Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

133. oldal, összesen 267 ElsőElső ... 3383123129130131132133134135136137143183233 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 1,321-tól/től 1,330-ig összesen 2664

Téma: Babázhatok

dg logója
    dg
    dg jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal
    12 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző lizzi Üzenet megjelenítése
    Molli azt is írd még bele a hsz.-be(ha lehet így utólag ) ,hogy van Milupa Pepti plus 1 ami kezdetektől adható a babáknak!!!!!
    és engem az is érdekelne,hgy te pl.,hogyan készítesz Brúnónak levest amikor sűríteni kell,pl. tejjel vagy tejszínnel vagy tejföllel, vagy pl. főzelékeknél hogyan oldod meg???köszi!!!

Lizzi!

Én mindig krumplival sűrítettem a főzelékeket. Bármi az alap, némi főtt krumplival összeturmixolva kellő sűrűségű lett, ráadásul értékes a baba gyomrának! (Botmixerrel (!) keverve önmagában a főtt krumpli egész ragacsos masszává válik, nem hasonlít a krumplipürére kicsit sem, sűrítésre kiváló azonban! Anno a védőnők ezt tanították nekem, s be is vált.)
    Grácia

szandimon logója
    szandimon jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2009
    Hol
    Hajdú-Bihar megye
    Üzenet
    169
    Köszönet
    39
    9 alkalommal
    6 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Igy van, épp a leglényegesebbet hagytam ki, h mindenhez adok krumplit én is

lizzi logója
    lizzi jelenleg nem elérhető Fiatal veterán
    Regisztrált
    Apr 2007
    Hol
    Zsámbok
    Üzenet
    1,361
    Köszönet
    45
    59 alkalommal
    39 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

köszi lányok, a krumplit én is használom sűrítésnek csak olyankor amikor már egyben főzők (és azt mostanában Karola jobban eszi mint a bébiételeket) akkor ugye nem mindig pepecselek ,hogy külön vegyek ki neki ,ezért azt rendes habarással vagy tejföllel sűrítem ,erre gondoltam ,hogy Molli ezt akkor lehet mindig külön csinálja ?,mert ugye Brúnó allergiás!
    lizzi

Spirit pumpa-NovoRapid inzulinnal

lizzi logója
    lizzi jelenleg nem elérhető Fiatal veterán
    Regisztrált
    Apr 2007
    Hol
    Zsámbok
    Üzenet
    1,361
    Köszönet
    45
    59 alkalommal
    39 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

meg hát én már egy csomó mindent nem pépesítek mert a kiscsajnak jobban ízlenek a darabos kaják már
    lizzi

Spirit pumpa-NovoRapid inzulinnal

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Szandimon Üzenet megjelenítése
    Molli, Kata, Misamaci, igazán köszönöm a tejfehérjés aktivitásotokat, és a rengeteg infót.

Idézek a Molli által közreadott cikkből:
    A béta-kazeinből az emésztés során BCM7 keletkezik. ....A BCM7 okozhatja a cukorbetegséget"
    "A tejsavó tartalmazza a nagy inzulinválaszt kiváltó fehérjét. Mivel a tejsavót a sajtgyártásban nem használják,ezért a sajt ebből a szempontból veszélytelen..."

Én ezt úgy értelmezem, h nem csak pusztán a kazein, hanem annak BCM7 nevű származéka is veszélyes, sőt a tejsavó is. A hozzászólások pedig elmentek abba az irányba, h pusztán csak a kazeintől kell tartanunk..... Bocsánat, ha nem jól értelmeztem valamit.

Nem, a tejsavót is rosszként értelmeztem, idézek az összefoglalómból:
    "Az összes tejterméket (azt is, ahol szerepel az összetétel listán a tejsavó vagy tejsavópor, ezekből rengeteg van, felvágottak is, édességek, akármi!) tartalmazó ételt célszerű mellőzni"
    Szóval, jól láttad, a kazeinnek ez a BCM7 származéka (azaz kaja szempontból a kazein tartalmú ételek) ÉS a tejsavó is rossz. Ezért célszerű megnézni az ételek összetétel listáját, hogy van-e benne tejsavó, bár, ha így tesztek a kajákba tejfölt meg joghurtot, akkor szerintem tökmindegy, hogy esznek-e a babáitok olyan ételt, amiben van tejsavópor pl (mert nyilván nincs több belőle, mint az az 1 kanál tejföl savótartalma, amivel a főzit csináljátok pl).

Én úgy gondolom, de hangsúlyozom, hogy nem vagyok szakértő, nem vagyok mérnök sem élelmiszerekkel foglalkozó szakmeber, sem vegyész, sem kutató, de én úgy gondolom, hogy a rendszeres tejtermékfogyasztás a probléma, azaz amikor rendszeresen találkozik a baba szervezet ezekkel az immunanyagokkal és a tejsavó inzulinkiválasztást serkentő tulajdonságaival, hogy ez is lehet probléma. Bár a mennyiségekről soha nem ír senki,mégis a TRIGR kutatás pl kizárja a tejsavóport tartalmazó ételek teljesen egyértelműen és egy kanál tejfölt sem enged. Bár nekem csak az 1 év alatti babákról szóló prospektusom van meg (mert mivel nem vehetett Nimród részt a nega véreredménye miatt a kutatásban, így nem kaptam meg a további évekre vonatkozó étrendi prospektust). Az IPMs cikk és az eddig olvasott dolgok alapján én úgy értelmeztem, hogy 2 éves korig áll ez a tejtilalom, ezért nekem az a gyanúm, hogy kb ugyanilyen tejmentes étrendet javasol a TRIGR a 2. életévre is, utána meg valami fokozatosságról írtak.

Hogy mivel sűrítem a főzit? Liszttel. Ti miért nem azzal? Kevés hideg olajban elkeverek kicsi lisztet és a bugyogó vízbe, amiben már forrnak a zöldségek, beleöntöm, elkeverem és tök sűrűre lehet így csinálni. Kinézetre, majdnem olyan,mint a sima,tejfölös főzi. Ezt már akkor is így csináltam,amikor nem tudtunk Brúnó allergiájáról.
    Amúgy még van a keményítő és a rizsliszt és a riszpehely. Ez utóbbi kettő különösen egészséges.
    A krumpli szuper megoldás! Csak nekem macerás, főleg 2 kisgyerek mellett, főleg úgy, hogy nem ugyanazt esszük,mert a mi étrendünkből nem annyira akarom megvonni az összes tejterméket (talán majd, ha nagyobb lesz Bübü, amikor már megérti, hogy mást eszik, mint mi... de pl Nimó meg kéri a tejtermékeket, imádja a joghurtot, sajtos dolgokat, tőle nehéz lenne megvonni).

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző lizzi Üzenet megjelenítése
    Molli azt is írd még bele a hsz.-be(ha lehet így utólag ) ,hogy van Milupa Pepti plus 1 ami kezdetektől adható a babáknak!!!!!
    Köszi Lizzi!! Hogy ezt miért nem tudja egy átlagos doki????? Nem hiszem el. Amikor én kérdeztem 2-t is, mindkettő azt mondta, hogy csak 4 hós kor fölött van. Hát hihetetlen. Meg is írom Tubinak rögtön, mert az ő dokija sem tudta. És kijavítom az én összefoglalómat is! Megnéztem a neten és tényleg ugyanaz, amit Brúnó is eszik, csak a kisebbeknek.
    Köszi még egyszer

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal

Alapértelmezett

No, alakul az összefoglaló, Misamacinak is volt észrevétele, Lizzinek is, javítottam mindent, szóval akinek még van, bátran szóljon!

misamaci logója
    misamaci jelenleg elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Jun 2009
    Hol
    Kaposvár, Hungary
    Üzenet
    640
    Blog bejegyzés
    9
    Köszönet
    33
    46 alkalommal
    22 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Időközben megtaláltam a Magyar Táplálékallergia és Táplálékintolerancia Adatbank honlapját (http://www.taplalekallergia.hu)
    Itt fent van és letölthető a deklaráltan tejfehérje mentes élelmiszerek listája (illetve az egyéb táplálékallergiák esetére is vannak specifikus listák). A listán termékcsoportonként és gyártónként csoportosítva vannak az élelmiszerek tételesen feltüntetve (konkrét névvel), illetve a lista végén feltüntették az adatgyűjtésben résztvevő, a tejfehérje-mentességet garantáló élelmiszer-előállítókat is. (van kimondott bébitáp szakasz is, remélem segíteni fog)
    Jelenleg a 2009-es változat van fent, ezt a könnyebb kezelhetőség kedvéért átdolgoztam pdf-re.
    tejfeherje.pdf

tímeácska logója
    tímeácska jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Jun 2007
    Hol
    Várpalota
    Üzenet
    7,184
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    136
    292 alkalommal
    188 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Biztosan sokakban felmerült már a kérdés, hogy mi a helyzet a várandós nő, szoptató anyuka által elfogyasztott tejfehérjével, illetve az egyéb allergizáló élelmiszerekkel, átjut-e a méhlepényen keresztül, illetve kiválasztódik-e az anyatejben az allergén, avagy sem, és a későbbiekben mindez okozhat-e problémát, nagyobb kockázatot jelent-e az ételallergiák (esetleges tej fogyasztása-cukorbetegség) kialakulásában?!
    Találtam egy hasznos irományt, ami éppen ezt taglalja! Érdemes elolvasni!

http://www.uj-dieta.hu/index.php?content=192
    Tímeácska /alias Csigu/

Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás - egyelőre !
    Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Tímeácska Üzenet megjelenítése
    Biztosan sokakban felmerült már a kérdés, hogy mi a helyzet a várandós nő, szoptató anyuka által elfogyasztott tejfehérjével, illetve az egyéb allergizáló élelmiszerekkel, átjut-e a méhlepényen keresztül, illetve kiválasztódik-e az anyatejben az allergén, avagy sem, és a későbbiekben mindez okozhat-e problémát, nagyobb kockázatot jelent-e az ételallergiák (esetleges tej fogyasztása-cukorbetegség) kialakulásában?!
    Találtam egy hasznos irományt, ami éppen ezt taglalja! Érdemes elolvasni!

http://www.uj-dieta.hu/index.php?content=192
    Tudod, én nagyon pártolom ezt a tejmentes diéta dolgok a babánál, én magam sem nagyon vagyok nagy tejfogyasztó, de a tejföl és a joghurt, sajt azok a kajáinkban benne vannak (vagy ráteszem a kész székelykáposztára ). De ez a várandósság, szoptatás alatti korlátozás a cukorbetegség szempontjából már soknak tűnik (és persze a cikk nem is erről, hanem az allergiáról szól, de gondolom nem az allergia témához szeretted volna a cikket fűzni ). Nem azért, mert biztosan felesleges - fogalma nincs senkinek, hogy honnan indul a "sok", lehet, hogy már az is sok, ami az anyatejbe megy bele vagy ami a méhlepényen keresztül, de én itt már mérlegelném azt is, hogy mekkora áldozattal jár ez az egész. Pl, ez is a cikkben van:
    "a szoptató anya kerülje azokat az ételeket (tej, tojás, mogyoró, dió, hal, kagyló, citrusfélék, búza, marhahús, csirke, illetve amire az előző gyermeke allergiás), "
    (a cikkben olyan esetre vonatkozik ez, ahol az első gyerek allergiás volt és így lehet a másodiknál megelőzni az allergiát)
    Nahát! És akkor még legyen is teje az anyukának, ne dőljön ki a gyenge immunrendszere miatt az első náthától és ne menjen tönkre a szoptatásban. Persze, akinek allergiás volt a gyereke és ezért TILOS ezekből ennie, mert sokkot kap vagy vért kakil vagy bármi, na az nyilván más, ott mérlegelni kell, hogy anyuka meg tudja-e tartani emberi keretek között EGÉSZSÉGESEN ezt a diétát vagy áttér a gyógytápra (hát én a tápot választottam volna az én körülményeim között, azt hiszem, az én szervezetem már nehezen viselte volna el, ha tökegyoldalúan táplálkozom cukorbetegen - de szerintem nem vagyok ezzel egyedül, mint cukros anyuka).
    Nálam még mindig az az alapelv, hogy mindennél többet ér a kiegyensúlyozott és egészséges anyuka, mint akármilyen szuperegészséges étel a gyereknek, ha már választani kell a kettő között. A táp sem rossz, nem kell messzire menni, ha valakit érdekel, milyen különbségek vannak a tápos és a csak szoptatott babák között, nekem van 1-1 belőlük és el kell, hogy mondjam, a tápos gyerekem immunrendszere pl semmivel sem gyengébb a szoptatottnál, sőt, az oviban az egyik legerősebb kisfiúnak bizonyul (koppkoppkopp ). Na persze a cukorbetegség az más téma... de a "tejmentes" táppal ez sem tűnik problémának (sajnos ezt a nagyfiamnál nem tudtam és ő még csak HA-s tápot kapott)
    Ez az egész persze csak az én véleményem

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!