Remélem 20 év múlva én is ugyanígy és hasonlókat tudok majd írni az én most 5 éve kicsi fiamról aki 2,5 évesen lett cukorbeteg. Bizony azt kell mondanom, hogy mostanra azaz két év távlatából tudok talán már úgy viszonyúlni hozzá hogy nem ez határozza meg az életünket, és nem erről szólnak a napjaink, de nagyon nehéz volt felállni, és ezzel az egész macerával megtanulni élni. De mára már megy, ill. most is ha gond van persze elhatalmasodik az aggodalom, de egyre nagyobb, és ügyesen csinálja, ovis, és sinene van az élete, de ez nagyon sok plussz dologgal jár a háttérben, amit természetesen mi viszünk. Igyekszünk is hogy ebből ő sokat már ne érezzen, mert volt időszak mikor bizony együtt sírtunk, és akkor mondtam, hogy nem szeretném ha gyermekkorából arra emlékezne hogy cukorbeteg volt, és a szülei tönkre mentek benne. Hosszú idő az elfogadás, és a hozzászokás a mindennapok harcaihoz, még akkor is ha ma már inzulinpumpa van, és a technika vívmányaival, sokkal könnyebb mint akkor volt, mikor ti kezeltétek a kislányotokat.
Eredmények 41-tól/től 50-ig összesen 761
-
2010-01-27 #41
Tidebor!
Minden tiszteletem a tiétek, szerintem is ez a helyes hozzáállás, ennél jobban nem is csinálhattátok volna.
Üdv: poe
Medtronic Paradigm 722; Edukátor
-
2010-01-27 #42
-
2010-01-27 #43
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
184 üzenetét köszönték meg
Szia, nagyon köszönöm, hogy ezeket min megosztottad velünk, és feltétlen számítunk a további segítségedre is.
A Bátor Tábor egy szuper dolog, és itt a fórumos anyukák gyerkőcei többen voltak már a Bátor Táborban. Még az sem kizárt, hogy személyes ismeretség is van.
Ez egyre izgibb, és tényleg hihetetlenül örülök.
Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
Inzulin: Humalog
-
2010-01-27 #44
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
Én arra is emlékszem, amikor mesélted, hogy milyen pozitív érzés volt az edukátor képzőben látni azokat a fiatalokat felnőttként, egészségesként, akik szintén gyerkőcként kezdték a diabot. Annyira jó volt akkor téged hallgatni, és olvasni az írásodat.
A kis gyerkőcös szülőknek nagyon jó így "előre látni".
Tibus egyébként egy nagyon okos, és tanulékony kissrác, nem lesz vele gond.Utoljára vighkata módosította 2010-01-27, 08:30-kor Ok: stilisztika
Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
-
2010-01-27 #45
Gólya
- Regisztrált
- Jun 2008
- Hol
- Atom városban pakson
- Üzenet
- 58
- Blog bejegyzés
- 1
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Köszönöm a vigaszt ebben bizom én is hogy ugyan olyan felnött lessz mint (egészséges) társai.Amugy bálint is talpra esett nem fél semmitöl mindent megold ,bár mit meg mer kérdezni hála isten nem eggy elveszett gyerek.Csak pozitivan ma már azért sokkal könnyebb vele mint az elején.Már ö is ovis imád járni társai is nagyon szeretik ovonénik is háa isten nincs gond .Rendesen hamar beilleszkedett sok barátja van szeretik és ö is szereti öket .Már nekünk sem erröl szol az egész nap szinte sokszor csak a( szükséges rossz)ami kell de már mi is megyünk minden hova szervezés kérdése és kész .Nem mondom mikor beteg bizony bennem van a frász de már azt sem olyan tragikusan fogjuk fel mint mikor (kezdök)voltunk.Sokszor mondja doktornénink jobban tudom a dolgokat mint ö hát ez van bele jöttünk muszály az ö jövöje a tét átlagai 6,3hga1c egyszer volt 4 év alatt 7 -tes de ezért dolgozom nap mint nap .Ö sem ugy nö fel hogy te beteg vagy ez nekünk kell és kész nem mindig könnyü de majd alakul .
-
2010-01-27 #46
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
Kisnyuszi!
A gyerkőcöd ezt a vidámságot, és természetességet tőled, tőletek "lesi" el. Ti csináljátok jól, egy gyerkőc a szülőket "utánozza". Ha ti elfogadjátok, akkor a gyerek is elfogadja természetesnek, és eszébe sem jut aggódni. Ugyanúgy figyelni fog, mint ti, és ez így van rendjén.Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
-
2010-01-28 #47
Gólya
- Regisztrált
- Jun 2008
- Hol
- Atom városban pakson
- Üzenet
- 58
- Blog bejegyzés
- 1
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Szia bizony ez igy van nekünk ezzel kell eggyütt élni de majd csak kitalálnak erre is valamit hogy ne kelljen mindig a böki talán mire nagy lessz .Jo ez az oldal mindig olvaslak benneteket csak irni szoktam ritkán de az utobb le döbbentem azon a pici babán muszály volt irnom annyira eggyütt érzek vele .Azt szeretném kérdezni hogy képet hogyan lehet feltölteni mert szeretnék de nem jövök rá hogyan kell köszönöm a segitséget elöre is .Itt most pakson is van megint eggy kisfiu 15 hos most lett diabos ez szörnyü mennyi gyerek van ezzel a betegséggel suliban is sok a diabos sajnos .Köszönöm válaszod szia.
-
2010-01-28 #48
Szia Kmolli,
Itt vagyok megint, közben olvaslak ám benneteket, csak nem írtam, mindenkinek (kisnyuszi, tidebor, Poe) nagyon köszönöm a hozzászólásokat, kedves szavakat!
Kedves kmolli és vighkata! Leírnátok nekem, hogy nálatok ki a cukorbeteg, hány éves a gyermeketek - ha ő beteg - mert teljesen elvesztem, nem akarok tudatlanul levelezni... visszaolvasni pedig nincs idegzetem, időm.
Tidebor!
Megnyugtatóak a szavaid, csak hát a mindennapos apró problémák, kezdek besokallni! Olyan pici még! A 4 fal között élünk kettecskén (férjem dolgozik) és csak az tölti ki az életünket, hogy épp mit egyen, mennyi a cukorja, óráról órára élünk, óráról órára csak az izgalom, hogy megint mennyire megy fel neki, vagy hipózik be. (mostanában inkább magas értékek vannak. ) Írj máskor is!
Tegnap este foylamatosan magas neki, óránként felsírt éjszaka, adtam neki vizet (gondolom a magasabb cukor miatt szomjas) és visszaludt. Ezt csináltam 23:00-tól óránként, aztán mértük 2:00-kor, 6:00-kor, aztán evett 7:00-kor, 9:30-kor. Szóval.... alvás nincs.
Pici babánknak /aki nem is olyan kicsi, 10 kg!
/ nem olyan jók az értékei, sőt mondhatnám, hogy 3 hónapja, amióta kiderült a cukorbetegsége, alig volt olyan nap, amit én tökéletesnek tekinthetnék. Jan. elején iszonyatosan hipo-s napok voltak, az elmúlt 1 hétben pedig inkább magasabb, 13-14 értéket is mérünk. Állítottunk a bázison megint, de már nagyon kivagyok. Valahol azt olvastam, hogy a betegség felismerése után 2 hónappal rendeződnie kellene az értékeknek, természetesen, ha jól csináljuk a dolgokat. Vezetjük egy füzetben, mindent feljegyzünk, de mégis minden nap becsúszik egy kis baki és felmegy a cukor. Az az igazság, hogy nekünk az égvilágon senki nem mondta (de lehet, hogy pumpásoknak nem is fontos?), hogy mikor mennyi CH-t egyen. Olvasom, hogy másoknak meg van szabva, hogy reggelire/ebédre... mit ehet. A zárójelentésen szerepelt, hogy napi 60-80 CH-t egyen és kész. Még szopik, 3 orvos is (gyerekorvosunk, kórházbeli gyerekorvos, ahol született, még egy ismerős) azt javasolta, hogy ne hagyjam abba a szoptatást. Nem is hagytam, kéri is a babóca. Hajnalban, reggel ébredés után, vacsikor (18:00) és lefekvés előtt szopik. Szegénykémmel kóstoltatni (hozzátáplálás) kellene a kajákat, de nem merem, nehogy sok legyen és felmenjen a cukorja. Igaz, már most is bátrabb vagyok, mint akár múlt héten, már joghurtot, túrót, teljes kiörklésű kenyeret, sajtot is kap, de annyit adok neki,a mennyit kér és ahhoz próbálok saccolni bólust. Nem tudok mást tenni, kisbaba. Sőt igazából azt sem tudom, hogy adott CH-jú kajához mennyi inzulinra lenne szüksége, csak próbálgatjuk. DE! meddig lehet ezt csinálni?? A kis szervezete bírni fogja? Szövődmények később?
Tegnap kivette a tokjából a pumpát és a zsinórt fogva el kezdte lóbálni!!
Pedig csak annyi volt, míg 20 mp-re nem figyeltem oda, elkezdtem egy almát hámozni neki! Valamelyik nap pedig valószínű megránthatta a szereléket, bevérzett neki, tehát egyértelmű volt ekkor a magas cukor.
Jajj, egyszerre zúdítok mindent, mint egy dilinyós.
)
Még írok.
-
2010-01-28 #49
-
2010-01-28 #50
Hasonló témák
-
Cukorbetegség és terhesség
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-06-08, 06:31 -
Idegbántalom és cukorbetegség
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-05-23, 12:03 -
II.tip.cukorbetegség és inzulin
Zsu77 által, fórum: Általános kérdések, hozzászólásokVálasz: 5Utolsó üzenet: 2009-04-02, 08:56 -
Már csecsemőkorban kiderül elhízunk-e
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-04-02, 12:00 -
A cukorbetegség és a fogbetegségek
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-02-01, 02:50

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel