Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

79. oldal, összesen 267 ElsőElső ... 296975767778798081828389129179 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 781-tól/től 790-ig összesen 2664

Téma: Babázhatok

naty77 logója
    naty77 jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Szigethalom
    Üzenet
    197
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Lizzi babahíre:
    27-én délelőtt kibújt Karola 2700 g-mal és 53 cm-rel.
    Én tegnap láttam őket, Lizzi jól van, majdnem szalad a császár után és Karola gyönyörű hajasbaba!

Kicsidodi: nekem anno Baranyi mondta, hogy igazából a stabilan 16 feletti cukrok ártanak a babának. Az elején 1-1 10 körüliérték bőven belefér. Sajna szinte minden héten változik a helyzet, és menni kell utána, tehát mindig lesznek rosszabb értékek akármennyire is odafigyelsz. Nyugodj meg, Te megteszel mindent és ez a lényeg!!! És napi 10-nél többet mérni felesleges.
    /csak zárójelben teszem hozzá, hogy az első gyermekmnél gyönyörű cukraim voltak Baranyi felügyelete alatt és mégis sérült lett. a másodiknál sokkal lazábban kezeltem a dolgot és makkegészséges. tegyünk igazságot...sőt elárulom, harmadikra már dolgozni szeretnék a terhesség alatt és mégennyire sem a cukraimmal foglalkozni./

pusimelu logója
    pusimelu jelenleg nem elérhető Fiatal veterán
    Regisztrált
    Nov 2007
    Hol
    Dorog
    Üzenet
    1,097
    Blog bejegyzés
    21
    Köszönet
    6
    57 alkalommal
    25 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szép karácsonyi ajándék!Gratulálunk a babához és jó egészséget kívánunk!!!!!Meli Laci és a gyerekek
    Meli
    Medtronic Paradigm Veo

Sani logója
    Sani jelenleg nem elérhető Fiatal veterán
    Regisztrált
    Aug 2007
    Hol
    Keszthely
    Üzenet
    1,181
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Gratulálok Lizzinek!

Kedves Kicsidodi!

Nekem is előfordult terhesség alatt ( főleg az állandóan változó inzulinigény miatt) nem normoglikémiás ( 4-7 ) értékek.
    Ezzel 'játszani' kell és minél hamarabb beállítani. Volt olyan, amikor naponta kellett változtatnom az adagjaimat, emiatt ne aggódj. Nagyon szorítok neked és biztos vagyok abban, hogy rendben lesz minden, hiszen nagyon figyelsz a dolgokra. Csak így tovább!
    Sani

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző kicsidodi Üzenet megjelenítése
    Sziasztok!

Gondoltam írok magunkról pár sort...
    Épp ma léptem a 11. hétbe. Végre elmúlt a "szenvedős" időszak, mert engem nagyon megviselt az eleje, de egy hete csak a fáradékonyság jellemző, de azzal elbírok! Viszont a pocakom rendesen növöget, pedig csak 1 kilót híztam! Újabban a cicim nyilal baromira, és eleve kétszeresére nőtt!
    A cukraimra hála Istennek nincs sok panasz. 6,4-es HbA1C-vel indultunk neki, a legutóbbi már 5,9-es volt! Fructosamin is 250!
    Eddig sokat kellett visszavennem (12-12-12-17 helyett 8-6-6-12-t adtam), de pár napja emelnem kellett (most 10-8-8-13), ez ugye normális? Vagy ez is azért részben egyénfüggő?
    Az viszont egy picit aggaszt, hogy a megnövekedett inzulinigény miatt a napokban volt pár 10 körüli cukrom, ami nagyon elkeserített, pedig tényleg odafigyelek nagyon! Ettől ugye nem lesz baja a babának?! Persze próbálom ezeket teljesen leredukálni, de mégsem mérhetek félóránként! Már így is rámszólt az orvos, hogy túlzásba viszem!

Ugye nálatok is előfordult ilyesmi? Remélem meg tudtok nyugtatni!

pusza
    Az, hogy emelni kell az inzulinokon, csak úgy tud kiderülni, hogyha mérsz néha magasabb értékeket is, ezek bőven beleférnek, nem lesz semmi baja a babának. Igazat írt Naty, bőven 16 feletti értékek, amik igazán kárt tudnak tenni a babában. Nekem többször volt az első trimeszterben 12-14 is annak ellenére, hogy mindent megtettem és mindig aggódva kérdeztem a dokimat, hogy jaj, mi lesz, aki nevetett, hogy semmi. A másodiknál már nem paráztam össze magam, ha ilyet mértem.
    Az, hogy kinél mikor és hogyan emelkednek az inzulin adagok, annyira egyéni. Nálad most így és el kell fogadni.
    Jól csinálsz mindent, de úgyis aggódni fogsz az első babán, minden egyes 7 fölötti cukornál, meg majd jön a többi, miért nem mozog, miért mozog, él-e még, meg ilyenek Ez ilyen mindenkinél... de összességében nagyon boldog időszak ez

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző naty77 Üzenet megjelenítése
    Lizzi babahíre:
    27-én délelőtt kibújt Karola 2700 g-mal és 53 cm-rel.
    Én tegnap láttam őket, Lizzi jól van, majdnem szalad a császár után és Karola gyönyörű hajasbaba!

Kicsidodi: nekem anno Baranyi mondta, hogy igazából a stabilan 16 feletti cukrok ártanak a babának. Az elején 1-1 10 körüliérték bőven belefér. Sajna szinte minden héten változik a helyzet, és menni kell utána, tehát mindig lesznek rosszabb értékek akármennyire is odafigyelsz. Nyugodj meg, Te megteszel mindent és ez a lényeg!!! És napi 10-nél többet mérni felesleges.
    /csak zárójelben teszem hozzá, hogy az első gyermekmnél gyönyörű cukraim voltak Baranyi felügyelete alatt és mégis sérült lett. a másodiknál sokkal lazábban kezeltem a dolgot és makkegészséges. tegyünk igazságot...sőt elárulom, harmadikra már dolgozni szeretnék a terhesség alatt és mégennyire sem a cukraimmal foglalkozni./
    Gratulálok itt is Lizzinek!!!

Naty, én nem hazárdíroznék a harmadik babával ennyire. Harmadik babát csak kevés cukrosnak engednek eleve, ez már a szervezet számára nagyon nagy teher (egy cukros szervezetének pláne), jóval magasabb kockázata van ilyenkor mindennek (és ugye fiatalabb sem leszel), a szövődményeknek, a macrosomiának (ami nálad különösen érdekes), a baba problémáinak... az, hogy dolgozni szeretnél, azt megértem, DE, hogy még ennyit se foglalkozz a cukraiddal, azt nem tartom bölcsnek. Te amúgy sem viszed túlzásba a mérést sem, szerintem nem szabadna eleve ennyire laza gyeplőre ereszteni ezt az egészet pont a harmadiknál. Na, ez csak az én véleményem, megfogadod belőle, amit szeretnél
    Amúgy ezek szerint mindegyik doki szerint mehet a 3. baba?

kicsidodi logója
    kicsidodi jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Feb 2007
    Üzenet
    85
    Köszönet
    1
    6 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok!

Mindenek előtt gratulálok Lizzinek!

Köszönöm lányok a segítséget!!! Többször próbáltam utána nézni (sikertelenül) a neten, hogy milyen magas cukor az, ami már ártalmas lehet... Én sajna csak annyi infot kaptam, hogy 10-esig ne korrigáljak,persze így is szoktam (1-2 E-gel), nem hagyom, nehogy tovább menjen és ez be is vált. Ezért nem ijedtem meg nagyon a 10 körüliektől, de azért jó tudni a "felső határt".
    Sokat segítettetek! Hát igen, ez most erről szól, rohangászom a cukraim után!
    Már többen mondták, hogy "na, az kemény lesz, mikor kelni kell éjszaka a gyerekhez", hát nekem az már felüdülés lesz, mert a gyerekhez kell (remélem max.) 2*, most van, hogy 4* kelek, mert magamtól felkelek mérni 2* (nyilván tudat alatt aggaszt), plusz min. 1*, de inkább 2* pisilni....
    A baba amúgy 3 óránként kaját "követel", ha pontban 3 óránként nem eszem, borzasztó rosszul leszek! Remélem születés után is ilyen pontos marad!

kicsidodi logója
    kicsidodi jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Feb 2007
    Üzenet
    85
    Köszönet
    1
    6 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Molli!

Amúgy a 3. babát nekem is mondták már most, hogy simán lehet, persze biztos számít, hogy az elsőt 21 évesen szülöm, tehát az időbe is belefér, meg sose voltak szövődményeim, és mindig jó HbA1c-ket produkálok!
    Én naponta kb. 15* mérek most, aminek nem elmebaj az oka, hanem hogy valami miatt egész álló nap baromi magasnak érzem a cukrom (mint korábban mondjuk 15-nél), és emiatt gyakrabban nézem! Ja, kaptam a férjemtől egy Optimum gépet (nem karira), és tökre szeretek vele mérni! Ajánlom mindenkinek!

Naty!

Én nem ismerem a te cukraidat, mennyire "szófogadóak", de én el sem tudnám képzelni, hogy dolgozzak! És igazából nem is a cukor miatt, hanem olyan sz*rul voltam az elmúlt 6 hétben, hogy örültem, hogy az itthoni dolgokat (hellyel-közzel) ellátom.
    Engem mindenki irigyel, hogy itthon lehetek, ráadásul neked ott a két picúr, szóval így sem unatkoznál!
    Amúgy milyenek a cukraid? "babakész" állapotban vagy, vagy gyúrni kell majd rá?

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Garatulálok Lizzinek a babához!!!! Ami ugye nem csak Lizziiék babája, hanem a Fórum babája is. Jó egészséget kívánok Lizzinek és a kis Karolának!
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Kedves Kismamák, Kicsidodi, Gretta, Erika!
    Kívánom nektek, hogy a babavárás hátralévő heteiben, hónapjaiban valóban élmény legyen a terhesség, és élvezzétek minden percét rosszullét nélkül, és kívánom, hogy jól beállítható cukraitok legyenek.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

naty77 logója
    naty77 jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Szigethalom
    Üzenet
    197
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Egyszerre válaszolok több mindenre.

Tehát: nem most fogunk újra babázni még min másfél év, de az is lehet, hogy 2,5 év, hogy belefogunk, a nagylányunk első osztályos kezdésére kellene időzíteni a terhesség elejét.
    Tehát igazából nem fogok dolgozni, hiszen az a cél, hogy itthon legyek vele és segítsem mindenben. Ha ne adj isten előbb sikerül a baba, akkor szeretnék dolgozni a sulikezdésig majd, hiszen nyilván nem szeptemberben kezdünk neki a próbálkozásnak.
    Az előző két terheségem alatt igen komolyan vettem a cukorbetegséget, sokszor mértem, odafigyeltem a kajára. Úgy gondolom nem voltam felelőtlen és nem is leszek az 3-ra sem.
    Viszont két teljesen különböző terhesség után (Baranyi szigorú felügyelete bentfekvéssel és egy sokkal lazább itthon töltött időszak) merem mondani hogy simán tudnék dolgozni, ha csak a cukorbetegséget vesszük alapul. Ha el tudtam látni közben egy másfél évest+háztartás, akkor simán dolgozhattam is volna, az sem más.
    Pontosan abban látom most a dolgok kulcsát, hogy kevesebb problémám legyen, hogy mozgásban legyek.
    Nem tudom mi az a macrosomia, segíts Molli.
    És a diabetológussommal már beszéltünk róla, ő csak annyit kért: minél előbb. Semmi akadálya nincs a 3-nak a részéről. /a többi betegségemnél egyelőre zöld jelzés van, meglátjuk hogyan alakul, természetesen csak orvosi engedéllyel vágok bele, nem kockáztatok. egy sérült gyerek elég/

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!