Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

55. oldal, összesen 267 ElsőElső ... 54551525354555657585965105155 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 541-tól/től 550-ig összesen 2664

Téma: Babázhatok

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Molli!
    Nagyon jó, hogy hallunk felőletek, még ha nem is a legfényesebb hírekkel jöttél. Hidd el, hamarosan be tudják állítani a gyógyszer adagokat, és nem kell rohangálnotok. Így neked is több időd marad, és vissza tudsz térni a rendszeres szoptatásra.
    A legjobbakat kívánom Nektek, és Neked, hogy minél többet tudjál pihenni.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

kicsidodi logója
    kicsidodi jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Feb 2007
    Üzenet
    85
    Köszönet
    1
    6 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok!

Annnyira örülök, hogy (újra) rátok találtam! Évekkel ezelőtt már jártam itt, de most vált aktuálissá, hogy írjak is.
    Májusban férjhez mentem, és hamarosan babát szeretnénk. 21 éves vagyok (igen, mindent korán kezdek), és 14 éve vagyok 1-es diabos. Szülni az Istvánban fogok, mert édesanyám ott gyermek- és koraszülöttgyógyász, és ezt az aduászt kihasználom! Új diabetológust most kerestem: Szépkúti főorvos úrhoz megyek, a Flór Ferenc kórházba Okt. 28-án. Állítólag jó, ambulánsan "csinálja" a terhességeket, és gyakorlott cukros kismamákban. Azért ő, mert Őrbottyánban lakom, és közel van a kórház. Legalább az egyik szakember legyen a kezem ügyében, nemde?
    Amúgy a cukraimmal Hála Istennek sosem volt különösebb gond, bár most a nyáron kicsit elhagytam magam (kerti patyk - iszogatás...), de mióta megkaptam az időpontot, megint odafigyelek. Időnként becsúszik egy hipo, de 8-9 fölé nem engedem!!! Lantus-Humalog kombinációt kapok, szeretem (már amennyire ilyesmit szeretni lehet). Remélem hagynak ezzel babázni, mert 14 éves koromban Humulin R - N kombinációval "felhízlaltak" 70(!) kilóra (160 centi vagyok)! Hosszú időbe telt, hogy ma 58 kiló legyek, szóval, ha nem muszáj, nem váltanék.

Ha valakinek van tapasztalata, az említett inzulinokkal, vagy az orvosaimmal (Szépkúti- Flór Ferenc kh., Gajdos Edit- Szent István kh.) kapcsolatban, hálás lennék, ha megírnátok!

MOLLI! Olvastam a sztoritokat, és mint csecsemőorvos-gyerek, rengeteg baba-sztorit hallottam. Így biztosan állíthatom, semmi alapja annak, hogy önmagadat okold! Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a nagyobbik csemetéd! Attól, hogy mi cukrosok vagyunk, még nem az tehet mindenről! Ugyanúgy kivan téve a babánk minden egyéb bajnak, mint az egészséges mamák babái! Fel a fejjel!

Mindenkinek jó babázást, babavárást és babatervezést!

kicsidodi logója
    kicsidodi jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Feb 2007
    Üzenet
    85
    Köszönet
    1
    6 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Most látom csak, hogy majd' két hónapja nem járt itt senki! Ugye nem kell rosszra gondolnom, csak elfoglaltak vagytok?!?!

puszi

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

kicsidodi, nagyon jó, hogy idetaláltál!
    Gondolom, azért nem kaptál itt válaszokat, mert a fórumozók többségének most nem aktuális a babadolog, én pedig most pisilni sem érek rá igazán... Meg hát úgy látom, sínen vagy és tulképp nem volt kérdésed (gondolom, a dokikat nem sokan ismerik...) De, ha bármi van, kérdezz csak nyugodtan, én tutira válaszolni fogok mindenre!

A diabdokid nevét én még sosem hallottam, abban egy csöppet kételkedem, hogy nagy tapasztalattal bír a terhesgondozásban, de ahogy leírtad, hogy milyen cukraid vannak, szerintem jó helyen vagy, jól menedzseled magad, nincs szükséged hiperprofi szakemberre! Drukkolok a babához!

szolnok logója
    szolnok jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Hát persze, hogy Szolnok
    Üzenet
    355
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

[quote=kicsidodi;14800]Sziasztok!

Annnyira örülök, hogy (újra) rátok találtam! Évekkel ezelőtt már jártam itt, de most vált aktuálissá, hogy írjak is.
    Májusban férjhez mentem, és hamarosan babát szeretnénk. 21 éves vagyok (igen, mindent korán kezdek), és 14 éve vagyok 1-es diabos. Szülni az Istvánban fogok, mert édesanyám ott gyermek- és koraszülöttgyógyász, és ezt az aduászt kihasználom! Új diabetológust most kerestem: Szépkúti főorvos úrhoz megyek, a Flór Ferenc kórházba Okt. 28-án. Állítólag jó, ambulánsan "csinálja" a terhességeket, és gyakorlott cukros kismamákban. Azért ő, mert Őrbottyánban lakom, és közel van a kórház. Legalább az egyik szakember legyen a kezem ügyében, nemde?
    Amúgy a cukraimmal Hála Istennek sosem volt különösebb gond, bár most a nyáron kicsit elhagytam magam (kerti patyk - iszogatás...), de mióta megkaptam az időpontot, megint odafigyelek. Időnként becsúszik egy hipo, de 8-9 fölé nem engedem!!! Lantus-Humalog kombinációt kapok, szeretem (már amennyire ilyesmit szeretni lehet). Remélem hagynak ezzel babázni, mert 14 éves koromban Humulin R - N kombinációval "felhízlaltak" 70(!) kilóra (160 centi vagyok)! Hosszú időbe telt, hogy ma 58 kiló legyek, szóval, ha nem muszáj, nem váltanék.

Én úgytudom már Mo-n is lehet Lantussal szülni. Bár sokan még mindig az ahtrapid használatát propagálják. Az én diabos lányom 2 álom szép egészséges lány unokával örvendeztetett meg bennünket. 3 éves a nagyobb és 4 hónapos a kicsi.
    Légy kitartó és tartsd szinten a cukrodat ami azt jelenti ne ugrálljon ,sokat mérj és Mollinak igaza van nem kéne egy diabos terhesség kezelésben járatos diabetológust keresni? Bár orvosok ismerik egymást és ha a mamád szerint jó akkor biztos ugy van.
    Sok sikert.
    Szolnok
    ------------------------------------------
    Aegroto dum anima est, spes est

CSIBE28 jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Oct 2008
    Üzenet
    10
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok!!
    Lécci, lécci valaki nyugtason meg hogy minden rendben lesz a babaprojektel!!!Hétfőn indul a buli, megkapom az inzulinpumpát. 8 éve vagyok cukorbeteg, kicsit ingadozó de egész jó hbcaértékekkel, a legutóbbi is 5,1 volt.Nagyon jól jönne egy kis biztatás illtve tapasztalat. Előre is köszi.

tímeácska logója
    tímeácska jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal
    188 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző CSIBE28 Üzenet megjelenítése
    Sziasztok!!
    Lécci, lécci valaki nyugtason meg hogy minden rendben lesz a babaprojektel!!!Hétfőn indul a buli, megkapom az inzulinpumpát. 8 éve vagyok cukorbeteg, kicsit ingadozó de egész jó hbcaértékekkel, a legutóbbi is 5,1 volt.Nagyon jól jönne egy kis biztatás illtve tapasztalat. Előre is köszi.
    Juhéjj, egy újabb pumpás! Gratulálok hozzá, és üdv. itt a fórumon! Gyere egy kicsit sűrűbben, mesélhetnél még magadról! Segítek egy kicsit:
    - milyen inzulinokat használtál pumpa előtt?
    - csak a babaproject miatt döntöttél a pumpa mellett?
    - orvosod javasolta a pumpát, vagy Te saját magad választottad ezt a lehetőséget?
    - van-e esetleg valami szövődményed? (bár, remélem nincs!!!)(ne is legyen!)
    -apropó, melyik pumpa lett az áldozat?

Aztán, persze, kérdezzél Te is nyugodtan, sőt, kötelező is! Aztán, ha tudunk, válaszolunk!
    Tímeácska /alias Csigu/

Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás - egyelőre !
    Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3

gretta jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    May 2008
    Üzenet
    238
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző CSIBE28 Üzenet megjelenítése
    Sziasztok!!

Ilyne jó HgA1C-re igazán jöhet a baba Az tökéletes. A pumpa nagy segítség lesz ám a terhesség alatt. Elég lesz csak a diétára figyelni, nem kell még plusszban egy csomószor szurkálnod magad. Akik penes voltak éjszaka is felkeltek szúrni, mégha azelőtt nem is kellett.
    Én is kíváncsi vagyok a Timeácska által feltett kérdésekre
    Én is pumpás terhes voltam még 2 éve. Nincsenek negatív tapasztalataim. Sztem tök jó volt. Ha bármi kérdésed van szívesen válaszolunk

gretta jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    May 2008
    Üzenet
    238
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző kicsidodi Üzenet megjelenítése
    Sziasztok!

Ha valakinek van tapasztalata, az említett inzulinokkal, vagy az orvosaimmal (Szépkúti- Flór Ferenc kh., Gajdos Edit- Szent István kh.) kapcsolatban, hálás lennék, ha megírnátok!

MOLLI! Olvastam a sztoritokat, és mint csecsemőorvos-gyerek, rengeteg baba-sztorit hallottam. Így biztosan állíthatom, semmi alapja annak, hogy önmagadat okold! Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a nagyobbik csemetéd! Attól, hogy mi cukrosok vagyunk, még nem az tehet mindenről! Ugyanúgy kivan téve a babánk minden egyéb bajnak, mint az egészséges mamák babái! Fel a fejjel!

Mindenkinek jó babázást, babavárást és babatervezést!
    szia,
    nem lenne jobb olyan szakgárdát keresni akik cukros kismamákra szakosodtak??? Csepel messze lenne? Ezekkel az inzulinokkal nekem nincs tapasztalatom, de ha felkeresed az erre szakosodott csapatot ők ugyis utbaigazítanak. Engem annakidején speci nőgyógyászhoz is küldtek aki szintén a cukros kismamákra szakosodott. Szóval nem állt módomban megválasztani hogy hol szüljek. Viszont jó kezekben voltam. sztem ez fontos mégha ezért utazgatni is kell egy keveset. Igaz Timeácska? Te is sokat utazol hogy a Mátéd a legjobb kezekben legyen?
    Szóval sztem ezt a terhesgondozást még gondold át
    A pumpán egyébként nem gondolkodtál még? Olyan régota vagy cukros.... A terhesség is sokkal könyebb lenne sztem. a HgA1cid milyenek?

tímeácska logója
    tímeácska jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal
    188 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző gretta Üzenet megjelenítése
    szia,
    nem lenne jobb olyan szakgárdát keresni akik cukros kismamákra szakosodtak??? Csepel messze lenne? Ezekkel az inzulinokkal nekem nincs tapasztalatom, de ha felkeresed az erre szakosodott csapatot ők ugyis utbaigazítanak. Engem annakidején speci nőgyógyászhoz is küldtek aki szintén a cukros kismamákra szakosodott. Szóval nem állt módomban megválasztani hogy hol szüljek. Viszont jó kezekben voltam. sztem ez fontos mégha ezért utazgatni is kell egy keveset. Igaz Timeácska? Te is sokat utazol hogy a Mátéd a legjobb kezekben legyen?
    Szóval sztem ezt a terhesgondozást még gondold át
    A pumpán egyébként nem gondolkodtál még? Olyan régota vagy cukros.... A terhesség is sokkal könyebb lenne sztem. a HgA1cid milyenek?
    De, de, pár 10-20-100 km.-t megér, hogy az ember a legjobb helyen legyen!
    A pumpán pedig valóban érdemes lenne elgondolkodni! Szerintem nincs az a diab orvos, aki várandósokkal is foglalkozik (és jól!), aki ellenezné!
    Tímeácska /alias Csigu/

Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás - egyelőre !
    Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!