Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

1. oldal, összesen 27 1234511 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 1-tól/től 10-ig összesen 268
    bioszaky logója
    bioszaky jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    271
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett Fizikai sport/aktivitás

Úgy vettem észre, hogy inzulin nélkül nem jó keményen sportolni. Valahogy nincs erőm, meg néha felugrik a vércukorszintem.
    A legjobb egy kis étkezést (nálam ez 1/4 étkezés) beiktatni a sportolás előtt 2 órával. Ehhez csökkentett inzulint adva megyek edzeni. Ez 60-80 perc kondizás, vagy 1,5-2 óra foci, kosárlabda.

Kinek mi a tapasztalata?
    Mondd csak el mégegyszer, hogy lehet birkavesével földrengést megelőzni!

naty77 logója
    naty77 jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Szigethalom
    Üzenet
    197
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett Re: Testmozgás, sport

Nem teljesen értem, mit takar az inzulin nélkül?
    Én 6-kor szúrok és az órás mozgásom fél9-től van. Közben iszok rostos cukros üdítőt és a tízóraim csúszik kicsit utána. De hiába az inzulincsökkentés, szinte egész nap hipo és gyengeség.
    Az esti mozgásnál, 5kor szúrok és 7-kor ülök fel a bringára 40 percre, ez nem okoz gondot. 6 után már nem eszek, csak iszom a szénhidrátot.

bioszaky logója
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    271
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Új gyors hatású inzulinok (pl. Humalog) hatása 3 óra után lecseng. Ha evés után több mint 3 óra múlva sportolok, kevesebb az erőm (gondolom a ch is hiányzik, de igazából nincsen tapasztalatom).
    Az egész napi hypo gyors hatású inzulin mellett lehetetlen. Csak nem Actrapidot használsz?

csrob1 jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    265
    Köszönet
    0
    11 alkalommal
    2 üzenetét köszönték meg

Idézet Eredeti szerző naty77
    Én 6-kor szúrok és az órás mozgásom fél9-től van. Közben iszok rostos cukros üdítőt és a tízóraim csúszik kicsit utána. De hiába az inzulincsökkentés, szinte egész nap hipo és gyengeség.
    Nálam a délelőtti órákban minimális az inzulinigény. Ha még mozgok is, akkor szükséges a plusz ch még akkor is, ha leteszem a pumpát - tehát valóban 0 az inzulinmennyiség.
    Szerintem nálad is hasonló lehet a helyzet és a mozgás utólagos hatása, ill. a mozgáa alatti szükségesnél nagyobb inzulinmennyiség miatt egész nap alacsony a vércukrod. Főleg, ha a bázis mennyiségét nem csökkented.

bogácsa logója
    bogácsa jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    210
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

én heti 3-4szer aerobikozom csoportban ,nagyon keményen...de a 4 év alatt csak 1szer esett le közben a vércukrom....előtte iszok egy kis rostos ücsit és igy kb 8as vércukorral állok neki edzeni...ez 4-5 közé megy le 1 kemény óra után...nálam ez működik..azt meg nem értem illetvwe nem találkoztam olyannal h ha lecseng az inzulin,akkor fáradékonyabb vagyok!
    de milyen érdekes!!!
    bogácsa

zsuzsa7cat logója
    zsuzsa7cat jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    56
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Reggel én sem igazán tudok sportolni, főleg aerob tornát, mert olyankor amúgy is alacsony a vércukorszintem. Nekem a délután lenne a legjobb, kb 5 óra körül, de 6-ig dolgozom........ na bumm....marad a hétvége a sportra.

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,870
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    111 alkalommal
    85 üzenetét köszönték meg

Idézet Eredeti szerző bioszaky
    Úgy vettem észre, hogy inzulin nélkül nem jó keményen sportolni. Valahogy nincs erőm, meg néha felugrik a vércukorszintem.
    A legjobb egy kis étkezést (nálam ez 1/4 étkezés) beiktatni a sportolás előtt 2 órával. Ehhez csökkentett inzulint adva megyek edzeni. Ez 60-80 perc kondizás, vagy 1,5-2 óra foci, kosárlabda.

Kinek mi a tapasztalata?
    Ugyan már nem sportolok, de 3 évvel ezelőttig 15 éven át tollasoztam, kb 10 évig versenyszerűen. Volt, hogy heti 5 edzés plussz hétvégén 2 napos verseny. (de jó is volt ) Azért néha hipóztam edzés közben Komolyra fordítva, az én tapasztalatom az lett, hogy ha 8 alatt van a cukrom edzés előtt (bármilyen mozgásról legyen is szó!), akkor kell ennem lassan és hosszantartó CH-t is (fél zsemle plussz 1 banán vagy rostos üccsi). Ha 8 fölött van és nagyon nagy mozgás elé nézek, akkor semmit sem teszek, majd edzés közben iszom rostosat. Ha nem nézek nagyon nagy mozgás elé (normál edzés), akkor beadok 1-2 egység inzulint és ha kell, iszom rostosat közben. Ha 12 felett van a cukrom, akkor vagy nem mozgok vagy 4-5 egység gyorsat adok be (én is Humalogon vagyok és voltam is). Ja és, hogy mi lesz edzés után... 1-2 napig összevissza megy a cukrom, ezért csakis a rendszeres és sok sport az, ami nálam működik.
    Bioszaky mennyi a cukrod edzés előtt?

zsuzsa7cat logója
    zsuzsa7cat jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    56
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Hasonlóan működsz, mint én, csak nekem kevesebb plussz egység kell vagy néha többet kell ennem. De az arányokat mindenkinek magának kell megtapasztalni.

bioszaky logója
    Regisztrált
    Oct 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    271
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Molli, én este edzek (de amikor reggel csináltam ue. volt) és edzés előtt két órával iszom egy banánturmixot plusz adok Humalogot. Mindez normál 3-7 közti vércukorszintről, ha eltér, akkor is eszem, de korrigáltan adok inzulint. Még nem mértem edzés előtt, tippem, hogy 7-10 közt lehet, amit kb fenntart a viszonylag lassú felszívódású babánturmix. (Ha 10 felett van étkezéskor, az mindig gondolkodóba ejt, akkor inzulin be, és közvetlenül edzés alatt vagy alatt jön a szénhidrát, ami ekkor gyors felszívódású: csoki, üdítő.)
    Ha nem eszem, akkor általában gyengének érzem magam.
    -------------
    Hm, megnéztem a ranglistákat, egész jól nyomtad!

naty77 logója
    naty77 jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Sep 2006
    Hol
    Szigethalom
    Üzenet
    197
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

De igen én még actrapidos vagyok, remélem, már nem sokáig, de a szoptatás miatt a dokim még nem akar mást adni. Csüt-n újabb imádkozásba kezdek nála.

Rob: én este adok insulatardot, az csak éjszakára hat, szóval azon nem tudok csökkenteni.

és én elég magas cukrokkal kezdek a tornának, mivel a reggeli után nekem nagyon felugrik, de nem tudok inzulint emelni, mert délre így hipózok, ha még emelnék, akkor már 10kor tenném. szóval a magas cukrokból torna, közben rostos ivászat és utána egész napos hipó. de legalábbis alacsony cukrok és olmos fáradtság.
    most két hétig nem tudtam menni, de már várom a jövő hetet. persze közben a bringát tekerem esténként szigorúan, már látszik a hatása.

1. oldal, összesen 27 1234511 ... UtolsóUtolsó

Hasonló témák

1. asztma-sport
    Zsu77 által, fórum: Asztma
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2008-09-16, 03:08

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!