Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

+ Válasz a Témára
149. oldal, összesen 266 ElsőElső ... 4999139145146147148149150151152153159199249 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 1,481-tól/től 1,490-ig összesen 2653

Téma: Babázhatok

tímeácska logója
    tímeácska jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,100
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    111
    235 alkalommal
    158 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Egyébként, elég érdekesen álltam hozzá Bogi ujjának a megbökéséhez... Először csak nézegettem az ujjacskáit, hogy te jó ég, olyan picik, alig bírtam odatenni az ujjszúrót úgy, hogy a "tű nyílása" alatt legyen az ujjacska. Próbálgattam... Kisujj alapból esélytelen volt (mert annyira picurka), gyűrűsujj... Hát, talán a középső "nagyobb"... Á, nem sokkal. Na, a hüvelykujj... Csak gondoltam, hogy nagyobb... Aztán eszembe jutott, hogy alternatív vérvételi helyek is vannak... Úgyhogy, a sarkát böktem meg. Nem sírt! Csak az nem tetszett Neki, hogy a jó meleg rugiból kipecáztam a tappancsát...
    Tímeácska /alias Csigu/

Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás - egyelőre !
    Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,785
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    77 alkalommal
    63 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Én a nagylábujját böktem a gyereknek, mikor pici volt

lizzi logója
    lizzi jelenleg nem elérhető Fiatal veterán
    Regisztrált
    Apr 2007
    Hol
    Zsámbok
    Üzenet
    1,350
    Köszönet
    38
    54 alkalommal
    36 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

akkor én bátor vagyok???mert én eddig mindkét alakalommal az ujját böktem Karolának
    ma 5,0 volt neki
    lizzi

Spirit pumpa-NovoRapid inzulinnal

tímeácska logója
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,100
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    111
    235 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző lizzi Üzenet megjelenítése
    akkor én bátor vagyok???mert én eddig mindkét alakalommal az ujját böktem Karolának
    ma 5,0 volt neki
    De hát olyan kicsik az ujjacskái Bogimnak... Igazából nem a bökéstől féltem, hanem egyszerűen nem láttam, hogy valójában hova is bökök... Mátém alig 10 hónapos ujjacskáival nem volt ilyen gondom.
    Tímeácska /alias Csigu/

somcsika jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Jan 2010
    Hol
    Békés megye
    Üzenet
    813
    Blog bejegyzés
    4
    Köszönet
    48
    15 alkalommal
    12 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző kmolli Üzenet megjelenítése
    És ezt miért kell nézni? És te nem tudod egyszerűen otthon megnézni? Én is ritkán megnézem (kb 3-4x néztem meg a 21 hónapja alatt a kicsinek, a nagyról tudjuk, hogy nem örökölte, de talán 2x neki is megnéztem).

Molli, azt honnan tudod, hogy a nagy nem örökölte, és a hozzászólásodból számomra az derül ki, hogy a kicsi igen?
    Mi is voltunk családostul (apa, anya és mindkét gyerek) vérvételen, amit a diab. gondozáson vettek le. Ez már kb. 2 hónapja volt és még nem kaptunk eredményt. Azt mondták, hogy valamelyik skandináv országba küldik el.
    Ti tudtok ezenkívül más lehetőséget is? Mert azért megnyugtató lenne a tudat, hogy a kicsi nálunk nem örökölte, és tudok mást is aki mindenképpen bizonyságot szeretne róla kapni.
    Várom válaszod.
    Zsuzsi
    Szandi: Medtronic Paradigm Veo (Novorapid)

tímeácska logója
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,100
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    111
    235 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Somcsika Üzenet megjelenítése
    Molli, azt honnan tudod, hogy a nagy nem örökölte,
    Igen, ezt én is akartam kérdezni!
    Egyébként Brúnó hogy van? A ritmuszavara élettani, vagy "kinőhető"?

Somcsika! Mátémnál és nálunk is vettel le vért - szerintem olyat, mint nálatok - genetikai vizsgálatra, amit Finnországba küldtek ki. 2 alkalommal is... Az első minták Magyarországról elindultak, de a vizsgálat helyére nem érkeztek meg... A második vérminták eredményéről több, mint 4 éve nem hallottunk semmit. Bár, az is igaz, hogy kb. másfél éve érdeklődtünk utoljára, na, de ha 2 és fél év alatt nem lett eredmény, nem hinném, hogy azóta lett volna... Pedig leginkább az én eredményemre lettem volna kíváncsi! Amikor levették a vért, még nem voltam diabos, csak rá kb. 2 évre. Érdekelne, hogy nálam találtak-e eltérést, illetve, kimutatható volt-e a genetikai öröklés Mátémnál...
    Tímeácska /alias Csigu/

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,785
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    77 alkalommal

Alapértelmezett

Somcsika, Timi, nekünk még mázlink volt, Nimród befért a TRIGR kutatásba anno, ott ez a vizsgálat volt az alap és akkor vehetett volna részt a 10 éves kutatásban, ha pozitív lett volna a teszt, de negatív lett, magyarul az ismert hajlamosító géneket nem örökölte. Ez nem zárja ki a cukorbetegséget, de kb lecsökkenti egy átlagos gyerek esélyeire. Mindenesetre nem méregetem neki a cukrát, mert úgy vagyok vele, ha baj van, valszeg észre fogjuk venni, mert pl utál inni és ez az első, ami megváltozna, na ha ilyen lenne, akkor majd megmérem a cukrát, úgysem lehet sajnos mit kezdeni egy kezdődő cukorbetegséggel, ami még nem manifesztálódott. Diabetológusoktól tudom ezt, nem tudnak ma még itthon semmit sem csinálni. Ezért talán felesleges is sokszor mérni, de én sem tudom megállni, a kicsinek én is mérem néha, de csak ha van valami, pl nagyon sokat iszik... A kicsinél már nem volt a TRIGR, ezért nem nézték meg a vérét, szóval nem tudjuk, hogy örökölte-e, de én is, ahogyan ti is, tudni szeretném. És nem tudom, hogyan és hol kell ezt csinálni. Akit ismerek és megcsináltatta, annak kapcsolatai voltak, de nekem nincsenek (sajnos a nagybátyám nem tud-akar segíteni ebben...). És megmondom őszintén időm sem sok van.

Timi, köszi kérdésed, Brúnó nem nőtte ki a ritmuszavart. Szinte 100%, hogy anyóstól örökölte. Csak Brúnónak picit súlyosabb, de ugyanaz a betegség és örökölhető. Csak nagyon kicsi az esélye az öröklődésnek, valami nagyon minimális, úgyhogy nagy pech, hogy neki sikerült... És a tejallergiát is örökölte anyóstól, tejmentesen eszünk... Hát evvan. Majd 6 éves korában elviekben csinálnak egy szívkatéterezést és azzal meg lehet gyógyulni, de ez hol van még... Addig is napi 3x-i kevert gyógyszer (mi is szívunk majd a bölcsiben, oviban) és figyelni a pulzust, szoros orvosi kontroll a kardiológián és roham esetén bevinni oda (pl karácsonykor pont ott voltunk, meg januárban is voltunk egyet). De amúgy mindenben olyan, mint egy egészséges gyerek, az is végülis, gyógyszer mellett abszolút egészséges és bármit csinálhat.

Szóval engem is érdekelne, hogy hol és hogyan tudják megvizsgálni, hogy örökölte-e egy gyerek a hajlamosító gént... főleg a ritmuszavar és tejallergia mellett különösen szeretném tudni, hogy erre is számítsunk-e.

tímeácska logója
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,100
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    111
    235 alkalommal

Alapértelmezett

Igen, emlékeztem a TRIGR-re, csak az eredményére nem...
    Én viszont egyáltalán nem szeretném tudni, hogy Bogim örökölt-e, avagy sem a diabot! Ha, igen, ahogy Te is írtad Molli, úgy sem tudnánk rajta változtatni, megelőzni sem lehet... Azt is írhatnám, hogy ha akar, úgy is jön, illetve, nem köszön, csak jön...

Hát, igen... A genetika felettünk áll... Felettünk, egyszerű emberek felett. Bízom benne Molli, hogy Brúnó a katéterezés után teljesen tünetmentes, illetve, gyógyult lesz!
    Tímeácska /alias Csigu/

tímeácska logója
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,100
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    111
    235 alkalommal

Alapértelmezett

Császárosokhoz lenne egy kérdésem! Tapasztalt Valaki olyat, hogy a műtéti heg felett, annak teljes hosszában, és kb. 8 cm széles sávban teljesen érzéketlen volt a hasfal? Ha igen, ez elmúlik? És mikor...?!
    Tímeácska /alias Csigu/

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,785
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    77 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Tímeácska Üzenet megjelenítése
    Császárosokhoz lenne egy kérdésem! Tapasztalt Valaki olyat, hogy a műtéti heg felett, annak teljes hosszában, és kb. 8 cm széles sávban teljesen érzéketlen volt a hasfal? Ha igen, ez elmúlik? És mikor...?!
    Tök normális, akár fél-1 évig is tarthat, ha mázlid van, csak 1-2 hónap.

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!