Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

+ Válasz a Témára
179. oldal, összesen 266 ElsőElső ... 79129169175176177178179180181182183189229 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 1,781-tól/től 1,790-ig összesen 2653

Téma: Babázhatok

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,785
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    77 alkalommal
    63 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző lizzi Üzenet megjelenítése
    na akkor itt vagyok én egy nem tudom hányadik más eset akinél ugye hirtelen jött a császár ,rossz ctg miatt és nem tudtak elérzésteleníteni ,altatni kellett és reggeliztem....
    volt is ott sűrgés-forgás de nem tűnt úgy mintha nagy gond lenne és ez biztonságot adott nekem
    aztán nem is értettem,hogy a császár másnapján a nagy hidegben miért kell nekem átkocsikázni másik épületbe tolókocsival és tüdőröntgent csinálni meg antibiotikumot szedni,de a dokim elmondta,hogy mivel császár közben hánytam ezért lehet ,hogy hányadék került a tüdőbe és az nagyon veszélyes ,ezért,de amúgy ha programozott császár lett volna akkor már inni sem lehetett volna egész éjjel azt mondták és csak vacsorázni ,de reggelizni nem szabadott másoknak sem
    Hát ezt nem is tudtam... Igen, ez volt többek között az egyik, amit nem akartam részletezni itt, hogy ilyen problémák lehetnek az evés utáni műtétből, azaz neked szerencsére nem lett, de ilyen esetben (kaja plusz műtét közbeni hányás - ez utóbbi naaagyon gyakori) nagyon súlyos, akár halálos szövődmény is lehet (a halálos az műtét közben van, utána csak durva tüdőgyulladás lehet). Örülök, hogy nem lett bajod végül!!!

szandimon logója
    szandimon jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2009
    Hol
    Hajdú-Bihar megye
    Üzenet
    168
    Köszönet
    39
    9 alkalommal
    6 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző kmolli Üzenet megjelenítése
    Nem tudom, hogy melyik típusú ember vagy, aki szereti, ha tudja, hogy mi várhat rá, ha baj lenne vagy az, aki inkább rábízza magát a dokikra és jobb, ha nem tudja?
    Hát..... szeretem tudni, hogy mire számíthatok, de folyamatosan azt tapasztalom, hogy a tájékozottság meg sokkal parásabbá tesz.... Tudatlanság, vagy a tudat miatt esetlegesen felesleges idegeskedés..... hol ez vagyok, hol az

Az alaphelyzet ugye az volt, hogy a magándoki tudja-e olyan jól csinálni a cukorbeteg kismamák kezelését, mint egy kórházi spec. doki, erre még mindig azt mondom, hogy a dokim a magánrendelőjével és szükség esetén az azonnali klinikai kapcsolataival, valamint az ottani ellátásom, tájékoztatásom a szülésig tök rendben volt. Maga a szülés menete volt számomra érdekes, cukor szempontjából tökéletesen az jött be, amire számítottam, hogy nem nagyon fognak vele foglalkozni. Úgy tűnik a leírtak alapján - nagy szerencsém volt, eddig ezt nem is gondoltam. Tényleg a cukraim - és minden más is - végig rendben voltak. A városban két kórház van, csak a klinika rendelkezik koraszülött osztállyal - ahol szültem is. Mivel a dokim szabin volt, így rengeteg orvossal kapcsolatba kerültem rajta kívül. A dolgok itt nem izoláltan működnek - itt arra gondolok, hogy az ügyeletes orvosokkal, az ügyeletvezetővel és az osztályos orvossal közösen hoztak döntést, h mi is legyen velem. Ez 5 doki. Ez alapján nem hiszem, hogy a következő babánál bármi másra számíthatok. Akkor pedig lehet jobb a tudatlanság Nagyon sok dolgot végigidegeskedtem már - később kiderült, tök feleslegesen. Bár, ha valami meg a tudatlanságom miatt történne, és esetleg a tájékozottságom miatt meg lehetett volna előzni - attól meg megőrülnék. No Molli, el tudsz igazodni rajtam?

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,785
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    77 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Szandimon Üzenet megjelenítése
    Hát..... szeretem tudni, hogy mire számíthatok, de folyamatosan azt tapasztalom, hogy a tájékozottság meg sokkal parásabbá tesz.... Tudatlanság, vagy a tudat miatt esetlegesen felesleges idegeskedés..... hol ez vagyok, hol az

Az alaphelyzet ugye az volt, hogy a magándoki tudja-e olyan jól csinálni a cukorbeteg kismamák kezelését, mint egy kórházi spec. doki, erre még mindig azt mondom, hogy a dokim a magánrendelőjével és szükség esetén az azonnali klinikai kapcsolataival, valamint az ottani ellátásom, tájékoztatásom a szülésig tök rendben volt. Maga a szülés menete volt számomra érdekes, cukor szempontjából tökéletesen az jött be, amire számítottam, hogy nem nagyon fognak vele foglalkozni. Úgy tűnik a leírtak alapján - nagy szerencsém volt, eddig ezt nem is gondoltam. Tényleg a cukraim - és minden más is - végig rendben voltak. A városban két kórház van, csak a klinika rendelkezik koraszülött osztállyal - ahol szültem is. Mivel a dokim szabin volt, így rengeteg orvossal kapcsolatba kerültem rajta kívül. A dolgok itt nem izoláltan működnek - itt arra gondolok, hogy az ügyeletes orvosokkal, az ügyeletvezetővel és az osztályos orvossal közösen hoztak döntést, h mi is legyen velem. Ez 5 doki. Ez alapján nem hiszem, hogy a következő babánál bármi másra számíthatok. Akkor pedig lehet jobb a tudatlanság Nagyon sok dolgot végigidegeskedtem már - később kiderült, tök feleslegesen. Bár, ha valami meg a tudatlanságom miatt történne, és esetleg a tájékozottságom miatt meg lehetett volna előzni - attól meg megőrülnék. No Molli, el tudsz igazodni rajtam?
    Feladtad a leckét Azt gondolom, jobb ha nem vesézem ki jobban azt a témát, hogy mi történhet, ami gond lenne... Szóval inkább a második típusba tennélek De ez nem felelőtlenséget jelent, hanem amit te is írtál, hogy így túl sok a stressz és ezt megértem!

tubi jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Dec 2008
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    249
    Köszönet
    18
    17 alkalommal
    17 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

szandimon - ugyan korábban én is a kórház mellett voltam, de abszolut megértelek, mert én is ilyen vagyok - minél többet tudok, annál idegesebb vagyok, jönnek az új kérdések, mi lesz, ha-k... a másik a bizalom, meg a megérzés. ezek nagyon fontosak, az nem lenne jó, ha agyilag elfogadnál valamit, de odabent azt éreznéd, hogy milyen kár, hogy nem ragaszkodtál a saját dokidhoz. Szóval így, hogy leírtad a dilemmát, azt mondom, jobb, ha a lehető legtöbb info-t megtudod a lehetséges problémákról, és ha bízol a dokidban, beszélj vele ezekről, mindent tegyél fel, hogy ne idegeld Magad vele.

Regisztrált
    Dec 2008
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    249
    Köszönet
    18
    17 alkalommal

Alapértelmezett

más téma - kölesgolyó...
    nem tudom már, mikor, de néhányan írtátok, hogy rágcsának adtatok kölesgolyót a bébinek aránylag korán. Ricsi sajnos semmilyen draabos kaját nem eszik meg (sárgarépa, alma, őszibarack, babakeksz- ezekkel próbálkoztunk eddig különböző méretekben, időben, stb.). a nem elég apróra vágott fűszert (pl. tökfőzelékben kapor) is kiköpi, nem eszik tovább, ha ilyet talál a kajcsiban. Pedig már 7 foga van!!! Szóval azt próbáljuk kitalálni, mivel vegyük rá a darabos kajákra és eszembe jutott a kölesgolyó, DE: mindkettő csomagolására, amit találtam (Biopont és Spar), azt írták, hogy tejszármazékok és mogyoró lehetnek bennük, mert ilyen üzemben dolgozzák fel őket. Szóval szetintetek ez mennyire veszélyes? Én nem szeretnék Ricsinek 2 éves koráig tejet adni, és mindent szeretnék kerülni, amiről még a gyanú is felmerül...
    Köszi!!!

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,785
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    77 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző tubi Üzenet megjelenítése
    más téma - kölesgolyó...
    nem tudom már, mikor, de néhányan írtátok, hogy rágcsának adtatok kölesgolyót a bébinek aránylag korán. Ricsi sajnos semmilyen draabos kaját nem eszik meg (sárgarépa, alma, őszibarack, babakeksz- ezekkel próbálkoztunk eddig különböző méretekben, időben, stb.). a nem elég apróra vágott fűszert (pl. tökfőzelékben kapor) is kiköpi, nem eszik tovább, ha ilyet talál a kajcsiban. Pedig már 7 foga van!!! Szóval azt próbáljuk kitalálni, mivel vegyük rá a darabos kajákra és eszembe jutott a kölesgolyó, DE: mindkettő csomagolására, amit találtam (Biopont és Spar), azt írták, hogy tejszármazékok és mogyoró lehetnek bennük, mert ilyen üzemben dolgozzák fel őket. Szóval szetintetek ez mennyire veszélyes? Én nem szeretnék Ricsinek 2 éves koráig tejet adni, és mindent szeretnék kerülni, amiről még a gyanú is felmerül...
    Köszi!!!
    A tejszármazék lehet benne dologgal ne foglalkozz. Ez nem olyan mennyiség, ami bármit is számít. Ez csak azért van feltüntetve, mert aki annyira allergiás, hogy mondjuk sokkot kap, ha olyat eszik, amire allergiás, annak fontos ezt tudni. Amikor Brúnó nagyon allergiás volt, ilyeneket akkor is kapott, meg minden olyasmit, amire az volt írva, hogy tejet használó üzemben készült, bár maga a termék nem tartalmazott tejterméket, tejszármazékot. Nyilván ilyenek ezek a golyók is. Akkor "adsz" tejet Ricsinek, ha tejterméket tartalmazó élelmiszert adsz neki. A nyomokban tejet stb... nem számít. Ennél több tejet kapott ő már ezerszer, mert anno kapott olyan tápot is és amíg szoptattál, biztosan te is ettél tejterméket, tehát valami ilyen szintű tejtermékkel találkozott már sokszor. És ez biztosan nem baj... biztos!

misamaci logója
    misamaci jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Jun 2009
    Hol
    Kaposvár, Hungary
    Üzenet
    631
    Blog bejegyzés
    9
    Köszönet
    30
    35 alkalommal

Alapértelmezett

Ahogy Molli is írta, az hogy "ilyen és ilyen anyagokat felhasználó üzemben készítik" felirat, az lényegében nem érdekes .. .egyszerűen arról van szó, hogy az élelmiszer előállító üzemeknek kötelező feltüntetni a csomagoláson, ha olyan kiemelt allergénnek számító élelmiszereket is feldolgoznak (tejszármazékok, mogyorófélék, puhatestűek stb) amelyek az arra allergiásoknál már kisebb mennyiségben is reakciót válthatnak ki. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy magában a termékben előfordul, csak azt hogy az üzemben van belőle, ezért - elméletileg - nem zárható ki a jelenléte (bontott csomagolásból átfújja a huzat, ilyesmi) ... de ennek tényleg nincs sok esélye.
    A "nyomokban tartalmazhat" felirat is hasonlóképpen erre utal, de ennél már előfordulhat, hogy a gyártás során a technológia egy részében az allergéneket tartalmazó élelmiszerek (más időben) azonos gépeken haladnak keresztül (pl csomagolásnál a gépnek tökmindegy, hogy kölesgolyót csomagol, vagy pl. tejport) ... itt se nagyon van esélye annak hogy átkerüljön egyikről a másikra bármi is, de mivel elméletileg teljesen nem zárható ki, hogy (pl. kenődéssel) egy nagyon kis mennyiség ne kerüljön át, ezért kell feltüntetni.

Szóval a lényeg az amit Molli is írt, biztonságosan adhatod a kölesgolyót, a felirat inkább csak egyfajta túlbiztosítás a gyártó részéről (ha a kölesgolyó gyártásához használnák fel, akkor az összetevők közt lenne feltüntetve)

Regisztrált
    Dec 2008
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    249
    Köszönet
    18
    17 alkalommal

Alapértelmezett

Molli, Misamaci - köszönöm a megnyugtatást!!! Én sajna mindig ilyen overpara vagyok, de azt hiszem, ma Ricsi a kölesgolyót is kipróbálja
    amúgy tiszta vicc - mindent bevesz a szájába, de a darabos kaját, azt nem!!! pedig mindenféle trükköt kitaláltunk már, "előettük", kedvenc kajába tettük, stb. . a kölesgolyó és a párolt cukkini az utolsó reménységem
    szóval köszi mégegyszer, tudósítok az eredményről

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,785
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    77 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző tubi Üzenet megjelenítése
    Molli, Misamaci - köszönöm a megnyugtatást!!! Én sajna mindig ilyen overpara vagyok, de azt hiszem, ma Ricsi a kölesgolyót is kipróbálja
    amúgy tiszta vicc - mindent bevesz a szájába, de a darabos kaját, azt nem!!! pedig mindenféle trükköt kitaláltunk már, "előettük", kedvenc kajába tettük, stb. . a kölesgolyó és a párolt cukkini az utolsó reménységem
    szóval köszi mégegyszer, tudósítok az eredményről
    Nimród 1 évesen kezdett el normálisan darabosat enni.... pedig mindent bevetettünk mi is. Dehát ők hasonlítanak, már tudjuk Brúnó meg 8 hósan bármilyen darabosat evett, sőt, 10 hós korára a pépeset egyszerűen nem ette meg, csak a darabosat, a mai napig csak azt eszi, amit rágni kell, Nimród meg azt nem... ne foglalkozz ezzel. Ilyenkor azt kell csinálni, hogy hagyni 2 hétig, nem adni neki darabosat. És újra próbálni. Ameddig el nem fogadja, addig csináld, nem kell folyamatosan adni, mert akkor jusztse...ilyenek ezek a kölkök

Regisztrált
    Dec 2008
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    249
    Köszönet
    18
    17 alkalommal

Alapértelmezett

Jelenlegi eredmény: 2 db golyó/per nap, de csak kétnaponta és ezt is csak úgy, ha beügyeskedem a szájába, aztán bent is tartom ő meg cuki grimaszok közepette leküzdi még bevetem az utolsó reénységet: a főtt cukkini-darabokat.

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!