Meg kéne kérdezni Laffit, hogy mi a helyzet pontosan Fehérváron, mert ő oda jár gondozásra, ott is szült 2007ben, amikor ez az álpozi eredménye lett az istenhegyi klinikán. Ha jól tudom - de majd ezt Laffi megmondja - ez az ingyenes szűrés csak egy része az integrált tesztnek, mintha itt csak a downról lenne szó, az integrált teszt sok betegségről ad tájékoztatást.
Eredmények 881-tól/től 890-ig összesen 2664
Téma: Babázhatok
-
2009-03-05 #881
Itt minden esetre ingyenes, és rutinszerűvé tették. (Ámultam is, elég erőteljesen). Azt tudtam, hogy lokális kiváltság, de ezek szerint Székesfehérvár az egyetlen hely az országban, ahol ingyenes és minden kismamának jár?
Persze, minden magzati vizsgálatnál van bizonyos hibaszázalék. Az a jó, ha erről megfelelő tájékoztatást kap a kismama, és így 1: dönthet, 2: adott esetben nem retteg hiába. Illetve: ez volna a jó...
-
2009-03-05 #882
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,870
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 111 alkalommal
85 üzenetét köszönték meg
-
2009-03-05 #883
Kedves Eszti nagyon ügyes vagy és szorítok neked nagyon ,hogy mihamarabb anyuka lehess!!!!
lizzi
Spirit pumpa-NovoRapid inzulinnal
-
2009-03-05 #884
Gólya
- Regisztrált
- Apr 2008
- Üzenet
- 97
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
-
2009-03-05 #885
Mint mondtam, itt csak a down - kór szűréséről van szó. (Egy vércsepp, angliai kiértékelés). Amikor a második gyerekemet szültem, 2006-ban, akkor ez még nem volt. Most, 2009-ben viszont bevették a protokoll vizsgálatok soraiba, ingyenesen, minden idetartozó kismamának. Ez biztos, a helyzet ez. Mint ahogy az is tudható, hogy ez "helyi kiváltság". Nem országos, és nem tudom, hogy van-e az országnak hasonló tájéka, ahol hasonló a helyzet. Azt sem tudom, hogy pontosan kinek és minek köszönhető, hogy Székesfehérváron ez a vizsgálat rendelkezésre áll, alapból.
Laffi jelenleg gondozásra jár?
-
2009-03-05 #886
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,870
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 111 alkalommal
Csak azon filóztam a hszemben, hogy Laffi talán azért ment az istenhegyi klinikára, mert ott komplexebb a vizsgálat vagy azért, mert még az ő idejében nem volt ingyen ez a szűrés. De ahogy írod a dolgokat, vlaszeg 2007-ben még nem volt ilyen inygenes szűrés.
Laffi fehérvárra jár diabgondozásra, hogy érted, hogy "gondozásra jár"? Mindannyian járunk, nem? Már, aki cukros...
-
2009-03-05 #887
-
2009-03-05 #888
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,870
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 111 alkalommal
-
2009-03-10 #889
- Regisztrált
- Mar 2009
- Hol
- Vidéki város (Heves megye)
- Üzenet
- 96
- Blog bejegyzés
- 18
- Köszönet
- 13
- 17 alkalommal
13 üzenetét köszönték meg
Sziasztok (mindenki)!
Annyira örülök hogy rátok találtam! 10 éve vagyok 1-es cukorbeteg, 1 hónapja kaptam pumpát. Vidéki kisvárosban élek, van két gyerkőcöm (7 és 5 évesek). Sajnos, nálunk a cukorgondozás nem áll túl magas szinten, így mindkét porontyot Pesten szültem (ide lettem "utasítva", mondván, hogy nálunk nem vállalnak curkos kismama gondozást). A Szabolcs utcába jártam, a már sokszor említett Zsiraihoz, akiről hideget-meleget tudnék mesélni. Hogy mennyire voltam megelégedve, az szinte mindegy is volt, nem volt más infom, kit is választhanék, így nála szültem. A diabod dokim a sokak által 'leírt' Tamás prof volt (nevezzük nevén a gyereket), akinél én is megtapasztaltam a lenézés, terror, stb. minden formáját (több hetes kórházi benn fekvés, stb.) . Szóval a lényeg, hogy szeretnék egy 3. törpét. A fenn említett dokikhoz nem szívesen mennék (egy kicsit ez is hozzájárult ahhoz, hogy eddig halogattam a babavállalás kérdését), és nincs túl sok ismerősöm, akihez fordulhatnék. Olvasgattam a fórum oldalait, hogy kik azok, akiket ajánlotok, de olyan rengeteg hozzászólás van, hogy azt képtelenség elolvasni (már káprázik a szemem).
A Péterfy utcai diabról nagyon sok jót olvastam, nem tudom, jelenleg hogy áll a dolog, tud-e valaki infót (rendelési idő, telefon, stb). A másik fő kérdés (tudom, ez is elhangzott már többször), hogy a Thaisz doktornő melyik nőgyógyásszal dolgozik szívesen, hová és kihez érdemes járni. Tudom, hogy mindenképpen intenzív újszülött részleges kórház jöhet szóba, ezeket nagyjából ismerem is, de kik azok a dokik (ha lehetne név szerint) akik ezzel foglalkoznak. Mert engem pl. most Baranyi doktornőhöz próbált volna beprotezsálni a kezelő dokim (mondván, hogy ő 'szaktekintély', én mondjuk nem ismerem, de elég sokat 'hallottam' felőle), ő leginkább ugye Zsiraival szeret dolgozni.
Na, egyenlőre ennyi, várom válaszotokat. Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikerült!
-
2009-03-10 #890
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,870
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 111 alkalommal
Szia Mantanya! Dejó, hogy idetaláltál

Baranyi dokinő szerintem a te általad említett Tamás profhoz hasonlít, de mára sokat javult ő is a terrort illetően. Én nem akartam hozzá menni 3 éve, pedig eleinte úgy volt, mert én nagyon szeretem Csákány nődokit, nála akartam szülni, de ő csak Baranyival vállalt volna el, hát tettem 2 látogatást Baranyinál (és 12 éve még hozzá jártam sima diabrendelésre, tehát onnan is ismerem őt) és úgy döntöttem, akármilyen nőgyógyász lehet Csákány, akármennyire is szimpi, ha csak Baranyi mellett vállal, akkor megyek máshová szülni és maradok Thaisznál. Igy is lett, a másodikkal is így lett. És én is szeretnék harmadikat, ha zöld utat kapok és megadja a sors, akkor ugyanezzel a felállással: Thaisz diabdoki és 1-es női szülészet, ott egy Hruby Ervin nevű doki. De én azt mondom, hogy a szülész kevésbé volt annyira fontos, a kórház annál inkább. A Péterfyt és az 1-es nőit tudnám ajánlani szülni. A MÁVban a Baranyi teamje van, de az sem lehet nagyon rossz kórház.
Az 1-es nőin több dokit is tudunk neked ajánlani, többen szültünk ott, mindenki más dokinál. Thaisznak nincs kedvenc szülésze, neki kvázi mindegy, ő is a kórházat tartja fontosnak. Azt gondolom, az 1-esen szinte minden doki ért a cukorhoz, az IDDMhez is, a felszerelés a legjobb az egész országban, de tudni kell, hogy elég nagy várakozást kíván a terhesgondozás, minimum 2-3 óra egy UH és utána egy orvosi konzultáció. De volt, hogy 4-5 óra is volt. Én azt mondom, megéri, mert már tudom, milyen a vége, a szülés. És én nem szülnék máshol semmi pénzért. A Péterfyt is sokan szeretik, akik ott szültek, ott Thaisz tudja megmondani, melyik dokikhoz érdemes menni, de ezt tőle kell megkérdezni. Telszám: 4614700-kérni kell a diabetológiai rendelést, szerdán 12-18ig, csütörtökön 8-11-ig és pénteken 8-10-ig (kb) tudod elérni Thaisz főorvosnőt. Én el szoktam tudni érni ezen a telefonon rendelési időben.
Még azt kérdezném, hogy te mennyi idős vagy? Csak a babavállalás miatt kérdezem, mert engem a korom foglalkoztat, 32 leszek idén és néha nagyon elbizonytalanodom, hogy nem leszek-e már öreg 1 év múlva egy 3. babához...

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel