Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

7. oldal, összesen 267 ElsőElső ... 345678910111757107 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 61-tól/től 70-ig összesen 2664

Téma: Babázhatok

naty77 logója
    naty77 jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Szigethalom
    Üzenet
    197
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Mégis reagálnék két dologra: az egyik ne félj! sajnos a babák bármilyen betegséget örökölhetnek, ami a családban van, akkor félhetünk ezer dologtól. nem érdemes. optimistán kell élni!

és miért kell várni 3*3 hónapot? eleve 2 havonta nézhetik a HgA1c-t és az első jó érték után mehet a próbálkozás!!! hajrá!

Molli: azt hiszem nem kéne emailezni ilyen lényeges kérdésekről!!! tessék ide is beírni/másolni az okokat! szerintem ezek nagyon is fontosak, sőt életbevágóak! köszi!

barca jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Dec 2006
    Üzenet
    2
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok!

Én 5 éve vagyok diabos és mi is babát szeretnénk. Pesttól 100 km-re Szolnokon élek és a kezelőorvosom azt mondta, hogy majd Pestre kell járnom ha már terhes leszek. Úgy hallottam, hogy minden héten kell majd menni. Tudom a lényeg az, hogy egészséges legyen majd a baba és ezért mindent megteszünk és ez minden pénzt megér de ha tényleg mindig fel kell járni Pestre akkor valami utazási kedvezményt szerintetek lehet kérni vagy mindig teljesárúval kell menni?
    Pesten a Szent Imre kórházt hallottam jónak nektek mi a véleményetek?

Üdv mindenkinek

barca jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Dec 2006
    Üzenet
    2
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok!

Én 5 éve vagyok diabos és mi is babát szeretnénk. Pesttól 100 km-re Szolnokon élek és a kezelőorvosom azt mondta, hogy majd Pestre kell járnom ha már terhes leszek. Úgy hallottam, hogy minden héten kell majd menni. Tudom a lényeg az, hogy egészséges legyen majd a baba és ezért mindent megteszünk és ez minden pénzt megér de ha tényleg mindig fel kell járni Pestre akkor valami utazási kedvezményt szerintetek lehet kérni vagy mindig teljesárúval kell menni?

Üdv mindenkinek

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző barca
    Sziasztok!

Üdv mindenkinek
    Szia!
    Csak a kórházi dologra reagálnék, a kedvezményről nem tudok semmit... (amúgy, ha jók a cukraid, lehet 2 hetente is menni).
    Olyan kórházba kellene menned, ahol fel vannak készülve speciális esetkre is, a Szent Imre nem ilyen sajnos. Ha visszaolvasol ebben a topikban, akkor találsz majd erről is véleményeket. Amit én tudok: 1-es női klinika, Péterfy kórház, Szabolcs utcai klinika és a Délpesti kórház. Amúgy ha jól hallottam a Margit kózház is most már jó ebből a szempontból (egyre többen dícsérték, cukrosok is). Ezen a fórumon többen vagyunk, akik az 1-es nőin szültünk, én szívem szerint ezt ajánlanám.
    Sok sikert,
    Molli

Beatty logója
    Beatty jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Balatonfüred
    Üzenet
    57
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok!
    Molli!
    Írtam a mailedre (nem mostanában), Kérdeztem 1-2 dolgot, de felteszem itt is, hátha előbb elolvasod!
    Te milyen insulinokat használtál a terhességed alatt? Nkem a Novo Rapid maradhat, de át kell állnom az Insulatardra, ami persze azt jelenti, hogy többször kell szúrnom. De hányszor? Neked hányszor kellett? A dokim azt mondta, hogy akár már most átállhatnék, mert jók az értékeim. (5,8 volt a legutóbbi HbA1c-m) De nekem lelkileg fel kell készülnöm!!! (a szúrásokra.) Már írtam, hogy ettől félek a legjobban.
    Hányszor kell vérvételre menni? Tudom, nem itt kéne ezek után érdeklődnöm, de most nincs időm bemenni a dokihoz. Szóval január végén megyek vissza, és úgy gondoltam, hogy addigra megemésztem a dolgokat (szurik) és nekivágok. Addigra talán sikerül feldolgoznom!
    Előre is köszi a választ.
    Ha valaki tud Veszprémben vagy környékén olyan dokit, aki jó a diabos terhességben, kérem írja meg!!
    Előre is köszi.
    További szép napot mindenkinek!
    Beatty

szolnok logója
    szolnok jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Hát persze, hogy Szolnok
    Üzenet
    355
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Helló Barca!

A Hetényinek a Szabolcs úti- ba van kapcsolata a Baranyi dr -nőhöz. Azt hiszem ebben az esetben a Hetényi fog beutalni téged. Amugy minden vizsgálat az ultrahang is többször van mint a "sima " terhességnél, és az elején valószínüleg befektetnek , hogy kéznél légy. Ne izgulj megéri. Azt viszont nem tudom, hogy a Szabolcs uti kórházzal ami www.ogyik.hu címen található a neten, mi lesz , mert hála a klassz új eü szervezkedésnek, a felszámolandó kórházal között szerepel, miután most épültek benne uj szárnyak és folytak fel újjítások.
    Szóval kérdezz rá a Hetényiben mi ujság mostanság, bár nem biztos, hogy ebben a kavarban már tudják. !

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal

Alapértelmezett

Beatty: írtam neked mailt most

Naty: semmi különöset nem írtam mailben Beattynek, inkább csak nagyon hosszú lett, azért nem akartam ide írni Ami lényegeset írtam neki, már szóba került mind ezen a fórumon.

Szolnok: ma már csak a Baranyi dokinő fektet be, más diabdoki nem és nem csinálnak több vizsgálatot, van ahol csinálnak szív UH-t, de a normál ultrahangok közül nincs több, mint a nem cukrosoknál. Ha a cukrok rendben vannak és nem tűnik nagyobbnak vagy kisebbnek a baba és nincsenek egyéb problémára utaló tünetek, akkor nem csinálnak már semmivel sem több vizsgálatot (szív UH-t is csak annak csinálnak, aki baromi régóta cukros), de problémára utaló tünetnél a nem cukrosokat is jobban vizsgálják, szóval akkor sem a cukor miatt csinálják.

naty77 logója
    naty77 jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Szigethalom
    Üzenet
    197
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Én szívemből nem ajánlom a szabolcs utcai kórházat senkinek!!!! ami ott a cukrosokkal megy, annak se eleje, se vége és nem is jó. és a PIC-jükről nemcsak nekem van rossz tapasztalatom, hanem egyre többet hallok. és a cukrosok babája oda kerül.
    Aki tud menjen az I-es nőire...
    Ott humánusask, max 2hetente jártam a diab dokihoz, a nőgyógyásznál nem volt több vizsgálat, uh mint egy normál terhességnél.

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal

Alapértelmezett

Sziasztok!

Egy kicsit érzelgős leszek most, előre is bocsi
    Voltak vendégségben nálunk barátaink (házaspár), akik vidékiek és ezért ritkán találkozunk, de a lánnyal napi szinten kapcsolatban vagyok interneten keresztül. Most kb félidős terhes. Úgy örültem nekik, sokat kérdeztek, jó érzés átadni azokat az infokat (és terhesgatyákat :P ), amiket én is másoktól kaptam néhány hónapja és már meg is tapasztaltam (köszi Naty ). Elköszöntünk, becsuktam az ajtót és fura érzésem lett. Tőlünk még mentek tovább a barátaink Ikeába, Corába, egyéb helyekre, teljesen izgatottak voltak. Pesten is járkáltak sokfelé, barátoknál aludtak, jól érezték magukat. Én is nagyon boldog várandós voltam, minden megszépül ilyenkor. Aztán rájöttem, hogy irigylem a lánykát. És azért irigylem, mert én terhesen nem tudtam ennyi mindent megtenni. Mivel folyamatosan mértem a cukromat, nem esett jól máshol aludni emiatt (éjjel 2-3x is felkeltem mérni), mindig vinnem kellett kaját, innivalót, több kiló hipós cuccot stb.... És ez rányomta a bélyegét sokminden "kalandra". Pedig ez olyan csodálatos lehet: babával a pocakban felszabadultan menni ide-oda, meglátogatni máshol élő barátokat stb... Mentünk azért mi is sokat, de az mindig stresszes volt, nehogy az utazás és jóhangulat hevében bármi is történjen a jó kis labilis cukrommal (nem terhesen ez nem igazán érdekelt, havonta 1x belefért egy kis lazaság). Rájöttem: szeretnék úgy terhes lenni, hogy csak a babával (és a kikapcsolódással, babavárással) foglalkozhassak... de ez már elmúlt, mármint az első babás terhesség, amikor még az ember azt csinál, amit akar. Azt hiszem, életemben először sajnálom a cukorbetegséget.
    De nehogy félreértés legyen, ettől függetlenül életem legszebb 9 hónapja volt és mindenkit csak bátorítani tudok Mert megéri a sok mérés és odafigyelés! De azért ezeket a fura érzéseket is muszáj volt leírnom most, talán Ti megértitek, másnak nem tudom ezt elmondani...
    Molli

christina logója
    christina jelenleg nem elérhető Veterán
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,140
    Blog bejegyzés
    2
    Köszönet
    253
    82 alkalommal
    54 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Kedves kmolli!
    Nem baj,ha néha érzelgős az ember, és teljesen átérzem és megértem amit írtál!
    Igaz én más ok miatt, de sokszor érzek így!
    A kisfiammal kapcsolatban (aki most 16 hónapos) szoktam ezt érezni, hogy jó lenne szabadon jönni menni, mint minden más anyuka vagy család. Nehezen mozdulunk ki, főleg most a hidegben, mert macerás a másfél óránkénti evés, vinni kell a gépet (aminek utána20 percet kell állni a hideg után szobahőmérsékleten),az inzulint....
    Sehol sem tudok kikapcsolódni, mert mindig figyelnem kell a gyereket és az órát. És irigylem azokat a szülőket, akiknek nincs ilyen gondjuk.
    Aztán arra szoktam gondolni, hogy összetehetem a kezem, mert vannak sokkal betegebbek és ezzel együtt lehet élni......... DE MÉGIS!!!!!
    Ez mindannyian tudjuk megváltoztatja az ember egész életét és soha nem leszek olyan felhőtlenül boldog mint amikor a lányom volt kicsi
    (mert vele szerencsére semmi baj nem volt).
    Üdvözletem: Christina

7. oldal, összesen 267 ElsőElső ... 345678910111757107 ... UtolsóUtolsó

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!