Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

266. oldal, összesen 267 ElsőElső ... 166216256262263264265266267 UtolsóUtolsó
Eredmények 2,651-tól/től 2,660-ig összesen 2664

Téma: Babázhatok

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szandinom, tessék írni valamit emailen, jól eltűntél

Edelino jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Nov 2008
    Hol
    Budapest és Monor
    Üzenet
    33
    Köszönet
    14
    5 alkalommal
    4 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia Szandimon,

Köszi a választ.
    Ez így nekem is szimpatikus, én is valahogy hasonlóan gondolom - szintén minden tudományos megalapozottság nélkül -.
    Botond is 10 hónapos, sajnos nálunk anyatej már csak a fagyasztott tartalékokból néha, egyébként pedig a pepti-s tápszer (Botond szépen lassan a hozzátáplálás után elhagyott havonta 1-1 szopizást, most legutoljára a reggelit ). A tejtelenség ment eddig is, szerintem fog is, a családot meg majd próbálom nevelni.....

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,781
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    199
    275 alkalommal
    184 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Kedves Anyukák, akik diabosként szültetek!
    Egy végzős szülésznő hallgató egy kérdőív kitöltéséhez kéri a segítségeteket itt: Diabétesz tesztek, kérdőívek főiskolásoknak, egyetemistáknak
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

Regisztrált
    Nov 2008
    Hol
    Budapest és Monor
    Üzenet
    33
    Köszönet
    14
    5 alkalommal
    4 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok,

Botond fiam elmúlt 1 éves, s a gyerekorvossal közösen gondoltuk, hogy nézni kellene neki egy ICA vizsgálatot. Adott elérhetőséget SE I. Gyerekklinika Diab. amb. Dr Körner Anna. Aki ma tájékoztatott, hogy ők már nem végzik ezt a vizsgálatot, és különben is miért szeretném, mert ez csak egy elég rövid távú diagnózis. Még azt is kérdezte, hogy minek? Mondtam, hogy jó volna tudni, meg a tejemtes diéta miatt is....De rögtön mondta, hogy még csak tudományos vizsgálatok folynak, nincs bizonyíték, hogy van összefüggés, meg ilyenek. Tehát sokat nem segített..
    Pedig én azt hittem, hogy no majd itt több infót megtudhatok, mégiscsak egy diab ambulancia... Hát tessék.... Csoda, hogy a gyerekorvosok nincsenek tisztába a cukorbetegség - tejfehérje összefüggéssel, ha a "nagyok" sincsenek egy hullámhosszon?
    Nem tudjátok, hogy hol végeznek még ilyen vizsgálatot? És tényleg ennyire fölösleges???
    Blatniczky prof. ebben tud segíteni, vagy ő már inkább csak a kialakult diab esetén?

tubi jelenleg elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Dec 2008
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    301
    Köszönet
    28
    39 alkalommal
    33 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

nekünk detto ugyanezt mondta Körner,. amikor tőle akartam kérni szakorvosi javaslatot a tejmentes péphez... mi betartottuk 1,5 évig (cukros lett mégis sajnos a kisfiam, de ennek ehhez nincs köze sztem, mert tejet, nem bontott tápszert nem kapott addig sem, amíg cukros lett, viszont közvetlen a diagnózis előtt volt egy fosós-hányós vírusa ). sztem addig nem foglalnak állást, amíg nem bizonyított, de mivel olyan sok faktor játszhat közre az 1-es típusú cukorbetegség manifesztálódásához, nehéz eldönteni, mi fontosabb. próbáld meg Blatniczky-t, ő nagyon kedves, szimpatikus, hátha elintézi Nektek a vizsgálatot és/vagy ad szakorvosit is.

6. A következő tagok köszönték meg tubi üzenetét:

Regisztrált
    Nov 2008
    Hol
    Budapest és Monor
    Üzenet
    33
    Köszönet
    14
    5 alkalommal
    4 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Igen, valószínűleg még évekig nem fognak állást foglalni, mert nem hiszem, hogy ez a legfontosabb kutatás...
    De jó fejek, mert mi van, ha pl 5 év múlva kitalálják, hogy mégis van kapcsolat. Mi már visszafelé nem tudjuk élni életünket... Persze, tudom, hogy ez egy nagyon soktényezős dolog - mármint hogy mitől lesz cukorbeteg -, de amit tudunk, azt mindenki igyekszik elkerülni.
    Na mindegy. Hamarosan megyek az én cukordokimhoz, hátha ő tud vmit segíteni, vagy legalább valahová irányítani. Ha nem, akkor megpróbálom Blatniczky-t (másnem a szakorvosi miatt), illetve várom, hátha van még vkinek vmi ötlete....

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Edelino Üzenet megjelenítése
    Igen, valószínűleg még évekig nem fognak állást foglalni, mert nem hiszem, hogy ez a legfontosabb kutatás...
    De jó fejek, mert mi van, ha pl 5 év múlva kitalálják, hogy mégis van kapcsolat. Mi már visszafelé nem tudjuk élni életünket... Persze, tudom, hogy ez egy nagyon soktényezős dolog - mármint hogy mitől lesz cukorbeteg -, de amit tudunk, azt mindenki igyekszik elkerülni.
    Na mindegy. Hamarosan megyek az én cukordokimhoz, hátha ő tud vmit segíteni, vagy legalább valahová irányítani. Ha nem, akkor megpróbálom Blatniczky-t (másnem a szakorvosi miatt), illetve várom, hátha van még vkinek vmi ötlete....
    Edelino, ez a tejkérdés még nagyon sokáig nem lesz tisztázott,ugyanis nem csak a cukorbetegséggel kapcsolatban merült fel, hogy ki kéne iktatni a gyerekek étrendjéből (is!!) a tejszármazékokat, hanem rengeteg más problémával kapcsolatban, pl allergia, gyakori felső légúti betegségek, egyéb autoimmun betegségek stb... A nagyfiam pl a tesztek szerint nem allergiás a tejfehérjére, de ha kap valamilyen tejszármazékot, akkor ekcémás lesz időnként a keze (nem mindig, de 1-2 havonta igen és akkor csak a szteroid segít). Ebben a témában pl ott tartanak a dokik, hogy minek megvonni a tejszármazékokat, az ekcéma sok tényezős betegség, nem elég az egyik okot megszűntetni és a tej igenis fontos. A másik fele a dokiknak pedig azt mondja,hogy triggerelheti egyéb tényező (pl stressz) az ekcémat, HA fogyaszt éppen tejtermékeket a gyerek, így hagyjuk el teljesen, úgyis csak árt az a tej. És mindkét véleményt lehet felváltva hallani gyerekorvostól, bőrgyógyásztól, gasztrostól, híresektől, nevesektől... Ilyen szinten nincs ebben konszenzus. És hát azért leírom, hogy nem adok tejszármazékot a fiamnak és jééé, nincs ekcémája. Ebben a helyzetben annak volt igaza, aki szerint jó, ha elhagyom.
    Én azt gondolom, hogyha van valami táplálék, ami ennyire nagy véleménykülönbségeket szül, amiben nagyon sokan látják az ártó tulajdonságait, azt én elhagyom. Azzal már senki sem vitatkozik, hogy a kálciumot lehet tejmentesen élettel is bevinni, sőt, egyre több helyen lehet olvasni olyan kísérletekről, amikből látszik, hogy a tejtermékekben lévő kálcium nem szívódik fel elég jól. 2012ben már nem a tej az első számú táplálékforrása a gyerekeknek, azaz abszolút helyettesíthető. De el kell ismernem, hogy tejet adni a legegyszerűbb dolog, csak kibontom a dobozt és öntöm is. Nekem az a gyanúm, hogy azok a dokik, akik szerint kell az a tej a gyereknek, a 20-30 éves sztenderdeknél ragadtak le. Mivel hivatalos állásfoglalás még nincs (azaz csak a 40 éves állásfoglalás van hivatalosan, hogy a tej élet erő egészség), csak az emberek tapasztalataira lehet építeni. De mivel az emberek nem mernek váltani a megszokottról, amit már a nagymamáink is így csináltak (és ez igaz az orvosokra is), így nagyon lassan halad ez a folyamat. Állítom, hogy 40 év múlva már nem tehéntejet fognak kapni a gyerekek és a nemzetközi ajánlásban tiltott lesz a tejtermék.

9. A következő tagok köszönték meg kmolli üzenetét:

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal

Alapértelmezett

Egy normális gasztros ad nektek papírt a tejallergiáról, ha azt mondod, hogy nem szeretnél tejterméket adni neki ezért és ezért.

11. A következő tagok köszönték meg kmolli üzenetét:

Regisztrált
    Nov 2008
    Hol
    Budapest és Monor
    Üzenet
    33
    Köszönet
    14
    5 alkalommal
    4 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző kmolli Üzenet megjelenítése
    Egy normális gasztros ad nektek papírt a tejallergiáról, ha azt mondod, hogy nem szeretnél tejterméket adni neki ezért és ezért.
    Na, hát ilyen normális gasztros dokim nincs még...

szandimon logója
    szandimon jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2009
    Hol
    Hajdú-Bihar megye
    Üzenet
    169
    Köszönet
    39
    9 alkalommal
    6 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Lányok, béna vagyok, de mihez kell a szakorvosi, és miért??? tejmentes pép a Sinlac is. Nekünk lazán felirja a doki. Vagy más miatt?

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!