Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

+ Válasz a Témára
174. oldal, összesen 266 ElsőElső ... 74124164170171172173174175176177178184224 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 1,731-tól/től 1,740-ig összesen 2653

Téma: Babázhatok

Rami jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Mar 2009
    Üzenet
    56
    Blog bejegyzés
    1
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Köszönöm a válaszokat!
    Volt T4 12.32pmol/l (9.01-19.05), de normál tartományon belül van az érték!
    Csak a TSH nem jó! Ultrahangon is voltam pm, nyálmirigy, hasi.. minden rendben van!
    1 hónap múlva csinálnak TSH, FT4, Fe, aTPO, C peptid, ICA vizsgálatot! Nem néztem még utána, hogy melyik vizsgálat mire szolgál, de utána járok majd!
    Euthyrox 50 mikrogramm, amit szedek 2 napja, 6 napig 1/2 tabi a 7. naptól 1 szemet kell szednem + megyek fonálbeültetéses akupunktúrára is!
    A háziorvos és a Vietnámi drnő, azt mondta, hogy helyre jöhet, az endocrinológus nem biztatott ezzel! Nem is volt szimpi , úgyhogy keresek egy másikat!!
    Szükségem lenne jó diabetológusra is, mert nagyon drága lett a drnőm!
    Tudnátok ajánlani délpesten? (délpesti kórházon kívül)
    De, ha még endokrinológus találásában is segítenétek, nagyon hálás lennék Nektek! Köszönöm

misamaci logója
    misamaci jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Jun 2009
    Hol
    Kaposvár, Hungary
    Üzenet
    631
    Blog bejegyzés
    9
    Köszönet
    30
    35 alkalommal
    17 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szerintem itt nézz körül, egész jól leírják a dolgokat: http://www.labtestonline.hu

szandimon logója
    szandimon jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2009
    Hol
    Hajdú-Bihar megye
    Üzenet
    168
    Köszönet
    39
    9 alkalommal
    6 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Rami Üzenet megjelenítése
    Köszönöm a válaszokat!
    Volt T4 12.32pmol/l (9.01-19.05), de normál tartományon belül van az érték!
    Csak a TSH nem jó! Ultrahangon is voltam pm, nyálmirigy, hasi.. minden rendben van!
    1 hónap múlva csinálnak TSH, FT4, Fe, aTPO, C peptid, ICA vizsgálatot! Nem néztem még utána, hogy melyik vizsgálat mire szolgál, de utána járok majd!
    Euthyrox 50 mikrogramm, amit szedek 2 napja, 6 napig 1/2 tabi a 7. naptól 1 szemet kell szednem + megyek fonálbeültetéses akupunktúrára is!
    A háziorvos és a Vietnámi drnő, azt mondta, hogy helyre jöhet, az endocrinológus nem biztatott ezzel! Nem is volt szimpi , úgyhogy keresek egy másikat!!
    Szükségem lenne jó diabetológusra is, mert nagyon drága lett a drnőm!
    Tudnátok ajánlani délpesten? (délpesti kórházon kívül)
    De, ha még endokrinológus találásában is segítenétek, nagyon hálás lennék Nektek! Köszönöm
    Nekem ez nagyon furi, hogy jó FT4-re rögtön gyogyit kaptál és ráadásul még emelni is kell.... Én gyógyszer adása nélkül visszahívtalak voltna egy kontrollra 1 hó múlva....
    Nekem az aTPO vizsgálat és egy újabb FT4, TSH után emelte csak meg a doki az adagom. Az aTPO-t tudom, ha ez az érték nem OK, akkor valószínű, hogy autoimmun pm betegségről van szó. (Az nem gyógyul meg. Bár ki tudja az akupunktúra mire képes? Majd számolj be! Ilyen kis eltéréssel még nagyon a betegség elején lehetsz, ha egyáltalán arról van szó, mindenképp próbálj ki mindenfélét a hormon szedésén kívül, hátha segít.
    Írtad, h az endokrinológus nem volt szimpi, legalább vizsgálatokra elküldött. A 6 vizsgálatból nekem csak 3mat csináltak, és még egy UHra sem küldtek el... Én is keresek jó endokrinológust, csak Debrecenben.

Rami jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Mar 2009
    Üzenet
    56
    Blog bejegyzés
    1
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Igen, gondolom a további eredményektől függ a gyógyszer szedése is!
    Csak, azért nem szimpi a dokinő, mert nem hívott volna be a kórházba vérvételre, hanem ott a privi rendelőbe vegyék le a vért egy valag pénzért...! Úgyhogy a házi doki, azt mondta, hogy segít a szabija után, ezt elintézni valamelyik krhban! Ja, az ultrahangot is priviben csináltattam, különben 2 hónap múlva sem tudok meg semmit, olyan várakozó lista van! Szóval én magam intézem az orvosokat!
    Én végig a terhesség alatt privát orvosokhoz jártam (nőgyógy, diab,), de a tanácsadáson kívül mindent a kórházban csináltak, amiért nem kellett fizetnem!
    Ezért lenne jó orvost találnom minél elöbb!
    De, fontosabb lenne a diabetológus!

Edelino jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Nov 2008
    Hol
    Budapest és Monor
    Üzenet
    29
    Köszönet
    11
    5 alkalommal
    4 üzenetét köszönték meg

Kérdés

Sziasztok,

Sokat szoktam olvasgatni a fórumot, de irogatásban még új vagyok..
    Szeretnék infót kérni terhesség - cukorértékek kapcsolatában.
    1-es típusú cukorbeteg vagyok, s 5 hetes terhes. Gondolom másnak is elég nehézkes volt beállítani a cukorértékeit, s annyi féle infót lehet olvasni, hogy az ember már nem is tudja melyiket tartsa be...
    Szóval az én promlémám most a gyakori alacsony cukorérték ( 3 körül és alatta is), illetve a néha magas ingadozás (4-es után 11-es érték). Ezek milyen kárt okozhatnak a magzatban??? Előző két HbA1c eredményem jó volt - 6 alatti-.
    Azt tudom, hogy az alacsony érték az még normális, csak hypozni nem szabadna, illetve a 7 feletti érték sem jó.. Csak nem tudom, kinek hogyan sikerült ezt elérnie, s mondjuk egy esti jó cukor után a másnap reggeli magas értéket elkerülni....

Szóval aki már szerencsés anyuka lett, tudna némi megnyugtatót írni, hogy ne stresszeljem magam reggeltő reggelig ezeken az értékeken?
    Köszönöm előre is!
    E.

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,785
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    77 alkalommal
    63 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia Edelino!

A tartós 16 feletti cukrok okoznak kárt a magzatban, amik biztosan kárt okoznak. Senki nem tudja pontosan, hol a határa a magasabb cukroknak, amik már kárt okozhatnak a magzatban (de a biztosan rossz, az a tartós 16 feletti). Szerintem itt mindannyian így csináltuk végig a terhességeinket, hogy bizony mozgott azért 3-11 között. Nekem például biztosan naponta volt 1-1.5 órára 9-10 körüli értékem, néhány naponta volt 11-12-es is. És rengeteg 3-4 közötti vagy alatti. Mind a kétszer és mindkétszer egészséges gyerekem született és egyik diabdoki sem aggódott egy percig sem a cukraim miatt! Ez utóbbi miatt is gondolom, hogy ez tényleg nem lehet durva dolog.
    Nekem az az alapelvem, hoyg ha magasabb is a cukor, akkor minél gyorsabban jöjjön le, ne legyen sokáig magas. Az alacsonyak meg egyáltalán nem ártanak, kivéve nagyon súlyos hipó, de a 3 körüliek nem azok.
    Szép babavárást kívánok neked!

Idézet Eredeti szerző Edelino Üzenet megjelenítése
    Sziasztok,

Sokat szoktam olvasgatni a fórumot, de irogatásban még új vagyok..
    Szeretnék infót kérni terhesség - cukorértékek kapcsolatában.
    1-es típusú cukorbeteg vagyok, s 5 hetes terhes. Gondolom másnak is elég nehézkes volt beállítani a cukorértékeit, s annyi féle infót lehet olvasni, hogy az ember már nem is tudja melyiket tartsa be...
    Szóval az én promlémám most a gyakori alacsony cukorérték ( 3 körül és alatta is), illetve a néha magas ingadozás (4-es után 11-es érték). Ezek milyen kárt okozhatnak a magzatban??? Előző két HbA1c eredményem jó volt - 6 alatti-.
    Azt tudom, hogy az alacsony érték az még normális, csak hypozni nem szabadna, illetve a 7 feletti érték sem jó.. Csak nem tudom, kinek hogyan sikerült ezt elérnie, s mondjuk egy esti jó cukor után a másnap reggeli magas értéket elkerülni....

Szóval aki már szerencsés anyuka lett, tudna némi megnyugtatót írni, hogy ne stresszeljem magam reggeltő reggelig ezeken az értékeken?
    Köszönöm előre is!
    E.

Regisztrált
    Nov 2008
    Hol
    Budapest és Monor
    Üzenet
    29
    Köszönet
    11
    5 alkalommal
    4 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Köszönöm!!
    Igen, ilyen bátorító és megnyugtató sorokra van szükségem.
    Végignézve a cukorértékeimet, talán az első 1-2 hétben volt 16 körüli cukrom (de úgy tudom, az még nem tud kárt okozni), azóta nem.
    Még egy kérdés: tesztcsíkkal hogyan győztétek a 9 hónapot?

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,785
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    77 alkalommal
    63 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Köszönöm!!
    Igen, ilyen bátorító és megnyugtató sorokra van szükségem.
    Végignézve a cukorértékeimet, talán az első 1-2 hétben volt 16 körüli cukrom (de úgy tudom, az még nem tud kárt okozni), azóta nem.
    Még egy kérdés: tesztcsíkkal hogyan győztétek a 9 hónapot?
    Hát.... sok pénz kellett hozzá. Én sehogy, megvettem simán a maradék csíkjaimat teljes áron. Havi 6-7 dobozzal használtam. Az első terhességemnél még igényeltem az OEPtől plussz csíkokat, akkor kaptam, de csak havi 1 dobozzal, az sem volt túl sok. A másodiknál már állítólag csak minimálbérre adtak volna plusz 1 dobozt (ezért lebeszélt a kezelődokim, hogy kérvényezzem, de hülye voltam, meg kellett volna próbálni), de talán érdemes lenne megpróbálnod! Hátha... De mire eljut az oephez... mire abból lesz valami, de próbáld meg! Sürgősségivel... beszélj velük telefonon, hogy már terhes vagy, nem tudsz várni 3 hónapot. Hátha adnak! Milyet használsz? Fel tud írni a doki olyannak a nevére is csíkot, aki nem viszi el a havi 3 dobozt (öregnénik pl). Nekem ilyet szokott mindig csinálni a dokim, nem csak terhesség alatt.

Regisztrált
    Nov 2008
    Hol
    Budapest és Monor
    Üzenet
    29
    Köszönet
    11
    5 alkalommal
    4 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Personal Aktiv csíkot használok.
    Most még van pár "megspórólt" dobozom, mivel általában nem szoktam elhasználni a teljes mennyiséget, s tartalékolok, ha valami gond lenne....
    Az OEPnél néztem a folyamatot, tényleg bonyolult, s max 1 dobozt adnak, de nézik már mellé a rászorultságot, nemcsak a betegséget. Ráadásul nálunk a patikában is mindig küzdeni kell, hogy kiadják a felírt mennyiséget..
    Na mindegy. Majd beszélek a dokimmal is.
    Köszi!
    E.

misamaci logója
    misamaci jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Jun 2009
    Hol
    Kaposvár, Hungary
    Üzenet
    631
    Blog bejegyzés
    9
    Köszönet
    30
    35 alkalommal
    17 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Ráadásul nálunk a patikában is mindig küzdeni kell, hogy kiadják a felírt mennyiséget..
    Na mindegy. Majd beszélek a dokimmal is.
    Köszi!
    E.
    Szia!
    Miért kell küzdeni a patikában? Nem lehet hogy a doki rosszul tölti ki a recepten a jogcímet és/vagy az adagolás számát és amiatt kell megküzdenetek? A recepten ugyanis fel kell tüntetni a inzulinadások számát és az annak megfelelő jogcímet (normatív, emelt, kiemelt) kell megjelölni. (A jogcím a csíkoknál ugyanis a kiadható mennyiséget határozza meg, a támogatás mértéke ugyanannyi dobozonként.)

Szóval hiába írja fel pl. helyesen az inzulinadások számát és a hozzá tartozó mennyiséget, ha nem az annak megfelelő jogcímet jelöli be, akkor a patika csak annyit adhat ki, amennyi az adott jogcímen jár. (pl. napi 5x-i inzulinadagolás, 3 doboz csík felírva + normatív/emelt jelölve = 2 doboz csík (maximum))

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!