+ Válasz a Témára
Eredmények 401-tól/től 410-ig összesen 687
-
2010-08-11 #401
Minden egyes ilyen felírással súlyos ezreket spotolna meg az ember.
-
2010-08-11 #402
Hát igen. Ez az a kérdés, amiben káosz van az orvosok köreiben. Nekem is azt mondták, hogy a havi közgyógyos kereten felül semmi kedvezmény nem vehető igénybe, tehát nincs receptre további csík. Ehhez képest, hallom tölletek, többektől, hogy mégis írat fel csíkot, a közgyógyon felül.
Én azt gyanítom, hogy ez hivatalosan nem lehetséges, de a rendszer hibáit kihasználva mégis működhet. De alátámasztani egyik oldalt se tudom rendelet beidézésével.Grácia
-
2010-08-11 #403
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,584
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 128
- 211 alkalommal
140 üzenetét köszönték meg
Na akkor ezt is olvasd itt el, az uccsó 1,5 oldal: Ujjszúró
Pont az az eset, amit te is vázolsz éppen.Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
Inzulin: Humalog
-
2010-08-11 #404
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,584
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 128
- 211 alkalommal
Én köszi a segítséget, mert emlékeztem, hogy neked valami jobbat küldtem (jogszabály), csak már nem tudtam, hogy honnan volt az.
Tényleg elég szomorú, mert a közlönyt ill. az abban lévő változásokat a rendelőkben tudniuk kéne.
De valahol őket is meg lehet érteni, én néha bent üldögélek a lányokkal (asszisztensek), és mondják, hogy hivatalból nem kapnak semmit, arra pedig sem idejük, sem energiájuk, hogy nap, mint nap forgassák a jogszabályokat, hogy az nap éppen van-é valami, aki érinti őket, közvetve pedig a betegeket. Nagy a káosz, az tény. Grácia, ahogy mondod, te szolgáltatsz új infoval a rendelőben, nálunk is ez a helyzet. A lányok tudják, hogy én képben vagyok, és "súgok" nekik.
De hát én is innen szedem az infot, amit mi összebögyölőzünk innen.Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
-
2010-08-11 #405
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,584
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 128
- 211 alkalommal
Lányok, azt a plusz csíkot próbálgassátok, ahogy Manka. Egyszer majd csak bejön, ha másért nem, hát azért, hogy békén hagyjátok őket.

(Nem is tudom, milyen grimasz kellene ide, egyszerre bosszantó, és komikus a helyzet.)
Külföldön meg az igénynek megfelelő csíkot írják fel, és az vagy támogatott, vagy ingyenes. Hiszen minek venne többet a páciens, ha nem használja el, és más is hozzájut a szükséges mennyiséghez?Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
-
2010-08-11 #406
Gólya
- Regisztrált
- Jul 2009
- Hol
- Székesfehérvár
- Üzenet
- 66
- Blog bejegyzés
- 1
- Köszönet
- 2
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Sziasztok!Köszi a segítséget.3 hónappal ezelőtt még nekünk is felírta a háziorvos a stix-eket normatívra, de a kolleganőjét megbüntették 13000 ft-ra, hogy az ő diabos betegeinek így írta, ezért már csak teljes árban kaphatjuk meg a receptet.Monta is a házidoktor nénink, hogy ő sem ért ezzel a támogatási rendszerrel egyet, de sajnos nem tud mást csinálni.
A másik az,hogy valószínüleg elég béna vagyok,de nem találtam meg azon a linken, hogy hova írták a 6 éven aluli gyermekek támogatásáról az infót.Abba is belegondoltam, hogy biztos nem nézné jó szemmel a kezelőorvosunk,ha okoskodnék és nem tudok semmit erről.Szóval át kell gondolni a dolgokat, de nagyon köszönöm a segítségeteket.
-
2010-08-11 #407
Én nem vagyok ilyen megértő. Felháborít, hogy mikor nem naponta jönnek ki az újdonságok, mind szabályozás, mind eszközök terén, nem tudják követni őket. Ha százával lennének az újítások, még csak-csak.. De így?? Naponta rengetegen mennek a szakellátókhoz, akiknek ők az elsődleges infoforrásuk. Velük mi van? Mi lesz? Kitalálhatjuk... Egyébként, azt sem értem, hogy a százalákos arányban kismértékű változásokról miért nem tájékoztatják külön a szakellátókat? Nem ismerik a vastag betűt?Grácia
-
2010-08-11 #408
- Regisztrált
- Jun 2009
- Hol
- Kaposvár, Hungary
- Üzenet
- 631
- Blog bejegyzés
- 9
- Köszönet
- 30
- 35 alkalommal
17 üzenetét köszönték meg
Andi! Nekem kicsit zavaros, amit írsz.
hogy érted azt, hogy csak teljes árban kaphattok csíkot? Aki inzulinnal kezelt cukorbeteg annak (és csak annak) jár a támogatott csík! A felírható mennyiség és a felírás jogcíme (normatív, emelt, kiemelt) attól függ, hogy naponta hányszor szúr. / év alatti inzulinnal kezelt gyermekeknek mindenképpen jár 3 doboz havonta (9 doboz / 3hónap) KIEMELT jogcímen!
A linkelt oldalon láthatod az "NORMATÍV,EMELT,KIEMELT" feliratokat. kattints a KIEMELT-re és ott láthatod az "indikáció" részben.
A háziorvosod kolleganőjét valszeg inkább azért büntethették meg, mert többet írt fel az időszak alatt felírható mennyiségnél, vagy rossz jogcímen/szabálytalanul írta fel a csíkokat (az alacsony összeg miatt én a másodikra tippelnék)
A támogatási rendszer tényleg nem a legszuperebb, de ami jár azt ki kell harcolni. Amúgy nálam is volt olyan hogy én vittem új infót a szakrendelésre ... és a doki megköszönte ... szóval hajrá!
-
2010-08-11 #409
Gólya
- Regisztrált
- Jul 2009
- Hol
- Székesfehérvár
- Üzenet
- 66
- Blog bejegyzés
- 1
- Köszönet
- 2
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Köszi, most már rátaláltam és a következő kontrollon mindenképpen rákérdezek.
-
2010-08-11 #410
- Regisztrált
- Jan 2010
- Hol
- Békés megye
- Üzenet
- 813
- Blog bejegyzés
- 4
- Köszönet
- 48
- 15 alkalommal
12 üzenetét köszönték meg
Zsuzsi
Szandi: Medtronic Paradigm Veo (Novorapid)
Hasonló témák
-
Cukorbetegség és terhesség
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-06-08, 07:31 -
Idegbántalom és cukorbetegség
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-05-23, 01:03 -
II.tip.cukorbetegség és inzulin
Zsu77 által, fórum: Általános kérdések, hozzászólásokVálasz: 5Utolsó üzenet: 2009-04-02, 09:56 -
Már csecsemőkorban kiderül elhízunk-e
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-04-02, 01:00 -
A cukorbetegség és a fogbetegségek
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-02-01, 03:50

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel