Csatlakoznék.
Ha lelki okai lennének a cukorbetegségnek, akkor nem urbanizációs, jómódú betegség lenne a cukorbetegség, márpedig a civilizáció előretörésével növekedett a számunk is ennyire és minél fejlettebb egy ország, annál több a cukros - és ez nem az oltások miatt van Svédországban és Franciaországban, mert nem kapnak több oltást, mint mondjuk mi.
Eredmények 281-tól/től 290-ig összesen 761
-
2010-07-12 #281
- Regisztrált
- Jan 2010
- Hol
- Békés megye
- Üzenet
- 825
- Blog bejegyzés
- 4
- Köszönet
- 51
- 15 alkalommal
12 üzenetét köszönték meg
Tőlünk viszont a kórházban egyből a születési körülényeit is megkérdezték, sőt, ha az elején azt hiszem, hogy le is irtam, hogy a doktornő még meg is jegyezte, hogy milyen felelőtlen szülészek is vannak. Én Szandimmal több mint 2 napot vajjudtam, mire császár lett belőle.
Utána kezdtem el kutakodni a neten és többek között ez is fel volt sorolva a lehetséges okok között.
Bár jelzem, az, hogy pl. a korai tehéntejes táplás is szerepel és még sok minden, megint csak feltételezés, mert pl. az előbbi Nikiéknél is úgy emlékszem, hogy 15 hónapos koráig szopizott a babájuk. Sokakat hallottam már, hogy nem is adtak a gyereknek tehéntejet és sokáig szopott a csemetéjük és mégis cukorbeteg lett.
A védőoltásokat sem okolják, de a svéd kutatások mégis csak azt biztonyítják, hogy valamilyen szinten mégiscsak köze lehet a betegség kialakulásához, hiszen Svédországban és Franciaországban a legmagasabb a védőoltással való ellátottság és sajnos a cukorbeteg gyermekek száma.
Tegnap a spektrumon Jamie Oliver a Navajo törzsnél járt és az ők népszokásiait és ősi ételeiket próbálta a main világba átkonvertálni, hogy az ottani Navajo fiatalok ne a Mekki-ben és a hasonló gyorsétermekbe járjanak, mert sajnos náluk is ijjesztő mértékben nő a cukorbeteg gyermekek száma.
Azt gondolom, és ez már nem csak az én véleményem is, hanem az orvosunkké, hogy ez a próbléma már túl mutat a genetikán. Lehet okokat keresni, de a legfőbb ok és indok az az élelmiszerek ill. az élelmiszer alapanyagok genetikai változása és az a sok műsz.r amit meetettnek velünk, a nagycsomó ízfokozó és minden egyéb olyan táplálék amiért nem kell megdolgozni, mert szinte csak hozzávűgják az emberhez.
Azt gondolom, hogy a cukorbetegség is ugyanúgy ahogy a stressz egyfajta urbanizációs betegség. A stressz ellen is lehet védekezni. de valljuk be elég sok olyan szituáció van az életünkben ami nyomott hagy bennünk és még este vagy éjszaka is azt érezzük, hogy amiatt nem tudunk aludni, mert az agyunk nem tud lekapcsolni.Zsuzsi
Szandi: Medtronic Paradigm Veo (Novorapid)
-
2010-07-12 #282
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,870
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 111 alkalommal
85 üzenetét köszönték meg
-
2010-07-12 #283
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,870
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 111 alkalommal
Somcsika, a születés körülményei más miatt fontosak. Ott derül ki, hogy volt-e oxigényhiánya pl. Nálunk mindig végigkérdezik mindegyik gyereknél, még a sima sérvműtétnél is végig kellett mondani mindent.
-
2010-07-12 #284
Meg aztán vissza a kezdő megállapításhoz : születéskor elszenvedett stressz és cukorbetegség kapcsolata... Hát??...
Maga a stressz és a betegségek kialakulása (általában a betegségek és nem konkrétan a cukorbaj), az már más tészta, más topik.Grácia
-
2010-07-26 #285
- Regisztrált
- Jul 2009
- Hol
- Székesfehérvár
- Üzenet
- 74
- Blog bejegyzés
- 1
- Köszönet
- 8
- 6 alkalommal
4 üzenetét köszönték meg
Sziasztok!Ma kissé bepánikoltam,mert 18 hónapos kislányomnál, sokkal több volt a teli pisis pelus, ezért megmértem a cukrát.Étkezés után 7.3 volt neki, erre felhívtam a kezelőorvosunkat, aki mondta,hogy ez akár még normális is lehet, és holnap mérjem meg az éhgyomri cukrát és mérjem aznap úgy neki,mint a testvérének,aki cukorbeteg.Remélem nem lesz nála gond. Mondjuk most éppen bárányhimlős is.Bízok benne, hogy alaptalan a félelmem, mert a közérzete jó.Van valakinek hasonló tapasztalata?
-
2010-07-26 #286
- Regisztrált
- Jun 2007
- Hol
- Várpalota
- Üzenet
- 7,184
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 136
- 292 alkalommal
188 üzenetét köszönték meg
Szia Andi!
Ha hiszed, ha nem, napok óta én is mérem a 4 hónaposom cukrát, mert Neki is magasabb (szerintem magasabb), most is éppen 9,0 mmol/l... Nekem még nem tudták megmondani, hogy egy ekkora csecsemőnél mik a határértékek... Bogimnak amúgy az éhgyomri cukrai rendszeresen 7 fölöttiek...Tímeácska /alias Csigu
/
Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás
- egyelőre
!
Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3
-
2010-07-26 #287
- Regisztrált
- Aug 2006
- Hol
- Budapest
- Üzenet
- 2,870
- Blog bejegyzés
- 6
- Köszönet
- 3
- 111 alkalommal
Timi, ezek nem jók, de lehet átmeneti is a csecsemőknél, attól még nem lesz egyből cukros! De beszélj mindenképpen egy gyerekdiabdokival léccí!!!!!!!!
Vagy mindig ilyenek voltak neki?
Én is mértem Brúnóét egész pici korától kezdve (1-2 hetes...). És sosem volt neki éhgyomorra 6 fölött és egyszer mértem egy 8 valamennyit, de aztán kezet mostam neki és mértem még egyet és az csak 7.2 vagy valami ilyesmi volt, amúgy csak 4-5 körülieket mértem mindig. Nem gondolom, hogy élettani az éhgyomri 7 fölött és a 9-esek sem kaják után
De azt tényleg tuom, komolyan, hogy ha gond is ez, akkor is lehet átmeneti. És azt is tudom, hogy ha a cukorbetegség előszele lenne, akkor meg nem tudnának mit tenni.... De mindenképpen beszélj egy gyerekdiabdokival! Majd figyelem, hogy írsz-e ide erről, mert most már nagyon érdekel és aggódom...
-
2010-07-26 #288
- Regisztrált
- Jun 2007
- Hol
- Várpalota
- Üzenet
- 7,184
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 136
- 292 alkalommal
-
2010-07-29 #289
Meg kellene mérni többször egy "egészséges" (ezzel nem azt akarom mondani, hogy Bogi nem az!!!), tehát egy másik 4-5 hónapos baba cukiját, feltéve, ha lesz olyan szülő, aki engedi ezt.
Hátha van az ismerősi körben vagy családban hasonló korú baba, akit "tesztelni" lehetne.
Én erre gondoltam még anno, amikor az én kisfiam 6 hónaposan cukorbeteg lett, de nem mertem senkit megkérni, pedig volt baba a baráti körömben. Nekik biztosan egy sokk lett volna, hogy meszúrjuk a pici ujját, ahogy a legelején nekem is az volt.
-
2010-07-29 #290
- Regisztrált
- Jun 2007
- Hol
- Várpalota
- Üzenet
- 7,184
- Blog bejegyzés
- 17
- Köszönet
- 136
- 292 alkalommal
Szia Umbra!
Nem tudom, hogy olvastad-e a Bogim című blogomat... Ha nem, légy szíves olvad el! Köszi!
Kíváncsivá tettél... Mik voltak azok az értékek, amiknél azt gondoltad, jó lenne, ha hasonló korú ismerős babánál is mérnének cukit, összehasonlításképpen? Hogyan derült ki, és milyen értékekkel kisfiad cukorbetegsége?Tímeácska /alias Csigu
/
Roche, Spirit + Combo pumpa, 1+1 db/háztartás
- egyelőre
!
Spirit + Combo: NovoRapid, pen: Humulin M3
Hasonló témák
-
Cukorbetegség és terhesség
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-06-08, 06:31 -
Idegbántalom és cukorbetegség
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-05-23, 12:03 -
II.tip.cukorbetegség és inzulin
Zsu77 által, fórum: Általános kérdések, hozzászólásokVálasz: 5Utolsó üzenet: 2009-04-02, 08:56 -
Már csecsemőkorban kiderül elhízunk-e
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-04-02, 12:00 -
A cukorbetegség és a fogbetegségek
dr.info team által, fórum: Dr.Info friss hírek - cikkekVálasz: 0Utolsó üzenet: 2009-02-01, 02:50

Állandó webcím/URL
About LinkBacks

Válasz idézettel