neked mennyi idő alatt állt be ez a HgbA1c szint?
Idén márciusban kezdtem el az új diétát és az új beállítást, és már 2.szor lett a HgbA1c szintem 6,1.
És megkérdezhetem, hogy melyik városban laksz?
Budapesten lakom és a csepeli szakrendelőbe járok diétás kontrollra.
Mi az hogy leállította az orvos az előgondozást? Volt vmi gond?
Persze tudom, könnyű mondani, de tényleg nem szabad ezen parázni. Nekem se tökéletes minden mérésem, de a doktornőm azt mondta, ezt jobban beállítani már nem nagyon lehet. Ráadásul én már elmúltam 30, így a végtelenségig várni se lehet.
Eredmények 51-tól/től 60-ig összesen 2664
Téma: Babázhatok
-
2006-10-18 #51
Kicsit eltűnök és felpörög az élet? Na az enyém is pörög.
holnap megyek diab dokihoz és kikönyrögöm a szoptatás mellé az extra gyors inzulint, majd referálok az eredményről.
egy érdekes cikk, ami a babázás témába vág:
http://www.ma.hu/page/cikk/i/0/156713/1
-
2006-10-24 #52
Gólya
- Regisztrált
- Sep 2006
- Üzenet
- 16
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
-
2006-11-01 #53
Gólya
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 1
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Sziasztok!
Örülök hogy rábukkantam a fórumra, mert érdekes olvasni a kérdéseket és a válaszokat, no meg a sikeres szüléseket!!
Különösen érdekesnek találtam, hogy actrapiddal ás inzulatarddal miért kell 7x enni? Engem is az előgondozás részeként állítottak vissza lantusról és humalogról (sajna, pedig nagyon bevált páros volt!), de azért nem kell 7x ennem - reggeli, tízórai, ebéd, esetleg uzsi, vacsora - tehát 4 ill. 5 evés... utóvacsi csak ha szükséges.
Miért kell nektek 7?
És tudtok konkrét helyet ahol lehet humaloggal ill. lantussal szülni?
Személyes tapasztalat: Baranyi dokinő országos szaktekintély, de "banya"
)
Üdv mindenkinek
Kriszta
-
2006-11-01 #54
szia, üdv köztünk!
A 7 evés: reggeli, tízórai, ebéd, uzsi, vacsi, utóvacsi és 10kor kaja, ha 7,5 alatt van. Ez az actrapidos menet.
Baranyi doktornő igazándiból nem banya. De sajnos tökéletesen lehet érezni, hogy kit kedvel és kit nem. Akit kedvel, annak sok mindent elnéz, de akit nem, azt kinyírja.
Ez sajnos nem megfelelő viselkedés, akármennyire emberek vagyunk mind.
Sok sikert a babásodáshoz, majd számolj be!
-
2006-11-01 #55
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,870
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 111 alkalommal
85 üzenetét köszönték meg
Szia!!
Eredeti szerző Krisz
A Péterfy kórházban lehet Humaloggal szülni. Ha visszaolvasod az én hozzászólásaimat, akkor azokban szinte már mindent leírtam erről az inzulin-kérdésről. (én is Humaloggal szültem)
Ha bejött neked a Humalog, akkor ne állj át actrapidra, mert felesleges... Baranyival én sem jöttem ki
üdv,
Molli
-
2006-11-16 #56
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,870
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 111 alkalommal
Ki a diabdokid? És a nődokid?
Eredeti szerző Beatty
Ebben a babakérdésben érdemes kifejezetten a terhességhez értő diabdokit és kifejezetten a cukros mamákhoz értő nődokit (és kórházat!) keresni. Diabdokik közül a Szabolcs utcában a Baranyi doktornő, a Péterfyben a Thaisz doktornő és az 1-es nőin sajnos nem tudom a nevét, Naty tudja
Én közülük választanék terhesség alatt diabdokit (meg persze akkor már a babaprojekt tervezésekor is). Azért kérdeztem, ki a nődokid, mert akiknek nincs sok tapasztalatuk cukros mamákkal (inzulinosokkal...), azok tényleg nem értenek ehhez. Nekem olyan hülyeségeket mondott a sima nődokim a terhességről, akihez évekig jártam baba előtt... meg mástól is hallottam már ilyen hülyeségeket. Persze árt a babának a 2-es cukor, meg az ennél alacsonyabb. De ha 3 körüli hipóid vannak és nem túl sok (nekem naponta voltak, sokszor több is volt 1 nap és ez nem árt, tanusíthatom is, de a nődokim szerint sem árt), akkor nem kell aggódni. A HbA1c értékeid nem alacsonyak a gyerekhez szerintem... És egészen biztos az, hogy az többet árt a gyereknek, ha magasak a cukraid - és neked is. Szóval, ha meg tudod akadályozni, hogy hipó után felmenjen a cukrod, akkor az nem baj. A terhesség során nagyon erős orvosi kontroll alatt leszel, nagy valószínűséggel nem lesz olyan sok hipód, mint amitől te most félsz, mert úgy fogják beállítani a cukrodat (ezért is kell olyan diabdoki, aki terhes cukrosokat kezel).
Én insulatarddal és Humaloggal csináltam végig a terhességet (asszem a humalog ugyanaz, mint a novorapid, csak más cég). Én is sokat hipózom amúgy is, insulatarddal még inkább, de tényleg más a terhesség alatti cukorháztartás. Főleg a 4. hónaptól más, onnantól felfelé mennek az ember cukrai és csak a legvégén kezd csökkenni megint.
Ebben a topikban szerintem érdemes visszaolvasnod, többen írtunk, akik már szültünk és sok hasznos infot találsz ezügyben.
Sok sikert
(ja dokiválasztásról annyit, hogy teljesen bevett dolog, ha valaki terhessége alatt más diabdokihoz jár, pl a fent említettekhez és terhesség után visszatér a régihez)
-
2006-11-16 #57
Szió!
Sajnos nekem nem igazán lenne jó bpesti orvos, mivel balatonfüredi vagyok.Dolgozom, igaz a főnököm nagyon rendes, megértő, de azt mégsem tudnám vállalni, hogy feljárok Pestre. Már csak anyagilag sem. Esetleg itt a közelben nem tudsz ajánlani valakit? Én úgy látom, hogy mind a két doki érti a dolgát, a nőgyógyászom már több diabos terhességet is végigcsinált, a diabdokim meg dr.Vándorffy Győző csapatába tartozik, azt hiszem ez sokat jelent. Mármint hogy a fent említett doki elég neves és hozzáértő. Szóval még bizonytalan vagyok, egyáltalán azt sem tudom, hogy IGAZÁN akarom e a terhességet. Persze "jó dolog a gyerek", de félek, nehogy ő is beteg legyen. Tudom, hogy kisebb az esélyem, mint ha az apa lenne diabos, de mégis. Te nem féltél ettől? A másik, hogy elmúltam 33 éves, és még kb. 3*3 hónap, mire elkezdhetünk próbálkozni. Szóval nincs sok időm gondolkodni!
Szóval ha tudsz errefelé valaki jó szakembert, akkor jelezd légyszi. Köszi
További szép napot mindenkinek!
Beatty
-
2006-11-17 #58
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,870
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 111 alkalommal
Tudnál adni egy email címet? Inkább emailben írom meg. A lényeg, hogy szerintem akkor is érdemes a már említett dokikhoz járnod, ha nem 100%-ig stabilak a cukraid és érdemes olyan klinikát is választani a szüléshez, ami mindenben kielégítő egy cukros mamának, de az okokat inkább emailben írnám meg, nem tudom, talán mást ez nem érdekel annyira a fórumon...
Eredeti szerző Beatty
Tulajdonképpen szerintem mindegy, hogy milyen a melód, mert igen valószínű, hogy nagyon hamar betegácsiba megy az ember (nem azért, mert rosszul van, hanem azért, mert nem túl egyszerű a cukrokat ennyire kontrollálni úgy, hogy közben dolgozik az ember, mellette főleg az első pár hónapban baromi fáradt, mondjuk hányingere van vagy éppen állandóan éhes, főleg, ha te sokat hipózol).
Én nem félek, hogy beteg lesz, én magam sem úgy élem ezt meg, mint valami átkot, persze, nem szeretném, hogy cukros legyen, de ez benne van a pakliban és főleg, mire odajutnánk, már egészen biztosan nagyon korszerűen fogják tudni kezelni, hacsak nem meggyógyítani!!! Ez nem lehet az akadálya egy gyerekvállalásnak szerintem... nem lehet, hogy inkább a kihordástól félsz?
Még valami.... teljesen felesleges 3x3 hónapot várni a babaprojekttel ilyen HbA1c értékek mellett!! Hiába nagy név valaki a diabetológiában, a terhesgondozás nagyon más. Ha a nődokid sok cukros nővel foglalkozott már (ne számítsuk most ide a terhességi cukrosokat - nem a terhességi cukrosokra gondolt?), akkor tudnia kellene, hogy az ilyen hipók nem ártanak, hanem a magas cukrok ártanak! Az első 3 hónapban még a tartósabb 8 körüli értékek is árthatnak!! Míg a hipók közül csak a nagyon alacsonyak, de a 3 körüliek nem.
Akkor várom az email címet
Megírhatod priviben is! Vagy ide: ki_molli@yahoo.com
-
2006-11-18 #59
Szia, kmolli! Írtam a mailedre, nem tudom megkaptad-e. Mindenesetre még nem jelzett vissza. A mail címem: beatty@citromail.hu
További szép napot mindenkinek!
Beatty
-
2006-11-19 #60
Szia!
Molli minden lényegeset leírt, amit hozzátennék, hogy emlékeim szerint Laffi is járt a Veszprémi kórházban a cukraival és ő tudna neked segíteni doki ügyben. megtalálod itta fórumon őt, vagy az nlc-n. Ha tévednék, akkor bocsi.

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel