+ Válasz a Témára
Eredmények 31-tól/től 40-ig összesen 48
-
2010-03-09 #31
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,785
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 77 alkalommal
63 üzenetét köszönték meg
Azért érdekes látni, hogy ki hogy ítéli meg a párja tudását. Én is ezt gondoltam, mint Lizzi, de nálunk bebizonyosodott, hogy a mérésig jutottunk csak (ez sem ment egyszerűen elsőre), ennél tovább nem tudott menni, nekem még inzulint sem adott be sosem a férjem. Mert nem volt rá szüksége, de nem is tudna, ha kéne. A kórházakban meg nem tudják normál tartományban tartani nulla háttérinfoval a cukrunkat, ha mi nem lennénk magunknál. Nem is lehet.
Még mindig Poe ötletét találom a legjobbnak, a "használati útmutatót"
Kéne csinálnunk ilyesmit...
-
2010-03-09 #32
Gólya
- Regisztrált
- Jan 2010
- Hol
- Budapest, I. ker.
- Üzenet
- 58
- Blog bejegyzés
- 1
- Köszönet
- 2
- 4 alkalommal
4 üzenetét köszönték meg
Amikor cukorbeteg lettem, a szépemlékű Dr. Gács Gábor kezelt. Ő azt mondta, hogy minden közvetlen hozzátartozó is diabos, csak nem szúrja magát. Ő ezt nevezte 3. típusú cukorbetegségnek. A szüleimnél tényleg így volt, úgy érzem, mindent tudtak a fecsis időszakban. A penes időszakban már kevésbé figyeltek az inzulinbeadásaimra, és kezdték átadni a diétámat is az én kezembe (akkor már kamasz voltam).
A férjem nem sokat tud. Sajnos. Csütörtökön céges vacsin volt, és én otthon hipóztam. A gyerekek már aludtak, este fél 11 volt, és szorongós hipóm volt (tán ezt a fajtáját utálom legjobban). Felhívtam a férjem, hogy örülnék, ha hazajönne, és haza is jött, de tevőlegesen nem tett semmit, hogy jobban legyek, csak biztonságot nyújtott. Nekem ez is nagyon fontos volt, de ő úgy érezte, hogy fölöslegesen jött haza, nem ő rakta a számba a cukros ételt.
A gyerekek szeretik megmérni a vércukrukat, és az enyémet is. Tudják a vércukorértékekről is, hogy jó-e, vagy sem.Viki
-
2010-03-09 #33
Gólya
- Regisztrált
- Jan 2010
- Hol
- Budapest, I. ker.
- Üzenet
- 58
- Blog bejegyzés
- 1
- Köszönet
- 2
- 4 alkalommal
4 üzenetét köszönték meg
[QUOTE=kakukv;58627]Amikor cukorbeteg lettem, a szépemlékű Dr. Gács Gábor kezelt. Ő azt mondta, hogy minden közvetlen hozzátartozó is diabos, csak nem szúrja magát. Ő ezt nevezte 3. típusú cukorbetegségnek.
Ezt úgy értem, hogy a hozzátartozó foglalkozik a diabétesszel, érdekelt abban, hogy ismerje a betegséget.Viki
-
2010-03-09 #34
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,785
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 77 alkalommal
63 üzenetét köszönték meg
kakukv, nem ismertem a doktorurat, akiről írtál, de nagyon tetszik, amit mondott! Én is így látom, ezért hoztam létre ezt a topikot. Azt hiszem, ezzel a témával is foglalkozni kellene! És ez a mi feladatunk, cukrosoké...
Nofre, mit gondolsz, nem akarsz cikket tenni ilyesmiről az újságba?
-
2010-03-09 #35
-
2010-03-09 #36
Ezt a 3-as típusú diabeteses kifejezést én is ismerem, az edukátorképzőn is többször elhangzott és a táborban is használták az előadók.
Üdv: poe
Medtronic Paradigm 722; Edukátor
-
2010-03-23 #37
Gólya
- Regisztrált
- Mar 2010
- Üzenet
- 1
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
hát alig valamit. inkább az étel-intoleranciáról
-
2010-04-25 #38
- Regisztrált
- Jun 2007
- Hol
- Várpalota
- Üzenet
- 7,100
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 111
- 235 alkalommal
158 üzenetét köszönték meg
Párom elég jól ismeri már Mátém és az én diabos kezelésemet. Pár hónappal ezelőtt még csak elmélet szintjén tudta, mit hogyan mikor és miért. Aztán, ahogy közeledett a szülés időpontja (még vagy 4 hónap volt hátra
), egyik napról a másikra úgy döntöttem, mostantól egyedül kell megoldania Mátém pumpás kezelését, kajája kiszámítását, hozzá az inzulin adagokat... És mondhatom elég hamar belejött! Most már ott tartunk, hogy profin megcsinál mindent! Érdekes, hogy a pumpa feltöltése a mumus Nála... De ezt is megcsinálja, de a "tanulási időszaka" alatt is mindig megkérdezte, hogy nem akarom én csinálni?
Én meg nem akartam...
Szóval, Rá merném (és merem is) bízni Magunkat!
Tímeácska /alias Csigu
/
Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás
- egyelőre
!
Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3
-
2010-04-25 #39
- Regisztrált
- Jun 2007
- Hol
- Várpalota
- Üzenet
- 7,100
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 111
- 235 alkalommal
158 üzenetét köszönték meg
Jutott eszembe egy ötlet!
Mi lenne, ha a talira összeállítanék a nem diabos hozzátartozók részére egy kérdéssorozatot, és azt tesztelnénk, ki mennyire ismeri a diabos társa (családtagja) diabját, kezelését? És a diabos párja javítaná ki a tesztet. Majd eredményt hirdetnénk... Nos, vélemények???Tímeácska /alias Csigu
/
Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás
- egyelőre
!
Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3
-
2010-04-25 #40
- Regisztrált
- Sep 2008
- Hol
- Budapest,
- Üzenet