Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

+ Válasz a Témára
5. oldal, összesen 43 ElsőElső 12345678915 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 41-tól/től 50-ig összesen 421
    edinaxy jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Nov 2008
    Üzenet
    18
    Köszönet
    0
    1 alkalommal 1 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok!

A vc mérő nagyon drága, próbálkoznak a támogatással, de még csak 1 gyerek kapta meg, a mienket most dobta vissza az oep 2. alkalommal, viszont a cég az alapkészletet valószínű ingyen tudja adni. Egyébként 10.000 Ft egy szenzortű, ami elvileg3-4nap, gyakorlatilag 1 hétig elég. Nagyon nehéz kigazdálkodni, nem minden család tudja az egyéb sok más mellett kifizetni, de pl a cigizők 2 fő napi 1 dobozzal 30x1200= 36.000.-Ft / hó. A gluténmentes cuccok drágák, nélkülük szerintem tarthatatlan lenne a paleo, ebben teljesen igazat adok, szinte luxus. Mi nem állunk rosszul, de 5 év alatt 1x voltunk Balatonon ismerős falusi vendéglátónál nyaralni. Kb. az összes pénz ide megy amiből nyaralhatnánk.

B.Laci!

A C-peptidet tesztről annyit, hogy én sem tudtam mi az és mennyi, az amcsiak írtak róla, a diabetológustól megkérdeztem, aki rácsodálkozott, hogy nem kaptuk meg a kórházi beállítás utáni zárópapírokat? Mi megkaptuk a zárót, de azon szó sem volt ilyenről, vagyis azokról a laboreredményekről, amit a kórházban csináltak. Szerintem azt szépen beteszik a dossziéba és ott marad, de mindenkitől egy csomó vért vesznek meg vizsgálatot csinálnak a kórházi beállításkor vagy amikor kiderül, hogy diabos. (nekem egyébként természetes is volt, kezelés alatt nekik jobban kell) Mivel mondtam, hogy semmi ilyen eredményünk nincs, postázott egy másolatot, innen van csak papírom és infóm róla.

üdv edinaxy

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,584
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    128
    211 alkalommal
    140 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett peptid paleo és egyebek

Nekem volt c-peptid vizsgálatom, de nekem sincs egyetlen záron sem eredmény.

Meglepődtem Laci az árlistán, mert én úgy tudtam, hogy ez egy drága vizsgálat, persze mértéket nem tudtam.

Az ismereteim szerint, és amit Halmos professzor az edu képzőben mondott, c-peptid vizsgálatot, ami a maradék saját inzulin számát mutatja, csak addig lehet végezni, amíg kívülről egyetlen egységnyi inzulint sem adtak be.
    Itt a fórumot olvasva pedig már ellentétes infokra találok. Egyelőre nem tudok ebben állást foglalni.

A paleo étrenddel kapcsolatban pedig pedig még nagyon sok a kétségem. Egyelőre nem látok kézzelfogható bizonyítékot, hogy hosszútávon hatékony, vagy hasznos. És itt a diabéteszben való alkalmazásra gondolok.

Nekem, cukorbetegnek a diagnózis felállításakor azt mondták, hogy életem végéig inzulint kell adnom, de ha jól kezelem magam, akkor alig különbözik az életem a nem diabosokhoz képest. Ezt elfogadtam, és működik, inzulin kell hozzá.
    De ha nekem valaki azt mondja, hogy holnaptól ne egyek ezt meg azt, meg csökkentsem a CH-t mittom én milyen szintre, és életem végéig ezt a kaja megvonásos aszkéta életet kell élnem, hát akkor nem hinném, hogy baromi elégedett lennék. Cserébe nem kell napi 30 E inzulint beadnom, csak 10-et. Engem nem zavar a 30 egység.

Az agy fő tápláléka a glukoz, amit a bevitt CH-ból nyer. Ezt a táplálékot kéne megvonni? vagy drasztikusan leredukálni egy bizonyos minimum szintre? Ki mondja meg, hogy mennyi az elegendő szint? Vagy mennyi az elegendő egy cukorbetegnél. És mennyi egy fejlődésben lévő gyermeknél?
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,584
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    128
    211 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző edinaxy Üzenet megjelenítése
    Nagyon nehéz kigazdálkodni, nem minden család tudja az egyéb sok más mellett kifizetni, de pl a cigizők 2 fő napi 1 dobozzal 30x1200= 36.000.-Ft / hó.
    üdv edinaxy
    Igen kedves Edinaxy, nem minden család tudja kigazdálkodni a szenzor árát. De ennek semmi köze nincs a cigizők dohányköltségére, ami más háztartásban keletkezik.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,785
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    77 alkalommal
    63 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Hú, Kata, akartam írni sokmindent, de te tök jól leírtad, már megint ugyanazt gondoljuk.

Nekem pl az nem stimmel,hogy mi van a fruktóz allergiásokkal és azokkal, akik nem bírják a sok zöldséget (pl szűk családunkban hárman is vagyunk ilyenek, olyan hasmenésem lesz, ha nem eszem kenyeret, krumplit, rizst a zöldségek mellég, hogy ihaj). Meg miért lesz cukros egy 6 hónapos baba, aki csak szopott odáig. A glutén nem megy át tudtommal az anyatejbe. Tejfehérje átmegy, de nem olyan mértékben, hogy az akármilyen immunreakciót kiváltson egy amúgy egészséges babából. A tejfehérje allergiás gyerekem nem volt allergiás az anyatejemre, mikor ittam tejet is.

És, amit Kata írt, az életminőség. Mi csináltuk a férjemmel azt a candida diétát, ma már talán lugosításnak hívják, elég brutálul csináltuk, de annyira nem volt brutál, mint a paleo. De szörnyű volt. Nem a kaják, azokat meg lehet szokni, hanem a macera, ami ezzel járt. Már nem volt időm a munkán és főzés-bevásárláson kívül semmi másra. Már sportolni nem tudtam elmenni. Nemhogy élvezni az életet egy kicsit is. Ezek után, ha nem is látom igazán egy diéta értelmét, én nehezen tudom ezt elképzelni, hogy így elkezdjek ilyesmit, ami ilyen kemény megszorításokkal jár. Én, mint cukorbeteg, én nem akarom így megszorítani az életemet, én inkább folytatom a mostani terápiámat, még akkor is, ha hosszabb távon ez rövidebb élethez fog vezetni. Edinaxy, azt tanácsolom neked, hogy gondold végig, hogy a kislányod vajon mit szeretne. Talán számíthat valamit, hogy az itt fórumozók, akik maguk is cukrosok, mit tennének-tesznek ebben a kérdésben. Én azt gondolom, sosem fog meggyógyulni, még akkor sem, ha elhagyjátok majd az inzulint, mert csak addig tartható az az állapot, amíg csináljátok a paleot, de valóban ezt akarná a kislányod, hogy élete végéig így éljen? Kimaradjon majd a táborokból, csoportos eseményekből, ahol evés is van (mert nem lehet mindig magával vinni mindenhova ételt), mindig furcsán nézzenek rá emiatt? Ha én lennék most kislány a mai tapasztalatommal, én nem akarnám ezt a diétát egész életre.

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,584
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    128
    211 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző kmolli Üzenet megjelenítése
    Hú, Kata, akartam írni sokmindent, de te tök jól leírtad, már megint ugyanazt gondoljuk.
    Akkor a felét te is visszaszívtad gondolatban. A másik felét meg leírtad te. De még mindig van.
    Én írtam, aztán kitöröltem, átfogalmaztam, aztán azt is kitöröltem, végül egy óvatos, nagyon karcsúsított változatot hagytam meg. Már-már azt látom, hogy csak kekeckedek, meg borúlátok, meg stb. Annyi, de annyi tényező van, amire a paleo csak olaj a tűzre. De ezt még nem láthatjuk biztosan előre.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

kmolli logója
    kmolli jelenleg nem elérhető Moderátor
    Regisztrált
    Aug 2006
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    2,785
    Blog bejegyzés
    6
    Köszönet
    3
    77 alkalommal
    63 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző vighkata Üzenet megjelenítése
    Akkor a felét te is visszaszívtad gondolatban. A másik felét meg leírtad te. De még mindig van.
    Én írtam, aztán kitöröltem, átfogalmaztam, aztán azt is kitöröltem, végül egy óvatos, nagyon karcsúsított változatot hagytam meg. Már-már azt látom, hogy csak kekeckedek, meg borúlátok, meg stb. Annyi, de annyi tényező van, amire a paleo csak olaj a tűzre. De ezt még nem láthatjuk biztosan előre.
    Hát ez jó, tényleg így írtam, többszöri írásra küldtem el... Nagyon gondolatébresztő ez a téma. Aztán végül azon filóztam, hogy én mit tennék Edinaxy helyében, merthát könnyű okosnak lenni felnőtt cukrosként, hogy én mit csinálnék és nem csinálnék meg gyerekként, innen a felnőttkorból visszanézve. Főleg, hogy nekem is hasonló korú gyerekeim vannak. De én azt hiszem, nem csinálnám meg. De nem vagyok olyan helyzetben, hogy ebben döntenem kéne igaziból, szóval tényleg érdekes a téma.

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,584
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    128
    211 alkalommal

Alapértelmezett

Hát ez jó, tényleg így írtam, többszöri írásra küldtem el... Nagyon gondolatébresztő ez a téma. Aztán végül azon filóztam, hogy én mit tennék Edinaxy helyében, merthát könnyű okosnak lenni felnőtt cukrosként, hogy én mit csinálnék és nem csinálnék meg gyerekként, innen a felnőttkorból visszanézve. Főleg, hogy nekem is hasonló korú gyerekeim vannak. De én azt hiszem, nem csinálnám meg. De nem vagyok olyan helyzetben, hogy ebben döntenem kéne igaziból, szóval tényleg érdekes a téma.
    Igen, ahhoz, hogy valaki biztonsággal tudja alkalmazni a paleot, nagyon sokat kell értenie, és megértenie az emberi szervezet működéséből, és az sem árt, ha már felnőtt, és -úgymond- egészséges.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,584
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    128
    211 alkalommal

Alapértelmezett

Nekem pl az nem stimmel,hogy mi van a fruktóz allergiásokkal és azokkal, akik nem bírják a sok zöldséget (pl szűk családunkban hárman is vagyunk ilyenek, olyan hasmenésem lesz, ha nem eszem kenyeret, krumplit, rizst a zöldségek mellég, hogy ihaj).
    Én meg még a barátnőmre gondoltam, aki egy súlyos epe elzáródással került kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A következmény majdnem olyan súlyos hasnyálmirigy-gyulladás, de a lényeg, hogy több mint egy évig nagyon szigorú diétán volt.
    Teljes zsírmegvonás, még a light margarin is. Szegénykém ette reggel délben este a reszelt almát zabpehelybe áztatva. Az első párolt haltól, amit 5 hónappal a műtét után próbált meg, érezte, hogy begörcsölt az epéje. szóval tovább tartotta a szigorú epe-hasnyálmirigy diétáját.

És mindez miért? Azon túl, hogy egyéni hajlam, a barátnőm agyon diétázta magát, hogy fogyjon. Borzasztó kevés CH-t evett, persze a zsírt is korlátozta, de a táplálék összetétel egyensúlyt felborította.
    De mint a legtöbb drasztikus diétázó, ő is elcsábult néha. Akkor pedig jó belakott, mondván másnap jöhet újra a szigor a kajában.
    Egyszer összeszámoltam, hogy mennyi CH-t eszik (evett a műtét előtt) egy nap. Volt, hogy 50-70 g jött ki. Persze ilyenkor a többi táplálék felé tolódott el az arány.

Ma már szerencsére rendbejött, óvatosan, de ehet mindent, és betartja a megfelelő arányt. Nem fogyott, de rájött, hogy az átgondolatlan diétájába majdnem belehalt. Ami csak következményesen, évek múlva mutatta meg magát, hogy mit okoz(hat), ha megvonunk, vagy többletet viszünk be.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

poe logója
    poe
    poe jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Dec 2007
    Hol
    Heves
    Üzenet
    973
    Köszönet
    12
    66 alkalommal
    44 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Én nyersebb leszek picit.
    A paleo diétát nem ismerem, de így hirtelen ránézve keménynek tűnik. Egy felnött azonban felelősen dönt, úgy diétázik ahogy akar. Egy diabetesesnél már nagyobb a kockázat, főleg ha a CH bevitel és az inzulinadagok drasztikus csökkentéséről van szó. Egy diabos gyereknél pedig szerintem egyszerűen nagyon kockázatos felelőtlenség....
    Az pedig, hogy valaki I-es típusú diabetes esetében gyógyulásban, csoda gyógymódban reménykedik (ami lehet, hogy majd egyszer, évtizedek múlva elérhető lesz, de addig is élni kell, és szerencsére lehet is, olyan életminőségben akár bármely más ember) számomra annak a bizonyítéka, hogy nem képes elfogadni a betegséget és ehhez segítségre van szüksége.
    Ez az én véleményem. Senkit nem akartam vele megbántani, ha mégis így történt, sajnálom.
    Üdv: poe
    Medtronic Paradigm 722; Edukátor

napocska logója
    napocska jelenleg nem elérhető Fiatal veterán
    Regisztrált
    May 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    1,241
    Blog bejegyzés
    17
    Köszönet
    33
    68 alkalommal
    38 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Én egyelőre várakozó állásponton vagyok, nagyon kíváncsi vagyok, mi fog ebből kisülni, azoknál, akik kipróbálják. Olvasom azokat a blogokat, amelyeket Edinaxy belinkelt korábban, és várom a fejleményeket. Nem vetném Danit alá egy ilyen kemény változásnak, addig, amíg nem bizonyított számomra az, hogy hatásos. Azt nem értem igazán, hogy van pl. itt a fórumon is cukorbeteg és lisztérzékeny gyerek, (aki talán még tejcukor érzékeny is). Ő tehát kénytelen megvalósítani a gluténmentes (és tejmentes) táplálkozást, de nem fordult sajnos vissza az autoimmun folyamat.

Hasonló témák

1. Egészséges táplálkozás időskorban
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2009-09-18, 04:23
  2. Táplálkozás: ételeink anatómiája
    Utolsó üzenet: 2009-04-03, 04:52
  3. Élelmiszerárak és az egészséges táplálkozás
    Utolsó üzenet: 2009-03-17, 12:40
  4. Inkontinencia: táplálkozás és gyógyszerek
    Utolsó üzenet: 2008-12-23, 10:40
  5. Inkontinencia: táplálkozás és gyógyszerek
    Utolsó üzenet: 2008-12-23, 09:40

A téma címkéi

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!