+ Válasz a Témára
Eredmények 1,371-tól/től 1,380-ig összesen 2653
Téma: Babázhatok
-
2010-01-05 #1371
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,785
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 77 alkalommal
63 üzenetét köszönték meg
Christina, nekem nagyon tetszett, amit írtál!!!!

Engem az idegesített folyton, hogy tényleg vannak sokan, akiknek varázsütésre sikerült, semmit nem kellett tenniük és nem értettem, hogy miért van az, hogy valakinek megy minden, másnak meg akkor sem, ha meggebed - pedig az igét mindenki hírdeti, hogy márpedig mindenki tud szoptatni.
-
2010-01-05 #1372
- Regisztrált
- Mar 2009
- Hol
- Vidéki város (Heves megye)
- Üzenet
- 96
- Blog bejegyzés
- 15
- Köszönet
- 13
- 17 alkalommal
13 üzenetét köszönték meg
Sziasztok!
Örömmel tudatom, hogy 2009.12.19-én, 09.02 perckor, 4250 grammal, 53 centivel, 36 hétre, császárral megszületett 3. gyermekünk, Bulcsú Csanád. Koraszülöttre kerültünk, két nap inkubátor, antibiotikum, de már itthon vagyunk, egészségesen. Növögetünk, eszünk, alszunk, tegnap volt egy hasfájós esténk. A cukraim jók voltak, mégis ekkora babó lett belőle. Egyenlőre ennyi!
-
2010-01-05 #1373
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,785
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 77 alkalommal
Gratulálok!!!

Majd leírod, mi volt pontosan? Miért jött a 36. hétre és miért kellett császár (úgy emlékszem, te is normál úton szülted az első két babádat)?
Hát igen, minél idősebb valaki, minél többedik baba és még fiú is, sajna, ehhez nem kell rossz cukor... nekem is ez volt, tökéletes értékek (HbA1c 5.6 körül végig, csak reggel volt a kaja után 10 körüli 1 órára általban, de ugyanez volt a kisebbiknél is, aki nem lett nagy egyáltalán, sőt) és mégis, azt mondták, macrosomia (3500gr lett 35 hét 5 naposan, de ő még csak a második baba volt
). A dokim szerint nem kell rossz cukor a macrosomiához, bőven elég, ha cukorbeteg valaki, minél régebb óta, minél többedik baba, van valami faktor, amit nem ismernek pontosan, hogy mi, de rájöttek, hogy nem a vércukorszint okozza, valami más, ami a cukorbetegekben van jelen és mégcsak szövődmény sem kell hozzá.
-
2010-01-05 #1374
Drága Christina minden szavaddal egyetértek és jó ezeket a dolgokat olvasni

most én sem cserélném le Karolát egy pici babára az biztos,és a lelkiállapotomat sem az akkorival,ami kegyetlen volt,de kibírtam
lizzi
Spirit pumpa-NovoRapid inzulinnal
-
2010-01-05 #1375
Gólya
- Regisztrált
- Jul 2009
- Üzenet
- 15
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Sziasztok!
Először is gratula Bulcsú Csanád fiatokhoz!
Én régen nem jelentkeztem, de köszönöm így utólag is a sok hasznos segítséget az elég durva hypom után. Azóta kétszer is felkelünk éjszaka, de szerencsére azóta hasonló sem történt, sőt most elkezdtek felfelé tendálni a vércukraim, úgyhogy kísérletezhetek újra a legmegfelelőbb adagokkal, ami valószínűleg a következő hétre már nem is lesz jó. A mostani HbA1c 5,7% volt, úgyhogy akkora nagy baj csak nem lehet az anyagcserémmel. Az orvos szerint egyszerűen a baba akkor valamiért bekavart a rendszerbe. Szemészeten is voltam, a 2007-es állapotomhoz képest semmit sem romlott a szemem, ami 20 év DIAB után azért nem elhanyagolható.
Szóval még egyszer mindenkinek köszönök mindent, biztosan lesz még olyan, amikor szükségem lesz rátok.
Irén + Luca
(19 hét)
-
2010-01-06 #1376
- Regisztrált
- Oct 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,094
- Blog bejegyzés
- 2
- Köszönet
- 206
- 62 alkalommal
39 üzenetét köszönték meg
Örülök, hogy olvastátok.

Ja, még azt elfelejtettem, hogy a napi tejmennyiség kb. napi 20-50 ml volt, de azt rendületlenül fejtem és adtam neki hónapokig, mert minden cseppje kincs.
Gondolhatjátok, hogy mikor diabos lett, nekem meg kellett küzdenem magammal, hogy mi lett volna esetleg ha rendesen szoptatom, mert van tejem literszám.
Tudom, hogy ez hülyeség és nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a diab. a szoptatott vagy tápszeres gyereknél alakul-e ki. De ez a kisördög azért ott motoszkált bennem egy darabig.Üdv. Christina
(Medtronic Minimed Paradigm inzulinpumpa)
-
2010-01-06 #1377
- Regisztrált
- May 2007
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 1,241
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 33
- 68 alkalommal
38 üzenetét köszönték meg
-
2010-01-06 #1378
- Regisztrált
- Dec 2007
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 852
- Blog bejegyzés
- 10
- Köszönet
- 50
- 52 alkalommal
31 üzenetét köszönték meg
-
2010-01-06 #1379
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,785
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 77 alkalommal
Hát igen, ezen átrágtuk magunkat néhány hete ebben a topikban, miszerint a tejtermékek megvonása nem egyenlő azzal, hogy nem lesz cukros valaki. De a kutatások arra engednek következtetni, hogy csökkenti az esélyét, de semmi esetre sem zárja ki - szóval biztosan vannak gyerekek, akik azért nem lettek cukrosok, mert nem kaptak tejterméket sokáig (egyébként itt megjegyzem, hogy a fél évig tartó szopi önmagában kevés, 1 éves korig elvileg semmilyen tejterméket nem szabadna adni, kivéve a sajtot, amint itt ezt meg is tárgyaltuk néhány hete, tehát az is számít, ha 8 hós korában joghurtot, tejfölt eszik egy baba - de tényleg nem szabad elfelejteni, hogy vannak babák, akik valszeg ezért nem lettek diabosok, de vannak, akik ennek ellenére is azok lettek, tehát van egy faktor, amit nem ismernek még, ami ha jelen van, mindenképpen diabos lesz a gyerek).
-
2010-01-06 #1380
- Regisztrált
- Mar 2009
- Hol
- Vidéki város (Heves megye)
- Üzenet
- 96
- Blog bejegyzés
- 15
- Köszönet
- 13
- 17 alkalommal
13 üzenetét köszönték meg
Csak röviden: az eredményeim végig jók voltak, 6,4 -el indultunk, aztán 5,7 és 5,9. Szóval erre nem lehet fogni. Az tuti, hogy marha nagy hasam volt, meghát az UH alapján is nagy babára számíthattunk. A 36 hetes UH-on 4700 grammra becsülték, macrosomia, másfélszer több magzatvíz, meg fötopátia gyanúja. Ennyi kellett, és a doki (persze nem a fogadott dokim, mert Ő erre rá sem bagózott, hanem aki az UH-ot csinálta) azt mondta, másnap azonnali befejezés. Így maradtunk és másnap reggel meg is császároztak. Ráadásul hosszába vágott. Végül nem lett akkora, mint becsülték, és a lányomat megszültem simán 4550 grammal, lehet, hogy sikerült volna spontán is. Az tuti, hogy ez sokkal rosszabb volt. Eleve, hogy műtétről van szó, hogy nem élheted át magát a szülés élményét, meghát a felépülés sem volt egy leányálom. A baba átkerült a koraszülött osztályra, 2 nap inkubátor, légzéstámogatás, antibiotikum, kékfény, stb. Nem volt egyszerű menet, mivel a kora nem is egy épületben van a szülészettel (kb.300-400 m), így frissen műtve, -20 fokban, hóban jártam át szinte hason csúszva 3 óránként, hogy cicire tegyem. Persze nem panasz, mert az ember bármire képes, ha a porontyáról van szó. Mindegy, már itthon vagyunk, 9 napot voltunk a korán. Szopizunk, alszunk, és szépen növögetünk.
Egyenlőre ennyi, mert most is itt szuszog a fülembe!

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel