlét) ciklusát. A melanin éjszaka a sötétben aktiválódik, és ezzel valahogyan hozzájárul az éjszakai nyugodt alváshoz. Az első kérdésem, vagy tippem az lenne, hogy teljesen sötét van-e a szobában az alvás idejekor.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

Hasonló témák

1. A valóság: öröklődik az éjszakai felriadás
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2008-12-04, 10:50
  2. Biztonságos módszer az álmatlanság ellen
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Utolsó üzenet: 2008-11-28, 06:30
  3. [tüdőbeteg hír] Az éjszakai légzéskimaradás szívrohamot okozhat
    dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss hírei
    Utolsó üzenet: 2008-07-24, 03:23

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!