köszi a bíztatást Kataaz utóbbi napokban nagyon jók a cukraim, nem tudom, hogy azért, mert még jobban odafigyelek, vagy mert ez az a szakasz, amikor jobbak
egy UH-val kapcsolatos kérdésem lenne - Titeket milyen gyakran küldött a nőgyógyi UH-ra? én múlt héten (5-6. hét) voltam elször, és azt mondta, 1 hónap múlva menjek megint. Az ugye a 9-10. hét lenne. Viszont a neten olvastam, hogy vannak, akiket cukorbetegen kéthetente (!!!) UH-ztak. kicsit melepődtem, de nem tudom, ennek mi az indoka - csak túlzott óvatosság, vagy tényleg érdemes figyelemmel kísérni ilyen gyakran. Azért az engem is megnyugtatna, ha a 8. hét körül lenne egy, mert akkortájt már szívhang is kell, hogy legyen. a 10. hét kicsit későnek tűnik. Azért is örülnék, mert mostanában kevesebbet fáj a hasam, mint az elején, és "csak" (haha) a kis szédelgések-émelygések alapján érzem, hogy terhes vagyok. Jó lenne megbizonyosodni arról, hogy minden OK. Mit gondoltok?
Köszi!
Tubi
Eredmények 981-tól/től 990-ig összesen 2664
Téma: Babázhatok
-
2009-05-06 #981
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
184 üzenetét köszönték meg
-
2009-05-13 #982
Feltörekvő
- Regisztrált
- Dec 2008
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 301
- Köszönet
- 28
- 39 alkalommal
33 üzenetét köszönték meg
-
2009-05-13 #983
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,870
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 111 alkalommal
85 üzenetét köszönték meg
Ha nincs vérzés és nincsenek erős görcsök, akkor elvileg felesleges UHra menni sűrűbben és a 9-10. hét is elég. DE, én nem bírnám ki szívhang nélkül és általában az első UHt is eköré szokták tenni, mondjuk a 7-8. héten és utána a 12. héten lehet a genetikai - merthogy az a nagyon fix, azt úgyis a 12. héten csinálják. Szóval én mennék inkább kb 1 hét múlva a 7. hét végén és utána a 12 hetes UHra (amit a betöltött 11 után lehet már csinálni). A szívhang szerintem is fontos, én biztosan bekönyörögném magam.
Amit a neten olvasol (nem fórumokra, hanem cikkekre gondolok) a cukorbetegség alatti terhes vizsgálatokról, inkább felejtsd el. Ha nincs szövődmény és nincs komplikáció a terhesség alatt, akkor 2 UH van, amivel többet kell csinálnunk, az a 2 szívUH (de legtöbbször ez csak 1 UH és nem is 2, a szabály 2-ről szól, de sok orvos egyszerűen elfelejti - de annyira azért nem is életbevágó), de ezek speciális UHk, amikre az orvosnak külön időpontot kell kérnie és pesten 2 helyen csinálnak csak ilyet. De az egész terhesgondozás elvileg nem különbözik a nem cukrosokétól. A legvégén igen, de azt majd akkor beszéljük meg, ha ott tartasz. Vannak dokik, akik beszaribbak és biztos, ami biztos alapon (de nem igazi okkal!) több vizsgálatot csináltatnak a cukros terhessel, szóval ez egy picit orvosfüggő, de az tény, hogy az igazán jó szülész, aki VALÓBAN ért a cukrosokhoz (nemcsak állítja magáról), az nem csinál felesleges vizsgálatokat.
-
2009-05-13 #984
Feltörekvő
- Regisztrált
- Dec 2008
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 301
- Köszönet
- 28
- 39 alkalommal
33 üzenetét köszönték meg
Molli, köszönöm a kimerítő választ!
akkor azt szűrtem le, hogy a magam megnyugtatására érdemes menni, de amúgy nem szükséges, ha nincs komplikáció... lehet, hogy akkor megpróbálok Thaisztól kérni egy "beajánlót" a Péterfy szülészetre jövő hétre
csak hogy halljuk/lássuk a kis szivecskéjét 
köszi mégegyszer!
-
2009-05-13 #985
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
184 üzenetét köszönték meg
Csak érdekesség képpen írom, hogy anno, 23 évvel ezelőtt baromi nagy szó volt, hogy 30 hetesen nálam csináltak UH-t (mivel nem volt probléma, semmi nem indokolta a felvételt), ráadásul ezért Székesfehérvárra kellett utazni. Sőt, minden kismama irigykedett rám, mert kifogtam egy tündéri UH-s dokit, aki engedte, hogy én is nézzem a monitort, és láttam lüktetni a kis szívét. A kép azóta is a fejemben van, ezt nem lehet elfelejteni, arról szó sem volt, hogy nyomtatott képet kapjak.
Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
Inzulin: Humalog
-
2009-05-14 #986
sziasztok!
Érdeklődni szeretnék,hogy nem tud e valaki Veszprém megyében,Sz.fehérváron ill.Keszthelyen olyan dokit aki nagyon érti a dolgát,én is szeretnék a közeljövőben kisbabát,de elöbb szeretnék körülnézni doki téren,mert szerintem nálam jobban nem fél senki!Köszönöm!ESZTER
-
2009-05-14 #987
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,870
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 111 alkalommal
85 üzenetét köszönték meg
-
2009-05-14 #988
- Regisztrált
- Jun 2007
- Hol
- Várpalota
- Üzenet
- 7,184
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 136
- 292 alkalommal
188 üzenetét köszönték meg
Csak így négyszemközt jegyzem meg, hogy én is szeretnék résztvenni a babaprojectben... Úgyis van már itt annyi gyerkőc... Egyel több, már fel sem tűnne...

Tímeácska /alias Csigu
/
Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás
- egyelőre
!
Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3
-
2009-05-14 #989
- Regisztrált
- May 2007
- Hol
- Budapest