Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

+ Válasz a Témára
33. oldal, összesen 69 ElsőElső ... 2329303132333435363743 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 321-tól/től 330-ig összesen 687
    zsuzsa logója
    zsuzsa jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Aug 2007
    Üzenet
    682
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

tavasszal amikor elkezdett ingadozni ennyire akkor feltettünk egy szenzot, valóban kijött hogy nagyon kusza görbe, de ugyanúgy totózás jött utána, próbálkoztunk újy beállítással a dr.-néninkkel, de a növekedés elején voltunk, gondolom én ezért csak egy két hétig működött és borúlt minden újra. Csalódta ilyenképp a szenzorba mert megmutatta azt amit amúgy is tudtam. láttam, és a megoldást ugyanúgy keresgélem azóta is. Semmi rejtett dolgot nem mutatott.

umbra08 logója
    umbra08 jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Dec 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    530
    Köszönet
    33
    21 alkalommal
    12 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző zsuzsa Üzenet megjelenítése
    ennyire nem szokott ugrálni, de 2,6-14 ig simán. Tegnap 5,2 el ebédelt délután 16 os volt a cukra, amit az ebéd nem indokolt, kihagytuk az uzsit, vendégek jöttek, játszottak, majd fél hatkor már eszembe jutott hogy vacsizni kéne, úgy kellett bekönyörögnöm az udvarról, 2,6 volt a cukra. Vacsi, majd fél kienckor még 5,2 el utóvacsi 10 gr szh, és reggel jelentkezett a hypo 18 as cukorral. Kb. 1,5 hónapja megy a bázis nappal 120% on. Tavasszal beindult egy nyúlási szakasz, óriásra nőtt, sejtem hogy ez lehet az ingadozások mögött, de nem bírom összeszedni. Ráadásúl 117 cm éhez épp 20 kg. Olyan vékony hogy futnak a csontok. El vagyok kenődve kontrollr csak szept végén megyünk.
    Nálunk is egy nyúlási szakasz, fejlődési ugrás van, talán ez okozhatja nálunk is a borzalmas cukikat, illetve az, hogy házikoszton van és nem a jól bevált (viszonylag számolható) bolti babakaját eszi.
    Tökmag 2 hete elindult, önállóan jár, sokkal többet eszik, már
    nem babásan, nem babás adagokat.

Teljesen kivagyok, mert olyan borzalmas cukik vannak, mint a diab kiderülése utáni hetekben. Hol hipo, hol hiper (2,0-16,0-ig).
    Föl-le......
    Régebben legalább voltak olyan napok, hogy egész nap viszonylag jó értékek voltak, vagy csak 1x hipo vagy 1x magas cuki, de mostanában!!!
    Napi 3x is magas 12-13-14-es cuki, vagy durva hipo.
    Hipókor teljesen kész vagyok, hisz én okozom a gyereknek! Ha én lennék diabos, mérném óránként, fél óránként magamnak, nem sajnálnám az ujjaimat, de az ő ujjacskái már olyan pirosak! Amióta ez a durva időszak van, napi 12x mérek neki. Régebben, amikor jobb időszak volt, napi 8 szúrás elég volt, persze ez volt a minimum.

Tökmag elég hisztis természet és mostanában egyre jobban! Nem tűri a tisztábatételt, az öltözést, szerelékcserét, érdekes, a kis ujját viszonylag türelmesen tartja, ha szurizom. Ha az utcán nem arra megyünk, amerre ő szeretne, hanyat vágja magát vagy leül. Szóval azt akarom ebből kihozni, hogy a hisztijei miatt nem tudom, hogy ez most hiszti tényleg, vagy épp leesett a cukija. Sokszor a kettő együtt.
    A másik gond, hogy úgy jelentkezik a hipó, hogy nem is várom, mert tegnap, tegnapelőtt.... ugyanezen helyzetben meg felment. Egyik hajnalra hipo, máskor 16-os cuki.
    Nagyon nehéz időszak.....nem szól másról az életem, vagy kaja előtt vagyunk, vagy kaja után. Óráról órára élünk, kaja előtt:
    Ugyan mennyi bólust adjak. Kaja után: na 2 óra múlva mi mérek.
    Lehet így élni???

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,584
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    128
    211 alkalommal
    140 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző kmolli Üzenet megjelenítése
    Még a stabil 4-nél is van egy fajta "alacsony" érzésem, nem is kell hozzá feltétlenül, hogy lefelé menjen.
    Na végre, ezt a kifejezést kerestem, hogy hogyan fejezzem ki magam, amikor már alacsony, hipo közeli, de még nem hipo.
    Kösszke érte.
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

umbra08 logója
    Regisztrált
    Dec 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    530
    Köszönet
    33
    21 alkalommal

Alapértelmezett Családtagok kajálása

Nem tudom, hogy mások hogyan oldják meg, ha például egy családtag megéhezik, de cukorbeteg gyermekének nincs kajaideje.

Tökmag mindenre kíváncsi, fel akarja fedezni a világot (hisz most indul el), mindenből kérni akar, meg akar kóstolni. Nekem nem mindig van alkalmam akkor enni, amikor ő, hisz őt etetem. Viszont, ha én utána eszem valamikor, amikor ő már evett, akkor ő is kér belőle. Nála pár harapás kenyér, vagy zsömle már sokat számít cuki szempontjából. Sokszor inkább nem eszem. Amíg vidéken nyaraltunk a nagyszülőknél, megoldottuk, mert ő mgkajált, majd ment aki a nagyszülőkkel sétálni. De ezt nem lehet sokáig csinálni, lelkiismeret is van a világon!
    Pesten kettesben vagyunk a lakásban, etetem őt és gyorsan bekapok falatokat.
    A legszörnyűbb az, amikor magas a cukija, Tökmag nem ehet, de én már éhes lennék (mert épp aznap még nem ettem), de hogy egyek így? Bújjak el, de utánam jön mindenhová, követ, mint az árnyék! Elbújni? Nem vinne rá a lelkiismeret, hogy dugiban egyek.

Egyszer, még tavasszal, elmentünk a közeli bevásárlóközpontba. Már du. volt, éreztem, hogy valami nem OK, kezdek rosszul lenni. Rájöttem, hogy ma még nem ettem, de ez más anyukával is előfordul. Majd összeestem. Tökmagnak előtte mértem, magas volt a cukija. Ő nem ehetett volna.
    Potyogtak a könnyeim, remegtem az idegtől, vettem egy baguettet, nehogy már az én fiam ne egyen!!! Persze ő is kért belőle, elrágogatta, bólus beadva (persze nem tudtam mennyit, nem tudtam ez a baguett mit okozhat), nagyobb galibát okoztam, jól felment a cukija.

Volt még egy másik ilyen alkalom, ezen eset előtt. Szintén neki magas cuki. Akkor csak kivettem egy fél szendvivset a táskámból és odafigyelve (akkor még kisebb volt), nehogy hátranézzen a babakocsiból, bekaptam 1-2 falatot. Milyen anya az ilyen????? Az a lelkiismeretfurdalás és elkeseredés, ami nekem volt, nem leírható. Ez a diab egy alattomos betegség, felnőtt diabosnak, gyermek diabosnak egyaránt, de úgy gondolom egy ilyen kisgyermek esetében (pláne csecsemőnek) még inkább az.
    ... és ezt senki nem tudja, egy barát, egy rokon se tudja ezt felfogni, átérezni....meghallgatnak, osztják azt észt, aztán hazamennek a gyermekükhöz, aki végig alussza az éjszakát, mert nem forgolódik az alacsony vagy magas cuki miatt, nem lesz tiszta pisi a pelenkája (mert Tökmagnak magas cukinál éjjel 1-2x cserélni kell, pedig éjjel a legnagyobb pelenkát hordjuk) , nem kell éjszaka átpelenkázni miközben felébred a gyerek, nem kell éjjel cukit mérnie, nem kell hajnali 4-kor 6,4-es cukonál azt várnia, hogy mire kel (6-ra) beesik-e neki.....
    igen, ragaszom a világra, mindenkire, magamra..
    megyek cukit mérni

linus logója
    linus jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Feb 2010
    Hol
    Balatonfüred
    Üzenet
    209
    Köszönet
    0
    13 alkalommal
    7 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Jaj umbra, sajnálom hogy megint így leharcolt ez az egész!!!!
    Én mindent megkóstoltatok Nórival amit szeretne, Persze ésszerű határok között!!!! Nekünk hála isten nincs ezzel gond, nem zavar be.
    De pl ha nagyon enne valamit pár tallérral vagy pár szál ropival le tudom "kenyerezni".

Mi együtt eszünk. Igyekszem akkor enni mint Nóra. megcsinálom a kis kajáját és amíg ő is eszi a falatkáit és is nyugodtan meg tudom enni a kajámat!!!! Nem próbáltad így? Majdnem azon az elven működünk hogy egyet a Nórának egyet Anyának.

Vagy próbáltad azt, hogy olyankor olyat adsz neki amibe nincs ch? Pl te eszed a szendvicset ő meg kap szalámit csak vagy sajtot?

Sajnos ezzel csak egyre több lesz a macera, nem akarlak elkeseríteni. De ilyen az ember/ a gyerek, minden érdekli, mindenre kíváncsi..................és egyre több mindenre.

Hidd el jobb lesz majd, ha megáll ez a növekedés újra jönnek a jobb napok és te is vidámabb leszel kicsit, remélem!!!! Kitartás!!!!!
    Lina.

Medtronic Veo

ATTILAÉVI jelenleg nem elérhető Gólya
    Regisztrált
    Aug 2010
    Üzenet
    12
    Köszönet
    0
    0 alkalommal
    0 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Sziasztok ! Segítségre szorulok,-pontosabban tanácsokra ...nem is tudom ! Bocs kicsit fáradtan írok . Az egy éves fiamat akit nagyon szeretünk ma délután apró kiütésekkel kórházba vittük( napfoltokra gyanakodtunk a meleg miattesetleg) majd a vizsgálat közben megkértük a doktórnőt vizsgálja meg jobban a fiunkat mivel erős szájszagot érzünk és mostanában nagyon nyűgös és rengeteget iszik. Hát megvizsgálták és azonnal benttartották 35 volt a cukra ( ha jól értettem az aszisztensek párbeszédét 6 a normális) most jövök haza elaludt a picim sikerült levinni 20-ra ! Sokkot kaptam,-elkeseredtem....ő egy igazi gézengúz mosolyog megsem áll egy percre ,vidám stb ...nincs a családba cukros csak egy nagyi kinek gyógyszerrel megoldható volt a kezelés. Sportolunk, kerüljük a cukrot, nem iszunk, nem dohányzunk, sok zöldséget eszünk- hallalkevés zsiradék stb...szóval értitek .....Mi van most ??? Holnap átszllítatjuk egy megyei kórházban ott vannak akiknek ez a szakterületük....Valaki tudna javasolni szakirodalmat, szakorvost, bármi ami a segítségünkre válna ! Előre is köszi !

vighkata logója
    vighkata jelenleg nem elérhető Utolérhetetlen :) – moderátor
    Regisztrált
    Nov 2006
    Hol
    Dunaújváros
    Üzenet
    7,584
    Blog bejegyzés
    29
    Köszönet
    128
    211 alkalommal
    140 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző umbra08 Üzenet megjelenítése
    Nem tudom, hogy mások hogyan oldják meg, ha például egy családtag megéhezik, de cukorbeteg gyermekének nincs kajaideje.
    Hát ez nehéz kérdés, és a válasz, ill. a megoldás meg elég kegyetlennek fog tűnni.

Egy diabosnak meg kell tanulni, hogy ő nem akkor ehet, és annyit, meg azt, amit akar. És sajna ha a diabos egy 1 éves gyerkőc, akkor azt 1 éves korában kell "megtanulnia".

Ha most nem törekszel arra, hogy ezt elsajátítsa, akkor később sokkal nehezebb dolgod lesz, hogy az önfegyelmet, önkontrollt elvárd tőle.

Ezen bizony én lepődtem meg a legjobban, amikor itt az anyukáktól ezt olvastam, hogy itt már az elején következetesnek kell lenni, és hát igazat kellett adnom az anyukáknak.

Ha pici korában nem sajátítja el az önkontrollt, akkor bármikor, ha kikerül a szülői felügyelet alól (ovi, játszótér, kirándulás), akkor biztos nem tud majd helyesen dönteni, és olyankor is enni fog, amikor neki nincs itt az ideje (vagy olyat, amit neki nem szabadna, mert látja másnál).

Bocsi, ha tényleg kegyetlennek tűnik, mert az is, de ha most okos vagy, akkor "előre" dolgozol a nevelésben. Később fele energiával csak meg kell bíznod benne. (Azért a gyerkőcök azok gyerkőcök, és az adandó alkalmat biztos néha elcsípik maguknak.)
    Kata, alias Teki
    Roche, Combo pumpa,
    Inzulin: Humalog

umbra08 logója
    Regisztrált
    Dec 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    530
    Köszönet
    33
    21 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző Linus Üzenet megjelenítése
    Jaj umbra, sajnálom hogy megint így leharcolt ez az egész!!!!
    Én mindent megkóstoltatok Nórival amit szeretne, Persze ésszerű határok között!!!! Nekünk hála isten nincs ezzel gond, nem zavar be.
    De pl ha nagyon enne valamit pár tallérral vagy pár szál ropival le tudom "kenyerezni".

Mi együtt eszünk. Igyekszem akkor enni mint Nóra. megcsinálom a kis kajáját és amíg ő is eszi a falatkáit és is nyugodtan meg tudom enni a kajámat!!!! Nem próbáltad így? Majdnem azon az elven működünk hogy egyet a Nórának egyet Anyának.

Vagy próbáltad azt, hogy olyankor olyat adsz neki amibe nincs ch? Pl te eszed a szendvicset ő meg kap szalámit csak vagy sajtot?

Sajnos ezzel csak egyre több lesz a macera, nem akarlak elkeseríteni. De ilyen az ember/ a gyerek, minden érdekli, mindenre kíváncsi..................és egyre több mindenre.

Hidd el jobb lesz majd, ha megáll ez a növekedés újra jönnek a jobb napok és te is vidámabb leszel kicsit, remélem!!!! Kitartás!!!!!

Szia Lina,

Az együtt evés nem mindig valósul meg, persze törekszem arra. nagyon türelmetlen, sokszor rágás nélkül nyel és mér kéri is. Ordít, ha nem adom! Ha pedig külön ennék, adok én neki más falatkákat, CH nélkülit, de nem hülye gyerek!! Oda van a pékárurt!! Az viszont, legyen bármi, borzalmasan dobja a cukrát. Meglátja a kenyeret és kéri.
    3 hétig otthon voltunk a szülőknél vidéken. Jövés-menés, hol papa evett volna, hol az Öcsém, hol Apa értkezett meg később, mindig evett valaki.
    Szegénykémet mindig csaltuk ki a konyhából.

Lina, te hogy tudsz ilyen nyugodt lenni? Neked nincsenek eseteid, amik lelkileg megviselnek? Biztos, te is tudnál mesélni vagy csak erős vagy lelkileg?
    Tudod, mondtam, hogy megyünk a Balcsira. 2 hete volt, tök jó idő, mire leértünk, Tökmag beteg lett, egész éjjel vizesruháztuk, 39 fokos láz. Ezért is nem kerestünk meg Benneteket, bár jó lett volna találkozni.
    Mindegy, hála isten, 2 nap alatt túlment rajta, hétfőn lett beteg, szerdán már jól volt. Maradt 2 nap a nyaralásból fürcsizni.

Story:
    ELSŐ FÜRCSI a Balatonban, pumpa le, cuki jó, szerelék nem leragasztva (pedig vettem tapaszt a fórumtársaink tapasztalata miatt, de Apa azt mondja nem kell az) Tükmag nagyon élvezi a vizet, lubickol, sikoltozik, szuper és boldog 1 óra, ha nem a legboldogabb a diab kiderülése óta.
    Este 23o-kor 18-as cuki. O.4 korr. bólus, cuki még fentebb megy.
    Jön az elkeseredés. Az én fiam miért nem fürüdhet egy jót a Balcsiban??
    Én gyerekkoromban, akkor és annyit fürüdtem, amikor akartam.
    Ő ezért az 1 óra boldogságért is megszenved??? Tudom, a szülei a hibásak, hogy nem ragasztották le, de.....

Ez legyen tapasztalat másoknak is! Ahogy már Fórumtársaink is írták korábban, le kell ragasztani a Balcsiban a szereléket, legalábbis a Medtronicosat igen!!

umbra08 logója
    Regisztrált
    Dec 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    530
    Köszönet
    33
    21 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző vighkata Üzenet megjelenítése
    Hát ez nehéz kérdés, és a válasz, ill. a megoldás meg elég kegyetlennek fog tűnni.

Egy diabosnak meg kell tanulni, hogy ő nem akkor ehet, és annyit, meg azt, amit akar. És sajna ha a diabos egy 1 éves gyerkőc, akkor azt 1 éves korában kell "megtanulnia".

Ha most nem törekszel arra, hogy ezt elsajátítsa, akkor később sokkal nehezebb dolgod lesz, hogy az önfegyelmet, önkontrollt elvárd tőle.

Ezen bizony én lepődtem meg a legjobban, amikor itt az anyukáktól ezt olvastam, hogy itt már az elején következetesnek kell lenni, és hát igazat kellett adnom az anyukáknak.

Ha pici korában nem sajátítja el az önkontrollt, akkor bármikor, ha kikerül a szülői felügyelet alól (ovi, játszótér, kirándulás), akkor biztos nem tud majd helyesen dönteni, és olyankor is enni fog, amikor neki nincs itt az ideje (vagy olyat, amit neki nem szabadna, mert látja másnál).

Bocsi, ha tényleg kegyetlennek tűnik, mert az is, de ha most okos vagy, akkor "előre" dolgozol a nevelésben. Később fele energiával csak meg kell bíznod benne. (Azért a gyerkőcök azok gyerkőcök, és az adandó alkalmat biztos néha elcsípik maguknak.)
    Igen, Kata teljesen igazad van, tudom, hogy így kellene, csak nagyon nehéz, nagyon nehéz így élni a mindennapokat.
    Meg tudod ő annyira kicsi, egy ártatlan pici baba (jó, már nem baba), annyira nehéz ez, amikor felcsillan a szeme és ujjongva, a világ legnagyobb örümével kér az ételből........
    .....ő egy édes, cuki kisfiú, aki ezt a sorsot nem érdemli (természetesen semelyik kisgyermek se!!), mindezek (kóma, hipók, magas cukik, pumpa az oldalán, amitől kezdetben még átfordulni sem tudott) ellenére egy életvidám kisfiú, aki még fel sem fogja az egészet

umbra08 logója
    Regisztrált
    Dec 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    530
    Köszönet
    33
    21 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző ATTILAÉVI Üzenet megjelenítése
    Sziasztok ! Segítségre szorulok,-pontosabban tanácsokra ...nem is tudom ! Bocs kicsit fáradtan írok . Az egy éves fiamat akit nagyon szeretünk ma délután apró kiütésekkel kórházba vittük( napfoltokra gyanakodtunk a meleg miattesetleg) majd a vizsgálat közben megkértük a doktórnőt vizsgálja meg jobban a fiunkat mivel erős szájszagot érzünk és mostanában nagyon nyűgös és rengeteget iszik. Hát megvizsgálták és azonnal benttartották 35 volt a cukra ( ha jól értettem az aszisztensek párbeszédét 6 a normális) most jövök haza elaludt a picim sikerült levinni 20-ra ! Sokkot kaptam,-elkeseredtem....ő egy igazi gézengúz mosolyog megsem áll egy percre ,vidám stb ...nincs a családba cukros csak egy nagyi kinek gyógyszerrel megoldható volt a kezelés. Sportolunk, kerüljük a cukrot, nem iszunk, nem dohányzunk, sok zöldséget eszünk- hallalkevés zsiradék stb...szóval értitek .....Mi van most ??? Holnap átszllítatjuk egy megyei kórházban ott vannak akiknek ez a szakterületük....Valaki tudna javasolni szakirodalmat, szakorvost, bármi ami a segítségünkre válna ! Előre is köszi !

Szia!

Először is én azt tanácsolnám neked, hogy ha tudsz, minél többet menjél be a kórházba, legyél ott a fiad mellett. Figyelj mindenre, amit a nővérek mondanak, tesznek. Kérdezzél tőlük, tanulj tőlük!
    Amiben tudunk, segítünk itt a fórumon.

Hasonló témák

1. Cukorbetegség és terhesség
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2009-06-08, 07:31
  2. Idegbántalom és cukorbetegség
    Utolsó üzenet: 2009-05-23, 01:03
  3. II.tip.cukorbetegség és inzulin
    Zsu77 által, fórum: Általános kérdések, hozzászólások
    Válasz: 5
    Utolsó üzenet: 2009-04-02, 09:56
  4. Már csecsemőkorban kiderül elhízunk-e
    Utolsó üzenet: 2009-04-02, 01:00
  5. A cukorbetegség és a fogbetegségek
    Utolsó üzenet: 2009-02-01, 03:50

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!