Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

1. oldal, összesen 4 1234 UtolsóUtolsó
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 39
    kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett Amikor a cukorbeteg szteroidot kap

Sziasztok!

Azt hiszem, ilyen téma még nincsen...

Érdekelne,hogy kinek milyen tapasztalata van a szteroidokkal kapcsolatban. Én például az Elocom-ot szoktam használni néha (kezemre kenem, amikor kijön az ekcéma) és aranyérre az Aurobint kaptam, amiről a minap véltem felfedezni, hogy szteroidos. Mindezt azért néztem meg, mert feltűnően magasak lettek a cukraim, amióta használom a krémet. És ugyanezt észleltem az Elocom-nál is, pedig csak keveset kentem a kezemre (néhány napig).

Biztos sokan vagyunk, akik ilyesmiket használtunk már, érdekelne, hogy kinek mit csinált a cukrával, egyáltalán figyelte-e. Ha hatott a cukraira valakinek, hogy reagált rá, egyből emelt az inzulinon vagy csak egy idő után állt be úgy, hogy emelhessen? Mennyire voltak magasak a cukrai? És a szteroid abbahagyása után mennyi idővel állt vissza a régi rend a cukrokban?

tímeácska logója
    tímeácska jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal
    188 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző kmolli Üzenet megjelenítése
    Sziasztok!

Azt hiszem, ilyen téma még nincsen...

Érdekelne,hogy kinek milyen tapasztalata van a szteroidokkal kapcsolatban. Én például az Elocom-ot szoktam használni néha (kezemre kenem, amikor kijön az ekcéma) és aranyérre az Aurobint kaptam, amiről a minap véltem felfedezni, hogy szteroidos. Mindezt azért néztem meg, mert feltűnően magasak lettek a cukraim, amióta használom a krémet. És ugyanezt észleltem az Elocom-nál is, pedig csak keveset kentem a kezemre (néhány napig).

Biztos sokan vagyunk, akik ilyesmiket használtunk már, érdekelne, hogy kinek mit csinált a cukrával, egyáltalán figyelte-e. Ha hatott a cukraira valakinek, hogy reagált rá, egyből emelt az inzulinon vagy csak egy idő után állt be úgy, hogy emelhessen? Mennyire voltak magasak a cukrai? És a szteroid abbahagyása után mennyi idővel állt vissza a régi rend a cukrokban?
    Én is Elocom-ot használtam (bár, mint utólag kiderült, napallergia volta kezemen, nem ekcéma...).
    Viszonylag rövid ideig használtam csak, és 1 alkalommal. Mindössze 5 napig kentem a kezemet, és mivel semmilyen változás (tüneti) nem volt, abba is hagytam, és azóta sem használtam...
    Változást nem vettem észre a cukromon, így ebben sajnos tapasztalatom sincs, ami használható lenne! A kezelés megkezdése előtt az orvos egyébként felhívta a figyelmemet arra, hogy mint minden szteroid tartalmú szer, így ez a kenőcs is befolyásolhatja a vércukromat. Hát, nekem nem (de magamat ismervén, én ezen egy cseppet sem lepődtem meg...).
    Tímeácska /alias Csigu/

Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás - egyelőre !
    Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Hát ez jó. Én meg nem is tudtam, hogy az Elocom szteroid. Én is használtam egy rövid ideig, de mivel hatástalan volt, abbahagytam.
    Mivel nekem a cukrom egyébként is ingadozó, én nem vettem észre semmit, persze nem is figyeltem tudatosan.
    Viszont használom a Diprosalic cseppet, amiről tudom, hogy szteroid, azt említette a doki. Azt mondta, hogy bőrön át felszívódva kevésbé káros, de azért van hatása, és ezért ritkán is használom, de ez az egyetlen szer, ami hatásos az időnként előtörő ekcémára. Ha újra használnom kell, akkor tudatosan oda fogok figyelni a cukromra.
    Köszi Molli, hogy felhívtad rá a figyelmemet, figyelmünket.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

lizzi logója
    lizzi jelenleg nem elérhető Fiatal veterán
    Regisztrált
    Apr 2007
    Hol
    Zsámbok
    Üzenet
    1,361
    Köszönet
    45
    59 alkalommal
    39 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

hát az elocomról én sem tudtam ,hogy szteroid tartalmú.... lehet ez áll az éjszakai magas cukraim hátterében?? ez jó
    na majd mostantól én is figyelek rá
    lizzi

Spirit pumpa-NovoRapid inzulinnal

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal

Alapértelmezett

Én most úgy vettem igazán észre, hogy kivételesen iszonyú stabilak és jók voltak hosszabb ideig a cukraim (hónapok óta), csak 1-1 kilengés volt, de azokat is 2-3 óra alatt stabilizáltam. Inzulin is alig kellett még mensi előtt is. De amint nekiálltam kenni ezt az Aurobint, 24 órán belül borult minden. 13-14, majd rögtön hipó, aztán képtelenség volt 10 alá vinni, de mivel mostanában alig kellett inzulin, nem mertem sokat korrigálni sem, ezért jött le lassan (nem tudtam, hogy mennyit is adjak be, mert eddig a 2 egység volt egy 10-es korrekcióra). És ez azóta is tart, borult minden. Most nem használom a kenőcsöt, de sajnos az orromba muszáj 2 napja szteroidos sprét fújni és ugyanúgy hat. Az elocom kenése után hirtelen nem ilyen állandó magasak voltak, hanem hirtelen felment 16-ra akármikor, ok nélkül. Abból többet kentem mondjuk.

Amikor nem stabilak a cukraim, én sem veszem észre, de egy ilyen stabil és jó időszak közben marha feltűnő.

Lizzi, tényleg lehet, hogy az elocomtól megy fel a cukrod, próbáld ki az EloBase nevű krémet, nincs benne szteroid és ugyanarra jó, én ezt használom az ekcémáimra. Csak ha sebes már a kezem, akkor a sebre egy kevés elocomot teszek, amúgy Elobase-zel kenem rendszeresen.

Timi, neked szerintem még van, de amikor használtad az elocomot még tuti volt saját inzulinod valamennyi,nem? Ha nem volt, akkor szerencsés vagy!

Kata, és az a csepp, amit használsz, mire való? Én a Nasonex-et használom most, az orrspré, abban is van szteroid és nekem most simán magasan tartja a cukromat. 7-es cukorral nekikezdtem a takarításnak, majd csináltam a gyógytornámat (igen, járok és csinálom ), ki is melegedtem és 10.9 volt a cukrom... normális esetben hipózom egy nagyot ilyenkor.

lizzi logója
    lizzi jelenleg nem elérhető Fiatal veterán
    Regisztrált
    Apr 2007
    Hol
    Zsámbok
    Üzenet
    1,361
    Köszönet
    45
    59 alkalommal
    39 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

ilyen sokunknak van ekcémája???
    Molli majd elmegyek kontrollra ,meglátom mit mond a doki?
    lizzi

Spirit pumpa-NovoRapid inzulinnal

tímeácska logója
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző lizzi Üzenet megjelenítése
    ilyen sokunknak van ekcémája???
    Molli majd elmegyek kontrollra ,meglátom mit mond a doki?
    Nekem nem ekcémám van, hanem mint kiderült, napallergia...
    Régebben írtam is a fórumon, hogy csak nyáron lesznek apró, viszkető, hólyag szerű kiütések a kezemen... És valóban, csak napsütés után jelennek meg a kezemen, télen (illetve már ősszel...) egyáltalán nincsenek!
    Így, mivel nem ekcéma volt, így az Elocom nem is használt...

Molli! Szerintem nem sok köze lehetett a saját inzulintermelésem létének/nemlétének ahhoz, hogy nem észleltem változást a kenőcs alkalmazásakor a vércukromon. Ugyanis, nem nagy felületen, kb. csak 6×8 cm-es területen kentem, és csak pár napig. Ha orrcsepp formájában juttatunk a szervezetbe szteroidot, valóban, mennyiségileg kevesebb, de koncentráltabb, és nyálkahártyáról lévén szó, sokkal jobban -hamarabb, tökéletesebben- szívódik fel a cuccos, mint egy kézhátról! Sőt, a nyálkahártyáról be is kerül az erekbe, de a bőrről "annyira" nem tud felszívódni. Vagyis, nálam nem sok esélye, és ideje volt a krémnek felszívódni. Talán, ha hosszabb ideig és/vagy nagyobb felületen használtam volna, érezhető lett volna a cukromon is. (Egyébként C-peptidem nincs... Már tavaly nyáron -tavasszal- sem volt. Elocomot pedig tavaly júniusban használtam.)
    Aztán lehet, hogy tényleg csak szerencsém volt...
    Tímeácska /alias Csigu/

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Tímeácska Üzenet megjelenítése
    Nekem nem ekcémám van, hanem mint kiderült, napallergia...
    Régebben írtam is a fórumon, hogy csak nyáron lesznek apró, viszkető, hólyag szerű kiütések a kezemen... És valóban, csak napsütés után jelennek meg a kezemen, télen (illetve már ősszel...) egyáltalán nincsenek!
    Így, mivel nem ekcéma volt, így az Elocom nem is használt...

Molli! Szerintem nem sok köze lehetett a saját inzulintermelésem létének/nemlétének ahhoz, hogy nem észleltem változást a kenőcs alkalmazásakor a vércukromon. Ugyanis, nem nagy felületen, kb. csak 6×8 cm-es területen kentem, és csak pár napig. Ha orrcsepp formájában juttatunk a szervezetbe szteroidot, valóban, mennyiségileg kevesebb, de koncentráltabb, és nyálkahártyáról lévén szó, sokkal jobban -hamarabb, tökéletesebben- szívódik fel a cuccos, mint egy kézhátról! Sőt, a nyálkahártyáról be is kerül az erekbe, de a bőrről "annyira" nem tud felszívódni. Vagyis, nálam nem sok esélye, és ideje volt a krémnek felszívódni. Talán, ha hosszabb ideig és/vagy nagyobb felületen használtam volna, érezhető lett volna a cukromon is. (Egyébként C-peptidem nincs... Már tavaly nyáron -tavasszal- sem volt. Elocomot pedig tavaly júniusban használtam.)
    Aztán lehet, hogy tényleg csak szerencsém volt...
    Az ujjaimra tettem elocomot, sokkal kisebb felületre, mint 6x8cm És mégis felvitte a cukromat. Vagy 5x volt már ilyen elocomos időszakom és mindig ez történt. Legutóbb kontakt ekcéma volt a sarkamon (allergiás lettem a krómra és a bőrcipőkben van....) és bekentem csak a sarkam szélét egy 1 centis sávban és már aznap este 16os cukrom volt. Számítottam rá pedig, de mégis felment, nem tudtam előre kivédeni.

tímeácska logója
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal

Alapértelmezett

Az ujjaimra tettem elocomot, sokkal kisebb felületre, mint 6x8cm És mégis felvitte a cukromat. Vagy 5x volt már ilyen elocomos időszakom és mindig ez történt. Legutóbb kontakt ekcéma volt a sarkamon (allergiás lettem a krómra és a bőrcipőkben van....) és bekentem csak a sarkam szélét egy 1 centis sávban és már aznap este 16os cukrom volt. Számítottam rá pedig, de mégis felment, nem tudtam előre kivédeni.
    Akkor tényleg szerencsém volt...
    Tímeácska /alias Csigu/

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Kata, és az a csepp, amit használsz, mire való? Én a Nasonex-et használom most, az orrspré, abban is van szteroid és nekem most simán magasan tartja a cukromat. 7-es cukorral nekikezdtem a takarításnak, majd csináltam a gyógytornámat (igen, járok és csinálom ), ki is melegedtem és 10.9 volt a cukrom... normális esetben hipózom egy nagyot ilyenkor.
    A Diprosalic (hatóanyag: betametazon-dipropionát) is ekcémára való, de azt nem tudom megmondani, hogy nekem melyik, vagy milyen ekcémám van. A hajas fejbőr szélén jön elő néha, és ugyanígy néha mindkét kezem kisujján. Az okát nem tudtuk kideríteni, gyerek korom óta meg van. Hol előjön, hol elmúlik. Nem súlyos, a legtöbbször magától elmúlik, de nyáron, amikor jobban izzad ez ember, akkor rosszabb a helyzet. Akkor szoktam használni, és szerencsére egy alkalom elég, hogy rendbejöjjön a bőröm.
    Nagyon ritkán a fémallergia is ekcémás kiütést okoz, de ezt ugye ki tudom kerülni, hogy ne érintkezzek folyamatosan fémmel. Pl van olyan farmerom és övem, aminek a fémgombja és fémcsatja hozzáér a pocakomhoz. Akkor is előjön, még nem is látszik semmi, csak kicsit piros a bőröm, és viszket. Elég egy-két nap, és érzem. Akkor is rácseppentek egyszer, és oké a helyzet. Persze a gatyát vagy az övet le kell cserélnem.
    Biztos az immunrendszerrel van valami, mert ugyanattól a farmertól vagy övtől sem jön ki mindig a fémallergia meg a fejbőrön sem folyamatos az ekcéma.

Van egy homeopátiás kenőcs (ami így nem szteroid), de nekem nem használ. Ez a Halicar kenőcs.
    Ha gondoljátok kipróbálhatjátok, mert ami nekem nem jó, az lehet, hogy nálatok beválik. Az ekcémák sem egyformák. Én gyógyszertárban vettem, de ez nem vényköteles.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

1. oldal, összesen 4 1234 UtolsóUtolsó

Hasonló témák

1. A nap képe: amikor a stewardess táncra perdül - videóval
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2010-10-18, 07:30
  2. Amikor szúr a szív: az angina szorításában
    Utolsó üzenet: 2010-06-17, 05:00
  3. Amikor az állatok támadnak: video Top9+1!
    Utolsó üzenet: 2010-02-21, 06:05
  4. Burnout: amikor az ápoló is segítségre szorul
    Utolsó üzenet: 2009-12-21, 06:17
  5. Amikor a potencianövelő halálos
    Utolsó üzenet: 2009-01-08, 04:25

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!