Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

+ Válasz a Témára
8. oldal, összesen 69 ElsőElső ... 4567891011121858 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 71-tól/től 80-ig összesen 687
    umbra08 logója
    umbra08 jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Dec 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    530
    Köszönet
    33
    21 alkalommal
    12 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző kmolli Üzenet megjelenítése
    Micsoda jó ötlet cicire tenni hipó alkalmával Milyen jó, hogy meg tudtad oldani, hgy ne kelljen abbahagyni a szoptatást, ezek szerint már nem borítja fel a cukrát annyira a szopi?
    Én a mai napig 10-12x mérek egy nap. Persze, ha nagyon kiszámítható a napom,pl egész nap itthon ülök és alig eszem és azt is teljesen tudom számolni (pl zsemle...),akkor nem mérek ennyit, de ez ritka, mint a fehér holló. Én sajnos teljes áron veszem a havi plusz 2-3 doboz csíkot vagy még többet is. Szerintem is jó, ha sokat mértek és egy ilyen kisbabánál tényleg nem tudsz mást tenni,mert nem tudsz vele semmilyen diétát betartatni. Ezért szuper, hogy kaptatok pumpát. Egyébként (ne vegye magára más, akinek a gyereke nem ilyen picin lett diabos!) szerintem 1 év alatt diabossá válni még annál is rosszabb, mint aki másfél-2 évesen lesz az. Egy másfél-2 éves már megért csomó mindent, lehet vele kommunikálni, egy 6 hónapossan nem nagyon - legalábbis a szia babán kívül másra kevésbé reagál. És a 6 hós még kiszámíthatatlun eszik és alig lehet észrevenni rajta a problélmát, egy másfél évesen már könnyebb (de persze velük is borzalmas lehet). Nagyon sokat filóztam ezen, mindkét fiammal, most is eszembe jut sokszor, hogy mit tennék, ha most lenne diabos - amikor 6 hósak voltak, akkor is eszembe jutott ilyesmi és mindig mondtam a férjemnek, hogy legalább a 2 éves korukat várják meg, mert akkor már sokkal "gyerekebbek", ne 1 éves koruk alatt jöjjön ki, azt semmi esetre sem... szóval amikor olvaslak, leírhatatlanul felnézed rád, hogy ilyen ügyesen csináltok mindent. Mert nagyon ügyesek vagytok, amiket írsz, az alapján ez egyértelmű.

Egy dolgot akartam kérdezni, hogy amúgy milyen értékeket mértek? Mondjuk milyen volt a mai napja?
    Szia Kmolli!
    De, felborítja a cukrát a szopizás, de igazából felborítja minden, bébiétel, alma is... Mondom inkább úgy, hogy sajnos nekünk még soha "be sem állt", ezért vagyok nagyon elkeseredve! 3 hónapja derült ki a betegség és azóta csak fel-le ugrándozik. Hol hipózik, hol felmegy. Itt nem a Somogyira gondolok, azt tudom, hogy hipó után felmegy. Gondolok itt arra, hogy mostanában eltűntek a hipók (jan. elején voltak), mert állítottunk a bázison, mostanában viszont magasabb értékeket mérünk. Sajnos gyakran mérünk 10-11-12-13-as értéket. Az igazsághoz hozzátartozik még az is, hogy az elmúlt napokban a szerelékkel is gondjaink voltak. Bevérzett, magas értékek voltak, gondolom nem kapott inzulint. Tegnap pedig azért kellett cserélni, mert piros lett a tű alatt, a kanül nem vérzett vissza, hanem a bőre olyan piros, véraláfutásos lett és kemény volt tapintásra. Ekkor is (tegnap) egész nap magas értékek voltak, ez lett gyanús és hogy rózsaszínes a szerelék alatt. Pedig alaposan fertőtlenítek mindig, 2x áttörlöm Betadine folyadékkal, aztán 2x bőrfertőtlenítőt fújok rá. vagy nagyon rányomtam a combjába, amikor belőttem, vagy az inzulin már "nem jó volt" vagy a férjem inzulin spórolás céljából "játszott a tartállyal". Nem tudom pontosan mit is csinált, de visszaszívta, kinyomta, valamit trükközött az inzulinnal, majd holnap pontosan megkérdezem tőle.
    Szóval, alig volt a 3 hónap alatt 3-4 nap, amikor elégedett lehetek és klassz értékek voltak, mindig becsúszott magas vagy alacsony érték. Ezért vagyok tehát kiakadva, hogy szegénykém élete eddig 9 hónapjából lassan nagyobb részében (mert ugye már felismerés előtt is cukorbeteg volt valamennyivel) magas cukrokkal élt és ez nem jó!!! Nagyon félek, ez így nem lesz jó! Ha valaki a kedves Fórumozók közöl esetleg rám tudna szánni 1 órácskát az életéből, hogy személyesen találkozzunk és segítsen, átnézve a füzetünket az értékekkel, feljegyzésekkel, azt nagyon meghálálnám, megköszönném. (Pesten lakunk, de bárhova elmegyünk a cél érdekében.)

Igen, egy babánál egyszerűen nem tudok diétát tartani, de igazából senki nem is tudja megmondani, hogy az a diéta miből álljon, hogyan etessem. Bevallom, etetjük, ahogyan más eteti a csecsemőjét és próbálunk inzulinnal ehhez igazodni, de tudom, hogy ez nem jó!!!
    Annyira nehéz helyzetben vagyunk, de ezt ti is tudjátok.

Kicsi Drágámnak magas cukroknál beesett a szeme, mintha beteg lenne! Úgy sajnálom, más gyerkőcénél is ez a helyzet?

Szóval Kmolli, minden nap nagyon más, változóak az értékek.
    Most este fürcsi után, utolsó szopizás előtt például 3,2-t mértem!! Beijedtem a hipótól, cicire tettem, 150ml-t evett, adtam neki 50gr bébikaját, "hogy tartson benne kaja reggelig", bólust csak szopizás után adtam, akkor is csak 0,1-et, holott máskor 0,2-t adtam volna, bázist is visszavettem 0,2E/óra-ról 0,1E/órára, mi lett a nagy rohanás, félelem eredménye: 22:00-kor 10,1-et mértem. Bumm.
    Bázisállítás: a férjemmel kisérletezünk csak.

Van olyan nap, hogy klasszul ráérzek, bázis OK, egész nap ok, aztán elcseszem az estét és kész. Például jan.26-án:
    1:00 5,7
    6:10 5,6
    9:15 5,3
    11:40 4,4
    13:40 8,6
    15:35 4,7
    17:30 7,5
    20:30 8,7 (na itt csak 90 ml-t cicizett, úgy gondoltam elég lesz a 0,1 bólus és mi lett 22:40-re? : 12,5 !! (0,1 korr bólus)
    Ezt a napot én jónak értékeltem, nem tudom, ti hogyan gondoljátok.
    Aztán éjjel:
    2:00 13,7 (0,2 korr bólus)
    3:00 11,9
    6:00 10,2
    7:00 8,1
    aztán estére szépen felment 11,5-ig

Na jó, hosszú lettem kicsit.
    Sziasztok.

kisnyuszi jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Jun 2008
    Hol
    Atom városban pakson
    Üzenet
    58
    Blog bejegyzés
    1
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia umbra!
    Ha gondolod én nagyon szivesen segitek amiben tudok igaz mi pakson lakunk de ha erre jártok bármikor nagyon szivesen látunk benneteket !Kitartás ez van sajnos sok eröt és kitartást puszi nektek jok legyeteK!!!!!!!!

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,584
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    128
    211 alkalommal
    140 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző umbra08 Üzenet megjelenítése
    Van olyan nap, hogy klasszul ráérzek, bázis OK, egész nap ok, aztán elcseszem az estét és kész. Például jan.26-án:
    1:00 5,7
    6:10 5,6
    9:15 5,3
    11:40 4,4
    13:40 8,6
    15:35 4,7
    17:30 7,5
    20:30 8,7 (na itt csak 90 ml-t cicizett, úgy gondoltam elég lesz a 0,1 bólus és mi lett 22:40-re? : 12,5 !! (0,1 korr bólus)
    Ezt a napot én jónak értékeltem, nem tudom, ti hogyan gondoljátok.
    Aztán éjjel:
    2:00 13,7 (0,2 korr bólus)
    3:00 11,9
    6:00 10,2
    7:00 8,1
    aztán estére szépen felment 11,5-ig

Na jó, hosszú lettem kicsit.
    Sziasztok.
    Szia Umbra!
    Szerintem ezt ezt én sem csináltam volna jobban. Igsz, ilyen pici babához nincs tapasztalatom, neked pedig még kezdő léted ellenére is nagyobb rutinod van. Egyszerűen az a helyzet, hogy ilyen pici babával kell ezt csinálnod, baromi nehezen kivitelezhető. Ha önmagától egyenletes a cuki akkor minden rendben van, ha ingadozik, akkor viszont félnék bármi más tanácsot adni, mint amit te csinálsz.

A bevérzésekkel kapcsolatban szerintem is lehet köze az inzulin felszívódásnak. Nem is tudom mi lenne megoldás. Biztosan a kórházban megmutatták a belövés technikáját és jól csinálod. Talán egy ilyen pici baba bőrének a sajátossága, hogy visszavérzik. Hogy ez lehet-e inzulin felszívódási zavar, azt nem tudom biztosan. A gondozó orvos mondott erre a problémára valamit? Elvileg nem lehet probléma, de ahogy írtad, néhol megkeményedik a bőre, az már inkább.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

tubi jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Dec 2008
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    249
    Köszönet
    18
    17 alkalommal
    17 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Kedves Umbra!
    Mióta elolvastam az első bejegyzésedet, minden alkalommal, ha erre járok, olvasom, amiket írsz és hát majd megszakad a szívem, hogy milyen nehéz lehet Nektek most, egy ilyen pici babával. De ahogy Molli is írta, ha majd kicsit nagyobb lesz és be tud ő is "segíteni" a saját kezelésébe, meglátod, könnyebb lesz. Addig nagyon sok lelkierő és kitartás kell, de gondolj arra, hogy neki már kisgyerek korára "természetes" lesz a dolog és a mindennapjai részeként fogja majd fel (mivel nincs összehasonlítási alapja, hogy milyen lenne enélkül, úgy fogja kezelni, mint ahogy más a fogmosást - csináljuk, mert megszoktuk, mert kell).
    Én 10 évesen lettem cukros, akkor már sokkal nehezebb volt, mert akkor már volt egy kialakult gyerek-életem, amit teljesen fel kellett borítani - és az akkori módszerekkel nagyon nehéz volt. A Te babád viszont be fogja építeni ezt az életébe és önállóan tudja majd kezelni. Ráadásul az inzulinok és remélhetőleg a mérés technikája is egyre fejlettebb lesz. Viszont amikor ő már 4-5 éves, javaslom, hogy keressetek meg egy olyan gyerekorvost, pszichológust, aki ért a cukorbetegséghez és a gyerkőcnek el fogja tudni mondani, mit miért és hogyan. Én 10-15 éves koromig jártam cukrostáborokba, ahol jó orvosok, nővérkék, és pszichológus is volt. Tudom, ez még távolabb van, de fontos! Biztosan most is vannak ilyen táborok, a Juvenilis Diab Help szervezte akkoriban.
    A másik, a szövődményekkel kapcsolatban - az, hogy kinek mikor alakulnak ki szövődményei, nagyon változó, alkati dolog és előre ezt nem lehet tudni. Sokunknak, akik a 80-as években lettek cukrosok, nem volt lehetősége pumpát használni, kezdetleges volt a mérés is. Nekem az elején hetente kellett mennem diabetológushoz és borzasztó eredményeim voltak. Aztán később nem vigyáztam nagyon magamra, az egyetemi éveim alatt azért, mert "élni" akartam, nem a cukrommal foglalkozni. Most mégsincs semmilyen szövődményem.
    Egy korábbi kutatást olvastam arról, hogy a szövődmények előfordulása a gyakori 15-ös cukortól növekedett meg jelentősen. Persze nem azt akarom mondani, hogy nem kell odafigyelni, hanem hogy amilyen értékeket Te leírtál, messze van ettől.
    Szerintem nagyon-nagyon jól csinálod és nagyon bátor és ügyes vagy!
    Egy tipp a tesztcsíkra: vatera, teszvesz és egyéb apróhirdetési oldalon tudsz találni sokkal olcsóbbat. Én a terhességem alatt szükséges plusz dobozokat innen szereztem be, majdnem féláron. Érdemes körülnézni!
    Látod, sokan szívesen segítenek Neked itt, bátran kérdezz és kérj segítséget továbbra is! Sajnálom, hogy az orvosok nem nagyon oktattak ki Titeket, ez nagyon nagy hiba részükről! Ez lenne az alapja annak, hogy egy ilyen nehéz helyzetben az anyuka magabiztosabban tudja kezelni a helyzetet és értse, mi miért van és hogyan kell reagálni a különböző helyzetekre. Szomorú (és felháborító!), hogy ezt nem tették meg, de szerintem ezért olyan csodás ez a fórum, mert itt sokan, sokféle tapasztalattal vagyunk, összerakjuk, amit tudunk.
    További kitartást Nektek! Ügyes vagy és egyre jobban fogod csinálni!

DG logója
    DG
    DG jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző poe Üzenet megjelenítése
    DG!
    Nektek nem jár a havi 3 doboz?

Sajnos, nem.
    Grácia

DG logója
    DG
    DG jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal

Alapértelmezett

Szia Umbra!

Tényleg őrület, hogy nem adtak biztosabb tápontokat a tápláláshoz. Na, most már mindegy, így is sikerül majd urrá lenni a helyzeten.
    Azért, amikor majd legközelebb mész az orvosotokhoz, feltételezem, hogy dietetikus is ül majd mellette. Írd össze a kérdéseidet (én mindig így csináltam: ami hetek alatt eszembe jutott, rögtön felírtam), és tedd fel nekik!
    Én a helyedben a következőket tenném: azzal táplálnám a gyerekemet, amivel diabtól függetlenül is tenném, s olyan ütemben és sorrendben vezetném be az ételeket, ahogy egyébként is. Egyszerre egy-két újdonsággal próbálkoznék, s mikor már volnának tapasztalataim ezeket illetően, ismét jöhetne egy-egy újabb étel. Ahhoz, hogy ezeket könnyebb legyen kiismerni, muszáj bevezetni az életetekbe egy napirendet, akkor is, ha a baba kicsi. Egyébként ehhez már, véleményem szerint, nem kicsi. Az étkezések tehát nagyjából azonos időben történjenek, s a hasonló étkezések ne térjenek el egymástól lényegesen ch tartalom tekintetében (tehát tízórai a tízóritól, például).
    Ennek a rendszerezettségnek az a célja, hogy segítsen Neked az eligazodásban. Ha mindig miden esetleges, hol ennyit esztek, hol annyit, hol ekkor, hol akkor, úgy képtelenség lesz átlátni a dolgokat. Ha pedig keretbe foglalod a napot, törekedve fix időpontokra és betartott értékekre, mennyiségekre, akkor egy idő után pontosan fogod látni, hol kell módosítani az elfogyasztott étel/inzulin arányán, látni fogod azt is, hogy például ugyanaz az étel de más napszakban elfogyasztva esetleg eltérő mennyiségű inzulint kíván.
    Amikor én egy-egy étellel kapcsolatban bizonytalan voltam, napokon keresztül igyekeztem ugyanazt a szituációt megteremteni: ugyanaz a mennyiség, ugyanakkor elfogyasztva. Néhány alkalom után "statisztikailag" kiderült minden (egy adat nem adat, de még kettő sem). Készíts feljegyzéseket kitartóan (tudom, így csinálod). Segít a tanulásban, nagyon sokat! Aztán majd egy szép napon azon kapod magad, hogy unod az írást, már a könyöködön jön ki -- na, akkor abba is hagyhatod, minden a fejedben lesz.
    A fentiekhez még annyit: nem felejtettem el, hogy szoptatsz, s hogy nehéz megsaccolni, én mégis arra biztatlak, próbáld meg!

Ne aggódj, menni fog!
    Grácia

umbra08 logója
    Regisztrált
    Dec 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    530
    Köszönet
    33
    21 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző kisnyuszi Üzenet megjelenítése
    Szia umbra!
    Ha gondolod én nagyon szivesen segitek amiben tudok igaz mi pakson lakunk de ha erre jártok bármikor nagyon szivesen látunk benneteket !Kitartás ez van sajnos sok eröt és kitartást puszi nektek jok legyeteK!!!!!!!!
    Köszi Kisnyuszi, nagyon kedves vagy!!!!!

umbra08 logója
    Regisztrált
    Dec 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    530
    Köszönet
    33
    21 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző tubi Üzenet megjelenítése
    Kedves Umbra!
    Mióta elolvastam az első bejegyzésedet, minden alkalommal, ha erre járok, olvasom, amiket írsz és hát majd megszakad a szívem, hogy milyen nehéz lehet Nektek most, egy ilyen pici babával. De ahogy Molli is írta, ha majd kicsit nagyobb lesz és be tud ő is "segíteni" a saját kezelésébe, meglátod, könnyebb lesz. Addig nagyon sok lelkierő és kitartás kell, de gondolj arra, hogy neki már kisgyerek korára "természetes" lesz a dolog és a mindennapjai részeként fogja majd fel (mivel nincs összehasonlítási alapja, hogy milyen lenne enélkül, úgy fogja kezelni, mint ahogy más a fogmosást - csináljuk, mert megszoktuk, mert kell).
    Én 10 évesen lettem cukros, akkor már sokkal nehezebb volt, mert akkor már volt egy kialakult gyerek-életem, amit teljesen fel kellett borítani - és az akkori módszerekkel nagyon nehéz volt. A Te babád viszont be fogja építeni ezt az életébe és önállóan tudja majd kezelni. Ráadásul az inzulinok és remélhetőleg a mérés technikája is egyre fejlettebb lesz. Viszont amikor ő már 4-5 éves, javaslom, hogy keressetek meg egy olyan gyerekorvost, pszichológust, aki ért a cukorbetegséghez és a gyerkőcnek el fogja tudni mondani, mit miért és hogyan. Én 10-15 éves koromig jártam cukrostáborokba, ahol jó orvosok, nővérkék, és pszichológus is volt. Tudom, ez még távolabb van, de fontos! Biztosan most is vannak ilyen táborok, a Juvenilis Diab Help szervezte akkoriban.
    A másik, a szövődményekkel kapcsolatban - az, hogy kinek mikor alakulnak ki szövődményei, nagyon változó, alkati dolog és előre ezt nem lehet tudni. Sokunknak, akik a 80-as években lettek cukrosok, nem volt lehetősége pumpát használni, kezdetleges volt a mérés is. Nekem az elején hetente kellett mennem diabetológushoz és borzasztó eredményeim voltak. Aztán később nem vigyáztam nagyon magamra, az egyetemi éveim alatt azért, mert "élni" akartam, nem a cukrommal foglalkozni. Most mégsincs semmilyen szövődményem.
    Egy korábbi kutatást olvastam arról, hogy a szövődmények előfordulása a gyakori 15-ös cukortól növekedett meg jelentősen. Persze nem azt akarom mondani, hogy nem kell odafigyelni, hanem hogy amilyen értékeket Te leírtál, messze van ettől.
    Szerintem nagyon-nagyon jól csinálod és nagyon bátor és ügyes vagy!
    Egy tipp a tesztcsíkra: vatera, teszvesz és egyéb apróhirdetési oldalon tudsz találni sokkal olcsóbbat. Én a terhességem alatt szükséges plusz dobozokat innen szereztem be, majdnem féláron. Érdemes körülnézni!
    Látod, sokan szívesen segítenek Neked itt, bátran kérdezz és kérj segítséget továbbra is! Sajnálom, hogy az orvosok nem nagyon oktattak ki Titeket, ez nagyon nagy hiba részükről! Ez lenne az alapja annak, hogy egy ilyen nehéz helyzetben az anyuka magabiztosabban tudja kezelni a helyzetet és értse, mi miért van és hogyan kell reagálni a különböző helyzetekre. Szomorú (és felháborító!), hogy ezt nem tették meg, de szerintem ezért olyan csodás ez a fórum, mert itt sokan, sokféle tapasztalattal vagyunk, összerakjuk, amit tudunk.
    További kitartást Nektek! Ügyes vagy és egyre jobban fogod csinálni!
    Szia Tubi,
    Nagyon kedves vagy, köszönjük a biztató szavakat!
    Azok az értékek, amiket leírtam, tényleg nem olyan vészesek, de sajnos a tegnapi nap az az volt! 15,8-at is mértünk és egész nap nem ment le 10 alá, pedig minden tkb. ugyanúgy csináltunk, mint máskor. Ugyanakkor etettük, ugyanazt kapta, talán melegfront volt?? Szóval, amióta kiderült a betegség, azért be-be estek 15 körüli értékek, de majd mindenképp próbáljuk azokat elkerülni!!
    Klassz, hogy írtad, hogy az apróhirdetési oldalakon olcsóbban lehet beszerezni tesztcsíkot! Na még ezt nem hallottam, de ez nagyon klassz, meg fogom tenni. Pláne most, mert be szeretnénk szeretni egy új VC mérőt (Xceed) és ehhez drágák a tesztcsíkok.
    Egyébként gratulálok a Babátokhoz, nagyon édes!!

Írj máskor is, ha van időd! A Babáról is!

Üdv
    umbra08

umbra08 logója
    Regisztrált
    Dec 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    530
    Köszönet
    33
    21 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző DG Üzenet megjelenítése
    Szia Umbra!

Tényleg őrület, hogy nem adtak biztosabb tápontokat a tápláláshoz. Na, most már mindegy, így is sikerül majd urrá lenni a helyzeten.
    Azért, amikor majd legközelebb mész az orvosotokhoz, feltételezem, hogy dietetikus is ül majd mellette. Írd össze a kérdéseidet (én mindig így csináltam: ami hetek alatt eszembe jutott, rögtön felírtam), és tedd fel nekik!
    Én a helyedben a következőket tenném: azzal táplálnám a gyerekemet, amivel diabtól függetlenül is tenném, s olyan ütemben és sorrendben vezetném be az ételeket, ahogy egyébként is. Egyszerre egy-két újdonsággal próbálkoznék, s mikor már volnának tapasztalataim ezeket illetően, ismét jöhetne egy-egy újabb étel. Ahhoz, hogy ezeket könnyebb legyen kiismerni, muszáj bevezetni az életetekbe egy napirendet, akkor is, ha a baba kicsi. Egyébként ehhez már, véleményem szerint, nem kicsi. Az étkezések tehát nagyjából azonos időben történjenek, s a hasonló étkezések ne térjenek el egymástól lényegesen ch tartalom tekintetében (tehát tízórai a tízóritól, például).
    Ennek a rendszerezettségnek az a célja, hogy segítsen Neked az eligazodásban. Ha mindig miden esetleges, hol ennyit esztek, hol annyit, hol ekkor, hol akkor, úgy képtelenség lesz átlátni a dolgokat. Ha pedig keretbe foglalod a napot, törekedve fix időpontokra és betartott értékekre, mennyiségekre, akkor egy idő után pontosan fogod látni, hol kell módosítani az elfogyasztott étel/inzulin arányán, látni fogod azt is, hogy például ugyanaz az étel de más napszakban elfogyasztva esetleg eltérő mennyiségű inzulint kíván.
    Amikor én egy-egy étellel kapcsolatban bizonytalan voltam, napokon keresztül igyekeztem ugyanazt a szituációt megteremteni: ugyanaz a mennyiség, ugyanakkor elfogyasztva. Néhány alkalom után "statisztikailag" kiderült minden (egy adat nem adat, de még kettő sem). Készíts feljegyzéseket kitartóan (tudom, így csinálod). Segít a tanulásban, nagyon sokat! Aztán majd egy szép napon azon kapod magad, hogy unod az írást, már a könyöködön jön ki -- na, akkor abba is hagyhatod, minden a fejedben lesz.
    A fentiekhez még annyit: nem felejtettem el, hogy szoptatsz, s hogy nehéz megsaccolni, én mégis arra biztatlak, próbáld meg!

Ne aggódj, menni fog!
    Szia DG!
    Igen, úgy tápláljuk a gyerkőcöt, ahogy írtad, kb. diabtól függetlenül, persze a CH-t mindig nézzük. Kap már sovány sonkát, teljes kiörlésű kenyeret, natur joghurtot almával, túrót, szóval haladunk...
    A fix időpontok is megvannak, betartjuk. Reggel, azaz hajnalban igénye szerint ébred (ez az, ami nem kötött) és szopik, ez 5:30 körül van. Aztán szopi után visszaalszik és alszik 9:00-ig. Felébred, akkor is szopizik. 11:30 ebdé, 15:00 uzsi, 17.30-18:00 vacsi, 19:00 fürcsi, 19:30 utolós szopi elalvás előtt. Tehát a rendet betartjuk (igényli is, meg is szokta). A mérések is nagyon kötöttek, azt nem sorolom fel.

Szoptatás: mérjük csecsemőmérlegen, hogy mennyit eszik. Igaz, kissé néha vicces, mert 3x is meg kell mérni, mert úgy mozog, jár keze-lába, de sokszor inkább idegesítő, mert nem sikeül elsőre és elegünk van ebből a macerából. 9 hónapos, 10 kilós gyereket méred a csecsemőmérlegen, hogy mennyit eszik... szomorú, dühítő, idegesítő, elkeserítő. Viszont erre szükség van, mert saccolni tudjuk, hogy beadott bólushoz eleget szopott-e. Ha többet eszik, akkor szopi után kap még plussz bólust. Nem akarom elkiabálni, de ez eddig még bejött és működik.

"például ugyanaz az étel, de más napszakban elfogyasztva esetleg eltérő mennyiségű inzulint kíván" Igen, ez van a hajnali szopizásnál is, itt hajnalban ugyanarra a tejcsi mennyiségre több inzulint kap, mint mondjuk lefekvés előtt. Kezdünk belejönni, csak ne lennének olyan napok, mint a tegnapi!! Nem akart lemenni 10 alá sose, pedig mindent ugyanúgy csináltunk! Sőt volt 15-ös is!! Teljesen el voltunk keseredve!

Amúgy a dietetikus nem ül az orvos mellett, persze van, akit fel lehet keresni, segítőkész is, csak szerintem nincs tapasztalata csecsemő diabos táplálásával kapcsolatban.

Ez van, majd mi kitapasztaljuk.

Üdv.

Ildikó logója
    Ildikó jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Kom.-Eszt. Megye-Tárkány
    Üzenet
    169
    Köszönet
    0
    2 alkalommal
    2 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Kedves Umbra!

Én is ritkán írok, de olvasom a fórumot, és most nem bírom ki! Nagyon-nagyon együttérzek veled, az én fiam 13 hónaposan lett diabos! Sajnos, ezt kell írjam, de nem is lesztek beállítva jó darabig, nekem is mindig azt mondták, hogy 4-5 évesen lesznek egyenletes cukrai. És ez sajnos így is van. Ha megfeszültem akkor is voltak kiugrások, egy ilyen pici gyereknél, ha 100%-osan be is tartod a diétát, akkor is nagyon nehéz. Most 5 éves elmúlt, és tényleg teljesen más az élet vele, nem kell mindig azon aggódni, hogy eszik-e, nem-e, ha elindultunk 6 féle kaja volt. Mi is sokat mérünk még mindig, de már van, hogy 1-1 már kimarad. Azt hittem, az éjjeli 3 óránkénti méréseknek sose lesz vége, de már csak 1x mérek.

Nagyon-nagyon fontos, hogy jó kezelőorvosotok legyen. Nekünk maximálisan jó van, és sokat segít. Úgyhogy ne sajnáljátok az időt és keresgéljetek.

És nagyon kell a lelki segítség, és ahogy itt látod, azt megtaláltad. És teljesen jól csinálod, és tudom, hogy nehéz, de próbálj másra is gondolni, mint a diab., a diéta, a mérések, örülj a pici fiadnak!

Kitartás!
    Ildikó

Hasonló témák

1. Cukorbetegség és terhesség
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2009-06-08, 07:31
  2. Idegbántalom és cukorbetegség
    Utolsó üzenet: 2009-05-23, 01:03
  3. II.tip.cukorbetegség és inzulin
    Zsu77 által, fórum: Általános kérdések, hozzászólások
    Válasz: 5
    Utolsó üzenet: 2009-04-02, 09:56
  4. Már csecsemőkorban kiderül elhízunk-e
    Utolsó üzenet: 2009-04-02, 01:00
  5. A cukorbetegség és a fogbetegségek
    Utolsó üzenet: 2009-02-01, 03:50

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!