Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

+ Válasz a Témára
155. oldal, összesen 266 ElsőElső ... 55105145151152153154155156157158159165205255 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 1,541-tól/től 1,550-ig összesen 2653

Téma: Babázhatok

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,785
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    77 alkalommal
    63 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Somcsika Üzenet megjelenítése
    A kétfajta diabétesz között az öröklődés szempontjából is lényeges különbségek mutatkoznak. A korábban elsősorban örökletesnek hitt 1. típusú cukorbetegség jelentősen kevésbé öröklődik, mint a korábban kevésbé öröklődőnek vélt 2. típusú diabétesz.
    Az 1. típusú cukorbetegség öröklődésével kapcsolatban a statisztikai adatok a következőket mutatják. Ha az anya cukorbeteg, kevesebb, mint 3 % valószínűsége annak, hogy gyermekeinél 15 éves koruk alatt diabétesz lépjen fel; az apa cukorbetegsége esetén ez az arány 5-8 % körül mozog. Ha mindkét szülő cukorbeteg, az öröklődés lehetősége maximum 50 %. Ugyanez az arány akkor is, ha valakinek egypetéjű ikertestvére cukorbeteg. Cukorbeteg nőknél kívánatos, hogy lehetőleg a húszas éveikben szüljék meg első gyermekeiket, mert később a terhesség kockázata mind az anya, mind a gyermek számára nő.

fficeffice" />>>
    Az 1. típusú diabétesz megelőzése komoly és mindmáig megoldhatatlan problémák sorát veti fel. Abban az esetben, ha egy családon belül már van 1. típusú cukorbeteg, a családtagok genetikai vizsgálata révén felfedhetők a diabéteszhajlammal rendelkező egyének, és esetükben később lehetségessé válhat bizonyos, diabéteszt kiváltó fertőző ágensekkel szembeni aktív immunizálás, illetve már ma is folynak vizsgálatok az ICA-pozitív, illetve GAD-pozitív, de az inzulinelválasztás zavarát még nem mutató személyeknél az immunitást befolyásoló beavatkozás irányában. (Ezen klinikai vizsgálatokban hazai gyermek-diabetológus szakemberek is részt vesznek, többek között Budapesten a SOTE I. Gyermekklinikáján és Pécsett a Gyermekklinikán állnak az érdekeltek rendelkezésére.) Ezres nagyságrendű statisztikák azt látszanak igazolni, hogy az immunológiai vizsgálatok során kiemelt és megfelelő kezelésben (nikotinsavamid nagy adagjai) részesülő egyének között felére csökken az 1. típusú diabétesz fellépte 5 éven belül, szemben az ugyanilyen kezelésben nem részesülő kontroll népességgel. Viszont abból a tényből, hogy az 1. típusú diabétesz az esetek kétharmadában olyan családban lép fel, ahol a cukorbetegség ismeretlen volt, az következik, hogy szélesebb körben a közeljövő nagyon keveset ígér az 1. típusú cukorbetegség megelőzése terén.
    Köszi az infot!Hát írtam egy jó hosszút.... de aztán rájöttem, hogy ez egy nyílt fórum, amit akárki meg tud nézni és inkább nem teszem fel.
    Az orvosok hozzáállásáról írtam. Lehet, hogy ezzel mindent elmondtam... Borzasztóan zavar ez az egész ebben az országban. Ha mi nem megyünk a dolgok után, semmi sem történik.

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,785
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    77 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző tubi Üzenet megjelenítése
    nem akarok most azzal jönni, hogy "mert ez Magyarország", mert amúgy imádom Magyarországot, csak hát sajna tényleg az van, hogy a dokik vagy nem eléggé tájékozottak, vagy nem érdekli őket a dolog USA-ban az van, hogy ha valaki genetikailag hajlamos, akkor el lehet vinni a gyerkőcöt időnként egy antitest-vizsgálatra, ami a prediabéteszes állapot kimutatására szolgál. de persze ez sem segít sokat, mert egyelőre nincs rutinszerű kezelés, bár már embereken is próbálták ezeket a késleltető módszereket... de én nagyon bízom benne, hogy nemsoká kitalálnak valamit, mert a diabétesz kialakulásának a mechanizmusát egyre részletesebben ismerik, így a beavatkozás/gyógyítás is közelebb van. remélem...
    Csak azután olvastalak, miután írtam Egyetértünk.

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,785
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    77 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Szandimon Üzenet megjelenítése
    Én voltam Nehogy azt gondold, hogy engem nem érdekelt volna, de minden dokinál azt érzem és éreztem, hogy rohan, és nem ér rá az én kérdéseimmel foglalkozni. Igy mindig megkérdezem a két-három legfontosabbat, azokat is sokszor a "viszontlátásra" után..... kivétel a gyerek kardiológusa, pedig nem egy orvost láttam már ... Pl. a terhesgondozáson bármit kérdeztem, mindig azt mondták, forduljak a magándokimhoz
    Sajnálom, sok ilyen doki van Amúgy nagyon sok jó oldal van a neten is, onnan is lehet jókat olvasni, de tényleg nem árt tudni, hogy melyik megbízható és melyik nem. Meg néha vannak jó cikkek a kismamás újságokban, de azok is tényleg csak néha Én megvettem eddig őket (mostmár nem nagyon, amióta nincs csecsemőm, nem szoptatok és terhes sem vagyok), többnyire semmiről nem írnak, de be-becsúszik egy-egy jó cikk (pl a hasplasztikás, császár utáni cikk nagyon jó volt).
    Csak nem azért érdeklődsz különösképpen, mert jön a második?

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,785
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    77 alkalommal

somcsika jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Jan 2010
    Hol
    Békés megye
    Üzenet
    813
    Blog bejegyzés
    4
    Köszönet
    48
    15 alkalommal
    12 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző kmolli Üzenet megjelenítése
    Bár már régen túl lennénk az egér kisérleteken. Minden kisérletről amit olvastam idáig jut el, és aztán, aztán mi történik? Ha sikeres is az egérkisérlet akkor legalább még 5-8 év mire embereken is kipróbálják és lezárul a kisérleti fázis és csak utánna lehet a hétköznapi gyógyításként bevetni.

Messze van még mint Makó Jeruzsálemtől.
    Zsuzsi
    Szandi: Medtronic Paradigm Veo (Novorapid)

tímeácska logója
    tímeácska jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,100
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    111
    235 alkalommal
    158 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző kmolli Üzenet megjelenítése
    És nektek nem piros? Nekem majdnem 2 év után is piros. Amúgy szép, csak piros. Sőt, én még érzem is a bőröm De akkor is piros...
    Nekem piros... Még így 5 hét után is...
    Ja, hogy nem rám gondoltál?!
    Tímeácska /alias Csigu/

Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás - egyelőre !
    Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3

tímeácska logója
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,100
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    111
    235 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző napocska Üzenet megjelenítése
    Én azon gondolkodom, Tímeácska, a történeteddel kapcsolatban, hogy én megvertem volna azt az orvost, aki azt mondta, hogy adjanak Seduxent, mert hisztis a kismama. Meg azt a nővért is, aki nem ment be Hozzád, hiába kiabáltál. (Legalábbis akkor, amikor már járóképes vagyok.) Ez elképesztő. Illetve valami betegek jogaival foglalkozó szervezetet keresnék, és eléjük tárnám a sztorit. (Emlékeztek, amikor egy anyuka az összes tévécsatornán ott szerepelt, mert eltörött a penjük, és a kórház meg elhajtotta őket? Timiék esete is tarthatna számot ilyen téren nézettségre, az tuti)
    Hmm... Kispapa ugyan ezen a véleményen van... Naponta rágja a fülemet, hogy írjam le részletesen a történteket... (Hátha mással már nem merik majd megtenni ezeket! És akkor máris nyertem valamit!) Történ ám még pár "malőr". De azok már nem is annyira számottevőek... Pl. Bogimat kisfiúnak írták a zárómban... Ebből következik, hogy minden okés Bogimmal, csak egy kicsit hiányos... Konkrétan a kukija hiányzik...
    Tímeácska /alias Csigu/

borka logója
    borka jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Sep 2008
    Hol
    Budapest,
    Üzenet
    4,598
    Blog bejegyzés
    2
    Köszönet
    118
    156 alkalommal
    116 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Tímeácska Üzenet megjelenítése
    Hmm... Kispapa ugyan ezen a véleményen van... Naponta rágja a fülemet, hogy írjam le részletesen a történteket... (Hátha mással már nem merik majd megtenni ezeket! És akkor máris nyertem valamit!) Történ ám még pár "malőr". De azok már nem is annyira számottevőek... Pl. Bogimat kisfiúnak írták a zárómban... Ebből következik, hogy minden okés Bogimmal, csak egy kicsit hiányos... Konkrétan a kukija hiányzik...
    Azonnal tesék visszavinni a zárójelentéssel együtt, hogy cseréljék ki mert ameddig van rá jótálás, ezt meg tehetik.
    La Borka
    Roche, Spirit pumpa Novorapid

tímeácska logója
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,100
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    111
    235 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Borka Üzenet megjelenítése
    Azonnal tesék visszavinni a zárójelentéssel együtt, hogy cseréljék ki mert ameddig van rá jótálás, ezt meg tehetik.
    Mér?! Jótállásos?! Ezt nem is mondták!
    Tímeácska /alias Csigu/

borka logója
    borka jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Sep 2008
    Hol
    Budapest,
    Üzenet
    4,598
    Blog bejegyzés
    2
    Köszönet
    118
    156 alkalommal
    116 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Viccet félre téve ,borzasztó dolgokon mentél keresztül és az a legnagyobb probléma,hogy az illetékesek lengyintenek rá, mondván,hogy tudnak ők ettől kacifántosabb történeteket is.Csak az a baj,hogy azok sem kerülnek a nyílvánosság elé.A műhiba pereknél is az -az álláspont:Holló nem vállya holónak szemét.
    La Borka
    Roche, Spirit pumpa Novorapid

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!