Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

9. oldal, összesen 19 ElsőElső ... 5678910111213 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 81-tól/től 90-ig összesen 189
    vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző kismadar76 Üzenet megjelenítése
    Kedves Kmolli!
    De jó, hogy ilyen gyorsan válaszoltál!!! Én is "örülök", hogy egymásra találtunk a problémával.
    Persze, szívesen beszélgetek veled akár itt priviben, akár skype-on.
    De mivel új vagyok,nem tudom hogy kell privát üzit írni,csak sejtem. A beállításokban lehet ugye?

Kriszti
    Szia Kriszti!
    Látom, hogy most itt vagy, mivel én jó alvó vagyok, így csak a prive adok tanácsot.
    A jobb felső sarokban a neved alatt van a Privát üzenetek, arra kattintva tudsz levelet írni. A címzetthez elég az első néhány betűt (Kmo...) beírni, és a rendszer felhozza neked a teljes nevet, akinek privit szeretnél írni, csak rá kell kattintani. Ez a privát üzenetek feliratot figyeld mindig, pirosan villog, ha te is kapsz valakitől üzit.
    Sikeres probléma keresést kívánok, és üdv a csapatunkban, érezd jól magad.
    Kata
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

kismadar76 logója
    kismadar76 jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    May 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    24
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia Kata!
    Nagyon köszi a segítséget!
    De mi van ezzel a palacsintás talival? Mi is ez?

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal

Alapértelmezett

Szia Kata!
    Nagyon köszi a segítséget!
    De mi van ezzel a palacsintás talival? Mi is ez?
    Idén tavasszal már 3. alkalommal találkozunk mi, fórumosok. Teljesen saját szervezésű dolog, csak magunknak csináljuk. Ez a magunknak már rád is vonatkozik, vagyis ha szeretnél rajta részt venni, természetesen gyerkőccel, emberrel, akkor szívesen látunk. Lehet 3 napra is tervezni, de egy napra is. Molliék is jönnek egy napra, szombaton jönnek. A többnapos részvételnél a szállásköltséget kell fizetni, a kaja meg úgy működik, hogy összedobjuk a rávalót. A aláírásom alatt ha rákattintasz a linkre, akkor egy táblázatot találsz a résztvevőkkel, és hogy hány naposak. Hamarosan össze fogjuk írni, hogy ki mit hoz, és mit kell megvenni a kajához.
    Na, felcsigáztalak?
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal

Alapértelmezett

Kismadár, látom óvodapedagógus vagy. Lécci, olvasgass bele ebbe a topikba is http://drinfo.hu/forum/altalanos-ker...html#post38951, biztos van hasznos tipped. Most az ovi beíratás körüli huza-vonát tárgyaljuk.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

kismadar76 logója
    Regisztrált
    May 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    24
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Mosolygó

Szívesen segítek bármiben, és olvasgatok, de meg kell hogy mondjam, hogy már 3 éve nem dolgozom, (gyerekek miatt) tehát kicsit kiestem a gyakorlatból, ( a saját gyerek nevelése azért nem ugyanaz) meg a beíratás mindenhol máshogy van, de azért amiben tudok, segítek, és véleményt nyilvánítok!!!

Ami a talit illeti valóban felcsigáztál Katal!!! Nagyon tetszik és szívesen részt veszek rajta. Még nem tudom, hogy melyik nap, mennyi nap, meg kell beszélnem a férjemmel is a dolgot. De érdekel! Köszönöm, hogy ilyen kedvesen befogadtatok, és meghívtatok!!!

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal

Alapértelmezett

Ami a talit illeti valóban felcsigáztál Katal!!! Nagyon tetszik és szívesen részt veszek rajta. Még nem tudom, hogy melyik nap, mennyi nap, meg kell beszélnem a férjemmel is a dolgot. De érdekel! Köszönöm, hogy ilyen kedvesen befogadtatok, és meghívtatok!!!
    Valójában ez a tali önjelentkezős (ezt jól megaszontam), nem meghívásos, de te még most annyira az elején vagy, hogy mire kitapasztalod itt a dörgést, lemaradsz a jóról. A tali nyitott, aki szívesen jön, az jelentkezik. Persze azért turbózzuk egymást, és nógatunk is.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Kedves Kmolli!
    De jó, hogy ilyen gyorsan válaszoltál!!! Én is "örülök", hogy egymásra találtunk a problémával.
    Persze, szívesen beszélgetek veled akár itt priviben, akár skype-on.
    De mivel új vagyok,nem tudom hogy kell privát üzit írni,csak sejtem. A beállításokban lehet ugye?
    Értem mire gondolsz.... Az biztos,hogy a stressz közrejátszik, és a kialvatlanság is pont stresszkeltő. Ennyire én még nem mélyedtem bele,mert az egyik módszerem az volt eddig,hogy nem foglalkozom vele,mintha nem lenne,így próbáltam mintegy önszuggeszciót alkalmazni. Bemeséltem magamnak,hogy nincs baj, hátha....de most már az 5.éjszaka nem alszom,ill. csak 2-3 órát,és fekszem 8-at. Elég durva....Biztosan tudom, hogy ez is,hogy este már tartok tőle,hogy vajon mennyit alszom,és mikor sikerül elaludnom,és szinte figyelem a saját elalvásomat,ez is pont a nemalváshoz vezet,de már nem tudom kikapcsolni az agyam...Te hogy vagy ezzel?
    Örülök,hogy bevált a Sedatif! Én is ki fogom próbálni. Én már annyi mindent kipróbáltam, amit lehet, az összes jó tanácsot megfogadtam, de semmi.
    Káposzta Zoltán dr.-ról én is sok jót hallottam. Egy másik fórumon is olvastam egy lányról, aki végigment az alvásjavító kúrán, és azóta kítűnően alszik, de az azt hiszem szintén gyógyszeres.....
    Nem is tudom te hogy bírod már több mint 1 éve.... és így két gyerek mellett... Iszonyatosan nehéz lehet. Én már 2 nemalvásos éjszaka után is hasznavehetetlen vagyok.
    Akkor majd jelentkezz légyszi, és dumálunk. Nagyon kíváncsi vagyok hogy tellnek a napjaid, és hogy alakult ki nálad, mennyire bírod idegileg... Férjed mennyire megértő ilyen téren...Mennyire van segítséged...Voltál már orvosnál...
    Addig is nagyon szép, álmokkal teli, jó mély kialvásos éjszakát kívánok, ha esetleg addig nem olvasnád....

Kriszti
    Szia Kriszti!

Bocsánat,hogy csak most válaszolok, közbejött egy mellgyulladás lázzal, még mindig tart...
    A Sedatif PC tényleg jó, valamennyit használ, lehet, hogy nálad teljes megoldás lesz, mert még az elején vagy. A lényeg, hogy nem szabad előtte-utána 20 perccel enni, inni és kerülni kell 1-2 órán belül a mentolos dolgokat (célszerű este nem mentolos fogkrémmel fogat mosni, van ilyen, például az ELMEX-nek van kifejezetten homeopátiás kezelésekhez mentol nélküli fogkréme).
    Én nagyon nehezen bírom idegileg, de főleg az elején volt nagyon nehéz, az első 3-4 hónapban a második baba születése után. Én is csináltam azt, amit te, hogy megpróbáltam nem foglalkozni ezzel, hátha azért nem alszom, mert túl sokmindennel foglalkozom annak érdekében, hogy aludjak, de nem jött be... Tény, hogy rosszabb, ha görcsölök a témán, ezért megpróbálok tényleg arra koncentrálni, hogy csak annyival foglalkozzam, ami feltétlenül szükséges (például nem nagyon iszom este 9 után, hogy ne kelljen pisilni éjjel), meg nekem a cukrom is itt van (ha jól értem, te nem vagy cukros), amiatt sokszor fel kell kelnem éjjel, tehát ez nehezítő tényező, de próbálok kevésbé parázni ezen, ez a legtöbb, amit egyelőre tenni tudok. Azt hiszem, a sport elég jó lehetne erre megoldásként, de szopi alatt persze ezt sem lehet... Bár én most eldöntöttem, hogy elválasztom szegény kicsit, mert a 3. mellgyulladáson megyek éppen át és nem akar igazán elmúlni és ez már így összességében sok nekem - a 10 hónap szopi azért nem annyira rossz talán De nem iszik cumisüvegből egyáltalán, szóval nem tudom, mi lesz.. Irok privit is

kismadar76 logója
    Regisztrált
    May 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    24
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Mosolygó

Szia Molli!
    Írtam neked én is privit, nem tudom, olvastad-e. Még annyit elfelejtettem írni, amit nagyon akartam, (mert főleg a privi leveledre válaszoltam), hogy hihetetlen, de nálunk is képzeld ugyanaz a probléma, hogy nem hajlandó a pici (Huni) elfogadni a cumisüveget. Utálja. Persze, mert eddig csak szopott. A tied is biztos azért nem szereti.....A cumit is kiköpi...
    Hát igen, az tuti, hogy neked az is közrejátszik, hogy éjjel fel kell kelned!!! Az egy rendszeres éjjeli dolog, amit felborítja a belső órádat.... Érdekes, Botit ( a nagyobbik fiamat) 7 hónapos koráig szoptattam éjjel, és mindig vissza tudtam aludni...
    Írtad, hogyí neked már több mint egy éve jelen van az alvászavarod. Hogyan alakult ki, mi volt a kiváltó ok? Majd kérlek írd le, talán inkább priviben!!!!
    Azt tudom csak tanácsolni, bár én is benne vagyok a problémában, hogy tényleg próbálj meg minél kevesebbet görcsölni rajta, tegnap én pl. citromfű teát ittam, és jól lenyugtatott. Nem próbáltad még?
    Még arra lennék kíváncsi,hogy te milyen régen vagy fórumtag? És milyenek ezek a találkozók? Én is mennék esetleg.

Majd írjál, várom!

Kriszti

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Írtad, hogyí neked már több mint egy éve jelen van az alvászavarod. Hogyan alakult ki, mi volt a kiváltó ok? Majd kérlek írd le, talán inkább priviben!!!!
    Inkább ideírom, ez lehet, hogy érdekes lehet másnak is. A terhességgel kezdődött, az egy pánik-depressziót hozott ki belőlem (a második terhességem). A pozitív tesztem előtti napon kezdődött, még a mensi kimaradása előtt, tehát ennyire korán, amint jöttek a terhességi hormonok. És ez a depresszió totális inszomniát okozott, szinte semennyit sem tudtam aludni, folyton halálfélelmem volt. Akkor kaptam nyugtatót és sajnos a terhességem első 6 hónapjában szedtem éjjelre csak, de így is csak 1-2 órákat aludtam egyben.
    Aztán lassan elhagytam a nyugtatókat (de elég keveset szedtem szerencsére, nem is tudtam aludni :P) és mire szültem, már nem szedtem semmit, de aludni azt nem nagyon tudtam akkor sem (2-3 órákat max). Szülés után egy picit jobb lett, de úgy néz ki, stagnált ez a 2-3 órás alvás, de így tudtam aludni 6-7 órát is, ha jobb napom volt :P (11kor elaludtam, aztán 2kor fent voltam, aztán forgolódtam, fent voltam még 3-4 között és végül keltem a picihez szoptatni 5körül és utána 7-8-ig még aludtam 1 órát). De folyamatos szédülés, fáradság volt rajtam, minden délután le kellett feküdnöm aludni, ezért az egész napom akörül forgott, hogy meg tudjam oldani, hogy délután egyszerre aludjanak a gyerekek legalább 1 órát. A füldugó segített még egy csöppet, picit jobb lett.
    A citromfű teát még nem ittam, csak régebben, akkoriban nem hatott semmit sem, de most kipróbálom, hátha! Köszi!
    Majd írd meg, milyen volt a Sedatif után aludni

lmfiti logója
    lmfiti jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Apr 2009
    Üzenet
    13
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Most akadtam erre a témára! Nekem kb. 7 éve kezdődött az alvászavarom. Én leginkább órákon át, de volt, hogy egész éjjel nem tudtam elaludni. Aztán amikor már kellően pipa voltam magamra bekaptam egy Frontint. Illetve először csak teakeverék, egy kis ilyen készítmény, egy kis olyan. Amikor már 15 szemet vettem be egy macskagyökeret tartalmazó természetes csodaszerből, rájöttem tök fölösleges. Mondjuk ezt megtehetttem volna úgy az 5. szem után is! Évek alatt nem volt igazán mély, pihentető alvásom. Kialakult bennem egy félelem már az elalvás gondolatára is, így már akkor bepánikoltam ha a következő napra gondoltam, a teendőkre, amiket tuti nem tudok csak kókadozva ellátni. Másnap aztán gyűlöltem magam, hogy lehetek ilyen barom amikor semmi sem történt velem éjszaka, igazán alhattam volna. Aztán ezek az érzések szépen berögződtek, és a végén se éjjel, se nappal, semmikor sem tudtam elaludni. Állandóan a környezetemben lévő hangokat figyeltem-jobb volt a fülem, mint egy kutyáé-kis túlzással! Füldugón keresztül is meghallottam mindent. Most táppénzen vagyok, és mire összeomlott bennem a rendszer-nem győzöm magam kialudni. Viszont van egy nagy bibi az egészben: az alvás alatt kellene a hosszú távú memóriába vésődnie dolgoknak, na ez nem történt meg. Valami nagy kavar lett a buksimban, amire csak akkor jöttem rá amikor a párom emlékeztetett egy tárgy megcsodálása közben a barátnőméknél: ugyanis kb. 3. alkalommal jegyeztem meg milyen szép ez a valami, mikor tettétek ide. Na ezen mindenki kibukott. Eddig természetes volt számomra, hogy nem tudok felidézni egy könyvet sem amit olvastam, egy filmet sem amit láttam. Se szereplőket, se szituációkat, semmit. Általában akkor tudok válaszolni arra láttam-e vmit, ha az min.3szor megtörtént. Nem emlékszem kivel mit beszéltem, kit honnan ismerek, egyáltalán szóba álltam-e vele...stb. Nagyon durva és idegesítő kezd lenni.
    Valyon vissza lehet állítani a régi nállapotot? Bár lehet nem is volt olyen..nem emlékszem!

9. oldal, összesen 19 ElsőElső ... 5678910111213 ... UtolsóUtolsó

Hasonló témák

1. A valóság: öröklődik az éjszakai felriadás
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2008-12-04, 09:50
  2. Biztonságos módszer az álmatlanság ellen
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Utolsó üzenet: 2008-11-28, 05:30
  3. [tüdőbeteg hír] Az éjszakai légzéskimaradás szívrohamot okozhat
    dr.info team által, fórum: Tüdőbeteg.hu friss hírei
    Utolsó üzenet: 2008-07-24, 02:23

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!