Grácia, kérdezz rá a dokinál a sarokra. Nem vagyok benne biztos, de rémlik, hogy valahol hallottam ,vagy olvastam, hogy pici babáknál a puha sarok is alkalmas a bökésre.
Umbra, az első vércseppet nem kell letörölni, az a régi cukormérőknél volt szükséges. Szerintem nektek már valamelyik modern vc mérő van.
Nem tudom milyen mérőkétek van, de az AccuChek Sofklix ujjszúró a legkíméletesebb. Azt külön is meg lehet venni, igaz, borsos áron, de ég és föld a különbség a többi ujjszúróhoz képest. Persze lehet, hogy ilyen van nektek.
Eredmények 31-tól/től 40-ig összesen 761
-
2010-01-23 #31
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
184 üzenetét köszönték meg
Bizony könnyebb lesz, hidd csak el, és tapasztalni is fogod.
Valóban keressük mi is az okokat, de inkább csak a magunk módján tudományos jelleggel. Tehát semmiképpen nem a bűnbakot keresve, vagy önmarcangolóan, mert ahogy te is írtad, az idő kerekét nem lehet visszafordítani, így csak fájdalamat okoznánk magunknak.
A tudósok folyamatosan kutatják a diab kialakulásának okát, és azt is, hogy a rengeteg kiváltó ok közül azonosítani tudják a "bűnöst" vagy "bűnösöket". Ezt pedig azért teszik, ahogy itt írtátok is, az a gyógymódhoz közelebb visz.
Én 2008-ban végeztem a diabétesz edukátor képzőt, és ott Halmos Tamás professzor mondta, hogy a genetikai okok között 7 fő marker (jelző) van, amelyből akár egynek a megléte esetén is kialakulhat a diab. De a 7 fő marker mellett vannak kisebb, ritkább markerek is, amik feltételezik, hogy köze lehet a diabhoz. És a professzor mondta azt is, hogy folyamatosan fedeznek fel újabbakat, és újabbakat, lassan már azon csodálkoznak, hogy nem mindenki diabos.
Ime, egy igazán friss "tudomány", és nem is holmi gagyi oldalról: http://www.medicalonline.hu/cikk.php?id=12449
Annyi még hozzá tartozik, hogy a tanulmányok során rengeteg emberben kimutatták valamely diabot okozó marker jelenlétét, néha többet is, mégis az illető élete végéig nem lett cukorbeteg. Ezeket a vizsgálatokat csak a tudomány érdekében végzik, mivel nincs terápiás, vagy gazdasági haszna. Hiába tudná a népesség, hogy hordoz-e valamilyen hajlamosító gént, nem lehet megelőzni a diabot, persze itt az 1-es diabról beszélünk. Vagyis fontos tényező, hogy a hajlam, csak hajlamot jelent.
És itt még csak a genetika oldaláról közelítettük meg a témát. Nálam csak kikérdezett a doki, hogy volt-e a családban diabos, miben haltak meg az ősök, és hogy volt-e vírusos fertőzésem. Az anyai nagyanyám volt diabos, semmi több.
Ja, és amikor diagnosztizálták a diabot, egy napig bőgtem, megszólalni sem tudtam. Ültem, mint akit leforráztak, és gőzöm nem volt, hogy mi lesz másnap. Azt hittem, mindennek vége, teljesen "üres" voltam belül.
Aztán lépésről-lérésre lett könnyebb minden. Rájöttem, hogy nincs vége az életemnek.Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
Inzulin: Humalog
-
2010-01-23 #32
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
-
2010-01-24 #33
bocsánat, mennyi az a borsos? kb? az enyém most lett öngyilkos...
A kórházban nekem azt mondták, h a hüvelyk-és mutatóujjaimat ne szúrjam, csak a többi 6-ot a szélén.sic itur ad astra
-
2010-01-24 #34
- Regisztrált
- Dec 2007
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 896
- Blog bejegyzés
- 10
- Köszönet
- 72
- 82 alkalommal
50 üzenetét köszönték meg
3500-4000 kb.
Gábor: AC SPIRIT - Novorapid
-
2010-01-24 #35
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,870
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 111 alkalommal
85 üzenetét köszönték meg
Kedves Umbra!
Most olvastalak csak...
Remélem, nem köveznek meg majd mások ezért, de én is sokáig kerestem az okokat és sokszor elgondlkodtam azon a mi lett volna ha dolgon. És nem tartom nagy problémának ezen filózni, mert nálam így kerültek helyére a dolgok és ma már nem izgat ez a kérdés.
A vírustémáról. Ezt azért elég régóta tudják az orvosok, hogy egy-egy erősebb vírusfertőzés kiválthatja azt az immunrekciót, aminek következtében a test megtámadja a saját inzulintermelő sejtjeit. De ez nem egy adott vírus, hanem akármilyen vírus lehet, ami erős immunválaszt vált ki a szervezetből. Ilyet nem lehet elkerülni sajnos. Nálam egy influenzafertőzés volt a manifesztálódás elötti fél évben és egészen nyilvánvalóan az hozhatta ki belőlem ezt a reakciót. DE: ilyen immunreakciót csak abban az emberben válthat ki egy vírus, akiben hajlam van. Ezért, ha nem is az a vírus hozta ki a babádból, amit terhesen kaptál el, vagy nem hozta volna ki belőle, akkor kihozta volna egy következő. Ezért végülis tényleg mindegy, hogy mi hozta ki, mert nem önmagában a vírus a bűnös, hanem a hajlam, ami benne volt a babában és az a génjeiben van benne valszeg (vagy génhiba? de semmi esetre sem olyasmi, amiről egy anuyka tehet a terhessége idején! vagy később).
Nekünk szívritmuszavarral született a kisebbik és majdnem 1 évig magamat hibáztattam, aztán hosszas beszélgetések (az orvosokkal...) után megértettem, hogy ugyanaz a szitu itt: hajlama a génjeiben volt és még csak nem is külső tényezők hatására manifesztálódott nála, hanem egyszerűen belülről jött egy plussz inger, ami kiváltotta és ezzel elindította a folyamatot. Nem fogja kinőni, napi 3x-i, órára pontosan beadott gyógyszerrel él. Bár nekünk van remény, mert 6 éves korában meg lehet majd műteni és egyáltaln nem olyan rossz betegség, mint a cukorbetegség, de ezt csak nemrég ismertük fel - tudtuk meg (a műtétet). Szóval az érzés hasonló lehet, amikor keresed az okát és az ember azon filózik, hogy mit kellett volna másképp csinálnia. Nagyon nehezen, de megértettem, hogy ezek a dolgok nem rajtunk múlnak: ha nem drogoztunk, piáltunk, szedtünk mindenféle tiltott gyógyszert, hanem normálisan éltünk terhesség alatt, akkor a sors ezt dobta nekünk és pont. El lehet fogadni bármit, a cukorbetegség meg nem is olyan rossz dolog, simán lehet vele teljes életet élni! Főleg pumpával! Csak még picike nagyon, de ha nagyobbacska lesz, már nem lesz ilyen brutális ez a dolog!
A fülcimpát próbáld meg, nagyon jól lehet onnan mérni babánál. A lábujjak is jók, nem kell a sarokból, szerintem a lábujj ugyanolyan értéket fog adni, mint a kézujjak. Én nagyon féltem régebben, hogy sziták az ujjaim és ez nem jó, nem nyúlhatok dolgokhoz hozzá, de azért ez nem így volt, igazából egyetlen egy dolgot hagytam ki az életemből: az edzéseinken (tollaslabda) mindig fel kellett mosni a pályát ütések elött és kézzel kellett kifacsarni a felmosóronygot és olyan piszkos, állott vízben kellett ezt mindig megtenni (mert siettünk és nem volt idő újratölteni a vödröt
), hogy azt mondtam, hogy ebben a vízben én nem turkálok. Na, ezt leszámítva, még sárban is turkáltam kézzel, szóval én hagynám homokozni, mert kb 1 perc alatt heges lesz, legalábbis nem lesz nyílt az ujjszúrás utáni heg.
-
2010-01-24 #36
- Regisztrált
- Nov 2006
- Hol
- Dunaújváros
- Üzenet
- 7,781
- Blog bejegyzés
- 29
- Köszönet
- 199
- 275 alkalommal
amikor több patikában utánajártam, akkor mindenhol 4500 Ft körüli árat kaptam. Érdemes jól utánajárni.
Ha gallyra ment a bökőd, akkor hasznos átgondolni, hogy 4500-ért egy bökő, vagy 9000-ért egy hozzátartozó cukormérő. AccuChek Active, vagy AccuChek Go. Vagy.... várni egy kicsit, hogy így január elején, amikor sokat változik a tb-be befogadott termékek listája, lesz-e valami újdonság.Kata, aliasTeki
Roche, Combo pumpa,
-
2010-01-24 #37
Gólya
- Regisztrált
- Jun 2008
- Hol
- Atom városban pakson
- Üzenet
- 58
- Blog bejegyzés
- 1
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Sziasztok kisnyuszi vagyok amugy eszter umbra08 olvasom mi történt veled nagyon sajnállak és mélyen eggyütt érzek veled.Nekem van eggy 5éves kisfiam bálint ö16honaposan lett diabos tudom mit érzel most.Ma már ott tartunk hogy 1éve én is inzulinos diabos vagyok mert a sok minden ami vele volt nem tudtam feldolgozni és ez lett a vége.Ha valami kérdésed van nyugottan kérdezz nem nagyon szoktam irni de amugy figyelem az oldalt tényleg nagyon jo.Sok -sok kitartást és eröt kivánok nektek mindehhez még a mai napig nem tudtam igazán feldolgozni sokszor mikor egyedül vagyok jol kisirom magam ö ne lássa és kész.De még egyszer mondom amiben tudok segitek irj nyugottan ha gondolod.
-
2010-01-24 #38
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,870
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 111 alkalommal
85 üzenetét köszönték meg
Szia Eszter!
Itt van Tímeácska is a fórumon, aki szintén a fia után lett diabos és én még amúgy ismerek 2 másik családot, ahol szintén ilyen sorrendben történt, először a gyerek, utána anyuka.
Szeretnélek megnyugtatni, hogy ezek elkerülhetetlen dolgok, nehogy hibáztasd magad akármiért is. Ezekből az esetekből is kiderül, hogy sajnos tényleg a génjeinkben van a probléma és ezzel nem tudunk mit kezdeni.
Az, hogy te is cukros lettél, csak idő kérdése volt. Hogy a stressz segített-e kihozni, ez szerintem nem túl valószínű,inkább a terhesség és az az utáni megterhelés az, ami ki tudja váltani. Azért írom ezt, nehogy ezt is önvádként éld meg.
És kitartást kívánok nektek, borzalmasan nehéz lehet elfogadni a helyzetet.
Ilyenkor sokat szokott segíteni egy testvér... mindkettőtöknek. Nem gondoltatok rá?
-
2010-01-27 #39
Gólya
- Regisztrált
- Jun 2008
- Hol
- Atom városban pakson
- Üzenet
- 58
- Blog bejegyzés
- 1
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
köszönöma válaszod hát igen sajna ez van de nálunk férjem apukája is diabos volt 1 tipusu fiatalkori.Nem nem merek még eggy gyereket vállalni már még egyszer nem tudnám végig csinálni amit a bálinttal át mentem meg az a helyzet nincs nagyon kire számitanom férjemen kivül nem is merek gondolni második babára mindig az jár a fejembe mi lessz ha a bálint beteg (esetleg korház) akkor a másikkal mi lessz nálunk apa a pénz keresö nem lehet mindig itthon beszéltünk rola jo lenne egy teso de nem merek bele vágni most már kicsit könnyebb hogy 5éves kicsit önállobb de még koránt sincs vége ki tudja mit hoz az élet remélem beszélünk még.szia
-
2010-01-27 #40
Gólya
- Regisztrált
- Jan 2010
- Üzenet
- 3
- Köszönet
- 0
- 0 alkalommal
0 üzenetét köszönték meg
Sziasztok! Én egy anyuka vagyok, akinek a kislánya 20 hónaposan lett cukis. Ma már 28 éves, és a munkahelyén az évi értékeléskor azt mondta neki a főnöke, hogy ő lesz a csapatban a fregoli ember, mert rá lehet számítani, mert sose beteg. Ezt azért írtam le elsőként, mert szeretném erősíteni bennetek azt a hitet, hogy a jól karbantartott diabétesz nem betegség.
Az én lábam alatt is majdnem megnyílt a föld, amikor megtudtuk a diagnózist, de a férjemmel már a második gondolatunk az volt, hogy nem fogunk betegségtudattal élő gyermeket nevelni. Akkoriban (ez '84-ben történt) még nagyon mostohák voltak a körülmények: mindennap fertőtleníteni kellett a fém tűt, az a bizonyos fém-üveg fecskendő volt, amire ti nem is emlékeztek talán. Egy osztás a fecskendőn 2 egység inzulint jelentett, magyarul csak kb. tudtuk adagolni. A vércukormérés szemre ment, az elszíneződésből nekünk kellett megállapítani az értéket. Szóval nem volt egyszerű. Viszont nagyon imádtuk (mint ahogy ti is a saját gyermeketeket) és ez óriási erőt adott. A legfontosabb, hogy a gyerek ne azt érezze a legfontosabbnak az életében, hogy ő cukorbeteg, hanem, hogy ugyanolyan életet éljen, mint a többiek.
Az én lányom is minden erdei iskolában, táborban, kiránduláson részt vett. Minden sporteseményen benne volt a csapatban, különben is a mozgás nagyon fontos az életében. Kiválóan síel, kerékpározik, aerobikozik hetente háromszor, többnapos túlélő túrákon vesz részt, tavaly nyáron a Bátor Tábort segítette önkéntesként, rászánt a szabadságából 10 napot.
Főiskolát végzett, két nyelvvizsgája van.
Ezeket azért írtam le, mert az én tapasztalatom szerint a szülőnek tudatosan kell készülnie arra, hogy ne engedje elhatalmasodni a gyerekben a betegségtudatot, nehogy arra hivatkozva képtelen legyen megállni a helyét, kibúvókat keressen a nehézségek elől. Lehet, hogy ez kegyetlenül hangzik, de az ő érdekében kell erre törekedni.
Most elsőre ennyi.
tidebor
Hasonló témák
-
Cukorbetegség és terhesség
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-06-08, 06:31 -
Idegbántalom és cukorbetegség
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-05-23, 12:03 -
II.tip.cukorbetegség és inzulin
Zsu77 által, fórum: Általános kérdések, hozzászólásokVálasz: 5Utolsó üzenet: 2009-04-02, 08:56 -
Már csecsemőkorban kiderül elhízunk-e
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-04-02, 12:00 -
A cukorbetegség és a fogbetegségek
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-02-01, 02:50

Állandó webcím/URL
About LinkBacks
Válasz idézettel