Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

13. oldal, összesen 267 ElsőElső ... 3910111213141516172363113 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 121-tól/től 130-ig összesen 2664

Téma: Babázhatok

naty77 logója
    naty77 jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Szigethalom
    Üzenet
    197
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Várjuk a híreket! Nyugi! A lényeg a jó cukor. Ha most késik a vérzésed, akkor még átállítható vagy ha ez még sem menne. De szerintem igen. Azt hiszem Laffi is novo mellett lett babás, igaz mindjárt actrapidra tették Fehérváron, de 1-2 hétig novos volt még.

laffi logója
    laffi jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Fejér megye
    Üzenet
    215
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    0
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok!
    Kmolli erősen bíztatott hogy járjak ide is...
    Nos aki még nem tudja: Lafficsek váratlanul spontán babás lett Ez azért izgi mert az ikreink (22 hónaposak) a Kaáli Intézet segítségével lettek.
    7,3%-os HbA1c valamint Lantus+Novorapid mellett sikerült a mutatvány, ezért nem nagyon dícsért meg a diabetológusom.
    De mivel korán - 5 hetesen - kiderült a terhesség, rögtön átállítottak napi 5x-i Actrapidra. Azóta erős javulásban vagyok.
    Vidéki lány vagyok, Szfvárra járok gondozásra és ott is fogok szülni.

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző laffi
    Sziasztok!
    Kmolli erősen bíztatott hogy járjak ide is...
    Nos aki még nem tudja: Lafficsek váratlanul spontán babás lett Ez azért izgi mert az ikreink (22 hónaposak) a Kaáli Intézet segítségével lettek.
    7,3%-os HbA1c valamint Lantus+Novorapid mellett sikerült a mutatvány, ezért nem nagyon dícsért meg a diabetológusom.
    De mivel korán - 5 hetesen - kiderült a terhesség, rögtön átállítottak napi 5x-i Actrapidra. Azóta erős javulásban vagyok.
    Vidéki lány vagyok, Szfvárra járok gondozásra és ott is fogok szülni.
    Szia Laffi Jó, hogy itt is vagy

Camilla jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Feb 2007
    Üzenet
    21
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Hahó!
    Naty, nekem elsősorban diab doki kellene, aki foglalkozik is velem a terhesség előtti cukorbeállítással kapcsolatban. De ha tudsz jó nőgyógyászt ajánlani, azt is megköszönöm. (Végülis nőgyógyásszal el vagyok látva, de a SOTE1-ben azt mondták,hogy ők adnak mellém valakit, és a mostani (aki a 2-ben dolgozik) nem vezetheti végig a terhességet. Ezt igazából nem értem, de biztos megvan az oka.
    Camilla

gady77 jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Jan 2007
    Hol
    Pest megye
    Üzenet
    18
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Kmolli!

Hát az e-mail-ek valahol elakadtak. Kedden felhívlak, mert a hétfől este elszaladt és nem jutottam oda. Érdekesen alakulnak az események, nődoki, diabdoki, szemész. Hát azt hiszem sínen van az életem. Köszi a sok segítséget.

Naty77!

Sajnos még nem léptem be a táborotokba "babaügyileg", de nagyon dolgozunk a projekten. Mindenképpen jelzem a nagy hírt. Köszi a szurkolást.
    gady77

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző szolnok
    Ez a protokol Pesten is él. mert bár KmMolly szerint már Mo-on is lehet lantussal szülni, ha aláírod a papírt , hogy te akarod és vállalod, / ami végül is azt jelenti az orvos hárítja magáról a felelőséget/. Ám a terhesség amugy is annyi veszélyt rejt magában még az egészségeseknél is, hogy inkább marad a prokol szerinti napi 5-6 szori ahtrapid. A lányomat most állították vissza erre, mert ujból gyereket szeretne. Ja és Pesten. Ilyenkor mi van? Nem mehet mindenki a dr Thaiszhoz, ! Ugy emlékszem őt ajánlotta Molli. Nagy itt a zürzavar egyébként is. Nagy az izgalom és fész a kismamákban is, és nincs egységes állásfoglalás az orvosok közt sem.!
    Szolnok, ha szeretne megint babát a lányod, akkor nagyon szívesen beszélgetnék vele! 70-3186931 a számom, ki_molli@yahoo.com az emailem. Az a helyzet, hogy a legfelháborítóbb az, hogy Insulatarddal és Humaloggal is lehet LEGÁLISAN (mégcsak papírt sem kell alárni, mint a Lantusnál!!!) szülni, amivel legalább bázissal és extragyors inzulinnal megy a dolog! És a legtöbb orvos ezt sem hajlandó bevállalni. Biztosan olvastad anno, amiket írtam Dániáról, tényleg nagy tapasztalatom van ebben, egyszerűen nem tudom nyugodtan elviselni, hogy feleslegesen "szivatják" a kismamákat ezzel a hülye actrapidozással!!! Nem kell a Thaiszhoz menni! Tényleg szívesen beszélgetnék a lányoddal. (egyébként megfontolandó, hogyha tőlünk nyugatabbra és az USAban is már elegen szültek Lantussal például ahhoz, hogy engedélyezett legyen, de nálunk kizárólag a bürökrácia miatt nem jut el az orvosokhoz ez - és, mert az orvosokat baromira nem érdekli sajnos -, akkor nyilvánvalóan nem árt a babának ezekkel az inzulinokkal senki sem!)

szolnok logója
    szolnok jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Hát persze, hogy Szolnok
    Üzenet
    355
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Köszi Molli továbbítottam neki !

lizzi logója
    lizzi jelenleg nem elérhető Fiatal veterán
    Regisztrált
    Apr 2007
    Hol
    Zsámbok
    Üzenet
    1,361
    Köszönet
    45
    59 alkalommal
    39 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok lányok!
    Ha van valaki köztetek aki pumpás vagy pumpával szült légyszi irjatok!Én 26 éve vagyok diabos és már nagyon szeretnénk babát,ezért most lettem pumpás és remélem nemsokára örülhetünk is majd!
    üdv lizzi
    lizzi

Spirit pumpa-NovoRapid inzulinnal

diamond jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Mar 2007
    Hol
    Szeged
    Üzenet
    3
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy volt köztetek olyan, aki miután megtudta, hogy babát vár, tovább dolgozott munkahelyén? Mik a tapasztalatok? Vagy kár gondolkodni, hogy meddig maradhatna az ember munkában (persze a munka típusától függően mások lehetnek a kockázati tényezők), legjobb ha otthon marad az ember és maximálisan az egészségére koncentrál?
    Nagyon örülnék, ha megosztanátok, ti hogyan töltöttétek a legszebb hónapokat.

Üdv: Lili

kmolli logója
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző diamond
    Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy volt köztetek olyan, aki miután megtudta, hogy babát vár, tovább dolgozott munkahelyén? Mik a tapasztalatok? Vagy kár gondolkodni, hogy meddig maradhatna az ember munkában (persze a munka típusától függően mások lehetnek a kockázati tényezők), legjobb ha otthon marad az ember és maximálisan az egészségére koncentrál?
    Nagyon örülnék, ha megosztanátok, ti hogyan töltöttétek a legszebb hónapokat.

Üdv: Lili
    Szia Lili!

Én szoftverfejlesztőként dolgoztam, amikor terhes lettem, akkor éppen Dániában dolgoztam férjemmel együtt. 3 hónapig dolgoztam Dániában még és 2 hónapot otthonról, Budapestről a saját lakásunkból. De ez már soknak bizonyult, ezért is hagytam abba. Ha újra csinálhatnám, akkor a 3. hónap után elmennék betegszabira, de én szerencsés voltam, mert nem hánytam, hányingerem sem volt az első 12 hétben, nem is éreztem, hogy terhes vagyok, csak este 5kor zabálnom kellett és 10kor mindig ágyban voltam (ja, persze éjjel 3-4x felkeltem cukrot mérni és legtöbbször korrigálni vagy enni, mert azért naponta 20x mértem, hogy minden ok legyen). Szóval, ha rosszul érzed magad az első 12 hétben, akkor szerintem érdemes már akkortól otthon maradni. Amint átveszi a méhlepény az irányítást (12. héttől), onnantól lesznek mindenkinek más cukrai (az első 12 hétben szinte mindenkinek alacsonyak a cukrai, vannak kivételek persze, de ez az általános), onnantól kicsit kiszámíthatatlan a dolog, ezért gondolom, hogy akkor már célszerű nem dolgozni. Persze, ha olyan a melód, nem stresszes, nem kell bejárni, akkor dolgozol és annyit, amennyi jólesik, akkor nyilván nem kérdés ez az egész.

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!