Hasznosnak tartanék egy olyan dolgot is esetleg, hogy pl. havonta, kéthavonta egy délután leülnénk valahol személyesen egy kötetlen beszélgetésre amin részt venne egyszer egy hozzáértő orvos, diabetológus, edukátor stb.
A rendszerességet azért tartanám fontosnak mert nem mindenki ér rá mindig elmenni egy ilyen beszélgetésre, viszont nem maradna le róla. Kezdőknek nagyon hasznos lehetne de a tapasztaltabbaknak sem haszontalan. Itt most nem többnapos talikról, bulikról beszélek, kizárólag egy-egy szombat délutáni, két-három órás eszmecserékre! Leülhetnénk pl. körbe akár egy parkba is (ha jó az idő), szóval nem pénz kérdése…
Tudom, sokfelé rendeznek, hirdetnek rendezvényeket, főleg pumpásoknak de oda csak a "kivételezetteket" hívják meg...
Ott főleg (bár még soha nem voltam ilyenen, csak így látom!) előadások vannak és tudásfelmérés vizsgaszerűen, kérdésekkel, tesztlapokkal. Meg versenyek. Nekem ez nem annyira szimpatikus...
Én egy fórumosra gondolnék inkább, akinek van ideje és kedve az jöhetne.
Eredmények 11-tól/től 17-ig összesen 17
-
2010-03-26 #11
Sziasztok!
Az "orvosokat a fórumra" témát tovább vinném egy kicsit. Mondjuk az lehet, hogy hasznos lenne ha olvasnák a fórumot orvosok is. Viszont úgy gondolom, hogy azok vennék a fáradságot erre és lennének nyitottak ebben az irányban akikkel amúgy sincsen "probléma".
Remélem értitek…
Azokhoz kéne eljuttatni elsősorban az itteni, velünk kapcsolatos, napi problémákat és véleményeket akik erre maguktól nem hajlandók.
Pl.: Olyan orvosok rendszeres látogatása és a velük való beszélgetés hasznos lehetne a betegek számára, akik az itt felmerülő gondokat (de azt is ami jó és elégedettek vagyunk vele!) továbbadná a szakmán belül! Szóba hozná ezeket szakmai konzultációkon, megbeszéléseken, kollégákkal találkozva rendelőben, kórházban, úton-útfélen. Szóval, azokon a területeken ahova mi betegek nem igazán juthatunk el, véleményt mondani, változást elérni meg aztán pláne nem tudunk...BLaci ! Catch & Release...!
(Novo Nordisk - NovoPen 4 + Actrapid/Insulatard)
-
2010-03-26 #12
BLaci ! Catch & Release...!
(Novo Nordisk - NovoPen 4 + Actrapid/Insulatard)
-
2010-03-26 #13
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,870
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 111 alkalommal
85 üzenetét köszönték meg
Laci, sajnálom, hogy nem 6 éve találkoztunk, amikor elindítottam Szabó Renivel együtt a DiabKlubot. Isten bizony megpróbáltuk... Amit írsz, azt is. És teljesen hihetetlen, de nem tudtunk rávenni orvost egyszer sem, hogy eljöjjön. Ellenben összevissza bombáztak a "szponzori" ajánlatok, nyomultak a marketingesek, mindent hirdetni akartak egy-egy találkozó alkalmával. Jószerivel elküldtem őket, de bevallom, nagyon fárasztó volt. Azt hiszem, az vetett véget a klubnak, hogy elmentem szülni, nem vette át senki a szervezést. Pedig már volt egy társaság, az ország minden területéről. Szombat vagy vasárnap tartottunk ilyen találkozókat, 3-4 havonta körülbelül. Volt sokszor néhány órás találkozó egy-egy művház termében, volt néhány kirándulásunk is. Én nagyon élveztem és pozitív visszajelzést is kaptam, de amiről itt szó van, hogy orvosi kontroll is kéne, esetleg az orvosnak is kéne a kontroll, ez hiányzott, pedig mint itt sokan tudják,nekem a családomban is van diabetológusi érdekeltség, mégsem tudtunk senki diabetológust rávenni, hogy jöjjön el.
Én benne lennék, hogy újra nekivágjunk. De ehhez egyedül kevés egy ember. Főleg ahhoz, hogy rávegyünk orvosokat ilyesmire. De, amit a kezdő cikk is sugall, az összefogás nagy kincs, nagy erő.
-
2010-03-26 #14
Azért nagyon jó volt Molli! Én is emlékszem ám!
Szuper jó volt mindig!
Amiben tudok segítek most is! 1-1 órára talán orvosok is szervezhetőek lennének... Egy kis emlékeztető: http://diabetesonline.hu/kozosseg/kl...ub-fiataloknak... és még: http://diabetesonline.hu/kozosseg/kl...orstarsrandevu. a cikkek dátuma megtévesztő, az új oldal alakulásakor kerültek fel a cikkek, amikor megszűnt az mcd.hu.
-
2010-03-27 #15
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
184 üzenetét köszönték meg
Molli, van nálunk diabetológiai szakápoló képzés, prof. Halmos Tamás felesége indította el nálunk, igaz, nagyon nehéz bejutni. http://diabetesonline.hu/kezeles/gyo...-halmos-eszter
Az viszont igaz, hogy ők nem kezelhetnek, pedig értenének hozzá, és ők tudnák az is, hogy mikor kell szakorvoshoz irányítani a diabost.
A mi rendelésünkön mindegyik nővérke szakápoló.Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
Inzulin: Humalog
-
2010-03-27 #16
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
184 üzenetét köszönték meg
A címbeli vita szó engem is irritál, akármilyen jó értelmezésben is gondolok rá.
Én szeretném, ha eszmecserére javítanánk át, akkor is tudnánk mire való.Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
Inzulin: Humalog
-
2010-08-19 #17
- Regisztrált
- Feb 2007
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 130
- Blog bejegyzés
- 52
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Cukorbeteg szakellátó helyekl
Többen érdeklődtek cukorbeteg szakellátó helyek címeiről. Ide írok egy hivatkozást, amire ha rákattintasz, egy olyan oldalra jutsz, ahonnan kiválaszthatod a hozzád legközelebbi szakellátó helyet.
https://www.doki.net/tarsasag/diabet...b_id=&tmi=1668
LinkBacks (?)
-
2010-03-01, 09:25
Hasonló témák
-
Gyógyászati segédeszköz támogatás
vighkata által, fórum: EgészségpolitikaVálasz: 67Utolsó üzenet: 2012-02-09, 04:14 -
Beiskolázási támogatás - 2009
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-08-25, 08:00 -
[szexdoktor hír] A férfiak és a nők másképp reagálnak a kísértésre
dr.info team által, fórum: Szexdoktor.hu friss híreiVálasz: 0Utolsó üzenet: 2008-07-17, 04:41 -
"Állami támogatás" fiatal (18+) cukorbetegek részére?
Andris által, fórum: EgészségpolitikaVálasz: 1Utolsó üzenet: 2008-06-03, 10:12 -
TB támogatás
ferta által, fórum: EgészségpolitikaVálasz: 12Utolsó üzenet: 2007-01-04, 11:33

Állandó webcím/URL
About LinkBacks