Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

+ Válasz a Témára
46. oldal, összesen 69 ElsőElső ... 3642434445464748495056 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 451-tól/től 460-ig összesen 687
    ATTILAÉVI jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Aug 2010
    Üzenet
    12
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok ! Köszi a tanácsokat ...Még a bázishoz nem merünk nyúlni ...megvárjuk a hétfői kontrolt ..mit javasol a doktor. Addíg próbálgatjuk a kekszeket ...melyiknek milyen a glikémiás hatása ...jól jönne egy varázskeksz amit ha bekap 4,8 körüli cukrot pródukálna egész éjjelre !!! Na most adtam egy ötletet a kutatóorvosoknak !....csak el ne felejtsék a szabadalmi jogra szánt pénzt nekem juttassák . van egy érdekesség a tesztcsíkokkal kapcsolatban....nekünk közgyógyra 3 doboz jár ...erre a háziorvos azt mondta szívesen ir nekünk receptre amennyit akarunk (álltalásos támogatás jár rá ) így csak 485 huf lenne doboza ! Hát nagyott néztümk ...győrbe azt mondták hogy ezt lehetetlennek tartják de nem biztosak benne...hívjuk fel a TB-t ...amit megtettünk így első kézből azt az infót kaptuk " hát nem is tudjuk ...ha felírják akkór felírják és lehet működik " készen voltunk ...arra a kérdésre ki tud biztos választ adni erre ... " senki nem tudja ezt biztosan " választ kaptuk ! MOST AKKÓR MI VAN??? Valaki járt már így ...nem mindeggy hogy 2985ft vagy 498 ft .....

Regisztrált
    Aug 2010
    Üzenet
    12
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Ja és az Accu Chekk Gó működik optimum tesztcsikkal ? Ha igen hogyan....nem tudom összehozni a kettőt !
    Sziasztok ,-és köszi mindent !

gabibaba logója
    gabibaba jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Dec 2007
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    852
    Blog bejegyzés
    10
    Köszönet
    50
    52 alkalommal
    31 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Ha felírják, örülj neki és váltsd ki! A Go-ban hagyd benne a chip-et és simán használd az Optimum csíkkal, mások is úgy szokják.
    Gábor: AC SPIRIT - Novorapid

Regisztrált
    Aug 2010
    Üzenet
    12
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Mindenkit üdvözlök ezen az oldalon!Én a Levente anyukája vagyok és végre két hét után sikerült gépközelbe jutnom.Eddig a párom irogatott nektek és én is szeretném megköszönni a sok jó tanácsot!Ma voltunk kontr.viszgálaton , a doki megdícsért minket de a bázisunkon mégsem állított.Azt mondta próbálgassuk még a kajákkal elérni a megfelelő vc-t és majd legközelebb állít rajta.???????Dúrva hypozásunk nincsen.Pótvacsinak bejött az almalé+detki keksz.Ezzel szépen tartja reggelig (többnyire).Viszont ami még problémát okoz az az ebéd!6 fogunk van amivel még kemény ,darabos dolgokat nem igen tudunk rágni.25gch az ebédje (szerencsére mindent megeszik(eddig még)ami a gond hogy ne legyen nagy adag.Tudnátok ebben segíteni?Szombaton tartottuk az első szülinapunkat ,nagyon aranyos volt és persze élvezte mert ő volt a középpontban.Csokitorta helyett epertorta volt ami nem is volt olyan rossz ízű mint ahogy mi azt gondoltuk!Engem egy kicsit megviselt mert másfél hónappal ezelőtt nem így terveztem az első nagy szülinapot (pláne hogy kórházban töltöttük ezt az időt.)De azért így is szép volt!Független attól hogy keveset alszunk és fáradtak vagyunk ,reggel ébredésnél ha rá nézek kicsattanok az energiától mert tudom ,hogy miért és kiért kell ezt csinálnom.remélem ezzel mások is így vannak!

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,584
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    128
    211 alkalommal
    140 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző ATTILAÉVI Üzenet megjelenítése
    Ma voltunk kontr.viszgálaton , a doki megdícsért minket de a bázisunkon mégsem állított.Azt mondta próbálgassuk még a kajákkal elérni a megfelelő vc-t és majd legközelebb állít rajta.???????
    Nagyon valószínű, hogy a doki helyesen döntött, hogy nem állított a bázison, persze ezt így a távolból nem lehet biztosra megítélni.

A frissen felfedezett diabosoknak, amint a szervezete megkapja kívülről a segítséget, vagyis az inzulin injekciót, nagy mértékben változik, változhat az inzulin igény. Attól függ, hogy a maradék saját inzulin termelés mennyire áll helyre, a béta sejtek mennyire térnek magukhoz. Erre a változó igényre nagyon nehéz "kitalálni" a megfelelő dózist. A folyamatosan változó cukorszint ingadozásra a bázis és/vagy bólus módosítással nagy káoszt lehet létrehozni.

Gondolom a doktor kéri tőletek, hogy írjátok le, hogy mikor, milyen cukorszintre mennyi CH-t evett a gyerkőcötök, ehhez mennyi bólust adtatok. Ő ebből tud következtetni arra, és számolni vele, hogy 10 g CH mennyivel emeli a cukorszintjét, a bázis és a beadott bólus hatására mennyire marad stabil a cukorszint. Így kiszámolja a CH/inzulin arányt, a korrekciós lépcsőt (1 E inzulin hány mmol/l vc csökkenést okoz). Figyelembe veszi a kicsi testsúlyát, és a napi összinzulin mennyiséget, valamint a napi átlagos cukorszintet. Ehhez neki stabil adagolásra van szüksége, hogy lássa, hol kell módosítani az adagon.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

g_andi jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Jul 2009
    Hol
    Székesfehérvár
    Üzenet
    66
    Blog bejegyzés
    1
    Köszönet
    2
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző misamaci Üzenet megjelenítése
    Andi! Nekem kicsit zavaros, amit írsz.
    hogy érted azt, hogy csak teljes árban kaphattok csíkot? Aki inzulinnal kezelt cukorbeteg annak (és csak annak) jár a támogatott csík! A felírható mennyiség és a felírás jogcíme (normatív, emelt, kiemelt) attól függ, hogy naponta hányszor szúr. / év alatti inzulinnal kezelt gyermekeknek mindenképpen jár 3 doboz havonta (9 doboz / 3hónap) KIEMELT jogcímen!
    A linkelt oldalon láthatod az "NORMATÍV,EMELT,KIEMELT" feliratokat. kattints a KIEMELT-re és ott láthatod az "indikáció" részben.

A háziorvosod kolleganőjét valszeg inkább azért büntethették meg, mert többet írt fel az időszak alatt felírható mennyiségnél, vagy rossz jogcímen/szabálytalanul írta fel a csíkokat (az alacsony összeg miatt én a másodikra tippelnék)

A támogatási rendszer tényleg nem a legszuperebb, de ami jár azt ki kell harcolni. Amúgy nálam is volt olyan hogy én vittem új infót a szakrendelésre ... és a doki megköszönte ... szóval hajrá!
    Sziasztok!Képzeljétek már nekünk is 3 doboz stix-et lehet felíratni közgyógyra egy hónapra.Először a dortornénink a papírra 2 dobozzal írt, majd mikor indultunk volna hazafelé, szóltak, hogy rossz papírt adtak, mert 3 dobozzal jár.Kérdeztem, hogy: -Azért, mert Andika 6 év alatti gyermek?-de azt mondták,hogy nem, hanem, mert változott a jogszabály.Mindenesetre így még jobban örülök neki,mert így 6 éves kora után is 3-at kap./Persze, ha addig nem változtatnak ismét... /

DG logója
    DG
    DG jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal
    12 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző g_andi Üzenet megjelenítése
    Sziasztok!Képzeljétek már nekünk is 3 doboz stix-et lehet felíratni közgyógyra egy hónapra.Először a dortornénink a papírra 2 dobozzal írt, majd mikor indultunk volna hazafelé, szóltak, hogy rossz papírt adtak, mert 3 dobozzal jár.Kérdeztem, hogy: -Azért, mert Andika 6 év alatti gyermek?-de azt mondták,hogy nem, hanem, mert változott a jogszabály.Mindenesetre így még jobban örülök neki,mert így 6 éves kora után is 3-at kap./Persze, ha addig nem változtatnak ismét... /

Andi!

Van erről bővebb info? (örülök, mert akkor minket is érint)
    Grácia

poe logója
    poe
    poe jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Dec 2007
    Hol
    Heves
    Üzenet
    973
    Köszönet
    12
    66 alkalommal
    44 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző ATTILAÉVI Üzenet megjelenítése
    Szombaton tartottuk az első szülinapunkat ,nagyon aranyos volt és persze élvezte mert ő volt a középpontban.Csokitorta helyett epertorta volt ami nem is volt olyan rossz ízű mint ahogy mi azt gondoltuk!Engem egy kicsit megviselt mert másfél hónappal ezelőtt nem így terveztem az első nagy szülinapot (pláne hogy kórházban töltöttük ezt az időt.)De azért így is szép volt!Független attól hogy keveset alszunk és fáradtak vagyunk ,reggel ébredésnél ha rá nézek kicsattanok az energiától mert tudom ,hogy miért és kiért kell ezt csinálnom.remélem ezzel mások is így vannak!
    Szia!

Szerintem nagyon fontos az, hogy ne keseredj el, pozitívan állj a diabhoz. Levente ezzel is teljes életet élhet. Persze szükséges lesz majd, hogy tisztában legyen a diabéteszével, hiszen kezelnie kell magát, de nem kell hogy betegségtudattal éljen. Mi nem betegek vagyunk, hanem egy komplex anyagcserezavarunk van, amit azonban meg lehet tanulni remekül kezelni.
    Szóval ne aggódj, a diabos dolgok hamar napi rutinná válnak, nem jelentenek különösebben plusz terhet. Csak optimistán.
    Üdv: poe
    Medtronic Paradigm 722; Edukátor

g_andi jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Jul 2009
    Hol
    Székesfehérvár
    Üzenet
    66
    Blog bejegyzés
    1
    Köszönet
    2
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Kedves Grácia!
    Csak annyit mondtak amit leírtam. Bővebben nem kérdeztem rá, mert éppen indulófélbe voltunk, csak nagyon örültem neki.Szóval más infóval nem szolgálhatok.Remélem jól vagytok.Andika hétfőtől már megy oviba, lehet, hogy ott találkozunk.Minden jót Nektek!
    Üdv:Andi

nagytniki logója
    nagytniki jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Jun 2010
    Hol
    Ócsa
    Üzenet
    105
    Köszönet
    12
    3 alkalommal
    3 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok!
    Ma voltunk kontrollon a 2 évesemmel, és rákérdeztem erre a 3 dobozos dologra..nem is hallott róla még a doktornőnk, utánatelefonált, majd holnap hívom fel, hogy mire jutott...

Viszont elviekben kaphat Janókám pumpát!! A befekvést is megbeszéltük, hogy hogy zajlik majd, de még nem döntöttünk teljesen..Szóval szülők, akiknek pumpás a babája, kisgyermeke!!Szívesen fogadok pozitív és negatív összetevőket a pumpával kapcsolatban! (majd írok a pumpás topicba is, meg olvasgatok..)

Hasonló témák

1. Cukorbetegség és terhesség
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2009-06-08, 07:31
  2. Idegbántalom és cukorbetegség
    Utolsó üzenet: 2009-05-23, 01:03
  3. II.tip.cukorbetegség és inzulin
    Zsu77 által, fórum: Általános kérdések, hozzászólások
    Válasz: 5
    Utolsó üzenet: 2009-04-02, 09:56
  4. Már csecsemőkorban kiderül elhízunk-e
    Utolsó üzenet: 2009-04-02, 01:00
  5. A cukorbetegség és a fogbetegségek
    Utolsó üzenet: 2009-02-01, 03:50

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!