Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

3. oldal, összesen 77 ElsőElső 12345671353 ... UtolsóUtolsó
Eredmények 21-tól/től 30-ig összesen 761
    dg logója
    dg
    dg jelenleg nem elérhető Őskövület
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal
    12 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző umbra08 Üzenet megjelenítése
    ... Csak hát olyan nehéz!

Ezért jó beszélgetni róla, minél több emberrel!
    Visszatérve arra, amin gyötrődsz: azt se tudni, és nem is fog kiderülni, hogy annak a bizonyos fertőzésnek volt-e köze a jelen helyzethez. Lehet, hogy még 10 olyan is belefért volna, mert semmi köze az egészhez, nem? Gondolj erre is!
    Grácia

poe logója
    poe
    poe jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Dec 2007
    Hol
    Heves
    Üzenet
    994
    Köszönet
    18
    85 alkalommal
    57 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Hogy lehet az, hogy néhány fórumtársunk leírja, hogy mi váltotta ki a cukorbetegségét, ellenben azt lehet olvasni sok helyen, hogy nem tudják az okát. Akkor most mi az igazság? Meg lehet állapítani vagy nem?
    Tud erre nekem valaki válaszolni?
    Elég sok tényező ismert, ami hajlamossá tesz, növeli az 1-es típusú diabetes kialakulásának esélyét. De nem kiszámítható, hogy ha egyáltalán előjön, manifesztálódik, az mikor és mitől következik be...
    Üdv: poe
    Medtronic Paradigm 722; Edukátor

dg logója
    dg
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal

Alapértelmezett

DG!
    A te gyermeked rendben van, ugye? Azért az "pici" lyukat is félelmetes hallani!

Az volt. Vérfagyasztó. És a nagyobbik még csak 3 hónapja volt diabos akkor...Meg szemgyulladása is volt, jajj, meg mennyi minden eszembe jut még. Na, mindegy, a kilóimmal nem volt gond, az biztos.
    Igen, jól van, köszönöm kérdésed! Úgy tűnik, ez magától záródott. Egyébként, ha megmarad, akkor is azt nézik, hogy mennyire terheli meg az ember keringését összességében. Az a lényeg, hogy ne terhelje, akkor akár maradhat is.
    Grácia

umbra08 logója
    umbra08 jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Dec 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    579
    Köszönet
    56
    45 alkalommal
    27 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szerintetek lehetne néha a lábujjait szúrni VC ellenőrzés céljából?
    (Már próbáltam, de nem pont ugyanazt az eredményt hozta, mint az ujjbegyből vett vér, kis eltérés volt.)
    Annyira sajnálom már a pici ujjacskáit szúrni, 1-2x már a körömágy is begyulladt! Elhúzza kicsi kezeit és én belehalok! Úgy tanították, hogy oldalt szúrjuk, hogy a kicsi "párnácskák" az ujjbegyein ne váljanak érzéketlenné. A mutatóujjait nem szúrom, nem akarom, hogy az sérüljön, mégiscsak azzal fog legtöbbet. Annyira fáj, hogy játszik a kis játékaival és nekem bántanom kell a kisujját. Biztos fájhat már neki.
    Éjjel szegénynek a hüvelykujját szúrom, félhomályban az a legkönnyebb.

Bőrfertőtlenítő spray-t már nem használunk, mert attól kiszáradtak az ujjai és már a kórházban lejött egy bőrréteg. Sőt, már nem törlöm se le az első csepp vért, ahogy a kórházban mutatták, nem akarom kínozni szegényt!!!

Mi lesz később?? Nem homokozhat egy jót? Mindig fájni fognak a kis ujjai?

Tudtok hasznos tanácsot adni ezen a téren?

Köszi és bocs a sok kérdésért.
    /Lassan aludni kellene, mert szülés óta nem aludtam egy jót. /

umbra08 logója
    Regisztrált
    Dec 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    579
    Köszönet
    56
    45 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző DG Üzenet megjelenítése
    Az volt. Vérfagyasztó. És a nagyobbik még csak 3 hónapja volt diabos akkor...Meg szemgyulladása is volt, jajj, meg mennyi minden eszembe jut még. Na, mindegy, a kilóimmal nem volt gond, az biztos.
    Igen, jól van, köszönöm kérdésed! Úgy tűnik, ez magától záródott. Egyébként, ha megmarad, akkor is azt nézik, hogy mennyire terheli meg az ember keringését összességében. Az a lényeg, hogy ne terhelje, akkor akár maradhat is.
    Úristen! Nem irigyellek, mi mindenen mentél akkor keresztül!
    Nagyon erős lehetsz! A lényeg, hogy rendbe jöttek a dolgok!

umbra08 logója
    Regisztrált
    Dec 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    579
    Köszönet
    56
    45 alkalommal

Alapértelmezett

Idézet Eredeti szerző poe Üzenet megjelenítése
    Elég sok tényező ismert, ami hajlamossá tesz, növeli az 1-es típusú diabetes kialakulásának esélyét. De nem kiszámítható, hogy ha egyáltalán előjön, manifesztálódik, az mikor és mitől következik be...
    Szia Poe, csak azon gondolkodom, ha tudjuk az okát, mi idézte elő, talán egyszer ennek ismeretében gyógyíthatóvá válik...
    ...a remény hal meg utoljára...

poe logója
    poe
    poe jelenleg nem elérhető Feltörekvő
    Regisztrált
    Dec 2007
    Hol
    Heves
    Üzenet
    994
    Köszönet
    18
    85 alkalommal
    57 üzenetét köszönték meg

Alapértelmezett

Szia Poe, csak azon gondolkodom, ha tudjuk az okát, mi idézte elő, talán egyszer ennek ismeretében gyógyíthatóvá válik...
    ...a remény hal meg utoljára...
    Szerintem a kiváltó ok nem befolyásolja a gyógymódot. Egy elhalt, nem működő szervet kell pótolni. Hogy miért nem működik, az mindegy.
    Persze én nem vagyok orvos.
    Lesz gyógymód előbb utóbb. De amíg nem, addig is fejlődik a diab kezelése, egyre könnyebb lesz vele együtélni és egyre inkább kiküszöbölhetőek a szövődmények. 100 éve még minden 1-es típusú diabos meghalt a betegség kialakulása után pár hónappal. Ma már megegyezik az átlagéletkorunk az "egészséges" emberekével. Én még használtam sertésinzulint fecskendőből (nem is rég 5-6 éve) ma már inzulinpumpám van. Szóval fel a fejjel, a gyermekednek igen jó esélyei vannak a teljes életre.
    Ja, vc mérés. Tudtommal fülcimpából is lehet, de én azt sohasem próbáltam és azt sem tudom, hogy pici gyerekeknél szokták-e.
    Üdv: poe
    Medtronic Paradigm 722; Edukátor

dg logója
    dg
    Regisztrált
    Mar 2008
    Hol
    Cegléd
    Üzenet
    4,609
    Köszönet
    26
    16 alkalommal

Alapértelmezett

[
    Szerintetek lehetne néha a lábujjait szúrni VC ellenőrzés céljából?
    (Már próbáltam, de nem pont ugyanazt az eredményt hozta, mint az ujjbegyből vett vér, kis eltérés volt.)
    Annyira sajnálom már a pici ujjacskáit szúrni, 1-2x már a körömágy is begyulladt! Elhúzza kicsi kezeit és én belehalok! Úgy tanították, hogy oldalt szúrjuk, hogy a kicsi "párnácskák" az ujjbegyein ne váljanak érzéketlenné. A mutatóujjait nem szúrom, nem akarom, hogy az sérüljön, mégiscsak azzal fog legtöbbet. Annyira fáj, hogy játszik a kis játékaival és nekem bántanom kell a kisujját. Biztos fájhat már neki.
    Éjjel szegénynek a hüvelykujját szúrom, félhomályban az a legkönnyebb.

Bőrfertőtlenítő spray-t már nem használunk, mert attól kiszáradtak az ujjai és már a kórházban lejött egy bőrréteg. Sőt, már nem törlöm se le az első csepp vért, ahogy a kórházban mutatták, nem akarom kínozni szegényt!!!

Mi lesz később?? Nem homokozhat egy jót? Mindig fájni fognak a kis ujjai?

Tudtok hasznos tanácsot adni ezen a téren?

Köszi és bocs a sok kérdésért.
    /Lassan aludni kellene, mert szülés óta nem aludtam egy jót. /

A lábujjon már én is gondolkodtam, mert éjjel sokszor kilóg a takaró alól, könnyű lenne onnan mérni egyet , miközben meg a kis keze például a hasa alatt van, ahonnan elő kell húzni. Minden esetre, elvileg jónak tűnik, bár magam nem próbáltam. Viszont rá fogok kérdezni a dokinknál!

Homokozással nem lesz gond, ne félj. Meg semmi mással sem! Az biztos, hogy azokat az ujjrészeket, amik a tapintásban leginkább résztvesznek, én is kímélem. Mi többnyire a gyűrűs és kisujjak külső peremeit használjuk. Látszik rajtuk, persze, hogy gyötörtek, de igazából nem túl zavaró. Én fertőtlenítőt sosem használtam.
    Grácia

umbra08 logója
    Regisztrált
    Dec 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    579
    Köszönet
    56
    45 alkalommal

Alapértelmezett

Ja, vc mérés. Tudtommal fülcimpából is lehet, de én azt sohasem próbáltam és azt sem tudom, hogy pici gyerekeknél szokták-e.[/QUOTE]

Igen-igen, hallottam, még nem próbáltam, de szerintem nem is merném, annyira pici még.

umbra08 logója
    Regisztrált
    Dec 2009
    Hol
    Budapest
    Üzenet
    579
    Köszönet
    56
    45 alkalommal

Alapértelmezett

iMi többnyire a gyűrűs és kisujjak külső peremeit használjuk. Látszik rajtuk, persze, hogy gyötörtek, de igazából nem túl zavaró. Én fertőtlenítőt sosem használtam.[/QUOTE]

Én is a gyűrűs, középső és kisujjakat használom. Sőt inkább a bal kezét szúrom, hisz ha minden igaz, jobb kezes lesz, de ezt még korai eldönteni. Végülis megvan az esély a balkezességre is, az öcsém balkezes.
    A kisujjal sokszor az a gond, hogy nem jön belőle a vér.
    Éjszaka amúgy is nehéz, nem lehet olyan jó a keringés? Bár én ehhez nem értek. Egy ismerősöm javasolta, hogy előtte meleg vizes ruhával melegítsem a kis ujjacskáit, de éjjel, amikor alszik, és el is kapja, ez sajna macerás...

3. oldal, összesen 77 ElsőElső 12345671353 ... UtolsóUtolsó

Hasonló témák

1. Cukorbetegség és terhesség
    dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkek
    Válasz: 0
    Utolsó üzenet: 2009-06-08, 06:31
  2. Idegbántalom és cukorbetegség
    Utolsó üzenet: 2009-05-23, 12:03
  3. II.tip.cukorbetegség és inzulin
    Zsu77 által, fórum: Általános kérdések, hozzászólások
    Válasz: 5
    Utolsó üzenet: 2009-04-02, 08:56
  4. Már csecsemőkorban kiderül elhízunk-e
    Utolsó üzenet: 2009-04-02, 12:00
  5. A cukorbetegség és a fogbetegségek
    Utolsó üzenet: 2009-02-01, 02:50

Üzenetküldés szabályai

• Nem indíthatsz új témákat
  • Nem küldhetsz választ
  • NEm küldhetsz csatolásokat
  • Nem szerkesztheted az üzeneted
  •  
© Copyright 1993-2012 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!