+ Válasz a Témára
Eredmények 61-tól/től 70-ig összesen 687
-
2010-01-28 #61
A legkevesebb mérés, amiből eddig meg tudtuk úszni, az napi 8 volt.
Felsorolom hajnaltól:
- Éjszaka mérjük neki 1:00-kor vagy 2:00-kor, attól függően, hohy a lefekvés utáni 2 órával mennyit mértünk.
- Hajnalban felkel szopizni 5:00-6:30 között valamikor, ekkor mérjük neki. Ezután visszaalszik.
- Reggel kel 8:30-9:00 körül kel fel, akkor mérjük megint. Korábban reggel sokat hipózott, így hajnali szopi után 2 órával visszamértük neki. (tehát itt lete egy + mérés)
- tehát +1 valószínű
- 11:30-kor, tehát ebéd előtt mérem (korábban itt is hipózott, mostanában inkább magas). Ha alacsonyabb és éhes, már eszik is.
- Ebéd után alszik, 15:00-kor uzsi, akkor is mérem. (régebben itt is hipózott, szegényt a du-i alváskor is meg kellett szúrnom és sokszor felébresztettem, ekkor volt ugyanis 2,0 hipo, amikor majnem elvesztette az eszméletét)
- itt is lehet plussz, ha sokáig aludni, 15:00 utánig
- 17:30-kor mérem vacsi előtt
- 19:30 körül fürcsi után, azaz esti utolsó szopi előtti is ez
- Esti szopi után, miután elaludt 2 órával
- Éjjel esetleg többször is mérjük, ha magas (és +bólust adtunk), vagy ha nagyon alacsony
-
2010-01-28 #62
-
2010-01-28 #63
Mi is a DCont Optimumot használjuk. Én nem tartom pontatlan gépnek, szeretem és meg vagyok vele elégedve. Nem vitatom, hogy van jobb gép, bár magam még nem vettem másikat, mert nem tartom szükségesnek, épp a fentiek miatt.
Mi is sokszor mérünk, s umbra, ha bírjátok anyagilag, mérj csak annyit, amennyit szükségesnek látsz. Eleve a baba táplálása más, mint egy felnőtté vagy nagyobb gyereké, sok a bizonytalan tényező, és ez kell ahhoz, hogy tanuljátok a folyamatokat! Szóval, hajrá! A sok mérés hasznos, később majd apad a száma úgyis, ha már biztosabbak lesztek mindenben!Grácia
-
2010-01-28 #64
Hát igen, kénytelenek vagyunk sokat mérni, hisz még a bázis sincs beállítva, időszakosan sok a hipo, máskor meg magas a cukor, illetve még nagyon gyerekcipőben járunk, tudatlanok vagyunk. Eddig 2 vagy 3 dobozt vettünk teljes áron nov. óta, mióta kiderült a betegség. Nem volt más választásunk az ünnepek alatt. Igen, később remélem nem kell majd ennyit mérnünk. A múltkori hipó óta nagyon félek. Nem volt benne erő, le-le csukta szemét, cicire tettem és utána jobban lett. Bekajált, de még 1 óra múlva is csak 3,2 volt neki. Mit érezhetett a kis drágám!!
-
2010-01-28 #65
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,785
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 77 alkalommal
63 üzenetét köszönték meg
Micsoda jó ötlet cicire tenni hipó alkalmával
Milyen jó, hogy meg tudtad oldani, hgy ne kelljen abbahagyni a szoptatást, ezek szerint már nem borítja fel a cukrát annyira a szopi?
Én a mai napig 10-12x mérek egy nap. Persze, ha nagyon kiszámítható a napom,pl egész nap itthon ülök és alig eszem és azt is teljesen tudom számolni (pl zsemle...),akkor nem mérek ennyit, de ez ritka, mint a fehér holló. Én sajnos teljes áron veszem a havi plusz 2-3 doboz csíkot vagy még többet is. Szerintem is jó, ha sokat mértek és egy ilyen kisbabánál tényleg nem tudsz mást tenni,mert nem tudsz vele semmilyen diétát betartatni. Ezért szuper, hogy kaptatok pumpát. Egyébként (ne vegye magára más, akinek a gyereke nem ilyen picin lett diabos!) szerintem 1 év alatt diabossá válni még annál is rosszabb, mint aki másfél-2 évesen lesz az. Egy másfél-2 éves már megért csomó mindent, lehet vele kommunikálni, egy 6 hónapossan nem nagyon - legalábbis a szia babán kívül másra kevésbé reagál. És a 6 hós még kiszámíthatatlun eszik és alig lehet észrevenni rajta a problélmát, egy másfél évesen már könnyebb (de persze velük is borzalmas lehet). Nagyon sokat filóztam ezen, mindkét fiammal, most is eszembe jut sokszor, hogy mit tennék, ha most lenne diabos - amikor 6 hósak voltak, akkor is eszembe jutott ilyesmi és mindig mondtam a férjemnek, hogy legalább a 2 éves korukat várják meg, mert akkor már sokkal "gyerekebbek", ne 1 éves koruk alatt jöjjön ki, azt semmi esetre sem... szóval amikor olvaslak, leírhatatlanul felnézed rád, hogy ilyen ügyesen csináltok mindent. Mert nagyon ügyesek vagytok, amiket írsz, az alapján ez egyértelmű.
Egy dolgot akartam kérdezni, hogy amúgy milyen értékeket mértek? Mondjuk milyen volt a mai napja?
-
2010-01-29 #66
Nekünk is Optimumunk van, az ovi óta ezzel mérünk, nagyon megbízható a kh ban ezt is és az accu cheket is használják le szoktuk ellenőrizni, nem mér másképp. Az árnál meg nem mindegy hogy 1500 Ft al többért hány dobozzal veszel. Nekünk havonta 1 dobozzal kell pluszban vennünnk, de ha beteg akkor ki tudja mennyit.
-
2010-01-29 #67
- Regisztrált
- Jan 2010
- Hol
- Békés megye
- Üzenet
- 813
- Blog bejegyzés
- 4
- Köszönet
- 48
- 15 alkalommal
12 üzenetét köszönték meg
Kedves Zsuzsa
Itt most arra gondolsz, hogy nektek több vércukor mérőtök van, és ha a 3 doboz amit ingyen kaptok (mármint közgyógyra) már elfogott akkor használjátok a másikat amelykbe olcsóbb a tesztcsík?
Ha igen, akkor ti másodlagos megoldásként milyen típust használtok? (Márint azt látom, hogy accu cheket, de hogy pontosan milyen típust) És abba mennyibe kerül a tesztcsík?
Ez ezért is érdekel, mert a 3 doboz nekünk sem elég (nekünk is Optimum van) Így valamilyen olcsóbb megoldást kellene találtunk az efölötti igények kielégítésére.Zsuzsi
Szandi: Medtronic Paradigm Veo (Novorapid)
-
2010-01-29 #68
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,785
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 77 alkalommal
63 üzenetét köszönték meg
Sajnos az optimum a legolcsóbb, ahogy írták már fölöttem. Ennél nincs olcsóbb csík. Az AccuChek jóval drágább. Tehát, ha a havi 3 doboz fölötti igényeteket kell kielégíteni, akkor arra a legjobb az optimum. Én is ezt teszem, szívesen használnék pl más csíkot, de nem tudok kifizetni a 3 doboz fölötti 3 dobozt teljes áron (mert én ennyit használok).
-
2010-01-29 #69
Nekünk is havi 5,5 - 6 doboz tesztcsíkunk fogy, s augusztus óta , sajnos, ebből csak havi 2 doboz ingyenes. Ilyen tételnél, naná, hogy nem mindegy, mennyibe kerül a tesztcsík. Egyébként múltkorában, az egyik patikában, 3750 Ft-ért akarták nekem adni az Optimum tesztcsíkot. Azonnal kivetettem a gépből (s mellesleg, teljesen ki vagyok akadva azon, hogy van képe a gyógyszertárosnak ennyi hasznot rápakolni az efféle termékekre). A legtöbb helyen azért 2920 Ft-ért adják, de érdemes rákérdezni, ha az ember olyan helyre megy, amit nem ismer.
Grácia
-
2010-01-30 #70
DG!
Nektek nem jár a havi 3 doboz?Üdv: poe
Medtronic Paradigm 722; Edukátor
Hasonló témák
-
Cukorbetegség és terhesség
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-06-08, 07:31 -
Idegbántalom és cukorbetegség
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-05-23, 01:03 -
II.tip.cukorbetegség és inzulin
Zsu77 által, fórum: Általános kérdések, hozzászólásokVálasz: 5Utolsó üzenet: 2009-04-02, 09:56 -
Már csecsemőkorban kiderül elhízunk-e
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-04-02, 01:00 -
A cukorbetegség és a fogbetegségek
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-02-01, 03:50

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel