+ Válasz a Témára
Eredmények 81-tól/től 90-ig összesen 687
-
2010-02-01 #81
Szia Ildikó!
Kedves vagy, hogy írtál! Hihetetlen, hogy egyre több anyuka fut it össze, akinek ilyen fiatalon lett diabos a gyermeke!
Mi éjjeli méréseink: lefekvés után 2 órával, aztán pedig ettől az értéktől függően 1:00-kor vagy 2:00-kor, legközelebb reggel 6:00-kor.
Te is biztosan sokat tudsz nekem segíteni (ahogy it a fórumon mindenki).
Köszönöm kedvességed, írj máskor is, ha lesz időd!
Üdv:
umbra08
-
2010-02-02 #82
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,584
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 128
- 211 alkalommal
140 üzenetét köszönték meg
Kedves Anyukák!
Idén is szervezzük a nyári Diab Tali-t
Info: Diabosok Baráti Találkozója - 2010
Talán nem olvassátok a diab talis topikot, ezért ajánlom itt is. Szívesen várjuk minden új tagunk jelentkezését. Egy ilyen találkozón, élőben lehet a leginkább egymás segítségére lenni. Alsó-felső korhatár nincs.Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
Inzulin: Humalog
-
2010-02-03 #83
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,785
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 77 alkalommal
63 üzenetét köszönték meg
Kedves Umbra!
Azt akartam még írni neked a múltkor (csak nem volt időm írni mostanában), hogy ezek a magas értékek nem fognak szövődményeket okozni, hiszen mégcsak néhány hónapja cukros. Másnál is ez van, sőt, van akinek mindig ilyenek a cukrai egy életen át, mégsincsenek durva szövődményei (és másoknak meg vannak jobb cukrok mellett is). És a gyerekek sokkal jobban tolerálják ezeket az ingadozásokat, sokkal kevésbé alakul ki nálunk ennyitől szövődmény, mint a felnőtteknél. Egy felnőttnek is 1-2 év kell, mire beáll a cukra, egy ilyen kisbabánál még talán több is, ne légy türelmetlen. Jól csináljátok, még az elején vagytok, ne várd, hogy rögtön beálljon a cukra. Ráadásul nem sok diabetológusnak van tapasztalata ilyen pici babákat illetően, ha jól látom, még ezen a fórum sincs senki más, akinek ennyire picin lett volna cukros a babája. Szerintem nem mindegy, hogy 6 hósan vagy 12 hósan lesz cukros, mert az utóbbi esetben az étkezések jóval könnyebben megoldhatóak, mert már tud rendes ételt enni és nem a szopizások, tejek, amik a fő táplálékaik, mint még nektek pl. És akkor jön a fogzás, fene tudja, az mit csinál a cukrukkal, biztosan senki nem tudja biztosan, hoyg fel vagy lemegy olyankor. Szóval nehéz helyzetben vagyok és szerintem nektek azt kéne valahogy elfogadni, hoyg az első 1-2 évben nem lesznek jó cukrai és kész. Ettől nem lesz baja.
A másik meg: szép, nagy baba. Akinek a cukrai borzasztóan rosszak, az a gyerek nem fejlődik rendesen, nem hízik és nem nő rendes ütemben. 10 kilósan 8.5 hósan ez biztosan nem áll fent nálatok, ne aggódj.
-
2010-02-04 #84
Szia Kmolli!
Adja Isten, hogy legyen igazad!! Azért én mégis aggódok, mert azért az elmúlt napokban tényleg magasak az értékek! (vércukormérős topikban leírtam) Ez nagyon nem jó.
Lenne egy kérdésem. Amikor magas a cukor, mit tapasztaltok? Az én kisfiamnak olyankor beesettek szemei és lilás rózsaszínűek. Másnak is?
Továbbá még egy furcsaság. Amióta megszületett, ő mindig nagyon izzad. Nem tudom, hogy ez összefügg-e cukorbetegséggel. Pedig nincs túlöltöztetve. na jó, néha igen, de akkor is izzad, ha egy szál pizsiben van. Ami viszont a lényeg, hogy szopizás után mindig leizzad. Nem kicsit, tiszta víz a haja minden egyes szopizás után 9 hónapja. Nem néha vizes, MINDIG! Ez összefügghet a diabetessel szerintetek?
Tényleg szépen fejlődik, már túl van a 10 kilón, mászik ezerrel pár napja, ma pedig fel is állt. Csak hát ezek a magas cukrok! Folyamatosan 10-11, 13-14-15 kilengések, pedig már az eddigi legtöbb inzulint adtuk neki!!
A nagylábujjai még folyamatosan be vannak gyulladva, most kicsit jobban, sőt most az egyik kislábujjai is. Gondolom ez a folyamatos magasabb cukor miatt van.
Mi nem járunk hetente orvoshoz, csak ritkán, azaz amióta kijöttünk a kórházból, csak egyszer voltunk kontrollon. Benneteket sűrűbben ellenőriz az orvos?
Még írok, most vacsizunk.
Üdv
umbra08
-
2010-02-04 #85
Szia Umbra!
Szerintem az izzadásnak nincs köze a diabhoz. Szopizásnál meg lehet hogy csak a nagy munka okozza a verejtékezést, nem gondolod? Az nagy meló ám!
Szerintem a lábujj-gyulladásnak sincs köze a cukrokhoz. Gondolj bele, azok a 2-es diabosok, akik folyamatosan magas cukorral élnek, s nem is tudnak róla, évtizedek után tapasztalnak problémákat, s szerintem az sem gyulladás formályában jelentkezik (piros, lobos), hanem kezdetben bizsergő, melegség érzés, zsibbadás formájában.
A karikás szem. Hát, én nem tudom, Nekem az egész családom karikás szemű alkat, a gyerekeim is. Mikor betegek, karikásabb, amúgy meg csak karikás.
Grácia
-
2010-02-04 #86
-
2010-02-04 #87
-
2010-02-04 #88
-
2010-02-04 #89
-
2010-02-05 #90
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,785
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 77 alkalommal
63 üzenetét köszönték meg
A szem maximum egy 20-as cukornál változhat szerintem,nem egy 10-13-asnál, az nem olyan nagyon magas.
A nagyobbik fiamnak a kezén volt mindig körömágy-gyulladása, de nem cukros. Biztos, hogy nem tesz jót a magasabb cukor ennek, de hogy csak ettől lenne, azt nem hiszem.
8.5 hósan vagy 9 hósan 10kg, ez már lehet, hogy okozhatja a gyulladást, mert elég nagy baba, biztosan kis párnás is (de ari lehet!), ilyenkor a körömágy is jobban gyullad (a nagyfiamnál is ez volt a probléma...).
A magas cukor onnantól nagy probléma (persze, le kell vinni, mert nem jó, de amitől te tartasz, azok a szövődmények most), ha már nem fejlődik normál ütemben. A gyerekeknél régen, amikor nem voltak még jó eszközök a HbA1c mérésére, onnan lehetett tudni, hoyg kinek volt nagyon rossz cukra, aki nem nőtt és fejlődött eléggé. Láttam gyerekeket, akiknek borzalmas cukruk volt és ha mondjuk 10 évesen diabosak lettek, akkor 16 évesen egy 12 éves szintű testtel rendelkeztek, minden tekintetben... De nálatok ilyesmi messze nincsen. Minden cukorbetegség eleje ilyen, ez a beállítás időszaka, ezen mindenki átmegy, aki cukros lesz és mégsem lesz ettől szövődménye senkinek. Próbáld meg elfogadni, hogy ezen át kell menni és ez rossz cukrokkal jár, majd lesz jobb neki, amikor már beállt.
A másik, a magas cukrok: az ekkora babák gyorsan nőnek és gyorsan híznak. Az inzulinszükséglet nagy mértékben függ a mérettől, a súlytól. Lehet,hogy ez a probléma, egyszerűen sokkal több inzulin kell neki, annál is több, amennyit most adtok neki.
De, hogy ilyen ritkán kell mennetek, ez meglepett! Mármint diabdokihoz. Pont emiatt a gyors változás miatt. Én bejelentkeznék a dokitokhoz, amint lehet, mert ő tud segíteni az inzulin ennél nagyobb emelésében.
Hasonló témák
-
Cukorbetegség és terhesség
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-06-08, 07:31 -
Idegbántalom és cukorbetegség
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-05-23, 01:03 -
II.tip.cukorbetegség és inzulin
Zsu77 által, fórum: Általános kérdések, hozzászólásokVálasz: 5Utolsó üzenet: 2009-04-02, 09:56 -
Már csecsemőkorban kiderül elhízunk-e
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-04-02, 01:00 -
A cukorbetegség és a fogbetegségek
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-02-01, 03:50

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel