Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

99. oldal, összesen 267 ElsőElső ... 49899596979899100101102103109149199 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 981-tól/től 990-ig összesen 2664

Téma: Babázhatok

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző tubi Üzenet megjelenítése
    Lizzi, a Te példád lebeg a szemem előtt, hogy a kor és a hosszú cukros előélet nem akadály, ha odafigyelünk
    Ez az!!!! Hajrá babaprojekt!!!!!
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

tubi jelenleg elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Dec 2008
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    301
    Köszönet
    28
    39 alkalommal
    33 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

köszi a bíztatást Kata az utóbbi napokban nagyon jók a cukraim, nem tudom, hogy azért, mert még jobban odafigyelek, vagy mert ez az a szakasz, amikor jobbak
    egy UH-val kapcsolatos kérdésem lenne - Titeket milyen gyakran küldött a nőgyógyi UH-ra? én múlt héten (5-6. hét) voltam elször, és azt mondta, 1 hónap múlva menjek megint. Az ugye a 9-10. hét lenne. Viszont a neten olvastam, hogy vannak, akiket cukorbetegen kéthetente (!!!) UH-ztak. kicsit melepődtem, de nem tudom, ennek mi az indoka - csak túlzott óvatosság, vagy tényleg érdemes figyelemmel kísérni ilyen gyakran. Azért az engem is megnyugtatna, ha a 8. hét körül lenne egy, mert akkortájt már szívhang is kell, hogy legyen. a 10. hét kicsit későnek tűnik. Azért is örülnék, mert mostanában kevesebbet fáj a hasam, mint az elején, és "csak" (haha) a kis szédelgések-émelygések alapján érzem, hogy terhes vagyok. Jó lenne megbizonyosodni arról, hogy minden OK. Mit gondoltok?

Köszi!

Tubi

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző tubi Üzenet megjelenítése
    köszi a bíztatást Kata az utóbbi napokban nagyon jók a cukraim, nem tudom, hogy azért, mert még jobban odafigyelek, vagy mert ez az a szakasz, amikor jobbak
    egy UH-val kapcsolatos kérdésem lenne - Titeket milyen gyakran küldött a nőgyógyi UH-ra? én múlt héten (5-6. hét) voltam elször, és azt mondta, 1 hónap múlva menjek megint. Az ugye a 9-10. hét lenne. Viszont a neten olvastam, hogy vannak, akiket cukorbetegen kéthetente (!!!) UH-ztak. kicsit melepődtem, de nem tudom, ennek mi az indoka - csak túlzott óvatosság, vagy tényleg érdemes figyelemmel kísérni ilyen gyakran. Azért az engem is megnyugtatna, ha a 8. hét körül lenne egy, mert akkortájt már szívhang is kell, hogy legyen. a 10. hét kicsit későnek tűnik. Azért is örülnék, mert mostanában kevesebbet fáj a hasam, mint az elején, és "csak" (haha) a kis szédelgések-émelygések alapján érzem, hogy terhes vagyok. Jó lenne megbizonyosodni arról, hogy minden OK. Mit gondoltok?

Köszi!

Tubi
    Ha nincs vérzés és nincsenek erős görcsök, akkor elvileg felesleges UHra menni sűrűbben és a 9-10. hét is elég. DE, én nem bírnám ki szívhang nélkül és általában az első UHt is eköré szokták tenni, mondjuk a 7-8. héten és utána a 12. héten lehet a genetikai - merthogy az a nagyon fix, azt úgyis a 12. héten csinálják. Szóval én mennék inkább kb 1 hét múlva a 7. hét végén és utána a 12 hetes UHra (amit a betöltött 11 után lehet már csinálni). A szívhang szerintem is fontos, én biztosan bekönyörögném magam.
    Amit a neten olvasol (nem fórumokra, hanem cikkekre gondolok) a cukorbetegség alatti terhes vizsgálatokról, inkább felejtsd el. Ha nincs szövődmény és nincs komplikáció a terhesség alatt, akkor 2 UH van, amivel többet kell csinálnunk, az a 2 szívUH (de legtöbbször ez csak 1 UH és nem is 2, a szabály 2-ről szól, de sok orvos egyszerűen elfelejti - de annyira azért nem is életbevágó), de ezek speciális UHk, amikre az orvosnak külön időpontot kell kérnie és pesten 2 helyen csinálnak csak ilyet. De az egész terhesgondozás elvileg nem különbözik a nem cukrosokétól. A legvégén igen, de azt majd akkor beszéljük meg, ha ott tartasz. Vannak dokik, akik beszaribbak és biztos, ami biztos alapon (de nem igazi okkal!) több vizsgálatot csináltatnak a cukros terhessel, szóval ez egy picit orvosfüggő, de az tény, hogy az igazán jó szülész, aki VALÓBAN ért a cukrosokhoz (nemcsak állítja magáról), az nem csinál felesleges vizsgálatokat.

tubi jelenleg elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Dec 2008
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    301
    Köszönet
    28
    39 alkalommal
    33 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Molli, köszönöm a kimerítő választ! akkor azt szűrtem le, hogy a magam megnyugtatására érdemes menni, de amúgy nem szükséges, ha nincs komplikáció... lehet, hogy akkor megpróbálok Thaisztól kérni egy "beajánlót" a Péterfy szülészetre jövő hétre csak hogy halljuk/lássuk a kis szivecskéjét
    köszi mégegyszer!

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Csak érdekesség képpen írom, hogy anno, 23 évvel ezelőtt baromi nagy szó volt, hogy 30 hetesen nálam csináltak UH-t (mivel nem volt probléma, semmi nem indokolta a felvételt), ráadásul ezért Székesfehérvárra kellett utazni. Sőt, minden kismama irigykedett rám, mert kifogtam egy tündéri UH-s dokit, aki engedte, hogy én is nézzem a monitort, és láttam lüktetni a kis szívét. A kép azóta is a fejemben van, ezt nem lehet elfelejteni, arról szó sem volt, hogy nyomtatott képet kapjak.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

bogesz logója
    bogesz jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Oct 2008
    Hol
    Balatonakali
    Üzenet
    434
    Köszönet
    0
    3 alkalommal
    3 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

sziasztok!
    Érdeklődni szeretnék,hogy nem tud e valaki Veszprém megyében,Sz.fehérváron ill.Keszthelyen olyan dokit aki nagyon érti a dolgát,én is szeretnék a közeljövőben kisbabát,de elöbb szeretnék körülnézni doki téren,mert szerintem nálam jobban nem fél senki!Köszönöm!
    ESZTER

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző bogesz Üzenet megjelenítése
    sziasztok!
    Érdeklődni szeretnék,hogy nem tud e valaki Veszprém megyében,Sz.fehérváron ill.Keszthelyen olyan dokit aki nagyon érti a dolgát,én is szeretnék a közeljövőben kisbabát,de elöbb szeretnék körülnézni doki téren,mert szerintem nálam jobban nem fél senki!Köszönöm!
    Bogesz, mitől félsz pontosan? Attól, hogy a cukrod árt a babának? Ha igen, akkor jó szívvel ajánlom, hogy olvasd el az elejétől ezt a topikot, mert nincs mitől félned.
    Dokit biztosan ajánl itt valaki más, én csak pesten tudok sajnos.

tímeácska logója
    tímeácska jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal
    188 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Csak így négyszemközt jegyzem meg, hogy én is szeretnék résztvenni a babaprojectben... Úgyis van már itt annyi gyerkőc... Egyel több, már fel sem tűnne...
    Tímeácska /alias Csigu/

Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás - egyelőre !
    Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3

napocska logója
    napocska jelenleg nem elérhető Fiatal veterán
    Regisztrált
    May 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    1,244
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    35
    68 alkalommal
    38 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Tímeácska Üzenet megjelenítése
    Csak így négyszemközt jegyzem meg, hogy én is szeretnék résztvenni a babaprojectben... Úgyis van már itt annyi gyerkőc... Egyel több, már fel sem tűnne...
    Éljen, Timi!! Mindenféle szempontból !

tímeácska logója
    tímeácska jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal
    188 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Köszi, Napocska! Örülök, hogy látlak!
    Tímeácska /alias Csigu/

Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás - egyelőre !
    Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!