Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

+ Válasz a Témára
41. oldal, összesen 69 ElsőElső ... 3137383940414243444551 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 401-tól/től 410-ig összesen 687
    zsuzsa logója
    zsuzsa jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Aug 2007
    Üzenet
    682
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Minden egyes ilyen felírással súlyos ezreket spotolna meg az ember.

DG logója
    DG
    DG jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal
    12 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző zsuzsa Üzenet megjelenítése
    Megkapjátok a 3 dobozzal közgyógyra plusz felíratod általánosra a 2 dobozzal? Mi ezt egyszer már próbáltuk azt mondta a gyerekorvos hogy nem lehet.
    Idézet Eredeti szerző Gabibaba Üzenet megjelenítése
    Először nekünk is ezt mondták. Aztán valaki írta itt a fórumon, hogy így csinálják, ezért a múltkor bepróbálkoztunk, és simán kaptunk egyet, most megy kettőt. Háziorvos írta fel.
    Idézet Eredeti szerző zsuzsa Üzenet megjelenítése
    nem tudsz véletlenül rendeletet erre, amivel alátámszthatnám?

Hát igen. Ez az a kérdés, amiben káosz van az orvosok köreiben. Nekem is azt mondták, hogy a havi közgyógyos kereten felül semmi kedvezmény nem vehető igénybe, tehát nincs receptre további csík. Ehhez képest, hallom tölletek, többektől, hogy mégis írat fel csíkot, a közgyógyon felül.
    Én azt gyanítom, hogy ez hivatalosan nem lehetséges, de a rendszer hibáit kihasználva mégis működhet. De alátámasztani egyik oldalt se tudom rendelet beidézésével.
    Grácia

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,584
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    128
    211 alkalommal
    140 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző DG Üzenet megjelenítése
    A technikai fejlődésről nem is beszélve. Soha semmi infót nem kaptam a számunkra elérhető, életünket kényelmesebbé tévő eszközökről -- ellenben, a fórumnak köszönhetően, én adtam az ellátónák. Hát,.. szomorú és bosszantó egyben.
    Na akkor ezt is olvasd itt el, az uccsó 1,5 oldal: Ujjszúró
    Pont az az eset, amit te is vázolsz éppen.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,584
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    128
    211 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző DG Üzenet megjelenítése
    Köszi Kata a segítséget, én nem tudtam volna megadni így. Azt kinyomtattam, Kata, amit megadtál infóforrásként (közlöny), maximum azt a lapot tudom odaadni, Andi!
    Bevallom, el vagyok képedve, hogy a páciensek világosítják fel a szakellátókat, mint ahogy egyikünk-másikunk meséli. Vajon hányan és hány ezer fointtól esnek el így havonta?
    Én köszi a segítséget, mert emlékeztem, hogy neked valami jobbat küldtem (jogszabály), csak már nem tudtam, hogy honnan volt az.
    Tényleg elég szomorú, mert a közlönyt ill. az abban lévő változásokat a rendelőkben tudniuk kéne.

De valahol őket is meg lehet érteni, én néha bent üldögélek a lányokkal (asszisztensek), és mondják, hogy hivatalból nem kapnak semmit, arra pedig sem idejük, sem energiájuk, hogy nap, mint nap forgassák a jogszabályokat, hogy az nap éppen van-é valami, aki érinti őket, közvetve pedig a betegeket. Nagy a káosz, az tény. Grácia, ahogy mondod, te szolgáltatsz új infoval a rendelőben, nálunk is ez a helyzet. A lányok tudják, hogy én képben vagyok, és "súgok" nekik.
    De hát én is innen szedem az infot, amit mi összebögyölőzünk innen.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

vighkata logója
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,584
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    128
    211 alkalommal

Alapértelmezett

Lányok, azt a plusz csíkot próbálgassátok, ahogy Manka. Egyszer majd csak bejön, ha másért nem, hát azért, hogy békén hagyjátok őket. (Nem is tudom, milyen grimasz kellene ide, egyszerre bosszantó, és komikus a helyzet.)

Külföldön meg az igénynek megfelelő csíkot írják fel, és az vagy támogatott, vagy ingyenes. Hiszen minek venne többet a páciens, ha nem használja el, és más is hozzájut a szükséges mennyiséghez?
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,

g_andi jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Jul 2009
    Hol
    Székesfehérvár
    Üzenet
    66
    Blog bejegyzés
    1
    Köszönet
    2
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok!Köszi a segítséget.3 hónappal ezelőtt még nekünk is felírta a háziorvos a stix-eket normatívra, de a kolleganőjét megbüntették 13000 ft-ra, hogy az ő diabos betegeinek így írta, ezért már csak teljes árban kaphatjuk meg a receptet.Monta is a házidoktor nénink, hogy ő sem ért ezzel a támogatási rendszerrel egyet, de sajnos nem tud mást csinálni.
    A másik az,hogy valószínüleg elég béna vagyok,de nem találtam meg azon a linken, hogy hova írták a 6 éven aluli gyermekek támogatásáról az infót.Abba is belegondoltam, hogy biztos nem nézné jó szemmel a kezelőorvosunk,ha okoskodnék és nem tudok semmit erről.Szóval át kell gondolni a dolgokat, de nagyon köszönöm a segítségeteket.

DG logója
    DG
    DG jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző vighkata Üzenet megjelenítése
    Én köszi a segítséget, mert emlékeztem, hogy neked valami jobbat küldtem (jogszabály), csak már nem tudtam, hogy honnan volt az.
    Tényleg elég szomorú, mert a közlönyt ill. az abban lévő változásokat a rendelőkben tudniuk kéne.

De valahol őket is meg lehet érteni, én néha bent üldögélek a lányokkal (asszisztensek), és mondják, hogy hivatalból nem kapnak semmit, arra pedig sem idejük, sem energiájuk, hogy nap, mint nap forgassák a jogszabályokat, hogy az nap éppen van-é valami, aki érinti őket, közvetve pedig a betegeket. Nagy a káosz, az tény. Grácia, ahogy mondod, te szolgáltatsz új infoval a rendelőben, nálunk is ez a helyzet. A lányok tudják, hogy én képben vagyok, és "súgok" nekik.
    De hát én is innen szedem az infot, amit mi összebögyölőzünk innen.

Én nem vagyok ilyen megértő. Felháborít, hogy mikor nem naponta jönnek ki az újdonságok, mind szabályozás, mind eszközök terén, nem tudják követni őket. Ha százával lennének az újítások, még csak-csak.. De így?? Naponta rengetegen mennek a szakellátókhoz, akiknek ők az elsődleges infoforrásuk. Velük mi van? Mi lesz? Kitalálhatjuk... Egyébként, azt sem értem, hogy a százalákos arányban kismértékű változásokról miért nem tájékoztatják külön a szakellátókat? Nem ismerik a vastag betűt?
    Grácia

misamaci logója
    misamaci jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Jun 2009
    Hol
    Kaposvár, Hungary
    Üzenet
    631
    Blog bejegyzés
    9
    Köszönet
    30
    35 alkalommal
    17 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző g_andi Üzenet megjelenítése
    Sziasztok!Köszi a segítséget.3 hónappal ezelőtt még nekünk is felírta a háziorvos a stix-eket normatívra, de a kolleganőjét megbüntették 13000 ft-ra, hogy az ő diabos betegeinek így írta, ezért már csak teljes árban kaphatjuk meg a receptet.Monta is a házidoktor nénink, hogy ő sem ért ezzel a támogatási rendszerrel egyet, de sajnos nem tud mást csinálni.
    A másik az,hogy valószínüleg elég béna vagyok,de nem találtam meg azon a linken, hogy hova írták a 6 éven aluli gyermekek támogatásáról az infót.Abba is belegondoltam, hogy biztos nem nézné jó szemmel a kezelőorvosunk,ha okoskodnék és nem tudok semmit erről.Szóval át kell gondolni a dolgokat, de nagyon köszönöm a segítségeteket.
    Andi! Nekem kicsit zavaros, amit írsz.
    hogy érted azt, hogy csak teljes árban kaphattok csíkot? Aki inzulinnal kezelt cukorbeteg annak (és csak annak) jár a támogatott csík! A felírható mennyiség és a felírás jogcíme (normatív, emelt, kiemelt) attól függ, hogy naponta hányszor szúr. / év alatti inzulinnal kezelt gyermekeknek mindenképpen jár 3 doboz havonta (9 doboz / 3hónap) KIEMELT jogcímen!
    A linkelt oldalon láthatod az "NORMATÍV,EMELT,KIEMELT" feliratokat. kattints a KIEMELT-re és ott láthatod az "indikáció" részben.

A háziorvosod kolleganőjét valszeg inkább azért büntethették meg, mert többet írt fel az időszak alatt felírható mennyiségnél, vagy rossz jogcímen/szabálytalanul írta fel a csíkokat (az alacsony összeg miatt én a másodikra tippelnék)

A támogatási rendszer tényleg nem a legszuperebb, de ami jár azt ki kell harcolni. Amúgy nálam is volt olyan hogy én vittem új infót a szakrendelésre ... és a doki megköszönte ... szóval hajrá!

g_andi jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Jul 2009
    Hol
    Székesfehérvár
    Üzenet
    66
    Blog bejegyzés
    1
    Köszönet
    2
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Köszi, most már rátaláltam és a következő kontrollon mindenképpen rákérdezek.

somcsika jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Jan 2010
    Hol
    Békés megye
    Üzenet
    813
    Blog bejegyzés
    4
    Köszönet
    48
    15 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Gabibaba Üzenet megjelenítése
    Először nekünk is ezt mondták. Aztán valaki írta itt a fórumon, hogy így csinálják, ezért a múltkor bepróbálkoztunk, és simán kaptunk egyet, most megy kettőt. Háziorvos írta fel.
    Én voltam Manka, aki azt mondta saját tapasztalatból, hogy így kapjuk.
    Havi 3 doboz, (mert mi is 5X szúrúnk), és az a feletti csík igényt külön más jogcímre írja fel a gyerekorvos és azért kb 700-750 Ft- körüli összeget fizetek.
    Zsuzsi
    Szandi: Medtronic Paradigm Veo (Novorapid)

Hasonló témák

1. Cukorbetegség és terhesség
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2009-06-08, 07:31
  2. Idegbántalom és cukorbetegség
    Utolsó üzenet: 2009-05-23, 01:03
  3. II.tip.cukorbetegség és inzulin
    Zsu77 által, fórum: Általános kérdések, hozzászólások
    Válasz: 5
    Utolsó üzenet: 2009-04-02, 09:56
  4. Már csecsemőkorban kiderül elhízunk-e
    Utolsó üzenet: 2009-04-02, 01:00
  5. A cukorbetegség és a fogbetegségek
    Utolsó üzenet: 2009-02-01, 03:50

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!